Najzli 174 Napisano April 9, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ekipo, Prouèavanjem ponašanja jedinke u sistemu, došlo se do zakljuèka da je jedna stvar u pravom trenutku, mnogo delotvornija nego stalno ukazivanje na tu stvar svakom drugom trenutku trenutku. Objašnjenje je prilièno plastièno, ali želim da Vam kažem da æe pojedinac, nakon velikog broja upuæenih poruka koje nemaju specifiènu težinu, u jednom momentu da poène da ignoriše te poruke, bez razmišljanja o tome koliko su one "teške" u tom momentu. Prvi put kada se desi da isto lice oseti posledice ignorisanja te poruke, dolazi do ponovnog razmišljanja o tome. Kako se deluje na tu pojavu? Delovanje se zasniva na eliminaciji veæeg broja poruka i filtraciji samo onih poruka koje u datom trenutku proizvode odgovarajuæu akciju. Zašto, najzli, sa tim smaraš ljude? Prvo smaram Vas sa tim jer je motor kod Gliste. (Malo ljigavo stvorenje koje služi za pecanje riba, ili moj mlaði brat koji spava do popodne i krade Bogu dane, prim. aut.) Druga stvar jer je naša majka, kao i svaèija majka, uplašena kada Glista ili ja zapalimo motorom na vožnju i ne èujemo telefon dok zvoni. Svakako, jedan od najbitnijih razloga je da pokušam da poruku, koju svi tiho slušamo tokom cele sezone, upakujem u omot od Milka èokolade, Jelen piva ili Bonžite i serviram vam onda kada možete da progutate. Dakle, poruka u pravom trenutku. Ovo ti je kao komšija koji stalno kenja kako æe da igra na Burusiju iz Dortmunda iako oni ispadaju iz lige, i ti se smoriš koliko matori kenja, a on ti jedno jutro, ispijajuæi pivo ispred dragstora kaže "Sinko, ja juèe odigrao na Burusiju, sad imam za pivo do sledeæe penzije" Ti onda poèneš da razmišljaš o tome kako si mogao da staneš i pitaš matorog "Zašto baš Burusija?", ali nisi mislio d abi to moglo da se desi, ispadaju bre. (Izvinjavam se ako sam omašio klub koji ispada...) Jebiga, ovde sada progutaš knedlu, proèitaš smarajuæi tekst od dežurnog smaraèa i kažeš, OK, danas sam se podsetio kako to treba raditi, sutra æu to uraditi, prekosutra idem po starom. E, ako se baš sutra desi da ne padneš, a uradio si ono što ja propovedam (Sekto, ne zameri što koristim vaše termine) ja sam sreæan, poruka je upuæena u pravo vreme. Saobraæajna (ne)kultura Svakodnevnim uèešæem u saobraæaju, a posebno zadnjih dana kada Nataša polaže za B kategoriju, i njenim konstatnim ispravljanjem krivih Drina, psovanjem i ukazivanjem na greške koje èinim i koje drugi èine, shvatam da nam je saobraæajna kultura u kurcu. (Tako karakterisanje ne govori samo o saobraæajnoj kulturi, sedi, jedan.) Kada vidim nekog da svesno krši propise, pomislim "Vidi budalu...!" Ali kada neko mene ugrozi svojom vožnjom, e onda reagujem daleko impulsivnije. Tako je i kod drugih, primetio sam. Ko se na mleko opeèe, taj i u jogurt, duva reèe Bikus, i uspori. Kada sam ja u Januaru prošle godine izleteo sa puta autom i izlupao se u kukuruzu, nisam verovao da to može da mi se dogodi. Èinjenica je da nisam poštovao uslove na putu i da nisam bio spreman na takvu situaciju, uljuljkao sam se bre. Sada svaki put vozim sa tom slikom u glavi, kako klizam po ulici koja je blizu škole. Zamislim da su se tada deca vraæala kuæi i budem ljut na samog sebe. Znaš kada sam kolima poslednji put prešao 110? Poenta, kolega poenta? Ah, da, poenta... Iako u selu ograde nisu ofarbane, i vlada opšte mišljenje da nas sve za to boli ona stvar, neko mora da prvi da ofarba i da bude crna ovca, sve dok drugi ne provale da su crne ovce u modi i da je kul imati ofarbanu ogradu. Moramo raditi na nama samima, da bi drugi krenuli našim primerom. Da nam æale nije stalno trubio o važnosti kacige, da ja ne nosim kacigu onda verovatno ni Glista ne bi nosio kacigu. Ja izbegavam da se vozim sa ljudima koji ne nose kacigu, i na taj naèin, iako je indirektan, i to debelo indirektan, ipak utièem na njih. Doprinos je mali, ali je ipak doprinos. Zrno po zrno, pogaèa. Pa kajmak, pa saè.. pa Kosmaj ili Zaklopaèa... Od neèeg se mora krenuti. A od èega ti da kreneš? Kreni od toga da pre nego što kreneš u vožnju, proveriš migavce, svetla, pritiska u gumama, vidi da li je prva pomoæ i dalje ispod sedišta, kompletiraj je, vidi da li ti je lanac dovoljno zategnut... Da li si sposoban da voziš danas? Motor vs. Saobraæajni propisi Svi saobraæajni propisi koji su poznati za ostale uèesnike u saobraæaju važe i za motocikle. Postoje neke posebnosti, jer smo mi motoristi posebna sorta... (Rekao sam sorta, ne sekta, prim.aut.) Prvo i osnovno, na motor ne smete da sednete bez kacige. To je Omov zakon, Biblija, vatra je vruæa, kilo Zlatiborske jagnjetine... Temelj! To je nešto najbitnije u tom trenutku, nešto što ne smete da kršite ili zaboravite. Danju morate da vozite sa oborenim svetlom ako ste izvan naseljenog mesta, ali nije greška, aèesto je praksa da se svetla nikada ne gase zbog bolje uoèljivosti motocikla u saobraæaju. Ukoliko vozite u grupi (slovo zakona kaže) morate voziti jedan iza drugog u koloni što bliže desnoj ivici kolovoza i to tako da obzirom na svoju brzinu i stanje puta ne ugrožavate druge uèesnike u saobraæaju. Pazi majku mu, ovaj zakon datira iz pedesetih godina kada je najjaèi motor bio duplo sporiji Fiæe (karikiram)... Nemojte sluèajno da vašim motociklom udarite u neki šleper malina jer maline ne trpe drmanje... Mislim da bi u zakonu trebalo da bude suprotna konstalacija. Mismo ti koji smo ugroženi uèesnici u saobraæaju. Progutah, idem dalje. U naselju gde postoje dve saobraæajne trake, možete voziti i po traci koja nije krajnja desna, i to po sredini trake. Gazde bre, gazde! Motare imati najmanje jedan retrovizor, sa leve strane, površine 50 cm kvadratnih. Saputnika ne vozite na motociklu ako ste poèetnik. Zajebano je. Pijanog ne smete da vozite ni ako vam u liènoj piše Valentino Rossi Himself. Dete koje nije napunilo 7 godina ne smete da vozite na motociklu, sem ako nemate posbno sedište za njih ili boènu prikolicu. Teret možete voziti u prikolici koju vuèete iza sebe, ali ona može d abude široka najviše jedan metar. Teret koji premašuje krajnju taèku motocikla sa prednje ili zadnje strane za pola metra, ne smete prevoziti motociklom. Ne smete da prevozite teret koji zajedno sa motocikom premašuje ukupnu širinu od jednog metra. Novi vozaèi motocikala bi trebalo da proèitaju neku literaturu o koèenju jer su koènice kod motocikla definitivno jedinstvene i ne pojavljuju se na drugim vozilima. Postoje dva, nezavisna sistema koèenja èije delovanje nije simetrièno zbog sila inercije koje prilikom koèenja prenose težinu na prednji deo vozila. Sve sam rek`o, ništa rek`o nisam. Ja znam da su ovakve teme dosadne, i ja volim da gledam gole zene na motorima, ali o ovakvim stvarima mi moramo da razgovaramo. Papir trpi sve, verovatnoæa je velika da danas padne jedan od 500 motorista na ulicama. U najgorem sluèaju najgoreg sluèaja, nakon 500 vožnji æeš i ti da padneš. Moraš da deluješ tako da taj kobni dan, da kada izaðeš da padneš, a nemoj da se zavaravaš da se to neæe desiti, budeš spreman za pad, sa opremom, sa stavom, prvom pomoæi... Pogledajte Minu, ona je pala prošle sezone jer je naletela na klocnu, i samo zato što je imala kacigu i opremu ona je prošla bez veæih povreda. Isti sluèaj sa padom koji je imala ove sezone, kaciga, dobra jakna i ne prevelika brzina. Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu, kondom štiti od side. Navuci taj kondom (kacigu) na glavu (glaviæ) i pažljivo biraj partnera (vožnju). Izvinjavam se zbog seksistièkih izjava, psovanja i ružnih reèi, ko me prijavi mami neæe mi više biti drug. Rezime? Rezime æe biti vaša reakcija, vaša sporija vožnja, nošenje rukavica po vruæini, jakni na +30, stavljanje kondoma na safariju u Keniji.. Samo polako i oprezno, vidimo se na ulici. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano April 9, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Jebote svaka cast, daj i meni malo onoga na cemu si jer stvarno razvaljuje! Svaka Cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano April 9, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako, ali trebalo bi nesto da uradimo da ovog covjeka promovisemo da ima neku funkciju za svoju drzavu... ustvari ne, bojim se da bi se iskvario Najzli, text za 5ticu i stojim iza toga da se treba pricat o tim stvarima sto vise. mora ovaj narod da svati poentu zastite, koju si opisao definitivno bas onako kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 9, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nošenje kacige na laktu je kao da imaš seksualni odnos sa prostitutkom iz Kenije a kondom držiš u džepu Dajte ovo na naslovne strane!!! Bravo Najzli! Dodao bih jos nesto. Mina je pre neki dan, to zna i ona a i svi mi, izbegla sigurnu smrt (zvuci grozno, ali bi zvucalo jos groznije da je tako bilo), tako sto je imala kvalitetnu kacigu NA GLAVI! Pala je pravo na bradu. Pogled na mesto kojim je kaciga (i Minina glava i njoj) aterirarala na asvalt me je definitivno odgovorio od kupovine bilo kakve flip-up kombinacije, jer sam ubedjen da bi se moja N101 raspala da sam bio na njenom mestu. Odoh da kupim Shoei XR1000 - posle ovog crash testa (hvala Mina, nije trebalo, kupio bih je i bez pada ), to je EDITOR'S CHOICE :mrgreen: Mali off - video sam Minu danas...nista njoj nije. Mala je tvdja nego sto izgleda :thumbs_up: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 9, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan One word: R E S P E C T. Full stop. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano April 9, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Najzli. Ona recenica u vezi Kenije je stvarno remek delo. Voznje su razne , vozaci jos raznovrsniji, i ja se slazem svi smo ili cemo biti nepobitni deo statistike, ali spremimo se za nju. Nije tesko navuci te kurtone na glavi , ruke i na ostale delove tela.Daj bre ako jurcamo da imamo idole u pravim trkacima koji ni na pisanje ne idu bez opreme, a ne da licimo na deo moto populacije iz Strahinjica Bana. Ja sam za pun gas + full control Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1487 Napisano April 9, 2007 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Matematika je èudo. Ja sam slièno skoro imao sliènu prièu, samo sa vozaèima automobila, neka je svakom hiljaditom koncentracija iz razni razlozi na nuli,neka je svakom 10.000.-ditom, koliko samo vozila susretnes za pola sata vožnje kroz grad( i okoklinu), i kolike su tvoje sanse da bas ti naletis na tog koji te iz nekog razloga neæe videti,neæe stati na crveno, na znak stop, cimnuæe naglo volan iz nepoznatog razloga dok prolaziš pored njega itd. Neka su šanse da naletiš na nekg takvo 1: 100.000., ako svki put kad vozis susretneš ili obiðeš samo 500 vozila, imaš fore 200 dana da naletiš na jednog veæ pomenutog. Da li æe to biti prvog ili dvestotog dana, da li æe to biti onaj prvi, hiljaditi, ili stohiljaditi vozaè, neznamo, ali treba ga doèeketi što spremniji. Jedan idol iz mog detinjstva govorio je : Borimo se da rata nikad ne bude, a spremajmo se kao da æe biti SUTRA ! Najzli, svaka èast ! PRAVI MOMAK NA PRAVOM MESTU ( SAJTU )! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 10, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Glasam da za svako DOBARR tekst Najzli dobije kutiju bonzite! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 10, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan bonzita !!! bonzita !!! bonzita !!!! jeeeeeeeeeeee najzli rules, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano April 10, 2007 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Glasam da za svako DOBARR tekst Najzli dobije kutiju bonzite! Mito je zakonom zabranjen. Hoces da Vas 'apse? :wink: Volim da citam ovakve tekstove jer me vracaju u surovu realnost. Jos kada neko ume ovako lepo i zanimljivo da napise, nemam reci. Najzli, svaka cast i nastavi sa veomaaaa zanimljivim i poucnim pisanjem. Svi mi ovde na forumu to znamo a, predpostavljam, vecina i primenjuje. Ali ima mnogooooo osoba (posebno mladih) koji sve ove price ignorisu ili jednostavno ne znaju za crnu stranu ljubavi prema motorima i voznji istih. Njih moramo uputiti na pravu stranu... Provedite samo 5 min na ulici brojeci one sa i bez kacige (da ne pricam o drugoj opremi)... :cry: Najzli, jos jednom, odlicno, 10- ("-" jer nema slika iz Kenije). Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 10, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Najzli apsolutno postujem tvoje textove i smatram da bi ljudi trebalo da ih procitaju i da probaju malo da razmisle o onome o cemu bulaznis dve a4 strane, a moglo se reci u tri reda. Ali bas to je ono sto je potrebno da bi se jedna je**no prosta recenica uterala u neciju glavu kroz malobrojne otvore na doticnoj. I ja sam imao osecaj da sam crna ovca i svi su mi se smejali sto kacigu sa glave skidao nisam, ali covek brzo shvati da je lepo drzati svoju stranu, biti crna ovca i smejati se drugovima sa izgrebanim facama i svrbljivim jajima. Samo zastita na glavu, pa nek se smeju. Ko je pametan, pridruzice se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 10, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao osecaj da sam crna ovca i svi su mi se smejali sto kacigu sa glave skidao. ovo isto i ja mogu da kazem... I ja sam crna ovca' date=' koja je UVEK u full opremi, od podkape, kacige, jakne itd... Ali ja sam ZIVA crna ovca ! Dodao bih jos nesto. Mina je pre neki dan, to zna i ona a i svi mi, izbegla sigurnu smrt (zvuci grozno, ali bi zvucalo jos groznije da je tako bilo), tako sto je imala kvalitetnu kacigu NA GLAVI! Pala je pravo na bradu. Pogled na mesto kojim je kaciga (i Minina glava i njoj) aterirarala na asvalt me je definitivno odgovorio od kupovine bilo kakve flip-up kombinacije, jer sam ubedjen da bi se moja N101 raspala da sam bio na njenom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 10, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ali ja sam ZIVA crna ovca ! ...pomalo ugruvana, doduše... Gospodin Bonžita za PRE'SEDNIKA, bre!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano April 10, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Gospodin Bonžita za PRE'SEDNIKA' date=' bre!!! [/quote'] Od mene bi sigurno imao glas! Amin. :thumbsup: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano April 11, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan super text :kul: mi svi vozimo motore sa ovog foruma i uglavnom ljudi kazhu da nose kacigu, ali u stvarnosti ja ne uspevam chak ni 10% ljudi da vidim da je ima... ne mogu da shvatim takvu neodgovornost ljudi prema samom sebi, a tek onda prema svima ostalima... oni su kao tempirane bombe, samo je pitanje kada ce explodirati i nekoga poslati na robiju i osuditi na grizhu savest... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano April 11, 2007 Zainteresovan, 549 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za text!! Potpuno si ga obogatio svojom fenomenalnom deskripcijom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OpFor 225 Napisano April 12, 2007 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd (Banjica II) Motocikl: V-Star 1100 Silverado Prijavi odgovor kao problematičan Bre Najzli, 'ajd objavi nesto! Ovako nesto bi se prodavalo k'o alva, vec vidim naslov: "Ride for Dummies", pa onda spin-off-ovi "Urban ride..", "Rural ride...", "Combat ride..." itd. Ma sta ja tupim - niti imam motor, niti sam agresivan u saobracaju. Ali stvarno sam uzivao u citanju post-a i verujem da ce i mnogi drugi, kao i ja, koristiti pojedine segmente pre i u toku voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan011 0 Napisano Maj 3, 2007 U prolazu, 19 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno svaka cast,i mislim da ovaj text nikoga ne smara kao sto ti kazhesh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...