brki82 210 Napisano Jul 4, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja vece nebuloze ne protitah odavno ! Koliko ti imas godina ? Tara je CIVILIZACIJA. U kakvim sam sve divljinama bio motorom SAM, pa me nista nije pojelo i odvuklo u mracnu sumu. hahahahha,nisi jedini!!!je li druze,koliko imas godina?Bez uvrede. I ja planiram da idem na taru ako mi se pkvare planovi za turing Crnom Gorom.Sator i motor i to je to.jedno 5-6 dana. E,a sad sto se tice mede.Pa ne zive kod nas Grizliji!!!Ja sam lovac,i bukvalno sam odrastao na Cemernu(pl izedju Kraljeva i Ivanjice)i to je planina nastanjena sa vecom populacijom medveda u Srbiji(nezvanicno ;.) )Medvedi u Srbiji su uglavmom biljojedi osim u slucajevima kad se nastrve i onda uglavnom napadaju domace zivotinje,al to je retkost i uglavnom ti primerci se odstreljuju.Inace medved u Srbiji je trajno zasticen lovostajem. Meni je licno medved prolazio na 50 metara,a znam slucajeve i kad su ljudi imali bliski susret sa njima.Oni bezali a ljudi padali u nesvest ;D ili se uk.... ;D ;-D Moze se desiti da dodju ako osete hranu ali na najmanju buku ce pobeci.Ali ako su ugrozeni normalno da ce napasti,verujem da vecina nas ima psa za ljubimca.Saterajte njega u cosak bez mogucnosti bega i maltretirajte pa ce te te videti njegovu reakciju ma koliko on bio miran i dresiran. tamo gde mi prihranjujemo divlje svinje kukuruzom dolazi meda i jede hranu.I ja licno planiram da idem da ga snimim kamerom nocu. I sto kaze drug Aca-pn,pa Tara je civilizacija,stoga mislim druze,da cim se oporavis pali ti slobodno na Taru.A mozda se sretenemo gore pa idemo onako pjani da trazimo medu zajedno da podelimo pivo sa njim ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Jul 4, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja idem oko 20.07. Malo voznje, malo hiking. Ako neko oce samnom, neka se javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jul 4, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan stari vujadin Zao mi je sto si pao. Pa ziv bio, odmaraj i oporavljaj se. Tara te svakako ceka, divno mesto koje se (kao sto sam vec napisao) nisam usudio da istrazujem na osnovu uputstava koja sam dobio. Libero Hvala za fotke! (Bas me mami, mada bi se ja tamo usudio da odem samo u nekoj organizovanoj turi i nikako drugacije) brki82 Imam 45 godina - to je taman dosta da zelim da izbegnem cak i mogucnost nekog sranja. Lovac nisam pa zivotinjsko carstvo svakako ne poznajem kao ti (sto je normalno). Ono sto sam cuo je da medved ne napada ljude iz cista mira, ali ako se slucajno nadje mecka sa mecicima tesko da moze da se proceni sta ce uraditi. A za sve koji ono sto sam napisao smatraju nebulozom: Ne osporavam da mozda i jeste. Medjutim, ako sam dobro shvatio, "stari vujadin" je imao koncepciju da digne sator bas sto dalje od naseljenih delova Tare. Ja ga nisam odgovarao od odlaska na Taru, a posto mi se ucinilo da tamo nije bio, preporucio sam mu da ode u nekoj organizovanoj turi da prethodno upozna kraj - pa posle lako. Tek dao sam mu savet na osnovu onog sto sam cuo, i na osnovu mog dozivljaja prelaska Tare pod utiskom toga sto sam cuo. Zao mi je sto kvarim temu ovolikim pisanijem, pa mislim da mi na ovaj post ne treba odgovarati. Ako me smatrate zlikovcem obratite se urednicima foruma sa zeljom da me isteraju odavde. (Jos jednom: Starom Vujadinu zelim brz oporavak i dobar provod na Tari, uz izvinjenje ako sam te nenamerno pokolebao, ja sam samo imao zelju da to bude 100% izvesno i prijatno (na osnovu onog sto sam cuo)) Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Mik.postovanje za tebe i tvoje godine.Nemoj da shvatis nista licno ,i da se vredjas.Jednostavno,razumi ti nas gorstake,pa ce ti biti jasno.Upravu si da postoji izvesna opasnos od logorovanja u sumi,a posebno sam.Mi(na pr.Aca-pn i ja i jos gomila endurasa) je navikla na kampovanje i boravak u prirodi.I hvala bogu,nikog od nas nije napao medved.Al ipak covek treba biti oprezan,a to je ono sto si ti hteo da kazes . Nebi verovao,kad bih ti ja pricao gde sam sve prolazio peske danju,a bogami i nocu(verujm mi,koza mi se jezila)Al,jednostvno,to je stanje uma.Al necemo sxad da idemo u beskraj,zar ne?Prema tome,ja predlazem neku vrstu okupljanja na Tari.Ali spontanog,znaci,kad ko moze i tako to.Uklapanje u planirano putovanje,kampovanje i dr.radi upoznavanja i druzenja,a takodje i radi lecenja straha. POzdrav Mik i postovanje tebi i ostalim avanturistima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6418 Napisano Jul 5, 2010 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima mnogo opasnijih zivotinja od medveda za nas endurase. Recimo strsljeni, osice, pcele i alergijske reakcije na njihove ubode u sred planine. Toga se mnogo vise plasim od bilo koje vece zivotinje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Aco, ako si alergican, onda to JESTE problem, ali ako nisi, sanse za alergijsku reakciju su jako male, tako da ni tvoj strah nije narocito opravdan. Citao sam u jednoj drugoj temi kako je kolega doziveo alergijsku reakciju i pao u nesvest. To me tad prilicno zabrinulo iako su me gomilu puta ubole raznorazne zaoke. Prvom prilikom sam otisao do apoteke da kupim pominjani "Presing" koji sluzi da ublazi posledice i kojim je ubodeni kolega navodno kupio vreme. Nakon razgovora sa simpaticnom apotekarkom kojoj sam prepricao dogadjaj, promenio sam misljenje i ukapirao da strah ipak nije opravdan kod ljudi koji vec nisu alergicni na ubod. Moze da se desi, ali jako retko. Apotekarka se iznenadila kad je cula da u stvari idem na turu po Africi, vec u voznju po Srbiji. ;D Sto se tice zastite kod odlaska u prirodu, najbolje se naprskati sprejom protiv insekata, samo obratiti paznju da bude i protiv krpelja! Svaki 3-ci krpelj u Srbiji moze da vas zarazi Lajmskom bolesti, koja nije bas naivna. Cuo sam i za neki menigitis, ali nisam bas ispratio slucaj. Znaci, nasprejas se malo i nema zime od krpelja koji su izgleda najveca opasnost kojom se mozes susresti kod nas. Ne znam kako deluje protiv krpelja, ali me komarci nisu ubadali @vujadin Druze, zelim ti brz i potpun oporavak, pa pravac na Taru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 5, 2010 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan @fibra Da ne trujemo temu čoveku, Tara je u pitanju, ali za tvoje dobro a i znanje simpatične apotekarke, pročitaj ovo: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54005.0 ili tačnije ovo: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54005.msg816660#msg816660 ili najsvežije ovo: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=56361.msg852273#msg852273 Fibra, šta god mislio ili odgovorio, šanse za pojavu alergijske reakcije nakon uboda pčele i sličnih insekata su verovao ili ne50%:50% Ovo je odgovor ''iz prvog lica'',a aca-pn vrlo dobro zna šta priča, svi koji idu po prirodi na točkovima ili ''nako'', neka se uzmu u pamet, ma koliko smešno izgledalo unapred kupovati Sinopene, Urbazone i ostalo... I šta kaže ona, Afrika? mis'im... Vratimo se Tari lepotici... Uskoro idem opet,čim legne crash-bar...izrada u toku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6418 Napisano Jul 5, 2010 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam alergican i ako su sanse za alergijsku reakciju jako male, ipak su mnogo vece od toga da vas napadne medved ili copor vukova Imao sam jednu situaciju gde su osice pocele da nalecu na mene u pauzi voznje i sve ih je vise bilo. Brzo sam seo na motor, gasss i zbrisao im. Drug koji je bio samnom je umro od smeha, a meni nije bilo bas sve jedno Realno sve zivotinje beze od buke motora ukljucujuci i zmije, ali za insekte to ne vazi, vec ih iritira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Jul 5, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Posle prošlogodišnjeg Zlatiborskog skupa rešili smo da se provozamo malo po Tari.Bili smo do Mokre Gore i do Zaovnskog jezera.Ja sam prvi put bila na Tari i mogu samo reći da je prelepa.Ove godine planiramo nešto slično stim da ostanemo par dana na Mitrovcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 6, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan @fibra Da ne trujemo temu čoveku, Tara je u pitanju, ali za tvoje dobro a i znanje simpatične apotekarke, pročitaj ovo... Nije off-ovanje. Diskutuje se o opasnostima koje vrebaju na Tari... Međedi, vukovi, pčele... Inače, pročitao sam sve to. Naplašen takvim pričama sam i otišao u apoteku da se ne bude jednog dana u crnoj hronici kako sam najebao od neke pčele. Pih... Fibra, šta god mislio ili odgovorio, šanse za pojavu alergijske reakcije nakon uboda pčele i sličnih insekata su verovao ili ne50%:50% Nakon ove izjave, ću ignorisati i tebe i simpatičnu apotekarku i baciću se na detaljnije istraživanje. U medicinskom svetu milion razluičitih mišljenja. Mene su svojevremeno 3 doktora hteli da pošalju na 3 različite operacije! Naravno, sve sam ih iskulirao. Odoh kod Dr. Google-a. Ovo je odgovor ''iz prvog lica'',a aca-pn vrlo dobro zna šta priča, svi koji idu po prirodi na točkovima ili ''nako'', neka se uzmu u pamet, ma koliko smešno izgledalo unapred kupovati Sinopene, Urbazone i ostalo... Nije nimalo smešno ako mogućnost za alergiju toliki kao što kažeš. Obrazovaću se malo više. I šta kaže ona, Afrika? mis'im... Pa da... u fazonu... kod nas nikad blnica nije toliko daleko da bih morao da nosim "protivotrove" sa sobom. Vratimo se Tari lepotici... Uskoro idem opet,čim legne crash-bar...izrada u toku.. Možda da se organizuje više ljudi? Ja bih rado išao sa nekim, ali sam već ne. Moj najveći strah je ipak nedovoljno nepoznavanje moto mehanike. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...