Jump to content

Moto Zajednica

Silver Wing 600

Recommended Posts

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i

Kymco sa saputnikom ide 90, kakvo preticanje šlepera😆🤣🤣

Šalu na stranu, kad sam sam, moj kymco ide do 130 kako treba, sve preko je mučenje....Što se tiče preticanja, može on kad sam sam, ali iskreno nisam još imao situaciju da kamion ili čak malo auto pretičem na brzini od 80-90kmh. Jednostavno putevi u CG su takvi da nemaš gdje da voziš brže od 100 sa bilo kojim vozilom. Nažalost, zato svaki dan neko i gine radi brzine koja nije adekvatna za naše puteve. 

E sad , kada bi kupio SW, sigurno bi išao van Cg, samo zato što ima mogućnosti da se vozi baš kako si gore opisao i naravno radi uživanja sa suprugom. 

Reci mi Pele kako da razlikujem model sa i bez sonde? Pitam jer imam i opciju Sw 2006 god, ali jeftiniji i manje kilometara. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9274 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Stanes pokraj auspuha i gledas na njegovu desnu stranu tj početak.

Ako vidis parče kabla kako ide od lonca prema bočnoj plastici....to ti je l. sonda.

Ako ne vidis nikakav kabal....nema sondu.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 53 postova
Pre 3 sati, Satelis je napisao:

Stanes pokraj auspuha i gledas na njegovu desnu stranu tj početak.

Ako vidis parče kabla kako ide od lonca prema bočnoj plastici....to ti je l. sonda.

Ako ne vidis nikakav kabal....nema sondu.

Kakav sam ja pajser, znam odlično šta je lambda sonda, ali mi nije palo na pamet da baš nju tražim i gledam🤣

Mislio sam da gledam razlike u izgledu skutera. Ali kako kaže stara poslovica"Magarac misli , a čovjek razmišlja" 😁

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Barem 10 u šteku

Pozdrav, par iskustava sa SW600T abs.

Imao Givi Air Flow vizir, i malo mi je falilo na 193cm za potpunu zaštitu. Inače jako dobar vizir zbog štelanja visine, a između 2 vizira se može nagurati mekanog stiropora za savršeno doziranje zraka, a po hladnijem i totalnu eliminaciju jer odatle najviše puše što je ljeti taman. Ona zaštita za ramena i ruke je fenomenalna. Ko se navuče na ove vizire, sve ostalo će mu biti sranje, jer možeš na 80 pušiti, pit, jest sladoled itd.

Nakon njega sam uzeo onaj Givi iz jednog komada, e taj mi je taman. Još je tiši da na 80 uopće ne čuješ vjetar, na 100 jedva malo. Ali zato se čuje usis mašine i mehanika kako se vrti što je bolesno. Kad skineš recimo vizir i vjetar krene da udara, mašina se više uopće ne čuje.

Dalje, ugodno i na 120, a drži se tempo 160 da svi ostali bez dobre zaštite moraju posustati, to se vidi po autoputu kad tad ćeš ih obići jer drži tempo da te ne rastura. Mana je da stvara veći otpor, jer to je šajbetina kao kamionska, pogotovo se osjeti iznad 120, do toga je super. Za jedno 6,7kmh (kad je hladnije i više) manja krajnja u usporedbi sa Air flow i iza 120 već osjetnije stvara gubitke snage, ali je najkomforniji od svih, za ljeto i prevruće jer s njim je uvijek sloj manje potreban, jakna je nemoguća misija. Za zimogrozne idealan, pogotovo kad zahladi jer puše samo dole između farova nešto tek toliko. Inače, Kappa radi iste stvari kao Givi, čak i povoljnije.

Zatekao sam DR.Pulley 28gr. Prosječna 4.3l lagane, može i 3.7 ako držiš 60, ali u dvoje to ne ide s mjesta, i tek na 120 ga odčepi jer drži 4500 do tada tj. do 100kmh gdje nema ni 25hp.

Našao gdje je najveća snaga na 7000, odlučio da ciljam 6500 na puni gas. Završio na 18grama. Potrošnja u dvoje do 80 lagano sve 4.5l, ali u gradu zato skače na skoro 6l, neka normala 5.2l. Nije skuter za ganjanje i kočenje, ali snage nikad dovoljno, pogotovo ako trebaš preteći danas sa 80kmh, tu treba barem 70hp, u dvoje i 100.

Usporedba s Tmaxom 500 od 30kmh i velikim vizirom Givi. Isti do 160 kada on ide dalje sa niskim vizirom i manji je lik koji se sakrije. Znači Honda bez vizira ima da ga iskida.

Skinuo vizir skroz, pa to ide 20% jače, umjesto na 150 (160 sa air flow) sada posustaje na 170 i napuni 180 uz 130db buke. Sa prvim remenom je išla 190 i nisam smio više niz nizbrdicu jer je počela igrati i prvi put da sam morao pustiti gas zbog nevozljivosti. S tim tempom je držala tempo 175 samo tako u dvoje, na 180 već lagano diže temp. zbog vizira, što se ne dešava bez jer su to ogromni otpori. Gume se tada osjetno jedu, jer nisu radijalke, to je za njih maksimum što potvrđuju oba indeksa. Nakon toga shvatio da rade sve neke uže remene što se osjeti i na krstarenju za 10kmh.

Došao i Tmax560 na red, sašio ga na nekoliko semafora na aveniji kad dajemo pun gas od 30kmh jer SW nije startan zbog suhog kvačila. Ni slučajno pokušavati budžiti to kvačilo jer je ionako na rubu. Nikad neće biti startna jao Tmax i kraj priče.

Iza toga testirana sa ovim zadnjim Burgmanom 650, u 3 navrata ga sašio, ne može ništa niti u jednom momentu do 170 smo kucali, tada uzima 8l.

Vožnja bez vizira je ubitačna jer je SW široka pa lopata itekako enormne udare zraka, za tako race bi trebalo barem kratki kad se zalegne i Tmaxovi padaju, ali samo u ubrzavanju u tom segmentu. Zavoje Honda ne voli, osim dugih, ali zato te ne tjera u crveno, gura baš dobar tempo i bolje leži u dvoje nego 1 kad je zapravo pretvrda. A i zadnja guma obavezno se podesi tlakom prema opterećenju.

Sa zavaravanjem senzora temp. u airboxu dobije se osjetan, ali mali šut momenta. Definitivno joj prija malo bogatija smjesa na punom gasu. Na prvo odvaljivanje gasa je fino zavrtila gumu kao nikad ranije.

Trebalo bi joj promjeniti kut variomata jer je početni omjer bezobrazno visok zbog čega trpi kvačilo i zvono. Dobila bi se i startnost,dakle vanjski fi zadržati da krstarenje ostane isto i skinuti neki 1° dole kod bolcne gdje započinje sa radom da remen upadne dubolje ka bolcni. Isto odraditi i za ventilvar. Ali sve se izmjeri dok je skinuto i predvidi šta će biti ako se remen potroši. Do sad svi skuteri dobivaju startnost.

Treba paziti na metalno ležište centralnog federa, hoće ga probiti pinovi iz remenica iako je sve namazano, s vremena na vrijeme zakrenuti za 15°. Kad se to desi onda krene cvikati prijenos i na 140 ide u blokadu 

Što se tiče guma, najmirnija je sa Bridgestone Battlax SC naprijed, ostale se brzo krenu deformirati pa se naoštre kontra ripne i krene volan vibrirati, a ako se slučajno pusti odmah lamata, čak i sa  rukom kad je jače potrošena. Ko koči slabije, i nije u dvoje, duže će mu trajati. Pozadi ni slučajno Pirelli Diablo, preagresivna guma, a Honda prepitoma + ode za 5tkm. Sa Mitasom pozadi je pretroma, širok kalup i kad se zaravna nemoguće je skretati kako treba, brzo postane klizava. Dunlop ScootSmart ima najljepšu geometriju i realno je najuža i dugo traje jer je tvrda, jedino ne voli mokro. Pošto je SW veoma teška i troma, širi i manje agresivni profili guma je dodatno utromljavaju i imate hendikepirano vozilo sa narušenom reakcijom što nikako nije pametno jer idete samo ravno.

Hoop koji Honda preporučuje strogo izbjegavati, to je premekana guma i odlična za 100kg lakše skutere, ali SW ih uništava. Prednost je da se osjeti na udobnosti i to dosta i ljuljava je, dakle za nekoga je ok, ali takvom je bolje da vozi do 125ccm nešto. Iako zadnja ima posebnu oznaku na indeksima, džabe joj sve, a i jako je skupa. 

Zadnju gumu mjenjati čim dođe do graničnika, preko toga je sklona bušenju i teško se upravlja.

Izbjegavati zadnje TRW kočione pločice, kraće je meso za 1.5mm po dužini i to se bome osjeti kao gubitak sile kočenja. EBC je bolji, čak je i deblja pa limići moraju van. Pločice treba izbaciti kad imaju 2mm, opće pravilo jer krenu neravno trošiti disk.

Tko je visok, neka makne sa sjedala onaj oslonac za dupe, mnogo komfornije je tada jer su noge još opruženije, a umjesto toga neka naljepi spužvu koja ne upija vodu cca 30mm, odmah se može još 100km više preći bez zamora, makar to sve ovisi od čovjeka.

Inače makina je strašna, za kruzing best buy, održavanje jeftino, tj. najjeftinije. Kad se odčepi snaga već od 30kmh, a ne od 120kmh e to je nešto sasvim drugo gdje ozbiljno odvaljuje i baš se osjeti svih tih 51, 52hp, sa modifikacijom smjese i par % više. Sa sport variomatom bi to bilo još bolje, ali pametnije je zadržati serijski variomat jer ne treba ti izvlačenje maksimuma da se mašina zaletava i iscimava, pohabati će se nešto sigurno prije vremena. Koliko sam vidio Polini bi bio najbolji, jer je tradicionalno izbalansiran bliže serijskom, a Multivar se voli zaletavati. Ona JCosta je overkill samo on-off, preskupa i osjetljiva na Nexusu se razvalila 3 tampona iako je sve ugrađeno po PSu, pa novi koncept proučavaj sve ispočetka..

PS ako kome treba šta od nekih stvari, imam par stavki, recimo nov Mitsuboshi remen original Honda ima onu foliju na sredini sa Honda šifrom i crvenim logom. I imam još jedan takav vozio ga oko 3000km, taj vozi još 20tkm ladno, mogu izmjeriti širine. Zadnje remenice, onu bijelu plastiku unutar opruge i oprugu jer sam sve to uzeo kad mi je metalni poklopac otkazao. 

Promenio član Blokada1

• U prolazu, 11 postova
On 2. 5. 2024. at 18:22, Pelee je napisao:

Moze preporuka koje rolnice bi bile idealne neko pre mene je verovatno stavio bas lake rolnice skuter ide ekstra do 140 a od 140 do 155 max brzina  se bas muci i ide u blokadu (8500) na skuteru je nov kais lamela centralna bela malosi nove oprugice kvacila varijator je polini znaci prenos je u dobrom stanju i muci me ta max brzina beverly mi je sa malossi multivarom isao 180 a realna brzina po gps je bila 172

IMG_9348.jpeg

Pinovi na remenici su ti probili metalno ležište federa i blokiraju otvaranje zadnje remenice. Ispod bijele plastike federa. Rolice ti završavaju na nekih 120kmh i onda bi trebali okretaji polako početi rasti. 

Ako je sve ostalo ok, ali to joj je mana ajmo reći i trebalo bi održavati ćešće.

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: BMW K1200R
Pre 11 sati, Blokada1 je napisao:

Pinovi na remenici su ti probili metalno ležište federa i blokiraju otvaranje zadnje remenice. Ispod bijele plastike federa. Rolice ti završavaju na nekih 120kmh i onda bi trebali okretaji polako početi rasti. 

Ako je sve ostalo ok, ali to joj je mana ajmo reći i trebalo bi održavati ćešće.

Ne znam bio je kod majstora ceo prenos sve je bilo uredu varijator je bio polini izduv gpr  vizir fabricki prodao sam skuter u medjuvremenu ali u odnosu na tmax530 koji sam uzeo koji je ceo fabrika on ide isto kao honda sa 7/8ks manje u ubrzanju je mnogo bolji a ovamo posle 120 ne osecam nikakvu razliku 

• U prolazu, 11 postova

Onda treba odraditi standardnu proceduru.

- obratiti pažnju dokle se podiže remen na varijatoru

- širina i duljina remena

- potrošenost rolica

• U prolazu, 44 postova

Da razumem vas potpuno ali kazem vam kais nov polini varijator nov rolnice takodje sve je bilo idealno cak sam i auspuh stavio 530e realno gledano vozio sam i stariji model 2006 god motor nema tu brutalnost kao sto ima tmax a vec za brugmanom 650 i bmw c650 mnogo zaostaje sto se tice snage jedina mana po meni je sto izgledom zaostaje od konkurencije tj izgleda zastarelo a kvalitet mogu slobodno da kazem najkvalitetniji maxi skuter

• U prolazu, 11 postova
Pre 17 sati, Pelee je napisao:

Da razumem vas potpuno ali kazem vam kais nov polini varijator nov rolnice takodje sve je bilo idealno cak sam i auspuh stavio 530e realno gledano vozio sam i stariji model 2006 god motor nema tu brutalnost kao sto ima tmax a vec za brugmanom 650 i bmw c650 mnogo zaostaje sto se tice snage jedina mana po meni je sto izgledom zaostaje od konkurencije tj izgleda zastarelo a kvalitet mogu slobodno da kazem najkvalitetniji maxi skuter

Nov kaiš ne znači da je pravi za ono šta tražiš, imaš ih više vrsta kad se izmjere, a svi su jednaki onako u grubo, tipski. Isto kao da kažeš imam novog radnika u firmi, a čovjek došo iz zemlje gdje nemaju struje. Ako me razumiješ šta ti pokušavam objasniti. Moraš se precizno tehnički izraziti jer s pojmom nov barataju laici i njih se maže s takvim pojmovima.

Što se tiče brutalnosti, ona nikada ne može prenesti svoj moment do 30kmh sa onim suhim kvačilom da te zakuca , a tada je osjećaj najbolji. Ali od 30kmh itekako povlači s momentalnom reakcijom na gas, mislim da joj trebaju 4sec od 30-100, imao sam negdje video, sa nekim od 70ak kg dam se kladiti 3.5sec, jer sam ja imao 120 tada.

I auspuh se ne stavlja bez korekcije smjese, čak se i gubi na performansama, uništavaš motor.

Promenio član Blokada1

• U prolazu, 44 postova
Pre 23 sati, Blokada1 je napisao:

Onda treba odraditi standardnu proceduru.

- obratiti pažnju dokle se podiže remen na varijatoru

- širina i duljina remena

- potrošenost rolica

Pre 4 sati, Blokada1 je napisao:

Nov kaiš ne znači da je pravi za ono šta tražiš, imaš ih više vrsta kad se izmjere, a svi su jednaki onako u grubo, tipski. Isto kao da kažeš imam novog radnika u firmi, a čovjek došo iz zemlje gdje nemaju struje. Ako me razumiješ šta ti pokušavam objasniti. Moraš se precizno tehnički izraziti jer s pojmom nov barataju laici i njih se maže s takvim pojmovima.

Što se tiče brutalnosti, ona nikada ne može prenesti svoj moment do 30kmh sa onim suhim kvačilom da te zakuca , a tada je osjećaj najbolji. Ali od 30kmh itekako povlači s momentalnom reakcijom na gas, mislim da joj trebaju 4sec od 30-100, imao sam negdje video, sa nekim od 70ak kg dam se kladiti 3.5sec, jer sam ja imao 120 tada.

I auspuh se ne stavlja bez korekcije smjese, čak se i gubi na performansama, uništavaš motor.

Nema potrebe da duzimo kazem vam skuter je bio u top stanju kais odgovarajuci mitshuboshi dobio je malo na snazi neprimetno kad sam stavio gpr auspuh ali nema tu  brutalnost i ubrzanje kao tmax eto kazem ti ja nisam primetio tih 7/8ks vise cak je i max brzina ista oko 170 realnih na gps  

• U prolazu, 53 postova

I pored velike želje da kupim ovo ljeto Sw 600, nisam uspio. 

Ali sam sasvim slučajno sreo čovjeka, koji je kupio Sw koju sam ja htio. Kaže čovjek , sjedi, probaj. 

Zaista je ova Honda u mint stanju, baš je kao nova. 

Ono što sam primijetio, u odnosu na mog Downtowna, sjedi se malo visočije, ali je sjedište 10 puta udobnije. 

I prostor za noge nije baš kao što sam zamišljao, malo, ali malo više ga ima nego kod Kimka. 

Iako je 6-7 god starija Sw od Kimka, plastike su neuporedivo bolje. 

Zvuk neću da komentarišem, brutalan, iako fabrički.

E sad, provozao sam je 10ak km. 

Jednostavno, da nisam pogledao na  km sat, ne bi ni vidio da idem dobro preko 120....Isto kao da poredite 200kmh brzinu u npr Zastavu i Mercedesa. 

Kočenje odlično, osjetno bolje od Kimka. 

Oduševio sam se , nema tu šta da se diskutuje...Jedino me brine, kakav je za manevrisanje kroz grad, između auta. Ipak 70% mije vožnje je u gradu. 

Svakako ću nastojati za sledeće ljeto da kupim Sw. 

• U prolazu, 11 postova
Pre 4 sati, Majstor_početnik je napisao:

I pored velike želje da kupim ovo ljeto Sw 600, nisam uspio. 

Ali sam sasvim slučajno sreo čovjeka, koji je kupio Sw koju sam ja htio. Kaže čovjek , sjedi, probaj. 

Zaista je ova Honda u mint stanju, baš je kao nova. 

Ono što sam primijetio, u odnosu na mog Downtowna, sjedi se malo visočije, ali je sjedište 10 puta udobnije. 

I prostor za noge nije baš kao što sam zamišljao, malo, ali malo više ga ima nego kod Kimka. 

Iako je 6-7 god starija Sw od Kimka, plastike su neuporedivo bolje. 

Zvuk neću da komentarišem, brutalan, iako fabrički.

E sad, provozao sam je 10ak km. 

Jednostavno, da nisam pogledao na  km sat, ne bi ni vidio da idem dobro preko 120....Isto kao da poredite 200kmh brzinu u npr Zastavu i Mercedesa. 

Kočenje odlično, osjetno bolje od Kimka. 

Oduševio sam se , nema tu šta da se diskutuje...Jedino me brine, kakav je za manevrisanje kroz grad, između auta. Ipak 70% mije vožnje je u gradu. 

Svakako ću nastojati za sledeće ljeto da 

Koja god bila, ja ti je ne bi preporučio za grad, pogotovo sa 600ccm nikako. Iscimati ćeš je, zvono će poplaviti i ispod 6l neće ići ako često startaš. Pločice će brzo trošiti, ipak je to masa. Za otići i doći s posla je ok. 400ccm je puno bolja priča glede agregata za grad, ali gabaritan je to skuter i nije za extra urban nikako jer smara. Za takve stvari su 125, 200ccm uski skuteri koji su za 100kg lakši.

Recimo Burgman 400 je osjetno upravljiviji od Hondi.

Ako hoćeš više komfora, skineš onaj oslonac za dupe pa se noge više ispruže.

Honda obožava sve osim grada, tada shvatiš koliko motori imaju mana i koliko si nepotrebno izložen raznim faktorima kojo su dugoročno štetni, a kratkotrajno poželjan dio užitka. Tu je i suvozač obilato nagrađen komforom, dok su na mnogima jednostavno zakinuti pa vožnja postaje mučenje.

Promenio član Blokada1
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Honda silver wing 600+ Yamaha tdm 3vd

Majstor_pocetnik sve preporuke za taj silivr wing koji si pokazao iz oglasa,moj drug ga je uvezao i prodao ga tom Rusu koji ga sad prodaje. Nije imao nijednu manu i ako je bilo kakve sitnice popravljena je ...Motor je bukvalno kao nov. E sad je problem sto je taj Rus cijenu stavio preveliku. Inace i ja imam silver Wing 600 i kad se normalno odrzava mislim da boljeg skutera nema,a vozio sam ih podosta...

Promenio član Luka46
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Honda silverwing fjs 600

Pozdrav za sve vas,imao bi jedno pitanje:posle prodaje dominatora 500 razmisljam o kupovini motora ali nikako da se odlucim na koju stranu da prevagam...ili neki redni 4cilindricni "turing" od 600 cm3 (yamaha fazer,kawa zr7 i sl.) ili neki maxi skuter (sad sam gledao jedan sw600 iz 2001 po slicnoj ceni kao gore navedena turinga prve gemeracije)... za voznju na otvorenom putu,vikendima mozda otici malo dalje (100+ km).Vase misljenje tojest neka vrsta uporedjivanja ova dva tipa motora...prvenstveno mislim na odrzavanje a naravno bilo kakvo drugacije uporedjovanje,hvala!

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Jel si vozio neki maxi skuter do sad? Moras da probas prvo, mozda ti nece odgovarati polozaj sedenja, kako se vozi itd. Nisam vozio dominatora ali jesam probao transalpa npr, to je iz nekog mog ugla slicno mozda. Potpuno je drugaciji osecaj voznja skutera i takvog nekog motora.

Meni je npr. maxi glavni motor, a motor na brzine sekundarni. Imao sam cbf-a 600 pa thundercat-a 600 i od juce sam vlasnik horneta 600 jer mi je ipak malo nedostajalo to saltanje i drugaciji nacin voznje po krivinama. 

Maxi je odlican za duze ture, SW je prilicno udoban skuter a uz neke prepravke sedista moze postati jos udobniji. Prelazio sam i po 400 km dnevno uz jedno ili dva stajanja s drugarima, ne umorim se uopste. Zastitu od vetra da ne pominjem, mozda ti je i to bitno.

Sto se odrzavanja tice, to ti je standardna zamena ulja i filtera na 5-6 hiljada, kais mislim da prelazi 20-30 hiljada, rolnice isto tako manje vise. Ja vozim sw400 i bas je zahvalan za odrzavanje. Jedina zajebancija je sto se zadnja guma dosta brze potrosi a ne menja se tako jednostavno kao kod motora na brzine.

Ako bih morao da biram samo 1 motor, onda bih izabrao maxi. A moji drugari se npr. s tim ne slazu nikako. Tkd, prvo proba pa ces tek onda videti sta i kako.

Promenio član Miroslav91
  • Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova

@Miroslav91 hvala na odgovoru,vozio sam skutera 125 cm3 nekih mozda 100 km i za mene bio onako opustajuce...manje "rada" na motoru u odnosu na dominatora...nema saltanja (ne udaraju se kacige sa suvozacicom 😁 ),udobno se sedi...onako..."sloboda"...niza pozicija sedenja od tla (ja sam 172 cm)...i tako...sto se tice kaisa i rolnice-za koje kazes otprilike zamenjuju na 20 tkm,koliko kosta cca ta igranka?

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Ne znam tacno koji je bese interval zamene, nemam manual pri ruci ali cini mi se da je tako oko 30 hiljada km. Pisano je vrv i u temi negde ranije.

Kais je oko 100 evra a rolnice su verujem 20ak - 30. Zahvalni su bas za odrzavanje. Bas su za uzivanje u voznji

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5990 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Drugarski savet: Silver Wing 600 izbegavaj bez lambda sonde, znači od 2006. pa nadalje, najlakše ćeš ga poznati po crnim plastikama od prednje maske prema kokpitu. Malo haotično objašnjenje ali evo ovako: plastike od prednje maske koje "idu" prema kolenima, na njima su pretinci za odlaganje stvari. Kod starijih Silvera one su u boji motora a kod ovih sa lambda sondom su crne. Ovi bez lambda sonde znaju da budu vrlo žedni ali baš vrlo... Zato su i povoljni sa cenom + imaju svi već podosta godina.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 18 postova

Eto postadoh i ja vlasnik jednog fjs 600...budzet je bio ogranicen pa je kupljen 2001 godiste,zasad imam samo jednu ne bas dobru sliku ali otom potom.Elem na njemu je aftermarket auspuh (dobio sam i originala) i najverovatnije nije kineska kopija nego rad od Race Ada...Pitanje: dali i kod ovog modela stoji ta stavka da sa otvoren auspuhom zbog vece protocnosti gubi se malo od rashladne moci benzina kod glave i dolazi do malog pregrejavanja i povecanog habanja ventila ili...kako ja razmisljam...to je samo kod motora sa karburatorom jer tamo prolazi benzin "preko" ventila...a ovde imamo ubrizgavanje pa onda sva ova "briga" oko ovoga je suvisna jer je glava tako konstruisana da se ne racuna na efeket "hladjenja" benzina?Hvala!

IMG_20241107_043437.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja