đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ću da bacim i u temi pre glasanja jer je ovde već kasno. Neću da citiram nikog da ne bi ulazili u popularne replike a i svi smo delimično i u pravu i u krivu jer nas ima svakakvih mentaliteta i teško je naći univerzalno rešenje, ne mislim na naše lične stavove već na vozače uopšte. Mišljenja sam da nalepnica treba da ide gde god se nešto kotrlja pa čak i u autobusima da čitaju putnici. Na motore obavezno jer oni pobuđuju više interesovanja, sa više znatiželje ili besa se gledaju pa treba iskoristiti taj momenat povećane pažnje. Auti često nose reklamne bezvezarije pa nisu obavezno privlačne da se čitaju ali masovnost nadoknađuje. JA radim nešto, ima čisto informatuvni, neformalni i neobavezujući karakter. Mali broj će se kod nas ugledati na nešto dobro a većina se odlučuje za suprotno. Recimo stanem na semafor prvi uz desnu stranu. Sledeće levo od mene i čitava kolona iza njega a iza mene niko. Migavac mi radi još od predstrojavanja i non stop a većina ga daje tek kad se uvati za volan. Pa što se ne ugledaju na mene ( ne hvalim se ). Tako ja vidim ugledavanje, da je potrebno nešto naopako, ispravno bi bilo staviti JA. Da nije tako, mi bi bili Švajcarska a ne oni. I postoji to naše čuveno kontra inadžijsko koje ćemo učiniti ma kako to bilo loše. Pa nije džabe poslovica "da crkne komšiji krava, ne moram da imam korist al on bar da ima štetu, ma nek imam i ja štetu al samo da on ima veću". Bezobzirnost je masovna kod nas tako da na to dobro JA više će reagovati ma baš me briga kad si lud. Dobro je kod nas postalo sinonim za sramotu. Nas ionako bije da smo bezobrazni tako da nam to nadmeno JA ne popravlja imidž. Mnogi nas mrze zbog onog što smo prvi na semaforu, vidi ga Ja pa Ja, mora ispred svih mam...psovka. Molimo, pored kulturnog obraćanja ima i malo obavezujući, uvlačeći u radnju, značaj. Deluje aktivno na okolinu. JA činim, ne obavezuje druge na to a i mogu se praviti da ne vide, razumeju... Al kad nekom se obrati Molim (ajd i ti) teško da se neko može praviti lud. Primer u busu, svi se prave da me ne vide što JA stojim a kad se obrati Molim za mesto, ustaće odmah više njih. ( nisam još toliko mator a i ne vozim se busom još uvek). Mi treba da ukapiramo da imamo ljude koji ko da nikad nisu videli motor a kamoli vozali. To što je nama jasno kako se treba ophoditi prema 2 točka ne može nam služiti ko vodilja za bilo kakvo očekivanje od njih ma kako bilo ispravno i utemeljeno u zakonu i pravilu saobraćaja. Svi mi koji nismo za JA smo izneli nekoliko razloga zašto tako mislimo a samo par Vas koji ste za JA. Lično, trenutno preovlađujući rezultat doživljavam kao ishod gore iznetih ponašanja, šta ovaj čiča đunta nama soli a juče seo na frija (sa strahom). Na kraju, naša podeljenost potiče još od Kosovskog boja, no da ne idemo u nepotreban of. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 497 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Glasao za 1 predlog, samo umesto motoriste, da stavite motocikliste, upecatljivije je ! +1 Meni je kec bolij i obavezno motocikliste. Glasao za 1. Isto takođe i ja mislim to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 5, 2010 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Br.1 ima za nijansu više smisla i odjeka. Motocikliste, obavezno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Jun 5, 2010 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koje nalepnice? ;D p.s. sash da vidis sta marketin radi Meni se više sviđaju one bele a ne žute ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 350 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Ama sta tu ima ko da se moli. Ja pazim i to je tako. I stvarno treba motocikliste. Ovo motoriste zvuci neozbiljno, moglo je onda da pise i "bajkere" u duhu onih koji ne voze motor. Akcija "ja pazim...." ima smisla da sto vise vozila na sebi ima ovu nalepnicu kako bi oni koji voze iza njih videli nalepnicu. Nalepnica "molim pazite..." nema smisla na kolima. Ma koga ja da molim zasta? Toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Jun 5, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan br.1!Motocikliste,lepse zvuci!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ama sta tu ima ko da se moli. Ma koga ja da molim zasta? "Da moliš mene, da te ne oborim kolima. Ako nećeš, oboriću te čim mi se ukaže prilika, namerno. (a ispašće slučajno tvojom greškom)" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Glasao za prvi predlog... E, sad, posto mi je sluzbeni kedi sav saren k`o Forneti, meni treba bar 5, 6 komada da bi bile dovoljno vidljive, al` cu da ih sve zalepim, makar se sukobio sa gazdom... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Jun 5, 2010 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za opciju 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Jun 5, 2010 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Glasao za opciju 1. ....a sto se lepljenja tice moze i na vrata WC-a sa unutrasnje strane! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan E još da čujemo razložno obrazloženje a ne ono, meni se sviđa i zato je dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 350 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Ama sta tu ima ko da se moli. Ma koga ja da molim zasta? "Da moliš mene, da te ne oborim kolima. Ako nećeš, oboriću te čim mi se ukaže prilika, namerno. (a ispašće slučajno tvojom greškom)" Ne pada mi na pamet. Onaj koji moli pokazuje slabost. A taj koji je u fazonu "moli me da te ne oborim kolima..." treba da se cuva onih koji voze kamione jer "ja vozim kamion i jaci sam od tebe i mogu da te unistim i ne osetim da si tu" i tako dalje... Molba pogresna, radi se o stavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ama sta tu ima ko da se moli. Ma koga ja da molim zasta? "Da moliš mene, da te ne oborim kolima. Ako nećeš, oboriću te čim mi se ukaže prilika, namerno. (a ispašće slučajno tvojom greškom)" Ne pada mi na pamet. Onaj koji moli pokazuje slabost. A taj koji je u fazonu "moli me da te ne oborim kolima..." treba da se cuva onih koji voze kamione jer "ja vozim kamion i jaci sam od tebe i mogu da te unistim i ne osetim da si tu" i tako dalje... Molba pogresna, radi se o stavu. "Ja imam utoku i šta i dokle ćemo da stignemo" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 350 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan "Шумадинац пали топа..." ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne vodi to nikuda. Motorom smo slabiji i podeđeniji hteli da se pomirimo sa tim ili ne, bez obzira na lični stav i spremnost i to ne možemo ni sakriti nadoknaditi ničim na žalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 350 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan E da se slozimo i oko toga. Pored pesaka i bicikala koji su kao pesaci, motocikli i njihovi vozaci i suvozaci su najranjiviji na drumu. Zato to nije molba vec stav. Nema sta ko da se moli. Treba mu jasno i glasno dati do znanja kako treba da se ponasa. Molba je hoces-neces. Stav je drugo. Hoces-moras. Kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma i ja ima stav hoćeš-nećeš. Al mi nismo u takvoj poziciji. Ako hoće da nas paze hoće=dobro, ako neće=ne dobro=nezgoda. To je problem na našu štetu, povredu, život...Da smo u razvijenom društvu ne bi morali da se dovijamo kako znamo i umemo. Tamo je jasan stav, moje je pola puta ma kako bio uzak ili mali i tu je kraj. Tu važi taj stav hoćeš=moraš i tamo se uošte ne diskutuje o tome. A kod nas ti uvek kažu, vidi kolko imaš mesta, skloni se u kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 5, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan definitvno vidim ovu nalepnicu na automobilu, autobusu ili kamionu (ako navatam gipsy kingse sa dirty dianom i na nju cu da zalepim ;D ) naravno da svaki motociklista pazi na motocikliste... e sad ovo JA psiholoski sugeriše da JA radim ISPRAVNU stvar (isto kad bi bilo JA NE BACAM DJUBRE KROZ PROZOR, ili JA NE BIJEM ZENU) prirodna reakcija citaoca je pa i ja to radim iako mozda ne radi, ali slagati sebe je super lako... u svakom slucaju čak i ako počne da psuje u sebi motociklisti su ovaki il onaki, počinje da misli o njima što znači da ih primećuje a to i jeste cilj ove nalepnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4207 Napisano Jun 5, 2010 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sugerisati nekima da rade dobro je ko tebi i meni da ne jedemo. Daj Bože da si u pravu pa da smršamo malo, bar ja, brže će mi ide Kinez. Da, najbitnije je da skrenemo pažnju na sebe kad smo na motoru, taj delić misleće pažnje koji za tren zaustavi vozača auta u opasnoj nameri nama daje prednost i mi odosmo, odnosno izbegosmo eksces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Jun 5, 2010 festina lente, 752 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Prvi predlog, ali motocikliste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano Jun 5, 2010 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je br.2 bolji jer se lepse obraca tj ''MOLI''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 6, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Jeste lepše kad nekoga nešto moliš ili molimo ali od molimo vas pazite na nas nema ništa. Džabe moliš nekoga ko te ne vidi iz raznih razloga. Prva poruka nije ništa više "uvredljiva" od druge jer iskazuje lični stav. Ja pazim na motocikliste. To je čist iskaz i ne pogađa nikoga ali će preneti poruku. Molim vas pazite na motocikliste nas stavlja više u kategoriju ugroženih vrsta zajedno sa gepardima i beloglavim supom a pri tome ne iskazuje stav. Kad kažeš JA to i to, onda indirektno zapovediš drugome da se i on ponaša isto tako. DakleM, moj glas ode za prvu varijantu ali, što reče Popsy, neću roniti suze ako sutra budem lepio i delio drugu varijantu. Bitno je da ne odustajemo od namere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Jun 6, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo vam kazem da treba uci u mentOlitet naseg vecito antiprotivnog naroda :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 6, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, kad oni misle da mi mislimo, da oni upravo kontra misle od onoga sto mi kazemo tj mislimo? Al ga srocih ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladacbrpc25 162 Napisano Jun 6, 2010 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd//Novi Beograd Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan opcija broj dva je nekako zvucnija... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...