rusic 261 Napisano Maj 18, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan nikako da sednem i napishem red, dva o prvom vecem puteshestviju ove sezone... krenucu od pochetka uchesnici: jasna, africa i ja + neshto malo kofera 30. aprila smo krenuli na put... ja sam morao da zavrshavam neke gluposti na poslu pred polazak pa smo krenuli tek oko 13h... ishli smo autoputem do Rijeke gde smo spavali kod prijatelja... 1. maja krecemo ka Bolonji... ishli smo ka granichnom prelazu Rupa... i provozali se kroz Sloveniju... nisam planirao da dodirnem auto put i placam vinjetu ali nekom greshkom skrecem gde ne treba i izlazim na auto put.... par minuta kasnije vidim naplatnu rampu.. parkiram motor 50ak metara pre rampe i prilazim da pitam koje su mi "opcije"... dobijam prijateljski savet da zapalim shto pre u italiju jer kontorla dolazi za 10-15minuta... i eto tako ushtedim 7,5€ za nedeljnu vinjetu zbog 3-5 minuta autoputa... od Trsta idemo ka Veneciji i nakon toga ka Bolonji... lepo vreme, dobri putevi... sve u najboljem redu... predveche stizhemo u Bolonju i nash hotel za tu noc: http://www.hotelcosmopolitanbologna.com/ sutra je bitan dan.... krecemo iz Bolonje ka Firenci i Sieni i na kraju Rimu... idemo preko Passo della Futa po preporuci... ovde negde nam se vreme usral* u zhivot... krece magla i kisha.... i nije se poboljshavalo do Rima... nismo stali u Firenci, nismo posetili kolegu u Sijeni... smor... ali i povod da idemo opet videli smo lepih stvari ali kisha nam nije bila bash inspirativna da stajemo i vadimo aparat... uglavnom potez Bolonja Firenca Sijena Rim je prelepa ruta.. iskljuchivo van autostrade ici... stizhemo u hotel u Rimu i pravac krevet sledecih 6 dana smo bili u Rimu... ja sam radio od 8-15h pa nisam bash stigao sve da vidim jer ludi Rimljani rade dok se ne smore... i onda se pola grada zatvori.. nekada do 16h nekada do 18h... ali definitivno zamre veci deo turistichkih destinacija chim se smrkne.. totalno chudno... ima previshe slika pa necu sve kachiti ovde... ako neko zheli da gleda, evo uzheg izbora ovde: http://www.flickr.com/photos/rusic/sets/72157624049976690/ ,... u petak krecemo kuci... tachnije Rim - Ancona... sporedni putevi, muka mi je autoputa josh od prvog dana (beograd - zagreb)... spavamo u skoro praznom trajketu i u 7 ujutru stizhemo u Split... kishaaaaa... neeeeeee... zashtoooo bozheeeeeee... tek negde oko Dubrovnika staje potop koji nas je oprao i spolja i iznutra... cedimo se skrecemo posle Dubrovnika ka Trebinju.. idemo na cevape.. dok jedemo cevape srecemo dvojcu kolega koji idu ka budvi... dobijamo informaciju da put kod Gackog ne postoji... samo mnogo blata itd.. ja kez na faci a Jasna krece da me davi i proklinje... napacena i oprana pljuskovima nije bila raspolozhena za josh jedno "alternativno deshavanje".. idemo ka mokroj gori i sharganskoj osmici bez otezhavajucih okolnosti... ok... necu da iskushavam srecu, usmeravam kontinent na Nikshic... pa posle gore na Fochu itd... obozhavam taj put... peglam kao nenormalan a ona se nervira shto nismo otishli u blato stigli u shargan i onesvestili se... u sedlu smo od jutros... umor i kez na facama.... zadnji dan puta je sutra... rado bi produzhili dalje... ustajemo, hasamo i krecemo ka Kablaru... iskljuchujemo se sa Ibarske ka Topoli... odlichno parche puta.. mnogo ga volem.... i na kraju BG sa svim svojim problemima, uzhasnim ljudima, guzhvama itd... malo smo geknuli na bok kad smo ushli u BG.. ali necu o tome.. sve je ok.. par ogrebotina i modrica.. afrika dobija nov vizir i retrovizor i nastavljamo dalje... smishlja se sledeca ruta pozz svima i vidimo se na putu ivan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Full respect za put, al sto si zipovao ovako dobar putopis na ovako malo. Daaaj jos sliiiikaaaaa... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Maj 18, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Ne lezi vraze pred kucnim pragom....posle tolikih kilometeri..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 18, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Full respect za put, al sto si zipovao ovako dobar putopis na ovako malo. Daaaj jos sliiiikaaaaa... ;D evo evo ima ih josh ovdeeee http://www.flickr.com/photos/rusic/sets/72157624049976690/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Maj 18, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, mnogo lepa voznja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Odlican put, interesantan i ocigledno je da vam je prijalo.............. Super........ Pozdrav..........iz Afrike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan svugde podji-kuci dodji tojest gekni. lep provod bio , vazno da se transplantacija uklopila i radi posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Maj 19, 2010 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično 5+!!! Možda ne bi bilo loše da na kraju putopisa bude kraći izveštaj o troškovima puta podeljen po stavkama. Recimo: -gorivo -putarine -smeštaj i hrana -trošak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Maj 19, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,prelepo svaka cast!!sta reci vise!!!iscekujem neki vas sledeci put(opis) ;D ;D ps odlicne slike,o africi i da ne pricam!!kraljica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 19, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlično 5+!!! Možda ne bi bilo loše da na kraju putopisa bude kraći izveštaj o troškovima puta podeljen po stavkama. Recimo: -gorivo -putarine -smeštaj i hrana -trošak. bravo... to sam zaboravio... sipao 25€ u srbiji... platio 3,5€ putarinu u hrvatskoj potroshio 50€ na gorivo i putarine sipao kod venecije josh 15€ goriva i platio 15€ od trsta do bolonje za autoput... 54€ je bio hotel u bolonji (dve osobe, doruchak, garazha za motoro) 20€ gorivo pred rimom u rimu su od 5-10€ turistichke atrackije hrana tipa mc donalds i jedan bureger king od 15-20€ za dvoje 10ak € ako uzmete parche pice ili suvlaki ili neshto trece na ulici supermarketi su mnogo jeftiniji nego kod nas... flasha vode od pola litre je 15din... puna kesa materijala za sendviche uz mnogo slatkisha je oko 5-7€... kad smo krenuli ka ankoni sipao sam josh 15ak € i josh jednom pred ankonom 15€ trajekt je bio 140€ za nas dvoje, motor i neke takse... uzeli smo ona sedishta, kabine su bile 100tinak € skuplje... 15€ u neumu za gorivo... 11€ u nikshicu... 15€ kod uzhica... i da, spavanje u sharganskoj osmici je 13€ po osobi... sa doruchkom... da pojednostavim... put do tamo sa autoputem, gorivom, hranom, spavanjem itd je skoro 300€... put nazad sa trajektom preko splita i gorivom itd je isto tako... u rimu su cene smeshtaja od 50€ za noc pa na vishe... ima dobrih hotela za smeshne pare po celoj italiji i definitivno treba rezervisati preko booking.com... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Maj 19, 2010 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan lepo ste se navozali.. uživao sam u slikama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Maj 19, 2010 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, ovo je najpotpuniji finansijski izveštaj viđen na ovim prostorima Sad znamo i šta ste jeli i šta ste pili Kada bi naša ministarstva ovako pravdala potrošen novac, niko ne bi hteo da bude ministar ;D Još jednom, pohvala za putopis i da ih bude još više! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Maj 19, 2010 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan A niko da te pita sada.........kako si bato? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 19, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan znash mene guram sa osmehom... sve ok kad se prolepsha idemo da prekrstimo kraljicu.... da ne bude opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA ZR 64 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bravo druže, lepo si se navozao. Prepoznajem par mesta na fotkama oko Dubrovnika gde sam se i ja slikao prošle godine. Fotke su ti čista desetka. Ja se spremam da napišem putopis sa našeg putovanja u Hilandar. Pozdrav Peca ZR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Maj 23, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo!!! Lepa tura...Malo te zeznulo vreme, ali bice povoda. Imamo sliku na istom mestu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 23, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan ma povoda nikada ne manjka hvala na preporukama i savetima.. gledali smo shto vishe da uradimo i vidimo ali bzvz okolnosti pomutishe planove... nema veze... lak je put za organizaciju... nije ni mnogo skupo.... samo cu sledeci put pomeriti za neki avgust kad sigurno nema ovoliko kishe a ostao sam duzhan fotku na ulazu u firencu ipak je bilo mnoooogo mokro za pauze i fotkanje.. samo smo krevet u rimu imali pred ochima mozhemo i neku grupnu vozhnju da napravimo ako vishe nas oseti "teranje" u slichno vreme pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Maj 24, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast... Lepa tura, lepo osmišljeno...Lepo i korisno opisano... Pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Maj 24, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, slike su fantasticne.....fenomenalno.... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Maj 24, 2010 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan hvala drugari nije mi teshko palo mogu ja opet... ali samo zbog vas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Maj 24, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan SAmo cu reci ... BRAVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17847 Napisano Maj 25, 2010 Integrisan, 8391 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za voznju! Jos vise za avanturisticki duh. mnogi bi na taj posao odleteli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav Gajic 158 Napisano Maj 27, 2010 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Kawasaki ZX-12R, Yamaha FZS 1000, BMW R1200GS, BMW S1000RR, Kawasaki ZX10R, Suzuki GSXR1000, Suzuki GSXR1300 Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Uzivo u citanju a jos vise u slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarkod 117 Napisano Jul 30, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Prijavi odgovor kao problematičan E SADA TEK VIDIM OVAJ PUTOPIS SA PRELEPIM GOTOVO UMETNICKIM SLIKAMA I ODLICNIM OPISIMA. SVAKA CAST!!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...