GUS 261 Napisano Jul 24, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan evo podseti me ovde jedan post da i ja stavim deo svog putovanja do Korcule i nazad, To se desilo prije 10 dana, glavni glumci ja i moja supruga. Dan 1. Mapa puta izgleda ovako. (Powered by frubar.net) Nakon opseznih priprema sjedamo na nas posudjeni motocikl koji izgleda ovako a inace je to moj bivsi KLE kog sam prodao Danijelu ( Mali Zmaj ) i puno mu hvala na tom gestu. Ma ko ima bolji od Bajkera ;D ;D (Powered by frubar.net) Ubacujem u prvu mada ne moram nizbrdo je kod mene ;D ii odmah se upucujemo poznatim drumovima putem mora i to preko jajca u kojem moramo stati zbog ovog izrazito neudobnog motocikla (Powered by frubar.net) Nakon Jajca uspijem izdrzati na ovom japanskom poluproizvodu ( Danijele Izvini al satro me :laughing7: ) cak do iznad Jablanice gdje smo morali odmarati cak pola sata jer su hemoroidi poceli pjevat iz Zadnjice ko hor Beckih Djecaka na moje sve opste mucenje , al imalo je i to svoje pozitivne strane, pogled je sjajan, motor slusa ko djevojcica i to mu je prva pohvala na ovom 1004 KM dugom putu koliko je cajger pokazao kad smo se vratili zasad neracunajuci neudoban sic tvrdoce nalik trotoaru ispred lokalnog ducana gdje pijemo pivo za 0,80 KM (Powered by frubar.net) Sledeci na redu je Restoran zdrava voda gdje jedemo jako dobru kilu jagnjetinu po cijeni 15 evra za kilo, zivjela evropska unija i evropske cijene a plate Somalijske :icon_biggrin: Nezaobilazno je bilo mjesto za posjetiti stari zardjali most u jablanici gdje su se Richard Burton i Bata Zivojinovic svojski znojili :headbang: (Powered by frubar.net) (Powered by frubar.net) Malo nakon toga dvije srece me docekase, saznanje da je KLE potrosio na 200 Kilometara samo 8 litara srpskog vodenog Benzina i pogled na lijepo ramsko jezero, zivjeli motori svake godine cu ici s njima na more . To be continued soon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 24, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon toga svega nizu se poznate slike i prelpi prizori dolinom Rame i Neretve, posto smo bili malo polijeni ima malo slika jer nismo previse stajali a ja sam toliko sporo vozio da smo cijeli dan putovali do korcule ;D zao mi je sto nemam slike iz neke pustinje kroz koju smo isli jedno 45 kilometara a nalazi se izmedju Neuma i Mostara, navodno neka precica, ajme reko falei su samo Kaktusi pored ceste, svaki pogled na retrovisor izmamio bi osmeh jer smo dizali nevidjenu prasinu, isli smo i do 100 na sat po toj nedodjijii, posle razmisljam , zamisli da smo pali, nasli bi nas nakon pola godine kao dva oglodana kostura pored KLE-a koji bi i tad vjerovatno bio ispravan i spreman za voznju. I tako u ritmu rafalnih bolova iz nasih dupeta stizemo do granicnog prelaza Zaton gdje nailazimo na kolonu od bar 2-3 KM, ljudi galame nervozni, napolju +2000 Celzija i tu opet pobedjuje KLE sa svojih 30 tak CM sirine gdje nas u roku par sekundi dovodi do oznojene tete carinika na granici koja nas je samo pogledala i mahnula da prolazimo. JUUUUUUUUUUHUUUUUUUUUU, I love BIke i Hate Car ;D FRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR, pun gas sestom brzinom preko peljesca KLE prede ko mackica a nase guze zavijaju ko besni PSI i posle 2.487 odmaranja nasih ponosa stizemo u grad ston gdje nakratko slikamo one zidine gore, extra je (Powered by frubar.net) posle toga a vec je skoro 17h a krenuli ujutro u 6!!!! misija je nekako se dovuci do Orebica do kog ima jos 60-tak KM pa se uvalit na trajekt za Korculu pa onda Finalno jahanje tog dana do Grada Vela luka a to znaci od korcule jos 45 KM, kad sam sabrao da je to jos 100 KM prolomio se gromoglasan jauk iz Dupeta koje izaslo na ulicu da strajkuje gladju jer nije vise moglo trpjeti teroriziranje KLE ovog jeftinog Sica. Evo slike govore vise od Tisucu rijeci, ovo je put preko peljesca do Orebica grada, a otegne se malo je reci... Plako sam od srece kad smo stigli do Orebica, plakale su i nase zadnjice utrnule koje su bile na izdisaju (Powered by frubar.net) I napokon ukrcavanje na Trajekt i prvi BLAM u toku puta, kad je dosao red da se mi penjemo na Trajekt KLE nije htio da upali, Verglao sam iz sve snage a i auti iza ledja su svirali iz Sve snage, bio sam ocajan, Pa ne ovde KLE, Ne ovde, Oh samo da rijesim CDI-e na Africi, nikad vise KLE pa gde ovde da mi riknes, kad odjednom Upali BRRRRRRRRRRRRRRRRRM prolomi se na doku i za tren oka mi na Trajektu, KLE je imao drustvo neke trokolice od 750 Kubika koja nije htjela upaliti kad smo stigli na korculu, za divno Cudo kleu se dopala voznja trajektom, cim smo stigli odmah je upalio. izgleda se i njemu zurilo da vidi ostrvo I tako...............stigli mi na Korculu pa opet Motor i preko ostrva prilicno dosadnim novim putem do Vele Luke gdje smo odsjeli... Kad smo vecerali spremili stvari i tako dalje odemo do jako dragih prijatelja na Lubenicu i druzenje do sitnih sati, I taman pozdravimo se s njima i krenemo izlazit na kapiju kad strahovit zvuk udarca dvije kacige od Beton, Letimo i imamo sta vidjeti, moja Draga zena je krenula poprijeko do garaze gdje je bio motor i promasila cijelu stepenicu visine nekih 40 CM, pala na Beton i napravila strasno uganuce desne noge! U roku nekoliko minuta noga je strasno otekla a ona je pala u nesvijest, to je zamracilo cijeli ovaj put, Bilo je jasno da mora staviti Gips a od Kuce nas dijeli 485 KM puta motorom :'( Strasno, Ta noc je bila najduza, nju je Bolilo, nije mogla hodati,nosio sam je do WC, nosio da se istusira. Sve je cinilo mi se propalo...... Srecom nismo bili sami, posto su nase kolege krenule iz Banjaluke autom bilo nas je 6 ukupno, pa je postojala opcija da ona ide u autu s njima, al problem je bio sto smo morali biti u srijedu na poslu a oni krecu Tek u petak!!! Odluka je pala, bicemo sledeca tri dana ovde i vratiti se kracim putem, trajekt do splita i onda znanim stazama preko Livna do Banja Luke. U medjuvremenu ja i moj Brat Dragan smo se dali u istrazivanje korcule i to nista manje nego KLE-om Zena je bila predobro zbrinuta sa nasim sestrama tako da smo nas dvojica uzivali u krstarenju ostrvom Naredni dan smo se popeli na najvisu tacku iznad Vele Luke, brdo hum odakle se pruza velicanstven pogled na punooo hrvatskih otoka, Lastovo, Hvar,Brac,Mljet...... (Powered by frubar.net) Bilo je predivno gore sa ljudima strazarima iz DVD ( Dobrovoljno vatrogasno drustvo ) razgledati sve te ljepote bozijeg stvaralstva... Sledeci dan je bio u znaku odlaska doktoru da se slika noga i stavi langeta posto je bio ponedeljak a pala je u subotu pa bolnica nije radila. Na nase cudo samo su zamotali nogu i rekli da langeta ne treba, i naravno naplatili 130kn za usluge rentgena :'( Po pricama ostrvljana najlipsa plaza je na lumbardi a zove se przina! nema sta, sjedamo na KLE i punom brzinom preko korculanskih dosadnih cesta picimo pravo na istok 45 KM prema lumbrardi, kad tamo nista posebno, tipicne korculanske nepristupacne plaze sa mnogoooooooo kamenja, tek na jednom mjestu pjescana plaza al je voda toliko hladna da je bolji vrbas od nje! (Powered by frubar.net) Pada lagano noc a mi na KLE pa ravno preko ostrva kuci, ima bogami 50 KM dobrih puteva, pogled na lastovo je bio predobar pa smo morali stati da malo poziramo Ufffffffffffff, umorio sam se, ajd nastavak za koji dan, ima jos slika puno.... nadam se da uzivate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 24, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Brate kukaš ko domobran zbog bulje a žena ti je junak. Ni reč nije pisnula a nogu uganula. ;D ;D ;D Čekamo nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1298 Napisano Jul 24, 2010 prisutan, 1145 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan igore,igore KLE nije upalio zato što ga kudiš stalno,a on siroče odrađuje posao!! ;D Ej slike su kull!! Čekam nastavak!! A za sic ne kukaj vise,ide na presvlačenje kod Bobana u Zemun!! Tako da imas da mi pokloniš tu Afriku kad osjetiš pod guzom tu mekoću na KLE-u!! Pa imam da ti iznajmljujem moga magarca,za siću evropskih novcanih jedinica!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...