goranzr68 4 Napisano Jun 11, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan PA dobro ljudi mozda je ovo i kraj price ili nas to Peca zavlaci ??? uostalom mozda ima posla pa je putopis u drugom planu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 11, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan E sad možda sledi dramska završnica pa prave dramsku pauzu. Ajjdeeeee bre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Jun 12, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Uskoro ću završiti putopis obećavam. Od raznih obaveza nestižem, primite izvinjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Poče telefon da zvoni kao lud, pogledam u njega, kad ono budilnik. Pomislih jbt. Tek sam legao a već petnaest do šets. Kao po običaju ustao sam prvi, pogledam kroz prozor nešto mi mračno. Sredim se ja, obučem krenem da budim mog cimera Nina koga bi mogli ladno da ukradu dok spava. Miša i Ljuba su dobili buđenje kao u vojsci. Svi nešto kukaju kako se nisu naspavali. Morali smo rano ustati jer danas idemo pod Ostrog pa odatle u Sarajevo, pa da nebi kasnili bolje na vreme krenuti. Dogovorili smo se sa Kuzmom da će nam doneti kafu u pola sedam da popijemo i pravac Ostrog. Sve smo popakovali gledam na sat pola sedam a Kuzme nema, ne liči mi to na njega. Kaže Nino, možda čovek zaspao, nema veze idemo mi pa ćemo usput stati negde na kafu. U tom trenutku pita Miša: Ljudi jel vi znate koliko je sati? Ja pogledam pa rekoh prošlo pola sedam. A on će ti na to Jeste al po Grčkom vremenu. Ja se ladno zeznuo pa nisam ažurirao vreme, tako da smo ustali sat ranije, a Kuzma je kasnije ipak došao i to na vreme. Popili smo kafu, pozdravili se sa Kuzmom i krenuli prema tunelu Sozina. Put je bio dobar, bez gužve i vrlo brzo smo prošli Podgoricu i zaustavili se na još jednu kafu ispred Danilovgrada. Pogledi ka nebu su bili tog jutra vrlo učestali, kiša se spremala ali nije još počela. Posle kraće vožnje stigli smo u manastir Ostrog. Nakon posete manastiru Spustili smo se do donjeg manastira u one restorančiće na doručak. Kiša je počela da pada muški. Gledam u nebo i pomislih, Bože toliki smo put prevalili i bežali sedam dana od kiše ali eto stigla nas je. Važno je da smo mi cilj postigli, a to je bilo otići u Hilandar i iz Hilandara krenuti i stići do Ostroga. Sad više i ne žurimo jer put do Sarajeva nije tako dug pa možemo opuštenije voziti. Obukli smo kišnjake i krenuli po kiši prema Sarajevu. Nismo se ni spustili do magistralnog puta, kiša je stala. Opet nam se sreća osmehnula. Kod kanjona Pive smo stali na skinemo kišnjake i da se malo slikamo. Putovanje tim putem je nezaboravan doživljaj. . Put dobar a priroda kao nacrtana, raj za oči. Usput smo sreli dvojicu švaba iz Garmiša u proputovanju pa smo se i sa njima malo slikali. Dan je bio kao izmišljen za vožnju. Sunce sija bez i jednog oblačka. Opet smo pobegli kiši. Do Sarajeva smo obarali krivine jednu za drugom uživajući u svakoj. Sarajevo nam se ukazalo nekako jako brzo, valjda što je putovanje bilo fenomenalno i što smo baš uživali pa nismo ni osetili da je već četiri po podne. Pravo smo otišli na Pale gde nam je naš drug Željko obezbedio smeštaj a nakon toga pravac Baš čaršija na ćevape. Šetnja po Baš čaršiji je svaki put doživljaj, ljubazni ljudi, učtivi nenametljivi trgovci kada priđete njihovom lokalu trude se da vas ugoste kao da ste im u kuću ušli. Nerade oni to samo zbog novca, prosto su tako vaspitani. Svaka im čast. Posle obilnog obroka a kasnije i sladoleda, vratili smo se na Pale. Domaćin nam je ostavio dobru domaću rakiju koju smo da čoveka neuvredimo morali popiti. Sutra je veliki dan, idemo kući. Svi smo se već ozbiljno poželeli porodica. Kada smo se probudili u subotu, shvatili smo da danas neće biti lako. Kiša je tako padala da nam se odjednom nije nigde išlo. Padala je kao da je sudnji dan. Miša i ja gledamo kroz prozor i dogovaramo se šta nam je činiti. Odjednom u sobu uleće Ljuba i viče“ KO TO RUNI KUKURUZ U OVO DOBA „. A u stvari on je u snu skonto kako je kiša lupala u neki lim da neko runi kukuruz, pa ustao da mu je.e sve po spisku. Miša i ja smo pukli od smeha. U tom ustaje i Nino koji je bio naj opušteniji, kao da kiša i nepada raspoloženo pali cigaru i počinje sa nekim vedrim temama. Posle doručka smo počeli polako da se spremamo za polazak. Svi sem Ljube smo imali kišna odela. Ljuba je tvrdio da njegovo odelo neprokišnjava. Posle kraćeg ubeđivanja krene Ljuba sa našim domaćinom kolima u Sarajevo da kupi kišno odelo. Pošto kišno odelo nisu našli, kupe oni kišnu čobansku kabanicu i to žutu. Lepo mu je stajala, kao skrojena za njega!. Čekali smo do podne da vidimo oće li kiša malo da popusti ali džabe, pada kao luda. Nema nam druge pali motore i gas. Nismo stigli ni do skretanja za Sokolac a ja osetim da mi voda curi niz leđa. Stanemo na prvu benzinsku da sipamo goriva i da vidim o čemu se radi. Ljudi ja nadero. Moj kombinezom ničemu nesluži. Mokar sam do kože. Na dan pre nego smo krenuli na put sam skonto da je moj kombinezom pocepan, pa pozajmim od drugara njegov. A njegov kombinezon izgleda opran u mašini i ničemu nesluži. Tako smo vozili do Sokolca gde sam na pijaci kupio kawasaki gumene čizme vunene čarape ali kišnu kabanicu nisam nigde našao da kupim. Vratim se na pijacu gde sam kupio čizme, pitam prodavce da li neko ima makar i polovan da mi proda. Javi se jedan čovek i donese mi svoju kišnu kabanicu i pantalone nove i nehtede da mi naplati. Samo reče sretan put. Puno mu se ovim putem zahvaljujem. Kada sam se spremio drugari su me mali zezali za kawasaki čizme pa smo krenuli. Kiša je padala ali slabo. Moglo se voziti komotno bez problema. Posle kraće vožnje naišli smo na lepo mesto za odmor i fotgrafisanje pa smo to i iskoristili. Negde ispred Jablanice naiđosmo na restoran koji nismo mogli zaobići. Naručimo jagnjetinu onako po pola kile, i samo što smo počeli jesti kad ono prolom oblaka. Kiša je tako jako počela da pada da nismo mogli verovati. Takvu kišu ja ne pamtim da sam video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Posle par minuta oblak je prošao i kiša je polako slabila ali je i dalje rominjala. Posle ručka teškom mukom smo krenuli dalje. Put dobar bez gužve i brzo smo stigli do Milića gde smo stali da se slikamo sa damperom. Posle točenja goriva krenuli smo dalje. Brzo je došao i Zvornik, pređosmo granicu i bez zadržavanja put kući. Na izlazu iz Novog Sada smo se rastali sa Ljubom. Mi smo krenuli prema Zrenjaninu a Ljuba se odvojio za Beograd, jer je njemu bliže tuda. Kada je Ljuba skrenuo svima nam je bilo tog trenutka nekako žao jer smo shvatili da se ova naša avantura približava kraju. Stigli smo kući bez problema porodicama koje su nas željno dočekale. Nakon nekoliko dana kada se sve sleglo i kada smo ponovo uleteli u životnu mašinu shvatio sam da mi je ovo putovanje bilo najlepše putovanje koje sam doživeo sa drugovima. Nemože se rečima opisati kako smo se družili. Pokušajte zamisliti da osam dana budete sa trojicom drugara i usput pređete 2700 km bez i jednog jedinog problema. Jednostavno ja nemam literarnih mogućnosti da vam prenesem ono što sam osećao i ono što osećam i sada. Mogu samo da sa nestrpljenjem očekujem novu turneju sa mojim drugarima i da im se zahvalim na na svemu što sam doživeo sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan E svaka ti je na mestu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jun 27, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lep putopis!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 133 Napisano Jun 27, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jun 27, 2010 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan :o :o :o Exellente... :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6358 Napisano Jun 28, 2010 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci! Fenomenalna tura, jako lepo organizovana. Videti Hilandar i biti bar jedan dan u toj oazi istorije i našeg kulturnog nasleđa to je stvarno duhovni vrh svakog bajkera koji poštuje istoriju, nasleđe i pravoslavlje. Hvala vam na ovom putopisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Jun 28, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega hvala svima koji su čitali naš putopis, a ima ih dosta. Tura koju smo napravili je ustvari inspirisana mojim odlaskom u manastir Ostrog u kojem sam prvi put bio pre dve godine. Videti takvu Svetinju, osetiti da si uradio pravu stvar, i usput videti stotine ljudi raznih vera i nacionalnosti koji poštuju našeg Sveca možda više nego mi sami čoveka natera na razmišljanje ko smo mi u stvari. Imam tu sreću da sam u manastir Ostrog otišao da se zahvalim Svetom Vasiliju što mi je porodica živa i zdrava i što nemam nerešivih problema pa da tražim pomoć. U manastirskoj biblioteci sam kupio knjigu o Svetom Vasiliju ostroškom u kojoj između ostalog se pominje i njegov put u manastir Hilandar. Tu se rodila ideja da bi bilo lepo ako bi mogao da tu zamisao i ostvarim. Odlazak u Hilandar mi je uvek nekako izgledalo da je to za tamo neke druge ljude, da to nije moguće u ovom životu. Međutim kada su nam ukinuli vize ideja je polako počela da se ostvaruje. Osećam se privilegovanim što sam imao priliku da posetim takvu Svetinju. Kažu stariji, poštuj i bićeš poštovan. Manastir Hilandar treba doživeti, nekako se to rečima neda opisati. Da me neko nebi shvatio pogrešno, u Hilandaru su dobrodošli svi ljudi dobre volje bez obzira na veru i nacionalnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1534 Napisano Jun 28, 2010 Drug član, 2021 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis!!! Posebno mi se svidja sto je veci deo putopisa posvecen voznji, druzenju i sitnicama oko putovanja motorom nego turistickim slikama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paja_ribarac 0 Napisano Jun 29, 2010 U prolazu, 54 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno jak putopis! Vrlo lepo opisan i verujem da je vrh doziveti sve ovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Jul 5, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan posebno mi se sviđa ova nova generacija moto opreme protiv kiše, mislim da su cizmice by Brovo, ispod jakne malo krupnijeg bikera je također kišni mantil za zaštitu na radu by Borovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Jul 5, 2010 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan posebno mi se sviđa ova nova generacija moto opreme protiv kiše, mislim da su cizmice by Brovo, ispod jakne malo krupnijeg bikera je također kišni mantil za zaštitu na radu by Borovo. Ma neee druže, čizme su Kawasaki, jesi video štraftu! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Jul 7, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan posebno mi se sviđa ova nova generacija moto opreme protiv kiše, mislim da su cizmice by Brovo, ispod jakne malo krupnijeg bikera je također kišni mantil za zaštitu na radu by Borovo. Ma neee druže, čizme su Kawasaki, jesi video štraftu! :D pa da kako to nisam primjetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Jul 8, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda šašavo al meni noge nisu više mokre!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...