*zeka* 1189 Napisano Jul 8, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Na pegasu 650 vec dvaputa mi pali lampicu za ulje kad postigne radnu temperaturu,a rad motora se nije promenio bar koliko ja mogu da cujem.Nije izgubio ni snagu a presao sam 2500 km od zamene ulja sipao sam mislim neko XTC 15-50.Tako da sam ga sad ugasio i cekam neki savet pa da vidim sta dalje...Da da napomenem da za ovih 2500 km nije potrosio ni malo ulja a presao je nekih 55000. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 8, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan za pocetak pokusaj da zamenis ulje,mozda je i filter problem,ako to ne resi problem mozda je zapuseno sito na uljnoj pumpi,a ako nije ni to,onda nije bas jeftino Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Jul 8, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan nemoj mi reci da mislis na radilicu... ??? samo to ne... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 8, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sve je moguce. Za pocetak pokusaj da sipas neko kvalitetno ulje, pa da vidis kako ce se ponasati. Jednom je prijatelj kupio neki fals SHELL - ulje - na pijaci. Sipao u motor, upalio i dok je okrenuo krug oko bloka ( zagrejao motor ) , pocela da mu se pali lampica. Odvrnemo cep na karteru, ono tece retko ko voda . Mozda ne bi bilo lose da obidjes nekog mehanicara koji ima merac pritiska ulja ( jednostavno se zavrne umesto onog davaca pritiska sto pali - gasi lampicu ), pa da izmerite koliki ti je pritisak ulja u motoru kad se zagreje. Mozda je sve u redu, a da je davac pritiska crko ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jul 8, 2010 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisi jedini, toga ima narocito od jednog od najobovazavanijih proizvodjaca ulja kod nas,ulje cak izgleda i mirise kad je novo kao da je 100% dobro ali se posle odredjenog vremena pali lampica ,ljudi su odlazili na isto mesto da kupe isto ulje i ono radi perfektno,sto znaci da ulja koja kupujemo nisu uvek ista,da li su falsifikat ili treca klasa to neko zna ,ali mi na bj bikersu ocigledmo ne jer se ova tema oko fush ulja cesto provlaci.po dinamici fluida sto je veca temperatura to je nizi pritisak ,ulje bi trebalo da ima drastican problem na tek oko 230 stepeni a radna temperatura je do 100 stepeni.ulje ti se verovatno pregreeva pa pada pritisak i pali lampica.to se narodski zove ,,motor razbio ulje,, a u to spada svaki zivi problem u vezi ulja.kupi novo ulje i 99% je sve ok.mozes se obratiti i meni licno na 0641352299 ja donosim motul i silkolene iz nemacke i povoljan sam sto se tice cena, iz novog sada sam i u gradu i okolini me svi znaju i niko nema zamerke na bilo sa sto je uzeo od mene jer se mi vidjamo svaki dan i za 5 godina koliko prodajem ulje i sprejeve svi proveravaju ispravnost motora tako sto uzmu ulje od mene. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2455 Napisano Jul 9, 2010 Andragog, 5021 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kod majstora da ti izmeri pritisak ulja manometromr. Ponekad davac pritiska ulja pravi problema! Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 9, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nista mu nije sem davaca..........sta mislis kako je nama sto ga ni nemamo???????? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав. Као што је колега већ поменуо... Велика је могућност да је само давач у питању. Како мотор постиже већу температуру, самим тим се и уље загрева, што утиче на рад давача ( поготово у колико је ослабио...). Такође не ваља турирати хладан мотор. Јер је уље гушће па, не само што нема адекватно подмазивање, већ може доћи до пуцања хладњака за уље, ако га има. Замени давач и јави како се понаша. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jul 9, 2010 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lose ulje ili mada su cest problem sicusni metalni opiljci u pomenutom davacu, istocis ulje, i skines pomenuti davac koji ocistis a mozda cak i operes benzinom, po mogucstvu proveris uljnu pumpu (sito), zamenis filter i sipas provereno ulje i to je to. Mada bi ja prvo iz zagrejanog kartera spricem izvukao malo ulja i video na sta lici a zatim ocostio pomenuti indikator ulja... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jul 9, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan A ako to sve ne upali (filter, ulje, davac), a rekao si da motor radi i vozi se normalno, onda samo izvadi lampicu od ulja i resio si problem. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Ovo je bila sala naravno, nisi rekao jel' ti pali na leru (onako kao da povremeno zatreperi ili bas dok vozis motor)? Ne znam kako je na Pegaso, ali lampica se pali (u zavisnosti od tipa motora) kada je pritisak nizi od 0,6 do 1 bar, tako da ako je vec do ulja onda bi trebao da pali na leru (tj. na niskim obrtajima kada pumpa sporije vrti), a ako pali pod turazom onda mislim da je nesto drugo. Mozda ti se izolacija na kablu koji ide sa davaca pritiska ulja negde pojela ili istopila pa dodiruje masu na motoru. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Jul 10, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Zameni prvo ulje. Ja bih tako, a za to XTC, da budem iskren, nisam nikad čuo. Kreni redom ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Jul 10, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da te plašim ali postoji i mogućnost da si na polusintetiku ili sintetiku sipao mineralno ulje i to od vrste koja koagulira (mešanjem i bućkanjem se pravi pasta). Tako zgusnuto ulje ti smanjuje protok ka glavi i kroz klipnjače što je krajnje opasno. A može da zapuši rupu na davaču pa se ovaj zato javlja. Doooobro pregledaj ulje. Nadam se, ipak, da je kod tebe samo neka glupost. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Jul 10, 2010 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam istu situaciju...zameni ulje i davač pritiska ulja i problemi ko rukom odnešeni nestali. Kada su problemi nastali sipao sam u motor Castrol, pa zamenio ulje i situacija ostala ista , potom zamenio davač i sve došlo na svoje mesto. Možda i nije bilo ulje razlog...... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komtikki 0 Napisano Jul 10, 2010 U prolazu, 2 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan To XTC ulje je bardahlovo, sto se kvaliteta tice je super. Tako da mislim mda je davac. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Lose ulje ili mada su cest problem sicusni metalni opiljci u pomenutom davacu, istocis ulje, i skines pomenuti davac koji ocistis a mozda cak i operes benzinom, po mogucstvu proveris uljnu pumpu (sito), zamenis filter i sipas provereno ulje i to je to. Mada bi ja prvo iz zagrejanog kartera spricem izvukao malo ulja i video na sta lici a zatim ocostio pomenuti indikator ulja... Ovo sto je kolega napisao,ako se problem i dalje nastavi,metaj masinu u oglase,ali iskljuci lampicu ahaah ........salim se,verovatno do ulja ili davac. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Jul 10, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da je ulje retko skoro kao voda,tako da mislim da je to problem jer kad se zagreje ono postaje jos redje i pritisak pada ali sam za svako slucaj odvezao kod majstora da prmeni "davac"pritiska i ulje pa cemo videti dalje.. Javljam sta je bilo.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Jul 10, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Lose ulje ili mada su cest problem sicusni metalni opiljci u pomenutom davacu, istocis ulje, i skines pomenuti davac koji ocistis a mozda cak i operes benzinom, po mogucstvu proveris uljnu pumpu (sito), zamenis filter i sipas provereno ulje i to je to. Mada bi ja prvo iz zagrejanog kartera spricem izvukao malo ulja i video na sta lici a zatim ocostio pomenuti indikator ulja... Ovo sto je kolega napisao,ako se problem i dalje nastavi,metaj masinu u oglase,ali iskljuci lampicu ahaah ........salim se,verovatno do ulja ili davac. Prodajem Apriliju pegaso 650 u izuzetnom stanju nikad nije palila lampicu za ulje... ;D ;D ;D ;D ;D ;D Salim se naravno.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano Jul 24, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih da kazem ipak je bio samo davac pritiska u pitanju... Sve je dobro kad se dobro svrsi ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...