Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Prince , koju kacigu kupiti ?

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova

Citao sam neke tekstove i spominje se samo full face kacige ... Jel moguce da ce samo one biti dozvoljene ? Pa najbolje da cemo mi sa cruzerima da nosimo full face ... Mislim strashno.. Bash bi bilo glup[avo da onaj recimo sa harlijem nosi kacigu recimo za trkalicu... Ili ti full face ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Nece biti dozvoljene samo Fullfce kacige(sem ako nisu izmislili nesto novo). Akcenat cele price je na tome da ce morati da se koriste atestirane kacige, a da ce se biciklisticke,lose kineske,zidarski slemovi kao i Brincap!!! kacige izbaciti iz upotrebe. Neki kompromis cele price u tvom slucaju bi bili neki modeli Jet kaciga,ali ipak ostaje da ti fullface kacige pruzaju najbolju zastitu prilikom pada i vetra.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

U slucaju kacige zakon ne bi tebao da ti bude smernica. Da ne ispadne kako ti ja ili neko pametujemo ali kaciga ti je na glavi zbog tebe a ne zbog zakona i ne samo zbog pada nego nedaj boze ose, pcele, strsljena! Toliko od mene.

• U prolazu, 52 postova

Ok je to.. U pravu ste vi kad gledamo zashtitu.. Al iskreno , meni se svidjaju oni slemovi iz Luisa za 119 e ... extra su... A i u americi su dozvoljeni...

Ipak choper ili cruzer sa full face kacigom je malo glupavo... Pa zar ne ? Iskreno... Ok je full za nejkid ili brzinca ... Ili za enduro... Al za ove... :) Mislim, to je moje mishljenje :) Ipak cu ja onda da trazim JET kacigu sa homologacijom ... :)

• Architect, 339 postova
  • Motocikl: Hornet S

Iskreno nije. Na kruzeru skroz crni (mat ili sjajni) full face sa tamnim vizirom izgleda odlicno, posto vidim da ti je to jedina briga.  ;)

• Ne silazi, 7380 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ok je to.. U pravu ste vi kad gledamo zashtitu.. Al iskreno , meni se svidjaju oni slemovi iz Luisa za 119 e ... extra su... A i u americi su dozvoljeni...

Ipak choper ili cruzer sa full face kacigom je malo glupavo... Pa zar ne ? Iskreno... Ok je full za nejkid ili brzinca ... Ili za enduro... Al za ove... :) Mislim, to je moje mishljenje :) Ipak cu ja onda da trazim JET kacigu sa homologacijom ... :)

Kupi full face, nemoj da se zezas glava ti je u pitanju.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

BcuVt_motopiran101.jpg

Grrrrrrrr...

;)

• U prolazu, 47 postova

Ma kad smo vec kod toga, naravno da je integralka po sigurnosti koju daje iznad jet kaciga(o brain cap i da ne govorim),ali stvarno ima bezveze situacija kada jednostavno integralka izgleda smesno.Evo ja vozim NSU 250, motor iz 1955 ,oldtimer.Pazi on ide solidnih 110 km/h ali integralka jednostavno ne ide uz takav motor.A inace upalo mi je u oko, da vecinom saobraćajne policije koje kroriste motocikle ne samo kod nas već i u svetu, upravo koriste ili jet, ili flip up kacige, a ne integralke.Ne verujem da bi u službenoj upotrebi bilo korišćeno nešto što ne pruža adekvatnu zaštitu.Ima shubert jedan odlican model jet kacige koji ima kao rol bar,šipku ispred brade, ali kosta mnogo.

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Sad si dao najbolje rešenje :D  neka kupi flip - up kacigu, ima i jet i integralku u jednom.

A ako mu je prevashodno bitno da bude "lep" na motoru, da cice padaju u nesvest ;D a da ga nije mnogo briga za svoju glavu...tu nema velike pomoći.

A inace upalo mi je u oko, da vecinom saobraćajne policije koje kroriste motocikle ne samo kod nas već i u svetu, upravo koriste ili jet, ili flip up kacige, a ne integralke.Ne verujem da bi u službenoj upotrebi bilo korišćeno nešto što ne pruža adekvatnu zaštitu.Ima shubert jedan odlican model jet kacige koji ima kao rol bar,šipku ispred brade, ali kosta mnogo.

Pa bilo bi im malo nezgodno da konstantno navlace-svlace kacigu,a i ovako imaju sire vidno polje.

• U prolazu, 47 postova

E pa sad,vidi ja sam iz N.sada i policajci koji voze skutere od 250ccm nose Jet kacige, a oni sto voze BMW 650 nose flip up kacige.E sad ako se u svim policijama islo na varijantu tesko im da skidaju kacigu svaki put kad legitimisu, na ustrb bezbednosti njihovih glava...

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

imash u golsvortijevoj  u export autu , wv delove prodaju i rasprodaju marushin , sidi itd poshto nece vishe drzati moto opremu ... ima jet kaciga mnooooogoooo zahebanih za 5000dinara , pogledaj mozda ti se neshto svidi ili kupi SWAT shlem u army shopu u sarevskoj ;)

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

E moj prijatelju, cim ti navodis da ti kaciga treba za "sprint prince" a ne za glavudzu, onda kupi to slemce za 120 e i pevaj.

Sto se exportauta tice, tamo nema nista od moto opreme vec podosta dugo. Isto  zvao, nisu se javljali, pa onda otisao i uverio se da nema vise nista. Ili su me lozili da nema.

u export autu ima josh kaciga ali samo JET ...

ja imam ovakvu i nishta joj ne fali za tu prichu

german%20helmet%20with%20snap%20cover%206.jpg

Cini mi se da ovakve kacige vise nisu regularne po novom zakonu ,mada sam video pre neki dan lika na BMW R25 sa slicnom forom i stvarno na onaj motor bi sve drugo bilo bezveze nositi  :D. Jako lep motor,nisam stigao da zagledam ali se cini da se vlasnik potrudio oko njega.

E sad da takve kacige/slemovi nisu sigurni,nisu!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja