RadicM 1076 Napisano Maj 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Dosta puta sam cuo neke izrze koje nisam skapirao sta znace a niko nije znao da mi objasni pa reko da pitam. Sta je CDI? Sta je power commander (verovatno nesto za raspored snage)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Maj 2, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu u par reci.Ima definitivno pozvanijih da se oglase sa detaljima. CDI je skracenica od Capacitor Discharge Ignition i kao resenje jedno je od najrasprostranjenijih u moto svetu.Postoje varijante sa baterijom i bez nje. U bukvalnom prevodu znaci-paljenje uz pomoc sakupljene elektricne energije.Znaci zamajac rotira i proizvodi struju u namotajima.Kada megnet prodje pored "pick-up"-a (senzora,okidaca...nazovi ga kako hoces) impuls ide na bobinu pa zatim na svecicu. Kad je baterija tu onda ona ima ulogu da "probudi" paljenje,sve ostalo je manje vise isto. Sto se Power Commander-a tice stvar je mnogo komplikovanija Ukratko Na motociklima koji imaju ECU iliti kompjuter,bilo da su sa karburatorom ili sa ubrizgavanjem,ova se sprava dodaje da bi se menjali parametri motora. Vreme paljenja,kolicina i trenutak ubrizgavanja...pa samim tim i njegova snaga,ubrzanje,potrosnja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Maj 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Sve je kolega objasnio onako za siroke mase. Ja bih samo dodao da postoje nekoliko vrsta CDI.....po jedan za svaki klip ili novijeg tipa Tranzitorni koji kontrolise sve klipove u motoru. Ima tu i nekih jos kombinacija ali se ja nesto mnogo ne razumem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Da li onda postoji bobina pored CDI-a ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Maj 2, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Kao što piše... .....impuls ide na bobinu pa zatim na svecicu..... Daklem... da. Nešto mora da šibne napon sa 12V na 15kV (ili kolko već)... a to je bobina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kod cdi-jeva bobina nije sa 12 volti na kilovolte već sa par stotina volti u primaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 3, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sta mu dodje spaner jel to ono sto spaja lanac tj gde se rastavlja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 3, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Spaner je popularni izraz za zatezivac. E, sad, sta god treba da bude zategnuto, moze da se zategne sa spanerom. Najcesce zupcasti remen i lanac bregaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 6, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sta mu dodje regler K&N filter jel to marka ili tip filtera (raspravljo sam sa drugom pa me zanima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Great ATuin 4 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: cogito ergo Taurunum Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot Prijavi odgovor kao problematičan Regler je el. sklop koji naizmeničnu struju iz alternatora pretvara u oko 14V jednosmernog napona za punjenje akumulatora i ostalih koještarija na motoru/autu. K&N je tip filtera. U stvari to su filteri (oni ljubičasti) koje proizvodi firma "K&N Engineering Inc" koja se specijalizovala za proizvodnju visokoprotočnih filtera (il kako se već kaže). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan K&N je marka filtera, firme koja je kod nas najpoznatija pa su kao i u sličnim slučajevima ljudi počeli da zovu sve "sportske" tipove filtera K&N filterima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 6, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Znaci bio sam u pravi sto se tice filtera verujem da jedan K&N ne kosta 1000din Sta mu dodju emulzione tube video sam to kad sam citoao super teneri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Maj 6, 2010 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Emulzione tube odnosno "dizne" su tako-reci suplji srafovi sa rupicama i jedan su od delova karburatora... U njoj se mesaju vazduh i gorivo pre nego sto udju u cilindar... Ima ih raznih promera i performansi... Evo kako izgleda jedna od: http://www.randakks.com/Main%20Fuel%20Jet%20Emulsion%20Tube%20with%205%20%20cross%20Drilled%20Hiles%20for%2075%2076%20LTD%20755A%20758A%20763A.JPG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...