tindirbp 289 Napisano April 28, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan znaci strasno,honda mi cekica ko nenormalna dok je hladna a kad se ugreje radi kao sat,evo vako:skido sam glavu da vidim sta nevalja,ja skino ono nista,sve ko novo,aj usput ufrezujem ventile,opruge stoje dobro,nastelujem ventile usisne 0,15 izduvne 0,20(mislim da idu tako),lanac ok,sve sklopim i upalim i raaaadiiiiii kaaoo sat,ja sretan ko mali majmun,e tako je bilo 4-5 dana malo divljo vamo tamo,i pocelo opeeeet,i sta sad,ne znam,ako je imao neko slican problem nek piskara :-* :-* :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano April 28, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ланац брегасте Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 28, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nije,pregledo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1943 Napisano April 28, 2010 Drug član, 2897 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan neki spaner,ventili,korpa. Jel ima ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nisu ventili,ulja ima,jedino taj glupi spaner,skinucu opet pa cu da vidim,nije korpa bas se iz glave cuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6493 Napisano April 29, 2010 Enduraš, 6433 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kakva ti je bregasta i klackalice ? Jesi li proverio da nije bregasta dobila lufta u lezistu glave ? Dominator je poznat da hoce bregasta da mu prokuca u glavi jer se nosi direktno u lezistima glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 29, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan moras da izmeris toleranciju ,to jest zazor izmedju bregaste i glave,ali ,ako ti kucka klip moze i to da se cuje ,to jest da prenosi zvuk pa imas subjektivni osecaj da se cuje iz glave,ali,,,,,, tolerancija izmedju bregaste i lezista u glavi cinimi se da ide do 8 stotih,vec na 1 desetu....klopara. i to moz da se sredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano April 29, 2010 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao isti taj problem kod istog tog motora. Kad je hladan cuje se zveckanje ali nakon par minuta voznje nista. Resenje je u klackalicama u poklopcu ventila. Imas da kupis ceo set klackalice pnda osovine i opruge za njih i neznam sta jos tu ide, i onda ti nece zveckati kad je hladan. Inace drugar je sve to menjao na Hondi xl 500 i super mu je radila posle. Mada moja preporuka ti je da nista ne diras posto je to dosta skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Eeeee moji drugari,da je tudji moped al bi se osevapio,da mi je neko rekao sta mi klapara otero bi ga u 3 pizde lepe mame,znaci ladno mi cekica dekompresor sto je smesten pored bregaste, u obliku je bregaste,dobio lufta do jaja i zaglavi kad naidje na breg(proucavo 2 sata vrtio bregastu u kucistu i gledo sta se desava)iiii shvatih najzad,tj primetih!!!!mamu jebo svoju,oma sam ga skino i bacio u kantu za smece,to Kinezi izmislili da lupka bzvz,jebo ih Japanac :D :D ,dakle sad znate sta jos moze klaparati dok je hladna,ee a sad znaci ššššššššššššššššššš šuška radi ko satić i pali ko mina kao da ima dekompresor ;D ;D ;D ;D ;D ;D ,fala na savetima u svakom slucaju,pozzzzz!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano April 30, 2010 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Taj jedan breg sto si izbacio ti sluzi za da otvara dva puta izduvnog ventil kad je motor u malim brojevima obrtaja. E sad to sam ja menjao i kosta 5000din zajedno sa onom brugom bregastom platnom do nje. Sledeci put malo bolje objasni kvar. Napisao si kad je hladan da zvekece. Kod mene je zveketao kad je hladan a pri malim brojevima obrtaja je lupkao(sto se tebi desava) dok nisam promenuo tu bregastu kariku. A ono sto sam ti napisao da zvecka kad je hladan to su klackalice. Nisam siguran ali mislim da se ta karika usled centrifugalne sile ponistava tek preko 800 obrtaja tj. onda ne radi nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 30, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan da napisao sam kad je hladan zvekece a kad se ugreje nista ,ni na malim ni velikim obrtajima,da ga nebi jebo a ne da dajem 5000 din isti mu andrak dodje i s njim i bez njega,ceo dan ga danas vozim i super,hvala na savetima ,pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano April 30, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan da napisao sam kad je hladan zvekece a kad se ugreje nista ,ni na malim ni velikim obrtajima,da ga nebi jebo a ne da dajem 5000 din isti mu andrak dodje i s njim i bez njega,ceo dan ga danas vozim i super,hvala na savetima ,pozz Ма да, ионако ти то служи само за стартовање машине. Следеће што ће ти цркне је анласер ;D Ал'да не баксузирам... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 1, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ma de bre kaki anlaser ja palim na guranje ;D ;D ;D ;D ;D ;D,sad cu ti kaem nesto,moj drugar ima "biga" 800,i crko mu je dekompresor pre 3 godine,i raadi sve isto sto je i radilo,znaci moze da ima i nemora,ne kazem bolje je kad ima aliii...jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 1, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Malo sutra ces da upaliz biga bez dekompresora...nema sanse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Maj 1, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sutra ces da upaliz biga bez dekompresora...nema sanse Ma pali Big ko od sale i bez dekompresora - samo mu malo osmirglas karike ( smanjis kompresiju ) ili je vec sam odro karike -vrti ko APEN-ac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 1, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan odprilike da je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 17, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto dizem staru temu, ali me interesuje sledece: Da li je opasno kad se cuje dekompresor, tj,moze li vremenom da dovede do neke vece havarije? Koliki je problem otkloniti njegov kvar( tj, koliko je skupo)? Posto sam nasao jednog dominatora, ali mi gazda kaze da se cuje dekompresor.Pa da vidim je li rizik kupiti tako nesto. Hvala. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Januar 17, 2013 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Зависи шта он зове "декомпресор"... У поклопцу главе се налази једна осовина која подиже (отвара) издувни вентил индиректно преко клацкалица, везана је преко сајле за једну полугу коју курбла затеже. Та осовина има федер који би требао да је вуче у једну страну да не би додиривала издувни вентил. Поведи ти неког ко се мало више разуме у те агрегате да тачно утврдиш шта ту лупа. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 17, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je kod nje automatski dekompresor.Posto nema kurblu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 18, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ispostavi da stvarno on lupka, koliki je problem rijesiti to, i koliko je opasno da vremenom naprravi vecu havariju, ako se ne otkloni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Januar 18, 2013 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Види овај пост!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 18, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam... Ako sam dobro skapirao, nije nista opasno sto lupka, ne moze napraviti vecu stetu?! Posto ga ipak ne bih skidao, kao kolega... Sigurno nije bez razloga tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1440 Napisano Januar 19, 2013 Vinyl rider, 842 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Пааааа, у суштини неможе АЛИ стављен је ту да олакша стартовање и гашење. Пошто је велика количина сабијене мешавине у цилиндру склона томе да при гашењу ~ВРАТИ~ клип мааалко у контра страну па се чује карактеристичан звук насилног окретања анасера , наравно све у контру . Тај декомпресор би као требао да све то анулира или бар у колико-толикој мери ублажи. Приметио си до сада вероватно и теме са називом -ЦРКО МИ ФРАЈЛАУФ- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 19, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan To mi je trebalo, zahvaljujem... Znao sam ja koja mu je namjena, samo nijesam bio siguran da li vremenom moze da dobije toliko lufta da nesto drugo poremeti.. Sad mi je lakse. A sto se tice frajlaufa, znam da je to boljka svih jednocilindrasa, al jbg, sve ima svoje mane.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lallo 9 Napisano Januar 21, 2013 U prolazu, 38 postova Motocikl: Honda Dominator trenutno. Nekada: Triumph Speed Twin 5T-1939,Lambretta 150-1961,BMW R25-1954 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to cekica i kucka isto ,kad god ga upalim hladnog,nekih par minuta,uvijek istim intezitetom,kad sjednes na motor,sa desne strane,kad ugrije sapce. Nesto ne bih da cackam,tako je vec dvije godine,motor ide sluzi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...