Jump to content

Moto Zajednica

Vatreno krstenje - pado! - mozda?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 117 postova

Uffff jeee... Ovako, ceo dan danas na motoru. Drugar me smorio da ga vozim do resnika. Kao zivot - smrt nesto danas treba da zavrsi. Ja kao ajde. I vozio ga, i vozio ga, po najsmrdjivim i najprasnjavim i sahusheno blato na asfaltu - najblatnjavijim i najgorim putevima ka resniku. I sve ok. Zavrsio on sta treba, i vracamo se za Beograd. Dolazimo u Beograd - sve ok. I sad, treba da idemo do Bitef-a. A mi u Makedonskoj. I sad ja vidim da se Cetinjska radi - nesto kopaju, znakovi - radovi na putu - budze, i da nema nijednog auta, da je zatvorena za saobracaj, a uostalom tu je zabranjen smer da se ulazi odozgo. Zaboravljam Cetinjsku iz momenta i planiram drugu rutu. A vec onako umoran - hebiga saranili me putevi ka resniku + ceo dan na bajku + sapatnik. Tek ovaj iza mene - onako prilicno ubedljivo kaze: aj ovuda, (kroz Cetinjsku), vidis da nema zive dushe, pravo izbijamo na Bitef. I ja, onako umoran, poslusam komandu bez razmisljanja, ko automat. I skrenemo mi u Cetinjsku odozgo. Znaci, em je zabranjeno ulaziti zbog radova na putu, em zabranjen smer - znaci ja diabola sto slusam diabolu. Jedino sto stvarno nije bilo niti kola, niti bilo cega. I sve ok - brzina oko 40-50-60 nemam pojma, tako nesto, i provalim ja da je ceo asfalt u Cetinjskoj prekriven nekim "pokrivnim" sitnim gradjevinskim peskom! Onako bash sloj najgoreg peska + prashine + shljunka a ispod asfalt. Uffff hebote - neopisivo! Znaci TRENUTNI! :!: ali trenutni gubitak bilo kakve kontrole na motoru! Znaci zadnji tocak + prednji - svak na svoju stranu! Ma gore nego da sam na led bez guma naleteo - neopisivo. A da pri tome nisam stisnuo ni gas ni kocnicu!? mislim sad mi je jasno zasto je ovaj lik pao ko da ga neko shutnuo. I sad, ja imam neki urodjeni refleks da cim nesto krene da kliza ispod mene ne stiskam naglo kocnicu niti paranoisem (to mi od kola i hiljade kilometara po ledu sa zadnjom vucom). Cim sam osetio sklisko i gubitak kontrole - stade vreme - slowmotion - lagano prednja kocnica, motor i sapatnik (koji me stegao u momentu da sam skoro izgubio vazduh) nagnuti na levo toliko da retrovizor maltane dodiruje asfalt! Klasican gubitak kontrole i pad. Medjutim, bash pre nego sto pado, telom nagnut balansiram, nogom levom odgurujem motor, i ko macka se izvijam celim telom na desno! Treba li da napomenem da to nisam uradio samo bi se preturio na levo i da je bukvalno sve uradjeno u hebenom DELICU sekunde! Toliko sam cimnuo (noga + telo) da su sapatnik (koji se drzi ko nenormalan!) i motor sad skroz nagnuti na desno, da sad desni retrovizor maltane struze asfalt! Sve vreme vrlo lagano prednja! Opet noga, balansiram i cimam telom, opet je cim zhivotinjski, naginjem na levo i opet maltane levim retrovizorom struzem asfalt! Sve naravno u delicu sekunde. Sve ponovo na desno, cim noga + telo, retrovizor maltane struze asfalt, vec je dovoljno prikoceno, prednja do kraja, noga desna i ruke drze i sapatnika i extremno nagnut motor i tu se zaustavljamo! Sapatnik kad je video da motor stoji, skace sa njega. Motor desnim retrovizorom skoro dodiruje asfalt kolko je nagnut - nema shanse da ga dignem - u nezgodnom sam polozaju - a ni da ga pustim (zhao mi nema ni ogrobotinu) - sva sreca pa imam bokserske jake noge i ruke... Sapatnik pritrcava i dizemo motor.

Epilog: Ni sapatnik ni ja ni motor - niti ogrebotine! Cak ni najmanje. Ma nismo se ni isprljali. Sve se desilo bukvalno u delicu sekunde, toliko sve spontano, da sapatnik nije ni provalio da smo pali! Ustvari mozda pali. Jer nema nikakvih posledica. Tek sto smo ispravili motor, on ponovo skace pozadi!? Ja reko de ces ti prijatelju! A on - pa kao u Bitef - malko je sklisko pa sta!? A ja se preznojio shest puta u delicu sekunde od napora! On nista nije provalio, a ja kad skinuh kacigu - puf - oblak pare! Reko cekaj bre da dodjem sebi - i nema shanse da po ovom pesku idem brzinom vecom od brzine peshacenja. Spustamo se peske. I spustimo se peske niz Cetinjsku. E hebote, motor mi nema ogrebotinu, na sebi sam imao novu opremu (novu shoei kacigu o kojoj toliko vodim racuna, da kad me muva pogodi u nju - zaboli me glava!) kupljenu bukvalno pre 2-3 dana - novo, e pa da sam shebo kacigu i motor - nebi prezalio. Pogotovo sto sam tek kupio! A o povredama da ne pricam tek. A josh da kazem da sapatnik tad nije imao kacigu! :!: Kao eto nas na 50m od odredista, krasila mu lakat! I sta da je pao ovako!? A da se nisam uvijao, balansirao, i da se ne bavim sportom + da nas na prvom mestu BOG tog momenta nije sacuvao, ko zna sta bi se desilo i sa njim i samnom...

Pouka: Nikad, ali nikad ne ulaziti u ulice koje su zatvorene zbog radova! :!: Postovati propise i nikad ne slusati diabolu iza sebe koja ne kapira ozbiljnost dva tocka + nosi kacigu na laktu a deli savete de treba da se ide. Fini pesak preko asfalta - smrt :!:. Preko takvog dela puta ici brzinom mrava. Ko zeli da proba kako kontrola moze da se trenutno izgubi, i kakva je pesak na asfaltu smrt - nek proba da se R-om sad dok su radovi spusti niz Cetinjsku sa sapatnikom, ono ako zeli da trenutno padne. Obavezno dobre gume UVEK! :!: I treba se baviti sportom, tj imati snage, pogotovo ako se vozi mashina preko 200kg...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Close, but no cigare (DŽ.Štuliæ)

Zamalo drugar... E ja zato vozim SAMO one motore koje mogu u zubima da nosim, :twisted: ništa preko toga... I NIKO ne seda brez kacigu :wink:

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Xexe, podsetio me tvoj slikovit opis na onaj klip gde se pandur uneo u objasnjavanje-ja istrcavam na kolovozu, skacem na haubi... :mrgreen: Super si prosao, pamet u glavu...

Zamalo se ne racuna!

Uff dobro je, ja inace slabo racunam - kad god se saberem - sav se oduzmem ;).

Nemam zelju da imam milijun padova u svojoj moto karijeri. Znaci pre sedanja na motor - prvo 200 sklekova, 140kg iz bencha minimum i 400 cucnjeva - pa tek onda nasminkani R, sa plasticnom maskicom. Mora se biti spreman. Ili voziti ono pobesneli max razlupane copere, koji i kad ga ispustis - nista se nece provaliti.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS
Ili voziti ono pobesneli max razlupane copere' date=' koji i kad ga ispustis - nista se nece provaliti.[/quote']

Hej! I to boli... :x 8)

Dobro je da ste ovako prosli, sledeci put pamet u glavu! :wink:

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Ne bi da pametujem, ali da nisi možda malo "zelen" za suvozaèa? Mislim na èisto onu bezbednosnu stranu jer da ste kojim sluèajem pali i da je suvozaè najebao, a ti sreæom nisi ogrebao kacigu (koja upravo služi da se ogrebe i izudara umesto èontare) bio bi ljut na sebe zauvek... Nisi radio dobro.. Cetinjka, radovi, 40-50-60? Trebao si u prvu i bez gasa, to bi postepeno usporilo vozilo, koènice u tom trenutku nemaju smisla. Ustvari, trebao si preko Trga i Francuske... Kenjam i ja, šta je bilo bilo je, svaka škola se plaæa a ti si prošao jeftino, nadam se da si nešto i nauèio. :wink:

OFF: Pazi ti Dextera, vozi samo motore koje može da drži u zubima, khm khm, ZZR 1100, nije ni èudo što æe on i Yoman u Hag, èim ovce budu nauèile da pišu i govore. Genocid...

najzli

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

E bEnder jel ti tad kamenchitj izgrebao vizir ! ? :mrgreen:

Nego, dobro je da je sve ok proshlo ! Nisi pao ! Samo polako i pazljivo, i nemoj bash da vozash suvozache...

E bEnder jel ti tad kamenchitj izgrebao vizir ! ? :mrgreen:

Ma jok, kamencic je bio - pa ja mislim dan pre toga, ufff ne podsecaj me, a ovo se desilo u vecernjim casovima. Znaci nicim nemoze da se cisti ogrebotinica (dodushe mikroskopska) na viziru :(!? Ni neki lak - poliranje!? Ma kad me u vizir spicio - ko u oko da me spicio...

@Najzli - tebao sam Trg - Francuska definitivno! Sve ostalo se desilo tolikom brzinom, da jednostavno nista nije moglo da se uradi. Kakav uzasan trenutni gubitak bilo kakve kontrole vozila! - horor... Ne verujem da bi exibiciju koju sam izveo mogao opet ponoviti, cak i kad bi navezbo...

U pravu ste za ono zelenilo i suvozaca...

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Znas koliko sam ja ljudi odbio da stavim na motor... Jedna drugarica je cak htela i da mi plati (pazi ti tu praznoglavost...). Ne pada mi na pamet da vozim bilo koga dok ne naucim da vozim sebe...

Za opremu te razumem, 2x mi se kotrljala nova kaciga, srce mi preskocilo :mrgreen:

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nemam zelju da imam milijun padova u svojoj moto karijeri. Znaci pre sedanja na motor - prvo 200 sklekova' date=' 140kg iz bencha minimum i 400 cucnjeva - pa tek onda nasminkani R, sa plasticnom maskicom. Mora se biti spreman. Ili voziti ono pobesneli max razlupane copere, koji i kad ga ispustis - nista se nece provaliti.[/quote']

14kg bench??? Izvini, al cime se ti hranis? Kolko sam ja video one slicice, bash si mrsav? Za 140kg iz bencha treba respektabilna masa... znam dok sam trenirao pa smrsam 5kg ili postim par dana pa nema snage da odradim trening a kamoli velike tezine da guram....

• U prolazu, 75 postova

14kg bench??? Izvini' date=' al cime se ti hranis? Kolko sam ja video one slicice, bash si mrsav? Za 140kg iz bencha treba respektabilna masa... znam dok sam trenirao pa smrsam 5kg ili postim par dana pa nema snage da odradim trening a kamoli velike tezine da guram....[/quote']

Mislim da se covek sluzi hiperbolom. Mozda gresim...

• U prolazu, 37 postova

moram i ja da dam komentar...

@Bender 75

znaci tebi su se u jednoj sekundi razleteli tockovi levo-desno dok ti onako mrtav umoran u drgugoj sekundi tri puta bacas motor od retrovizora do retrovizora koji struzu po asfaltu (i nemaju ogrebotine o.O ) a tvoj suvozac ne konta nista?

kad bi retrovizori bili  na visini 15 cm od zemlje,prica bi mozda nekako i prosla...ali ovako nema sanse

moracu da pratim ovu temu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja