DzOkS 1174 Napisano Jul 14, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Наиме, када сем пре неколико стотина километара затегао ланаца (први пут на овом мотору) све је било наизглед ОК. Отпустио сам централни шраф-осовину и на имбусу окренуо пола круга на обе виљушке, добио сам оно што сам хтео и све је било наизглед ОК. После мало времена почео је да ми се чује предњи ланчаник, односно нешто са предњег ланчаника. Скидао гледао нисам могао ништа да провалим, мељутим данас узмем да оперем ланац и имам шта да видим. Предњи ланчаник се почео нагризати са спољње стране у односу на агрегат, једно пола милиметра (лаички сензитивном методом оцењено ;D ) . Под претпоставком да је точак мало отишао у страну прегледам и учиними се да на мерицама које се налазе на виљушци није исто. Поново отпустим шраф и пробам да наместим онако како мени изгледа исто. Међутим пробам да провозам и онај звук звецкања се није изгубио а самим тим предпостављам да се није ништа поправило на предњем ланчанику. Јел има неко идеју како да изједначим ? на памет ми је падало да шублером мерим точак-виљушка или да скинем точак вратим најближе виљушци и кренем од почетка да затежем..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 14, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan subler u ruke,pa polako,u pola milimetra gore dole ;D ;D ;D ponekad te oznake znaju da nebudu isti,retko kod japanca,ali kod evropljanja se desava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Jul 14, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Значи може шублером ? Да мерим на фелну? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da je počelo da se čuje... možda pre toga jednostavno nisi obratio pažnju na zvuk? Npr kada provozam krug bez kacige, tek tada čujem šta sve zvukove, koje inače sa kacigom ne čujem. Da li je zvuk konstantan (celom dužinom lanca) ili na prekide? Jesi li menjao način podmazivanja/ mazivo (npr scottoiler-ova nuspojava kod većine motora je da prednji lančanik "peva", mazivo nije lepljivo i ne utuli zvuk kao žvake od maziva)? Možeš li slikaš prednji lančanik, tjs kako je (ako je) nagrizen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je da se nakon zatezanja poremeti odnos. Zato je neophodno da nakon pritezanja osovine, dotegneš i imbuse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Meni se zvuk pojavio od kada sam kupio novi sprej. Pojavljuje se samo mestimično i čujem ga u 1 i mozda u drugoj kada vozim kroz grad polako. Primćujem da je prednji lančanik načet ali ima tu još sigurno. Dok sam korisio onaj valvoline plavi sprej što se lepi ništa nisam čuo. Odo i ja da merim. Jel od viljuske do felne? Ili ima neki drugi trik? DzOkS nadam se da nije problem sto sam uskocio? da ne otvaram novu temu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam merio pomičnim merilom u kanalu proseku kanalu gde se nalaze ti zarezi. Bogami 0.6 mm sam pomerio desnu stranu. Ja sam kod zadnjeg zatezanja kobajagi oba namsetio na sredinu izmedju zareza ali eto kolika je ne merena sredina. Javiću da li ima boljitka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1899 Napisano Jul 14, 2010 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=19793.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Jul 14, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam od prilike ja uradio samo je kod mene malo drugacije: http://www.youtube.com/watch?v=9Fuh-xg11SE Evo i ovo sa kanapčetom. To ću sutra da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...