Jump to content

Moto Zajednica

Bulevar oslobođenja - Novi Sad

Recommended Posts

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Mislim da je tvoj post dobar, ali za temu o pesacima, a ne ovde. Vise puta kad me, dok vodim cerku/cerke, isekao automobil na pesackom dobio je cokulu (to obicno nosim) u lim. A kad je jedan odlucio da se malo vise raspravlja, dobio je istom i po rebrima, kad je pao. A posle sam odlucio da se suzdrzavam dok su deca sa mnom, malo su se istraumirale. U tim situacijama, kad mi promase dete koje vodim za rucicu i pucao bih u njega, ali postujem zakon pa ne nosim oruzje sa sobom. Pesak je, istina na papiru, svetinja, pogotovo na pesackom. A zbog .... vozaca, i ne samo zbog njih, naravno da pazimo svoju decu, i ucimo ih sta da rade. Ali deca ne mogu da se ponasaju kao vojni specijalci, ona su mala, cesto nerazumna, radoznala, mislis da bi trebali da budu obuceni kao legionari (XII Fulminata, IIII Flavia, VIII Adiutrix isl) da izbegnu tragediju? Nalaziti opravdanja za ovakve tragedije je kao da ja uzmem pistolj pa pucam, skinem dvoje-troje, pa onda dodje neko iz streljane da se pravi pametan i kaze - pa sto nisu pazili, sto su mu se kretali po vatrenoj liniji. A sto se puca gde ne bi smelo (kao voznja 150 na sat i  zadnjacenje preko pesackog) to kao nema veze?! Ajd da batalimo u ovoj temi teoretske krivice pesaka, i ko zeli - ima posebnu temu o tome, pa do mile volje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie Cruiser

Mislim da je tvoj post dobar, ali za temu o pesacima, a ne ovde. Vise puta kad me, dok vodim cerku/cerke, isekao automobil na pesackom dobio je cokulu (to obicno nosim) u lim. A kad je jedan odlucio da se malo vise raspravlja, dobio je istom i po rebrima, kad je pao. A posle sam odlucio da se suzdrzavam dok su deca sa mnom, malo su se istraumirale. U tim situacijama, kad mi promase dete koje vodim za rucicu i pucao bih u njega, ali postujem zakon pa ne nosim oruzje sa sobom. Pesak je, istina na papiru, svetinja, pogotovo na pesackom. A zbog .... vozaca, i ne samo zbog njih, naravno da pazimo svoju decu, i ucimo ih sta da rade. Ali deca ne mogu da se ponasaju kao vojni specijalci, ona su mala, cesto nerazumna, radoznala, mislis da bi trebali da budu obuceni kao legionari (XII Fulminata, IIII Flavia, VIII Adiutrix isl) da izbegnu tragediju? Nalaziti opravdanja za ovakve tragedije je kao da ja uzmem pistolj pa pucam, skinem dvoje-troje, pa onda dodje neko iz streljane da se pravi pametan i kaze - pa sto nisu pazili, sto su mu se kretali po vatrenoj liniji. A sto se puca gde ne bi smelo (kao voznja 150 na sat i  zadnjacenje preko pesackog) to kao nema veze?! Ajd da batalimo u ovoj temi teoretske krivice pesaka, i ko zeli - ima posebnu temu o tome, pa do mile volje.

slazem se, ali situacija je takva da joj se treba prilagodjavati, a obzirom na to da si lepo rekao da bi to podrazumevalo da treba da se nose kao specijalci, mislim da je logicnija varijanta ispravljati situaciju za sledece generacije, a ne njih praviti spremnijima na naopak zivot.

• Braveheart, 706 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

xex, neki gay ocigledno

kalamurgut

njegovo pravo ime je anagram

GUTA KALMUR

provaljen si, bato, provaljen

decko idi vidi do lekara da od tih silnih koncetrata za teretanu da nisi malo psihicki skrenuo ...

• Xtreme, 392 postova

Mislite da se svako kaje? Nekima je samo bitno da izbegnu zatvor i uopste ih ne interesuje sta su uradili, oni koji bi se kajali, uglavnom i ne urade tako nesto.

U potpunosti se slazem sa tobom. Primer vozaca u Zrenjaninu koji se izvukao bez posledica u saobracajnom udesu prosle godine. Devojka koja je bila sa njim na motoru je podlegla povredama dok je on prosao sa kragnom na vratu i par ogrebotina. Krivicnu prijavu je dobio vozac automobila koji nije "procenio" brzinu motocikla i izvrsio skretanje u pogrsnom momentu. Inace motociklista se kretao brzinom od 150+Km/h i za to nije bio krivicno gonjen. Da dodam da je isti poznat da za kacigu nije cuo,da divljacki vozi,da ima epilepsiju te ne bi smeo prici volanu,a ne kormanu,da je od odstete kupio dva motora? A da.. Vikend posle tragicne smrti devojke na motoru (koja i jeste bila njegova devojka) "car" je bio u diskoteci i ludo se provodio..

Volim motore,uzivam u voznji,ali zbog ovakvih ljudi i slucajeva je grozim dva tocka..

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

Da policija radi svoj posao kako treba, do ovakvih tragi događaja ne bi možda ni došlo. Zašto u Nemačkoj nijednom bajkeru ne padne na pamet da točkari po gradu? Zato što će pandur uvek da ga odere ko jazavca, da će glava da mu zvoni od naplaćene kazne. Ovde kod nas se stvorila atmosfera da sva ta divljanja po gradu mogu da prođu nekažnjena jer policija SPAVA i nema snage da se izbori sa tim problemom, to Vam odgovorno tvrdim !!! Oni jedino reaguju kad dobiju direktivu od gore i to traje dan dva i onda opet sve po starom.

365 dana treba da bude kao što je ovih dana u Novom sadu, e onda je rešen problem

• Ne silazi, 6601 postova
  • Motocikl: đački pešački

Devedeset i neke je ološ na pešačkom ispred pošte na Miljakovcu majci iz ruku ubio dete, nastavio je i kasnije okrenuo nekog svog da ode i vidi dal je možda udario u nešto. Bio je pripadnik miljakovačkog "ganga", pod istragom, poterom i pravosnažnom robijom. I nakon ovoga , nikad ni dan robije ni po predhodnim presudama nit za ovo, živeo je slobodno dok ga drugi ološ nije izrešeto na ulici.

Vozač nekadašnjeg ministra, brat Karadžića, vozač gradskog funkcionera...svi na slobodi.

Prekjuče na Adi, stari Obrenovački Drum,  kamiondžija je polupao 8 auta i dva bacio u jendek 3 m dubok. Izašao je mrtav pijan i kako kažu očevici rekao da će sve da plati.

Devedesetih je čuveni advokat rekao da oni ne brane krivicu već kupuju presudu, 1.000 DM mesec.

Najčuveniji doktor za lečenje od raka, Profesor Žorž Mate kod koga su se lečili svi od ugleda, uticaja i bogatstva širom sveta i koji ima orden Legije, zaglavio je zatvor zbog poreskih mahinacija.

Dok ne bude ne selektivne pravde ništa od svega. Napolju se sve više uvode kazne društveno korisnog rada jer bogatašima ni enormne kazne ne zaprečuju ništa. Upozno sam skoro motoristu, kaže trka ko će brže od Beograđanke do Palate Albanija, njih dvoje, 307 na sat. Kad bi znao da ga uz sve redovne kazne čeka recimo da 307 puta obriše metlom istu relaciju, verovatno ne bi.

Otac sam dvoje dece i uvek sa strepnjom ih iščekujem sa ulice. Ja sam ko mali imao imao obuku u školi o saobraćaju, dolazili saobraćajci sa belim nadlakticama, držali predavanjce, bio poligon sa pešačkim, raskrsnica, učili kako se ponaša i prelazi ulica, jednostavno nam je utkana kultura ophođenja u saobraćaju. Oba moja detete ni trun od toga a grad sve gušći , teži i opasniji. Tad se kazna naplaćivala za ne davanje migavaca pri polasku a danas je i ova ubilačka vožnja normalna. Često na ulici kad se zateknem sa pozornikom pričam o divljem saobraćaju, i oni iznenađeni, zatečeni i koliko zaključujem ne spremni.

Tragedija i beskrajna tuga i žalost, ubica kriv direktno al i svi mi, ko društvo.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

E jbg. sad 307 km/h.......cime ide Hajabusom? U principu su to likovi bez mozga za zaljenje........malo zvuci nemoguce da se krece tolikom brzinom, a logika govori da ni nece dugo....

• Ne silazi, 6601 postova
  • Motocikl: đački pešački

E jbg. sad 307 km/h.......cime ide Hajabusom? U principu su to likovi bez mozga za zaljenje........malo zvuci nemoguce da se krece tolikom brzinom, a logika govori da ni nece dugo....

Taze sam motorista pa se ne razumem u motore, al je svako moguće postići veoma  visoku brzinu. Čak i sama namera i ako je lažan podatak, govori o opasnim među nama. Nemoj samo da čuju ovi sujetni sa You Tuba pa pokušaju da nadmaše. Verovatno sam prečuo brojku.

• Svrati ponekad, 179 postova

molio bih da administratori daju završnu reč ovom dogadjaju i da se puste na miru žrtve ovog incidenta jer neko ko čita ovo može i pogrešno da protumači!!!!  budite fer jer ovo nevodi ničemu  :-X :-X :-X

lalajko molim te!!!

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

+1 za LOCK, ovo nevodi ničemu...........a valjda će ovo biti prvi i poslednji lock u istoriji crne hronike

• Integrisan, 13056 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Pa koji debil je odlučio da postavi pešačke prelaze bez ležećih policajca u gradovima u Srbiji. Pa tu i baba i deda

seku pešake na pešačkom a ne psihopata na motoru.  Apsolutno je neshvatljivo da zakon ne predviđa da ispred

svakog pešačkog prelaza u Srbiji MORA da stoji fizička prepreka. Ne blagi (sszgo bi ga verovatno nazvao "gejevski"),

nego onaj starinski iz SFRJ ležeći "ivičnjak". Sve manje od toga je cinično igranje tuđim životima. Bolje da ih ni ne

crtaju, samo navalače ljude stoci na nišan.

Što se ubice tiče, ...!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja