Jump to content

Moto Zajednica

UZ DUNAV SRBIJOM I RUMUNJSKOM - PRIJEDLOZI I SAVJETI, GDJE I KAKO?

Recommended Posts

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Nekoliko nas, super sport i sport-turing, vozaca iz Istre tocnije iz pule ima želju i namjeru da u 9.tom mjesecu napravi turu uz Dunav, pocevši iz Beograda, sad svejedno dali prije Srpskom stranom ili Rumunskom stranom. Htjeli bi u Rumunskoj u okviru dva dana vidjeti što više onoga što jekarakterizira tj. ono što vrjedi pogledati. Citajuci forum vidim da clanovi foruma posjeduju velika iskustva na tim putovanjima pocevši od formalnosti na prijelazima do zanimljivih destinacija, smještaja za nocenja, gastro ponude i što nam je bitno dobrih cesta sa što više krivina. Maximalno bi nocili tri noci od toga jednu u Beogradu a dvije u Rumunjskoj ( nažalost samo produženi vikend ) Zahvaljujemo  svima koji bi nam pomogli u planiranju jedne takve rute a nebi nam bilo krivo da nam se netko od clanova ili clan pridruži na tom putu ukoliko se želje ostvare. pozdrav svima na BJB forumu. Mile fazer.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pogledaj u putopisima Severianov putopis od pre dan-dva... upravo to je on uradio. Takodje on ce ti moci reci na toj deonici nesto vise o smestaju i gastro varijantama.

Ja sam tu deonicu prosao sa obe strane ali nisam stajao jesti i spavati pa tih informacija nemam. Preporucujem ti da vozis prvo RO stranom i da granicu predjes kod Bele Crkve pa da se spustas do Drobeta-Turnu Severina ili eventualno jos malo nize da udjes u SRB. SRB stranom svakakoopet uz Dunav, ovo je prelepa deonica.

E sad... obe deonice su dosta kratke. OK mi je za jedno nocenjei to pre povratka u SRB, ali iskreno ne znam kako razvuci na dva nocenja ukoliko ne budete ulazili negde dublje. Ono sto vam mogu preporuciti da odete prema Baile Herculane...

Procitaj Severianov putopis pa ces lakse da se odlucis kako i kuda.

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

Lalajko je vec postavio moj putopis!

Kako i gde spavati u Rumuniji, ne znam, ali ako se poklope datumi, mozete biti moji gosti. U Negotinu imam kucu, a ni spavanje u Beogradu nije problem!

S obzirom da idete turerima, treba da znate, da se u Rumuniji na tom delu puta radi, i da ima dosta tucanika, sljunka i ne zavrsenih deonica. Moze a i ne mora da predstavlja problem!!!

Ja cu sigurno ovog avgusta u Pulu kod sestre, pa mozemo na pivo! Ako vas sta interesuje jos nesto, mozete me kontaktirati na PP!

Pozdrav i nadam se da ce mo se videti i voziti!!

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

Kao sto Quasaar rece, mi smo bili pre nekoliko dana na toj turi, te putopis mozes procitati ovde

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54568.0

Sto se tice tehnickih detalja, Severian ce napisati post (ne bih da mu kvarim putopis ;D ;D ;D)

Ako idete uz Dunav, definitivno vam je potrebno jedno nocenje na Djerdapu. Od Beograda, preko Vrsca, do Turnu Severina ima 330 km, a od Turnu Severina, preko Kladova, Donjeg Milanovca i Rama do Beograda 310 km...

ponudu primio na znanje i kao takvu stavljam je kao mogucnost pa ako se ukomponira u sve ostalo rado cemo je iskoristiti. prvo nocenje je u BG.u i odatle prakticno krece naše putovanje. sto se tice tvog dolaska kod sestre u Pulu bice mi zadovoljstvo biti domacin i vodic. vidimo se.

Kao sto Quasaar rece, mi smo bili pre nekoliko dana na toj turi, te putopis mozes procitati ovde

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54568.0

Sto se tice tehnickih detalja, Severian ce napisati post (ne bih da mu kvarim putopis ;D ;D ;D)

Ako idete uz Dunav, definitivno vam je potrebno jedno nocenje na Djerdapu. Od Beograda, preko Vrsca, do Turnu Severina ima 330 km, a od Turnu Severina, preko Kladova, Donjeg Milanovca i Rama do Beograda 310 km...

decki ( i cure ) vaš putopis sam gutao a ne citao i sada na susretu u Umagu na temelju baš njega a i ranije želje smo i donijeli odluku za takav đir onako uz pivo i tablice na motorima iz srbije od kojih su se barem nekoliko prošetale Rumunjskom.  Svaka cast.

• Integrisan, 8335 postova

Pozdrav Mile,

vidim da si putopis procitao, pa da ne duzim previse: danas sam kao poslednju poruku putopisa ubacio i servisne informacije (smestaj, cene, bezin itd.).

Mislim da ti moze pomoci u planiranju putovanja.

Srecno!

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

ponudu primio na znanje i kao takvu stavljam je kao mogucnost pa ako se ukomponira u sve ostalo rado cemo je iskoristiti. prvo nocenje je u BG.u i odatle prakticno krece naše putovanje. sto se tice tvog dolaska kod sestre u Pulu bice mi zadovoljstvo biti domacin i vodic. vidimo se.

Radujem se susretu, samo se javite ranije, da vam kazem da li sam kuci ili na brodu!

Zaboravih! Ako vas rumuni pitaju odakle ste, nemojte reci iz Pule! Mogu da se naljute!

• Zainteresovan, 923 postova
  • Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3

Samo da se upisem i propratim temu.

Napisite kada bi ste isli pa bih vam se prikljucili da zajedno provozamo ovu turu. Bice mi zadovoljstvo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja