Najzli 158 Napisano April 3, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Drugarice i drugari, Sezona nam stiže brže nego što se nadamo. Ovo sunce koje nas mami na toèkova neizostavno sa sobom dovodi i one situacije u kojima se može desiti da budemo ugroženi. Vozaèi automobila u našoj zemlji nisu navikli na motoriste, to je relativno jasno svima pa i samim vozaèima, saobraæajna kultura u Srbiji nije na zavidnom nivou. Ne poštuju se pešaèki prelazi, svi nekud žure, sviraju, menjaju pravac bez upotrebe migavaca... Mi smo u svemu tome, da prostite, jebena strana. Namerno upotrebljavam jake reèi u tom kontekstu jer onda te reèi prodru dublje. Dakle, ako si ti jebena strana, vrlo lako najebeš.... Dosta ružnih reèi.. Preterah. Svaki narod, grupa ljudi ili zajednica koja funkcioniše neko vreme stvara svoje kulturološke navike. Dokazano je da, što je grupa veæa, to su promene sporije. Grupa kojoj mi pre svega pripadamo, a na koju i treba da utièemo je grupa uèesnika u saobraæaju u Srbiji. Odmah da se razumemo, svaka akcija koju pokrenemo, pored ukazivanja na naše mesto na ovom svetu gradu ili ulici mora da utièe i na naše ponašanje na tim mestima. Akcija koju pokreæemo, a koja je postojala i prošle sezone, doduše pred kraj, je akcija pravljenja flajera koje bi delili vozaèima u gradu. U ovoj akciji treba da uèestvujemo svi, neposredno, praveæi flajere, štampajuæi ih i posredno, deleæi ih i ukazivajuæi na poruku koju æe ti flajeri da šalju. Možda smo pogrešili što nismo delili flajere na sajmu automobila, no sad je kasno. Predlažem da formiramo neki vremenski okvir u kome æemo da napravimo prvu turu flajera. Akcija! Na poèetku se moramo složiti oko toga koji flajer bi trebali da štampamo. Neæemo se ogranièavati na samo jedan predlog jer je ovo akcija koja bi trebala da prenese poruku o našem postojanju i ugroženosti na ulicama. Da bi ipak postojala neka uniformnost u akciji moramo da uvedemo neka pravila. Velièina flajera bi trebala da bude taman tolika da može da stane u džep. Dakle, 4 komada na A4 listu. A4 je list koji se koristi u veæini štampaèa i kopir aparata. Pravite flajere tako da mogu da se štampaju dvostrano, neka postoji poruka na obe strane. Obièno je jedna strana neka slika koja bi trabala da ostavi odreðen utisak, a sa druge strane poruka, neki tekst. Vodite raèuna o tome da poruka bude jasna i razgovetna, nemojte koristiti komplikovane reèenice, trudite se da budete kratki. Ne smete koristiti ružne reèi, niti bilo kakve uvredljive izjave protiv bilo koga. Zapamtite, mi pokazujemo drugima kako se dostojanstveno borimo za svoja prava. Motivi na flajerima su po slobodnom izboru a tema je ugroženost motociklista u saobraæaju. Koristite statistike, ja æu Vam preporuèiti neke teme koje su figurirale prošle sezone ali su ustvari univerzalne za svaku. http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2640 Ovde je Spave dao dooobru sliku, prepoznaæete je po njegovom avataru. :wink: http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=1929 http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=1996 Na ovom linku se ne vide slike jer je sajt na kome su bile slike skinut sa mreže. Ta statistika se vidi i na prošlogodišnjim flajerima na poleðini. http://www.saga.co.yu/~duca/BJB/BJB.pdf Imamo nedelju dana da prilažemo predloge. Predlažite ih ovde, dodajte vaš flajer na ovu temu. Pošto inicijativa kreæe sa ovog foruma, navedite web adresu sajta, neka se zna ko je pokrenuo akciju. Vremenom možemo praviti nove i nove flajere, ali je vrlo bitno da sve one flajere na kojima se pojavljuje BJB postavite ovde da bi ih svi videli i da bi odluèili da li oni mogu da idu u produkciju. Ne mislim pod ovim na neku cenzuru, ali bi bilo ružno da se na ulici pojave flajeri koji nisu "overeni" od strane forumskog auditorijuma. Dakle, drugarice i drugari, a sada svi na svoje radne zadatke i dajte predloge. Nemojte da postujete vaše komentare o akciji, poznato je da smo svi ZA ovu akciju, trudite se da budete produktivni. Ekipa iza ekrana æe se potruditi da sredi štampu i distribuciju. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 3, 2007 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je za akciju! Osetio sam to danas kad mi je slatko žensko biæe otvorilo vrata jugiæa ispred nosa. Koèio sam i ukopao motor tako da mi se zadnji kraj podigao jedno pola metra od zemlje. Nasmejao sam se pred skamenjenom slatkom malom i samo mi je flajer falio da je oborim s nogu... Ozbiljno sam shvatio "zadatak" i prionuæu veæ sutra na posao! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 4, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan evo mog prvog predloga. Nisam bas vest u photoshopu ali vazna je ideja, lako ce se razraditi. Mislim da bi u svakom slucaju trebalo da bude neka fina slickica na jednoj strani kao sto je ova ili kao ona sto je bila prosli put. T.J. mislim da bi novi flyer trebalo da bude kao i prosli, samo sa drugacijim prikazima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 4, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Savršeno za jednu od slika... samo, put je dovoljno ŠIROK... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano April 4, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan To je samo ideja, ima medju nama vestijih stihosklepaca koji bi mogli to lepo da izglodju. Sa tim VELIK sam npr hteo da aludiram na ono: ovaj grad je suvise mali..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejo 3 Napisano April 4, 2007 U prolazu, 38 postova Lokacija: Winterthur CH Prijavi odgovor kao problematičan spavetov avatar sam vidjao na autoputu u austriji prosle godine :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 4, 2007 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan spavetov avatar sam vidjao na autoputu u austriji prosle godine :oops: Najzli je našao tu sliku, a ja sam se samo poigrao sa reèima. Dugujem izviunjenje jer ništa nisam uradio. Imam i opravdanje. :oops: Tek sutra dobijam fotografiju koja æe mi biti osnova za idejno rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano April 5, 2007 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Bas dobar flajer. Ima sve sto je potrebno, nema puno teksta a uz to je jos i sve nacrtano. Valjda ce da shvate... Ponovio bih: "Brutalno "zloupotrebljavanje" firminog Color laserskog stampaca (2000 listova A4, moze i duplex stampa; 8000 flayer-a...)" Verovatno moze i veci tiraz... ako me niko ne uhvati http://www.saga.co.yu/~duca/BJB/BJB.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano April 5, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedna veoma opasna situacija je zaboravljena a tice se sporijih: mopeda, skutera, bicikala itd. Vozite normalno svojom desnom stranom i vozilo vam dolazi u susret a drugo vas pristize i OBAVEZNO ULECE izmedju vas i dolazeceg vozila i prolazi, nekad na desetak santimetara od vase leve ruke ili retrovizora. Put los, izrovan bas na desnoj strani, pa sahta, pa djubre, pa visoka ili niska bankina a vi ne smete ni da mrdnete levo ili desno dok taj seronja ne prodje. Lele tek kad je u pitanju kamion sa prikolicom, pa nikad da prodje a jos prikolica seta, pa vam je caz blize cas malko dalje. P.S. Tako je prosle godine poginila devojcica vozeci skuter u Zemunu, koliko se secam, a kamion nije ni stao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano April 5, 2007 Zainteresovan, 549 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan citam ovo i ne mogu a da ne dodam koliko me nervira kada baja ispred mene vozi kola, i kroz otvoren prozor zavali cigaru koja mi proleti na par santimetara..uzas..ali pretpostavljam da je flajer nedovoljno veliki da bi se skrenula paznja na sve stvari koje treba popraviti.. :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano April 16, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da je teško motivisati baš svakog da radi na flajerima. Neki planovi su se izjalovili, neki novi planovi su se pojavili. Ja sam zamolio neke ljude da urade predloge, a i svako od vas je mogao da uradi iste, i ovo su ti prelozi koje ja postavljam. Znam da nije svako u stanju da bude dizajner, ni ja nisam neki, i siguran sam da æe svako od vas da pomogne shodno svojim moguænostima. Bitno je da radimo na ovoj stvari, flajerima. Prvi flajer je za druge uèesnike u saobraæaju dok su ostala tri za naše kolege motocikliste. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano April 16, 2007 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan kakvim flajerima da opomenomo nadlezne da vise ne farbaju pesacke prelaze onim klizavim bojama i da malo pogledaju kako se to u evropi radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...