RadicM 1076 Napisano Jun 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Prosli petak kad sam se vracao iz skole sa motorom malo je slabije povlacio reko mora da je karburator malo zaprljan, kad sam dosao kuci ocistim ono malo djubreta iz karba sednem i pravac ada kad sam dosao do omw pumpe pocne da stuca i da se gas,i reko mora da je benzin upalim ga jedva i polako kuci kad sam dosao kuci imao sam sta i videti svecica crna skroz. Sutradan odem zamenim svecicu pritom zamenim i siber i iglicu u karbu koji su vec dotrajali namestim sev to radi noramlno. Sad promlem je nastao kad je doslo lepo vreme kad sam poceo da ga vozim danas kao da ga vozim sa sauhom tesko ide nece da povlaci jedva predje 50. Onda sam pokusao da smanjim iglicu u karburatoru (bila je na najvecem stepenu "sve je radilo normalno") pa skidanje filtera za vazduh otvaranej karburatora i nista svecica i dalje crna jednom sam se slucajno zeznuo i slabije je zavrnem kad sam stao svecica nije bila crna i motor je lakse isao sad da li je moguce da je zapusen auspuh pa da garavi svecicu ili je nesto frugo u pitanju. Motor je do pre nedelju dana najnormalnije isao i skoro su stavljeni novi klip i karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23837 Napisano Jun 2, 2010 Integrisan, 10017 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sam si sebi odgovorio...99% zapusen auspuh, ocisti ga pa probaj. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad bas pricam sa mojima o tome al me nesto mrzi danas da majstorisem oko toga sutra ce biti lepse vreme pa cu sutra. Daj boze da je samo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Jun 2, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan KAO STO SI I REKAO U PITANJU JE AUSPUH, BRENER U RUKE I VATRA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jun 2, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan AT (X) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 2, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa popusti srafove na izduvnoj grani za par milimetra pa ces da vidis i sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Kako da prepoznam da mi je paljanje malo rastelovano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Jun 2, 2010 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne "reze" kad mu cimnes gas onda je rastelovano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 3, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Moj problem se i dalje nastavla danas sam temeljno ocistyio auspuh sad je ko iz fabrike. Pri vracanju karburatora puken mi sraf i ostane u cilindaru vadi to nekako i kad sam ga celog konacno sklopio upalim ga radi lepo prima gas malo sam lose namestio dihtung na auspuhu cuje se kako malo pusta tu sednem da ga probam prva na pola gasa i nemoze dalje moze gas al nece da ubrza vise posle sam ga malo vozio u drugoj oko dvorista i izgubio volju da vise radim (sobzirom da je pola 12 uvece). Svecica se i dalje masti i crna je. Sta moze da bude da nije mozda do mesavine ili do lose namestenog auspuha ili neceg drugog. Sutra cu da ispraznim ono malo iz rezervoara pa da probam sa novim da vidim da nije do toga ako ni to nije nemam vise logicnih ideja sta moze da bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23837 Napisano Jun 4, 2010 Integrisan, 10017 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako "prima gas" i odlazi u visoke obrtaje a ne ubrzava ili si pretegao sajlu kvacila ili su lamele otisle... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 4, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ali zasto masti svecicu to je pitanje za lamele ne verujem da su u pitanju jesenas su stavljene nove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 4, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan do struje je to sigurno, kad prima u mestu a neće da ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 154 Napisano Jun 4, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Najjednostavniji nacin provere struje je da baci varnicu kada rukom zavrtis magnet ( jacina struje) a momenat okidanja ( 20-ak stepeni pre GMT ) ili odokativno ili instrumentom ali moras da otkacis platine sa kondenzatora. A moze i stroboskopski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stavi klip u najvisu tacku i vidi da li je i koliko otvorena platina, sigurno se rastelovala, lose je sagorevanje i greje se previse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Nemam platinu nego elektronsko paljenje ne greje se previse vec normalno. Pali na pola kurble i stelovana je pre dva meseca. Dakle juce sam probao sto cuda a nijedno nije pomoglo. 1. Da bi otklonio sumnju da je rezervoar prljav umesto njega stavio sam mali flasicu sastrane. 2. Pokusao sam da staru mesavinu razblazim nije uspelo. 3. Napravio sam novu mesavinu oko 2.5% (castrol tts) i upalio sa njom opet nista. Kao sto sam naveo sve sam poredhodno poregledao klip, karike, cilindar lezajeve klipnjace, ocistio auspuh, ocistio karburator, izigravao cist rezervoar, nova mesavina, nova svecica. Sad posto sam ostao bez logickih promblema pomislio sam da nije mozda posto je majstor skoro otvarao motor dva puta za redom (jednom ga je lose sklopio) mozda popustio semerin ga radilici na streani gde je lamela pa da mozda ne vuce malko ulja iz menjaca. Zvucu suludo ali sad su dosle i nelogicne stvari na red. Znam kako lije ulje kad je malo ostecen semering imao sam iskustva. Jedino sto mi sad preostaje posto sam uradio sve sto sam znao i padalo mi na pamet treracu ga kod onog majstora i smaracu ga za garanciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Jun 5, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan on bi pušio nenormalno da uzima ulje uz menjača Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ma on uhek dimi i ranije j diomio smao sto nije prljao svecicu probacu da mu stavim na 1% kastrol mozda se nesto promeni. SAdje sve eksterimentisanej :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazasuzuki 0 Napisano Jun 5, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan SAdje sve eksterimentisanej :-[ eee bas to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Uz to pride ide i malo nerviranja i svega ostaliog ali kad zavrsim ceo motor ce biti generalno ociscen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je imao slican problem kada mu je majstor stavio neke pravljene dihtunge na poklopcu stubline, bili su valjda celi od bakra, tako nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan zazor na platinama i paljenje podesi i dobi ces cigla crvenu boju na svecici tad je dobro nastelovano pa makar mu nasuo 10%meshavine.... da budes siguran da nije semering tj.da ne vuce ulje iz mashine sipaj cist super tj.bez ulja i teraj (ne mnogo) /// ja u vreme srecnih 90-tih nisam ni imao ulja nego terao na cisto gorivo i preso ohoho i naravno tomos je to nista mu nije falilo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 5, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Kapo sto rekoh nemam platinu nego elektronsko paljenje bice proba samo malo da sine sunca da mogu po dvoristu da radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan da da elektronsko... onda samo stelka paljenja.... i ako ne dobijes zeljeni rezultat a ti kupi stelujucu diznu za gorivo pa mu "trazi" smesu sa kojom naj bolje ide.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Jun 5, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan sa svim ovim simptomima do sada i sa svim što si napravio do sada a i sa svim ponuđenim rješenjima ostaje mi samo da pomislim kako se čok zaglavio negje na pola i ne dozvoljava da se leptir u karburatoru vrati do kraja na nulti položaj. nemora to biti to ali pregledaj i taj dio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 6, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam izvadio onu plocicu za sauh iz karburatora spustio iglicu nize u karburatoru stavio skoro cist benzin i opet nista mada sam primetio da je malo opalo ulje u karteru (curi mi na jednom mestu jer je malo napukla dekla pa nisam siguran dali curi ili trosi ulje). Jos nesto sam primetio kad sam skinuo ponovo auspuh bio je masan a ulje je bilo jos u tecnom stanju nije sagorelo i jako crno i srednje gustine (malko redje od onog u menjacu) ako je uvuklo ipak je malo razbalzeno benzinom i sagorevanjem. Za sad sam ostao bez bilo kakvih ideja ako neko ima nek predlozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...