Jump to content

Moto Zajednica

da li je ovo moguce ispraviti?..nije..

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

ima neki majstor dragan sa crvenog krsta koji ispravlja viljuške, ali ja nemam broj. mogao bi neko ako ima da postavi broj pa da pozoves i da pitaš jel može i pošto. kažu za njega da je čarobnjak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600

Moze, moze. Samo nadji pravog majstora i to je tili cas ispravljeno ;D Ja sam moje na bivsoj fzr ispravljao kod caletovog strugara, doduse samo par stepena su bile krive i izvukao ih na 0 na strugu.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ispravlja se bez problema na običnoj hidrauličnoj presi...samo treba dobar majstor,uradi se da se ne poznaje!Izduvne grane će ti napraviti više problema,traži polovne!

Gdje da nadje polovne? Mislim da ce biti tesko za tako star motor naci dobre polovne grane.

Mozda da po ovima napravi nove kod nekog auspuh-carobnjaka (ala Ada ili sta ja znam).

Ne bi trebala biti velika razlika u cijeni...

LM, bash fino sto je pocela diskusija o oporavku motora (znaci nema vise potrebe o oporavku vozaca)  8)

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Na prvim dvema slikama se vidi da je deo štapa koji ulazi i donji deo viljuške skoro prav.

A šta je s trouglovima? Tačnije s donjim trouglom.

edit: a ima i ovo. možeš da ispratiš aukciju da vidiš za koliko će da ode.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-CBR-600-F2-FRONT-FORKS_W0QQitemZ180497433682QQcmdZViewItemQQptZMotorcycles_Parts_Accessories?hash=item2a067c4452

a ima i ovo za fixnu cenu.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/94-95-96-CBR600-CBR-600-F2-Engine-Exhaust-Headers-Pipes_W0QQitemZ220586086324QQcmdZViewItemQQptZMotorcycles_Parts_Accessories?hash=item335bf48fb4

treba da pogledaš na ebay.de  Ja ne znam nemački pa mi ameri služe ko referenca.

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: Honda cbr 600 f2

Ispravlja se bez problema na običnoj hidrauličnoj presi...samo treba dobar majstor,uradi se da se ne poznaje!Izduvne grane će ti napraviti više problema,traži polovne!

Gdje da nadje polovne? Mislim da ce biti tesko za tako star motor naci dobre polovne grane.

Mozda da po ovima napravi nove kod nekog auspuh-carobnjaka (ala Ada ili sta ja znam).

Ne bi trebala biti velika razlika u cijeni...

LM, bash fino sto je pocela diskusija o oporavku motora (znaci nema vise potrebe o oporavku vozaca)  8)

vozac je 90 posto popravljen,potrebno je jos par fizikalnih terapija da bi bio 100 posto popravljen  ;D

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ900

Već sam negde postavio br telefona majstor Dragana, čovek radi ispravlanje ramova, felni, štapova, trouglova...

br mob 063/8070891,  nalazi se u Južnom Bulevaru iznad Opelovog servisa.

Skini kpl štapove sa sve trouglovima i odnesi čoveku da ti to sredi.

• U prolazu, 26 postova

a od kog motora je ova viljuška ?

ja se pitam da li ispravljene viljuške mogu da utiču na upravljivost i stabilnost motora u krivinama, i da li se to sve kad se uradi potpuno sigurno. ja se sa mojim motorom (R-1) ne bi igrao sa tim ispravljanjima nego bi potražio negde polovnu viljušku. cuo sam da ja majstor dragan čarobnjak, ali ipak su to velike brzine.

• Drug član, 3046 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi, ako su stapovi ispravljeni kako treba i provereni na strugu, da su potpuno ravni, nema nikakve bojazni da ce motor iole drugacije da se ponasa. Sad, pitanje je sta je sa unutrasnjoscu viljuske, da tu nioje nesto krvo i kako je to ispravljeno.

Najveca opasnost je da se pri ispravljanju ili od udarca, osteti hrom, pa tu pocne da rdja. Ako je ta rdja, ostecenje, negde na mestu gde viljuska "radi", lako osteti semeringe.

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ900

Dragan nije jeftin, meni je za ispravljanje oba trougla i proveru štapova uzeo 50e, ali su odrađeni vrhunski.

Što se vožnje tiče nema rizika, jer čovek zna šta radi. Dragan ze bavi ispravljanjem već 30god, stari bajker.

Bolje on da odradi kako treba nego nešto polovno u ko zna kakvom stanju.

To je moje mišljenje.

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ja mislim da je ovo prosta viljuška sa "damping rod-om". T.j. nema šta (nema kartridža )da se iskrivi u delu kojem

je štap kriv. Sem opruge, koja ako nije uštinuta trpi krivljenje.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ima finu grbicu ispod trougla. Pitanje je kako to ispravljanje utice na materijal, tj. cvrstocu istog.

Mislim kao kad zicu savijate tamo-vamo, ona se slomi.

Najbolje je da to taj majstor pogleda, a ako je toliko dobar koliko ga hvale, sigurno nece zaobici i ovaj aspekt.

• Drug član, 1854 postova

a od kog motora je ova viljuška ?

ja se pitam da li ispravljene viljuške mogu da utiču na upravljivost i stabilnost motora u krivinama, i da li se to sve kad se uradi potpuno sigurno. ja se sa mojim motorom (R-1) ne bi igrao sa tim ispravljanjima nego bi potražio negde polovnu viljušku. cuo sam da ja majstor dragan čarobnjak, ali ipak su to velike brzine.

USD viljuške se ispravljaju ako su malo krive, a ako je udarac dobar obično im nema spasa.

moj savet je da juriš neke polovne a ako ipak odlučiš da ispravljaš onda obavezno nosi i trouglove . imaš i peci iz SM, servis motoline. on je meni radio par puta i nema greške. mada ko god da ti bude ispravljao poznavace se ovde gde ti se štap previo.

• Drug član, 3046 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Samo da dodam... koliko znam, ako se napravi mehur, grbica, tesko da ce se dobro ispraviti. Ali, neka Dragan to kaze /ili neki dobar majstor/.

• Svrati ponekad, 148 postova

Samo da dodam... koliko znam, ako se napravi mehur, grbica, tesko da ce se dobro ispraviti. Ali, neka Dragan to kaze /ili neki dobar majstor/.

Ako su blago iskrivljene moze a ako ima prevoj tesko. Najbolje odnesi kod majstora pa ce ti on reci.

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: cb600 Hornet

Moje licno misljenje je da se nemogu ispraviti postu su se naborale,ali ako kojim slucajem uspes postavi slike i telefon majstora koji ti je to odradio

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

ako je zid tanak nemoze,nema gde da osloni i krivi se gde ono hoce,tako npr kod ducatija nema sanse,pa sam morao drugi stap uzeti,al probaj neki stapovi se i mogu ispraviti,pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja