kju_Q 3 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: srce Bačke Motocikl: an250; er500 Prijavi odgovor kao problematičan ...pre pet dana u toku vožnje mi procurio karburator. I tako tom prilikom se izlije i natopi filter vazduha, usput i procuri u cilindre (a ulje promenih pre 10-ak dana - MOTUL ) . Karburator je skinut, opran, filter osušen i izduvan... Ali... ...neispravnana mi je slavina za gorivo (i/ili membrana). Pitanje: gde ima, ko ima, koliko košta. Motor: kawasaki ER500A 97-o godište. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan najjeftinije i najsigurnije resenje ti je da na crevo od slavine do karba ugradis ventil od auta (koristi se kod auta koji imaju plin,regulise protok plina).samo ga stavis na crevo i povezes na kontak bravicu.kad god das kontakt on otvori,kad ugasis motor on zatvori....a kosta oko 800-1000 din.jeftinije od slavinice a i bezbednije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kju_Q 3 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: srce Bačke Motocikl: an250; er500 Prijavi odgovor kao problematičan ...hm, simpatična ideja. a šta će mo za rezervu?;... i kako će regulirati gorivo u karburatoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 16, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je zezala slavina na hondi..i turio sam oid mz-a..ima i taloznik..oko 800 din..ali sam morao da budzim kod strugara navoj..Nista strasno..sve radi super.. @Donmarkoni, odlicna ideja..meni odavno vakum ne radi..a ovo mu dodje dobra stvar..samo gde da ubudzim onoliku budzu..?kad sam jedva slavinu sa taloznikom ugurao..a i tu je dosta vruce.. Sto se tice rezerve..napunis do cepa jednom..reset na 0..pa racunas..a kad nisi siguran, otvoris i mucnes malo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ventile koje sam ja ugradjivao velicine su kao pola pakle cigara,preseces bilo gde crevo koje vodi od slavine do karburatora i tu namontiras,gde imas mesta.tebi ostaje tvoja slavina i rezerva ce ti raditi kada je tovoris ne moras izbacivati slavinu.drzis slavinu na otvorenom,kad pocne da trza prebacis na rezervu ventil ne utice na rad slavine samo je tu kao "blokator" kada ti je motor ugasen,cim das kontakt on otvori protok.opet na nekim slavinam rezerva je drugacije resena pa ces je izgubiti mozda ali i to nije toliko problem ako znas kad i koliko si sipao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kju_Q 3 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: srce Bačke Motocikl: an250; er500 Prijavi odgovor kao problematičan Idemo da radimo. ideja ti je za sada skroz ok. vidjet ćemo šta će na kraju biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ideja je proverena i vec dve godine funkcionise bez ikakvih problema na par motora.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kju_Q 3 Napisano Jul 18, 2010 U prolazu, 43 postova Lokacija: srce Bačke Motocikl: an250; er500 Prijavi odgovor kao problematičan kao što rekoh, odosmo da radimo. To je bio petak oko 21 h. čačkali do 2 ujutro. I na kraju je upalio, na "zub" ;D kuc kuc kuc. Retrospektiva; Kupljen el.mag.ventil. Izgubili oko sat zbog kablova i na kraju odustasmo, ali samo do kraja sezone . malo nas je zezao odabir,rasklapanje i posle opet pakovanje kablova, pa odlučismo da malo ubrzamo rad. Ugradismo za sada privremeno običnu slavinicu iza slavinie i karburatora. I još postavismo mali filt goriva (za svaki slučaj). El.magneti ventili će sigurno doći i na moj i na motore drugova mi mojih jer je skroz dobra fora. Što se tiče slavine, pa, malo smo je rastavili,oprali i zezali se oko membrane. Za sada drži, ali za svaki slučaj ću kupiti drugu membranu. Hvala svima na pomoći i dobrim idejama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...