mikica 8 Napisano Mart 27, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsio sam sklapanje MZa za vikend i resio da ga prodam drugaru (forumas takodje),tako da smo se jutros sastali kod mene u nameri da bike utovarimo u prikolicu i da ga tera kuci.Prikolica koju je doterao je bila premalena te sam zbog toga ja vozio motor kod njega kuci.Puni pozitivne energije krenuli smo malo u voznju stim sto sam sada ja bio na poziciji suvozaca dok je on pravio svoje prve kilometre na novom motoru uputili smo se prema Kosmaju iz Barajeva odakle je i drugar.Uz par stajanja za pus pauze polako smo stigli do podnozja i zastali na pumpi da se malo odmorimo pre nego krenemo dalje tu sam sa nekoliko prakticnih saveta i primera pokusao da mu docaram neke fazone u vezi sa voznjom ,ponasanjem na putu,i finesicama koje bi mu bile korisne(momak do sada nije vozio bike) Jasermo ponovo On vosi ja sam pozadi i polako malo po malo opusti se i zasao malo u brze u krivinu koja je u obliku latinicnog slva U i iz iste izleteo na slunak a zatim na travu aterirali smo prvo on pa ja preko njega po inerciji sam skocio i podigao motor zatim se okrenuo ka Bokiju koji je kao Lav u kavezu isao u krug sa vidno bolnim i ujednjo ljutim izrazom lica.Boki je ogulio ruku prste i saku dosta malo nogu pride pocepavsi pantalone i patike a ja posto sam imao opremu u kompletu na sebi prosao sam bez posledica .Kad je dosao malo sebi sisli smo natrag do pumpe gde je isprao ranu malo se smirio ,a zatim smo se uputili u Ja sam u medjuvremenu malo ipravljao pokrivljene delcice a onda izadje Boki Zatim smo se vratili kuci na veceru .Ja sam vratio motor svojoj kuci Boki se razocarao i sta ce biti videcemo.Sto se tice stete na motoru to je sve regulisano i ja cu je srediti za dan dva toliko mi treba da odnesem prednji blatobran kod majstora da ga izgituje i iscrta ponovo a ostale sitnice koje su poremecene cu promeniti i eto opet motora u kompletu samo mi je zao Bokija koji se razocarao u pricu sa motorima i poceo da misli kako to nije za njega jos uvek :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 27, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo i najbitnije da ste vi u redu i da nije proslo bez vecih posledica! Ne znam koliko je motor ostecen al koliko sam skapirao nist strasno... ali opet steta, video sam da si dosta paznje posvetio da ga sredis, da je uradjen do detalja... Postavi slike ostecenja na motoru ako ti nije tesko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Mart 27, 2007 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan on je jedan od brzih koji je zavrsio vatreno krstenje,svi smo se tako krstili samo je kod nekih to trajalo,pretezno mz je aparat za krstenje,ne odustajte,pozdrav novom vozacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano Mart 27, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan on je jedan od brzih koji je zavrsio vatreno krstenje' date='svi smo se tako krstili samo je kod nekih to trajalo,pretezno mz je aparat za krstenje,ne odustajte,pozdrav novom vozacu[/quote'] Ja naravno neodustajem nikada pa mozda i kad bi trebalo jednostavno takav sam e sad Boki je sa dosta ambicija krenuo u pricu samo mi se cini da je sa prvim pehom svenuo mozda je tako i bolje ko zna ??? :cry: Prvo i najbitnije da ste vi u redu i da nije proslo bez vecih posledica! Ne znam koliko je motor ostecen al koliko sam skapirao nist strasno... ali opet steta' date=' video sam da si dosta paznje posvetio da ga sredis, da je uradjen do detalja... Postavi slike ostecenja na motoru ako ti nije tesko...[/quote'] Slikacu sutra naj verovatnije :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Mart 27, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan bad... fuckin` bad luck! jbg druze, sto da ti kazem sem da mi je bas zao... ali srecom nema velikih posljedica. sve se to da` sredit. samo naprijed! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 17 Napisano Mart 28, 2007 Zainteresovan, 552 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Trenutno 0 bodova... Prijavi odgovor kao problematičan Najvaznije je da ste vi zivi i zdravi, a za sve ostalo cete lako...Nemoj pogreno da me shvatis, ali ma koliko dobar drug ti bio, nisi smeo da sednes na motor sa covekom koji prvi put upravlja istim i kome je to, kako si rekao, prvo bajkersko iskustvo! Znam da sada zvuci krajnje glupo da ti bilo ko sta prica, ali to neka bude skola i tebi i svim ostalima koji bi trebalo da nauce na tudjim greskama. ..opet ponavljam da zelim sto brzi oporavak i Vama i motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Mart 28, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Ja naravno neodustajem nikada pa mozda i kad bi trebalo jednostavno takav sam Ne daj se Mikice :fcab: :jos_piva: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest SNAKESBIKER Napisano Mart 28, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Niste jedini.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 28, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je tvog drugara a bogami i motora kog si mnogo lepo sredio! :-( Ja sam slicno tako letos pao sa mz-a, doduse sa mesta suvozaca i malo gore sam prosao. U svakom slucaju, mz-a sam zadrzao iako sam posle pada odmah hteo da ga prodam! Posle sam se vozio sam a vozio sam i suvozaca. Mislim da pocetnici moraju sami da izvozaju kilometrazu da dobro osete masinu, pa tek onda da voze jos nekog pozadi! Prilicno sam siguran da ne bi pao sa mz bicikle da je bio sam! U svakom slucaju zelje za brzo ozdravljenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Mart 28, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lepog li MZ-a! Ako te ne mrzi daj link za oglas za prodaju, ili bar reci cenu. Imam par drugara koji bi mozda bili zainteresovani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano Mart 28, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam slicno tako letos pao sa mz-a, doduse sa mesta suvozaca i malo gore sam prosao. I ja sam pao sa mesta suvozaca :cry: Lepog li MZ-a! Ako te ne mrzi daj link za oglas za prodaju' date=' ili bar reci cenu. Imam par drugara koji bi mozda bili zainteresovani.[/quote'] Mz je na prodaju u svakom slucaju Prednji branik koji je pretrpeo grebanje je kod majstor Verana na popravci,nosac cajgera koji je pukao je zamenjen,i sitnice koje su bile pokrivljene su sada namestene npr fudaster i poklopac rucice leve a za cenu ce se dogovorimo telefonom ili preko pp (064-240-71-73) uz motor ide kofer i bisage ostalo se vidi staje i kakav je :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Mart 28, 2007 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan Ma Boki nije ni svjestan kakvu je školu prošao. Pa on je sada pravi za kupovinu tog motora. Iskustvo prvog pada nikad ne izlazi iz glave. Naredne vožnje æe mu biti mnogo opreznije i vodiæe raèuna o svakoj sitnici. Biæe svjestan da ne zna, a to je veliki plus kod novih vozaèa. Taj prvi pad je najkritièniji, i ako tu proðeš dobro, postaješ sa iskustvom, odlièan vozaè. Zato, neka ga uzima odma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanetf 0 Napisano Mart 29, 2007 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je drago sto je dosta bajkera prokomentarisalo nas "izlet". Imao sam vatreno krstenje. Vozili smo se vise od 2 sata, sigurno. Da li sam se bio vec umorio od voznje, bio dekoncentrisan, ili pomislio da sam vec naucio da vozim ne znam... Uglavnom, nisam ni primetio koliko je krivina ostra. Napravio sam veliku gresku. Sleteo bih sa puta i da sam vozio kola, ali cinjenica je da se sve greske na motoru skuplje placaju. Ono zbog cega sam se najvise pokolebao-sta dalje- su moji roditelji. Jedva sam ih namolio da mi dozvole da kupim motor iako sam ga kupio za samo svoje pare. Oni se mnogo plase voznje motora. Jos dok smo smo se vozili oni su mi slali poruke i pitali kako sam. A kad sam se vratio kuci sa zavojem na rukama..... Tek onda su poludeli skroz! Prave kritike su nastale kad je Mikica otisak kuci, jer ipak nisu mogli sve da mi saspu u brk zbog njega. Veliki mi je problem sto zam ja student, zivim sa njima, i ne bih voleo da im nesto teram inat. Uglavnom, prica sa motorom mi je trenutno na stand by-u tako da cemo videti... Uglavnom zelim da se zahvalim mom drugu Mikici koji je u celoj toj prici bio vrlo korektan. Boki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Mikice, mikice, dokle ces da dajes motore pocetnicima . Nadam se da je ovo poslednji put, cisto da te ne boli glava oko popravki (prodatog pa vracenog :?: , koliko sam razumeo) motora. Momci, oprema je zakon! Da je covek imao bilo kakve rukavice na bi zavrsio u domu zdravlja, mada su prosli odlicno i ovako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapanic 20 Napisano Mart 31, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U svemu ovome je bitno da ste vi nosili kacige i da ste dobro prosli.Sledeci put kada vozis,picchi polako pa ako treba pred ostru krivinu a ti sto sporije.Moj motor je dosta dobar u krivinama ali mi je trebalo vremena dok sam naucio i oslobodio se nekog straha da ga savijem malo.I danas se plasim kada naidjem na neku narocito nepoznatu deonicu puta. Pozdrav i pazari taj motor od druga pa se vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 31, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je drago sto je dosta bajkera prokomentarisalo nas "izlet". Imao sam vatreno krstenje. Vozili smo se vise od 2 sata' date=' sigurno. Da li sam se bio vec umorio od voznje, bio dekoncentrisan, ili pomislio da sam vec naucio da vozim ne znam... Uglavnom, nisam ni primetio koliko je krivina ostra. Napravio sam veliku gresku. Sleteo bih sa puta i da sam vozio kola, ali cinjenica je da se sve greske na motoru skuplje placaju.Ono zbog cega sam se najvise pokolebao-sta dalje- su moji roditelji. Jedva sam ih namolio da mi dozvole da kupim motor iako sam ga kupio za samo svoje pare. Oni se mnogo plase voznje motora. Jos dok smo smo se vozili oni su mi slali poruke i pitali kako sam. A kad sam se vratio kuci sa zavojem na rukama..... Tek onda su poludeli skroz! Prave kritike su nastale kad je Mikica otisak kuci, jer ipak nisu mogli sve da mi saspu u brk zbog njega. Veliki mi je problem sto zam ja student, zivim sa njima, i ne bih voleo da im nesto teram inat. Uglavnom, prica sa motorom mi je trenutno na stand by-u tako da cemo videti... Uglavnom zelim da se zahvalim mom drugu Mikici koji je u celoj toj prici bio vrlo korektan. Boki[/quote'] Moja prica sa MZ... Ja sam se borio i borio i borio sa roditeljima...mesecima. Na kraju mi je dosla ideja, da ja moram da imam taj MZ, iako je taj bio krs, u jedva voznom stanju. Otisao, kaparisao, i doterao kuci. Moji su isto skroz odlepili, kao : dovezao si mrtvacki sanduk na dva tocka kuci...mi da razmisljamo sta ce se desiti sa tobom...skoro me otpisali. Ja sam bio srednjoskolac u to vreme. Posle par meseci sam polozio i za A kategoriju, i krenuo i na fakultet sa motorom (25-30km u jednom pravcu) i tako smo sa druzili sigurno bar 10000km zajedno sa MZ chopperom... I proslo je od onda oko 10 godina. Ne znam vise koliko kilometara na motoru. Ali znam da nisam pogresio i zbog njega mi je u srcu ovaj cudan osecaj: putovati, putovati, putovati... BTW. Ja jos nisam pao...( pao u mestu jesam, i sa brzinom od 2-3 km na sat, ali to ne racunam) tako, da si ti iskusniji od mene. Napisah ovako dugacak post, pa zasluzujem bar da razmislis jos jednom, i da ne odustanes tako lako! Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 1, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas motor i tebe na semaforu na raskrsnici Takovske i Svetogorske. Bio sam u busu, inace bih prisao da se pozdravimo Lep motor nema sta :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica 8 Napisano April 1, 2007 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM850 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! Isao sam sa berze bio si tamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bosi72 4 Napisano April 5, 2007 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Melburn, Australija Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006 Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam bojane da studiras etf, znaci kompjuter ce ti biti sutra alat koji ce ti donositi platu u kucu... da ne tupim, ne kucas nogama po tastaturi, nego rukama - znaci kupi STO BOLJE RUKAVICE . kaciga se podrazumeva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano April 5, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Bio, ali na kratko negde oko 11 sati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...