Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT 600 TÉNÉRÉ

Recommended Posts

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

^^ I meni je jedino to palo na pamet, ali da toliko osetnu razliku napravi... :stabre:

Pa vidi, i prazan rezervoar od xtz je dosta tezi od nasih a i jos kad ga napuni do vrha bude tu i preko 20 kg (zaboravih koliko staje litara)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

prvo hvala svima na pohvalama,puno mi znaci :aha: drugo sto probacu svima odgovoriti na pitanje :D ajmo zaredom,"pomocnog" rama sam malo podizao od fabrickog za jedno 20mm,nisam merio,radio sam tako da bi mi lepo legle plastike, naravno da ce ici nalepnice,al nisam josh odlucio,gde sta i kako,najverovatno cu napraviti neke,kad stignem,izmislim :)

rep ide na 4 sraf,na ovim slikama se lepo vidi:

HPIM6138.jpg

HPIM6152.jpg

nazalost slike repa nemam :(

no neznam sta mi pravio toliko osetnu razliku,a razlika je nebo i zemlja :lol: mozda bi bilo agresivniji sa podizanom zadnjom krajom,al i ovako mi je malo visok motor (190cm visok sam :D ),i po sumama,bregovima dosta treba nogom korigovati,a ako je previsok,nema sanse drzati motor,a tad bi se pao sa motora :moto3:

a mozda pre motor nije dobio dosta vazduha,ili neznam,al sad ima puno bolju ubrzanju...ako ima josh koja pitanja slobodno postavite :)

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

..Pa vidi, i prazan rezervoar od xtz je dosta tezi od nasih a i jos kad ga napuni do vrha bude tu i preko 20 kg (zaboravih koliko staje litara)

Rezervoar koji je Atozz skinuo nije sa XTZ, vec obican sa XT-a 600.

Staje 24 ili 27 litara, nisam bas siguran, ali sam siguran da prazan nema vise od 10kg(ne verujem ni toliko da ima).

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Kod mene u običan staje 13 litara. ;)

Ali, ako uzmemo u obzir da taj rezervoar kao što kažeš ima 10 kg (što i ja mislim), a ovaj sadašnji ima bar 5, to mu dođe da otklanjanjem 5 "visinskih kila" motor dobija osetno spušteno težište. Interesantno. :)

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

..Pa vidi, i prazan rezervoar od xtz je dosta tezi od nasih a i jos kad ga napuni do vrha bude tu i preko 20 kg (zaboravih koliko staje litara)

Rezervoar koji je Atozz skinuo nije sa XTZ, vec obican sa XT-a 600.

Staje 24 ili 27 litara, nisam bas siguran, ali sam siguran da prazan nema vise od 10kg(ne verujem ni toliko da ima).

Mislio sam na xt600z.

Uglavnom duplo je veci od rezervoara koji ja imam na xt600. E sad kad bi racunali da prazan rezervoar ima recimo 10kg i kad ga natankas sa 24 litre u odnosu na ovaj koji je sad Atozz stavio koji je predpostavljam plasticni koji tezi mozda kilu i u njega stane mooozda 10litara, onda je tu razlika drasticna!

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Pa da, ovaj mali je ok za off, ali veliki rezervoar napunis i zaboravis se.

Staje preko 20 litra a potrosnja oko 5! Milina!

veoma osetna je razlika,dosta toga je sad nize na ramu nego sto pre bio,i tako sam i hteo:p a mislim da staje 9L goriva,a recio da bude dosta za 120-150km,zavisno od terena,a to je bas dosta za 1dan,na hard offroad voznju:) bar za nas,a pre xtz pretezak mi bio za divjanje u sumama,bregovim(svima je laksi motor,tt,drz,rmz,sherco 510i itd)...no kome kako,ja u zadnjih 2dana skoro 2rezervar iztrosio:)i zadovoljan sam s motorom:)

• Podržavam 1

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

veoma osetna je razlika,dosta toga je sad nize na ramu nego sto pre bio,i tako sam i hteo:p a mislim da staje 9L goriva,a recio da bude dosta za 120-150km,zavisno od terena,a to je bas dosta za 1dan,na hard offroad voznju:) bar za nas,a pre xtz pretezak mi bio za divjanje u sumama,bregovim(svima je laksi motor,tt,drz,rmz,sherco 510i itd)...no kome kako,ja u zadnjih 2dana skoro 2rezervar iztrosio:)i zadovoljan sam s motorom:)

Matori, svaka ti čast za akciju prepravke! :takoje:

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

atozz, ekstra si odradio motor, svaka čast. moram ipak malo da ti pokvarim veselje. nisi smeo da farbaš plastični rezervoar, farba će krenuti da ti se ljušti uskoro. to je zbog isparavanja benzina. preporučujem ti da odeš kod nekog što lepi one folije i da ga celog prelepiš..e sad kad krene farba da se ljušti, možda ćeš morati da ga prvo išmirglaš pa tek onda da lepiš foliju preko..

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro

I ja sam isto cuo da ne valja farbati plastican rezervoar, bas iz tog razloga... Medjutim, na mom motoru je plastican i ofarban pre 4 godine i nije mrdnula farba, tako da ko zna....:zdravo:

hvala svima :)

bez dobre pripreme,i bez specialne farbe otpada boja kao nista,al ako je sve odradjeno kako treba,onda nece otpasti farba,nije ni prvi ni zadnji plasticni rezervar kojeg sam farbao,a one kojeg sam radio nije josh otpala farba,znaci ne bi trebalo ni sa ove da otpada :jok: a ako otpada onda cu ofarbati o5 :moto3:

• Podržavam 1

i na kraju danas mi stigle stitnici,i gume prednje vile :)

HPIM6197.jpg

HPIM6198.jpg

HPIM6199.jpg

HPIM6200.jpg

malo je prasnjav chester,sutra mozda i bude blatnjav :lol: stitnike farbam u zuto,jer nije bio takvo,vec samo belo i crno....danas naduvao prymer i osnovnu,sutra ide zuta i lakk :)

• Podržavam 2

i mene isto zanima,al nikako da stignem do vage :zbunjen: nego dajte mi neke predloge kako da odradim nalepnice na motoru, sutra idu gore zute stitnici,josh se suse :moto3:

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro

Sad nesto gledam ali nemam predstavu :neznam:, sta mislis, u kojoj boji nalepnice?

Jel na tt-u ono fabricka nalepnica gore na slikama ili je pravljena skorije? Jel sam pravis ili narucujes kod nekog?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja