Mr. No 571 Napisano Jul 10, 2010 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom odvrtanja desnog retvorizora na TDM-u, pukao je deo sa navojem koji drzi retrovizor.... :-\ Kako je nosac aluminijumski, (bar mislim da je od aluminijuma), a ja nemam nikakva iskustva sa varenjem istog, zanima me da li bi mogao to da negde odnesem da zavarim i posle ponovo da narezem isti navoj kao sto je i bio? Bukvalno se odlomilo jedno parce i navoj ne postoji - pokidan je.... na zalost, nisam slikao pa da se tacno vidi kako je puklo.... Ima li uopste svrhe variti i ponovo urezivati navoj u aluminijum? Neki predlog? Ako neko zna gde moze da se nabavi nov ili polovan deo - zanima me PS. sraf koji je uzrok svemu ovome je celicni, njemu nije nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 10, 2010 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Heh..nisi ni prvi ni poslednji ;D ;D to je legura aluminijuma, ili ti kako ga u narodu zovemo "spijalter". Vari se to, ali ti to ne bih preporucio. Nego prevrti malo od ljudi koji prodaju delove, polovnjake...moze i od drugog nekog motora, bitno ti je samo da je isti precnik polulopte (sto se naslanja na upravljac) i razmak rupa gde prolazi sraf.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...