Jump to content

Moto Zajednica

E hebiga! Stade YAMAHA FZR, potrebna pomoc iskusnijih.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 117 postova

Ovako, vozim ja motor, vozim. Kad krene on da gubi snagu. Ja po gasu, snaga mala. Stade motor. Verglam normalno - nista. Primecujem cudan zvuk kad dam kontakt? Ranije se culo rrrr prilicno tiho. Sad se cuje RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR non stop, onako glasnije nego ranije, ali mozda i normalno, vec sam pogubljen. Vergla zdravo. Polako slabi akumulator. Pokusavam da ga upalim na gurku, Cuje se rad motora i glasno BAM iz auspuha? I dalje nece da upali. Smoren i "nagnjecen" odlazim gajbi, motor ostavljam parkiranog. I sad, posle jedno dva sata, opet dolazim i opet pokusavam da upalim motor. Vergla ali ne pali. Ponovo gurka - pali! Radi normalno. Medjutim opet krenu da gubi snagu? Posle nekog vremena opet staje. Ponovo ga parkiram i odlazim gajbi.

Sta li mu je majku mu? Nesto mi pade na pamet da nisam mozda ostao bez goriva? Medjutim otvorim rezervoar - i gorivo se vidi, mislim nemam jasnu predstavu koliko ga ima, mozda je ono samo malo... Sta da radim?

Stim ako je to nesto komplikovanije, ako moze sutra neki bajker da mi pomogne da upalimo mashinu, motor je u centru BG-a.

E da - Yamaha je FZR 500 90 godiste...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 5 postova

Pozdrav

Ne znam sta je sa tvom motorom ali hocu ti reci,da ne palis motor na guranje ako je akumulator ( baterija ) veè izgubila snagu.Kod motora sa elektronskim paljenjem se moze desit,da kada motor upali na guranje dobije elektronika za paljenje visak stuje i zbog toga pregori ( izgori ).

Onaj cudan zvuk ne znam.Kada poène onaj rrrrrr? Kada okrenes kjuc u poziciju KONTAKT ili kad stisns dugme za START?

• Svrati ponekad, 221 postova

Izvuci i crevo koje ide iz rezervoara ili posle filtera za gorivo ako ga imas i proveri da li tu izlazi gorivo. Mozda je neko zacepljenje. Kao i uvek, kreni od najglupljih stvari jer je u 80% slucajeva upravo to.

Naravno, proveri nivo ulja i sve druge osnovne stvari.

• U prolazu, 11 postova
Izvuci i crevo koje ide iz rezervoara ili posle filtera za gorivo ako ga imas i proveri da li tu izlazi gorivo. Mozda je neko zacepljenje. Kao i uvek' date=' kreni od najglupljih stvari jer je u 80% slucajeva upravo to.

Naravno, proveri nivo ulja i sve druge osnovne stvari.[/quote']

ja sam imo isti problem na boldoru starom...

i znas sta je bilo ...

fucking FILTER

a dok to nisam skonto ...drndo sam se 3sata i to sam na a.putu ...

• U prolazu, 16 postova

Okreni slavinicu na rezervu i resen problem,u rezervoaru ti je ostalo par litara pa zato vidis da ima goriva.Inace kod mene je rezerva citavih 8 litara.Pozdrav.

• Zainteresovan, 953 postova

Iz nekog razloga nemas dotok goriva u karburatore to ti pravi problem. To sto cujes glasno rrrrrrrrrr to znaci da pumpa za benzin vuce vakum a ne benzin. Za pocetak sipaj pet litara benzina i probaj da ga upalis sa otvorenim poklopcem rezervoara (da eliminises moguci nastanak vakuma zbog zapusenog oduska rezervoara) naravno napuni akumulator pre toga. Posto su ti karburatori trenutno suvi trebace malo vise verglanja ali to radi ne duze od 5 sekundi i sa obaveznim pauzama (zbog anlasera). Ako si iz nekog raznoga skidao rezervoar proveri slavinu mozda ti je ostala zatvorena. FZR ima naviku kad ostane malo goriva u rezervoaru iako je na rezervi da se ugasi kao da nema goriva. Veruj mi. To je par ideja za pocetak a za dalje se javi ako ovo ne pomaze.

Pozdrav!

• Svrati ponekad, 117 postova

Prvo da se zahvalim svima na pomoci - HVALA!!! Stvarno ste FACE! :kul:

Drugo da konstatujem da sam teska vuna :(.

Znaci ladno sam samo ostao bez goriva :shock:!

Ma sipah ja za 650 dindzi benzin. I sad ono pumpa mi sama iskljucila, kad je kao dosla do vrha. Medjutim, ja istripovah nesto da sam mu sipao 18 litara. Tj da je u rezervoaru bilo goriva do vrha. Medjutim, taj smrk baca jak mlaz, pa moguce da je rezervoar bio pri kraju, a ja sipao samo 7-8 litara i ono ga iskljucilo, jer je jak mlaz skvasio taj senzor na pumpi sta vec.

Sve u svemu za 8-9 litara 230km gradske voznje (kad sipam uvek brojcanik stavim na 0). Sto je mnogo - mnogo je. kolko uopste trosi FZR 500?

Radi skroz normalno, mislim kad ima benzin jelte ;), ono RRRRRRRRRRRRRR je bila pumpa za benzin koja vuce vazduh. Sad je sve ko sto je i bilo.

Nego jel ima neka fora da ja vidim kolko ima goriva u rezervoaru precizno a ne ovako odokativno!? Posto to odokativno ne - radi! A nikakav merac nemam na satu itd. Jel ima neki dodatak. Nesto da se zbudzi? To bi mi bas trebalo...

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Pazi.... veæina motora (koliko ja znam) nema nikakav meraè, poneki imaju diodu za rezervu, neki (kao tvoj, pretpostavljam) imaju slavinu za rezervu...

Može da se ugradi nešto da pokazuje nivo goriva, kineski èoperi uglavnom to imaju fabrièki, tako da nije skupo ;). Ima tema negde na forumu kako to radi (dva sistema), mislim da je drag pisao, potraži, da ne pišem sad ja nanovo...

Najbitnije ti je da brojanjem km izraèunaš potrošnju. Kada sledeæi put budeš sipao, vidi koliko je èorbe ušlo, i koliko si km prešao od poslednjeg sipanja. Izraèunaš koliko ti troši, i znaš koliko možeš da preðeš. Na rezervi bi trebalo da preðeš 50ak km, bar po mom nekom iskustvu...

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Nego jel ima neka fora da ja vidim kolko ima goriva u rezervoaru precizno a ne ovako odokativno!? Posto to odokativno ne - radi! A nikakav merac nemam na satu itd. Jel ima neki dodatak. Nesto da se zbudzi? To bi mi bas trebalo...

Ni ja nemam pokazivach nivoa goriva na bajku...ali kad krene da shtucka prebacim slavinu na rezervu i potrudim se da u narednih 50km dodjem do pumpe i to je to !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja