mickomm 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima... Ovako, posedujem yamahu tt 600... Dok je masina jos hladna cuje se neko caktanje iz nje.. Tak Tak Tak i bas mi ide na zivce a i bojim se da nesto opasno nije u redu. I kasnije kada je masina na stangasu iako topla opet se cuje ovo kuckanje samo za nijansu slabije... Dali je neko imao neka slicna iskustva i moze li mi pomoci? Inace motor dobro pali i ne dimi nimalo.. Ulje jeste za zamenu ali sumljam da je to problem, ili mozda jeste? Hvala svima koji mogu da odvoje malo vremena za odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 17, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mora da se otvori da se vidi sta je,mada kod nje hoce klip da stekce dok je hladna,zbog tolerancije,al nemora da znaci... nego promeni ti zapocetak ulje,pa onda da se vidi dali ce se promeniti zvuk.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 18, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala pokusacu sa uljem danas... Joj samo da se ne otvara masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 18, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Danas vec manje kucka... iako ulje nije zamjenjeno ali bice ovih par dana pa cu vidjeti.. dali moze biti nesto do goriva? i jos jedan problemcic... Upalim danas motor malo da se vozam.. odradi 5 min i obidjem krug po ulici lagano... dodju moji drugari (naravno svi hoce da provozaju) i ja im dam kao i svaki drug! Nimalo ne pusi kad ga tek upalim, i kada je na nekim srednjim obrtajima ali oni su se malo raspistoljili i poceli da gasaju.. e tu je poceo da izbacuje bijeli dim kao nekada kad sam bio mali na tomosu :-) (izvinjavam se svim ljubiteljima tomosa u pitanju je bila mjesavina vjerovatno). E sad dali je ovo jos neki pokazatelj ili je to normalno kada se malo ostrije vozi (ipak motor je star 20 godina)? Da li i tu gorivo ima neku ulogu? Hvala na svakom odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 18, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan tebi klip kucka...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BATANNN 5 Napisano April 18, 2010 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: SRPSKO SARAJEVO Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Druze na mijoj FZR se isto tako cuje kuckanje ali ja sam otkrio da mi taj zvuk dolazi iz alternatora,otisao mi lezaj na altenatoru pa rotor ima lufta i na niskim obrtajima se cuje da cegrlja,ispod 1000 obrtaja se cuje cim se malo poveca gas ne cuje se,pa provjeri da i kod tebe nije tako nesta!Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 18, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan on nema alternator kao kod tebe,cim mu motor dimucka,kucka,jednoklipci imaju istu boljku sa istim simptomoma,,, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BATANNN 5 Napisano April 18, 2010 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: SRPSKO SARAJEVO Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ok,opet mozda je neka glupost,a za taj dim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 19, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Pozovem ja momka od koga sam ga kupio i pitam sta da radim (a on je ko bajagi neki majstor) i on mi kaze da slobodno vozim tako... Meni se nekako cuje bas u masini i na 1000 obrtaja kad dodam gas nema tog zvuka ili ga top prekrije (husqvarna i bas je bucan kao Bracov Tenere kravica ako ste citali tu temu). E sad kad je na leru, dam pun gas nema ni mrvice dima... kad je u 3-4 pun gas on pocinje da pusi... Ljudi hvala svima za odgovore stvarno mi puno znace.. Ako moze savjet u vezi klipa, dali da vozim ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 19, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nebi trebalo da te brine, na njoj ler gas treba da bude na 1250 ili 1350 ob a ti kazes da ti se cuje na 1000 ob A sto se tice dima u vecoj brzini mozda malo vuce oko ventila - probaj u cetvrtoj nizbrdo da kocis motorom sto duze pa onda gass - ako zadimi kad dodas gas onda ti trosi ulje oko ventila ( neznam tacno sta ima gumice ili teflone ) I to nije zabrinjavajuce samo redovno proveravaj i dolivaj ulje I promeni pumpu na kojoj sipas gorivo - guta ona sve i vuce ko luda ali se cudno cuje kad je lose gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 19, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedna moja glupost... Stalno je bio okrenut na Rezervu.. nije nikad preljevo pa ja i nisam obracao paznju... mozda je povukao mulj ali opet mogao je samo filter da zasteka... Odoh da probam sad... e da, primjetio sam taj bjeli dim kad ga vratim u manju negdje nizbrdo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan dal si ventile proverio da nemaju lufta previse????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 22, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem se puno u mehaniku, mogao bih to provjeriti ako bi mi neko potanko objasnio i ako nije tesko... Primetio sam da kucka na leru pa malo prestane pa opet kucka, pa opet nastavi, zvuk kao u golfa 2 kad odu difoni... Da i pitanje ulja... Nasao sam neke ELF-ovo ulje MOTO 4DX RATIO 20w50, ako neko ima iskustva sa ovim uljima neka kaze da li je za moju masinu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano April 22, 2010 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da li se kuckanje cuje odozgo iz glave ili malo nize iz cilindra ? Ako se cuje odozgo iz glave verovatno su u pitanju klackalice (jesu li ti nastelovani ventili ?), ako je iz cilindra onda je klip. To ulje je ok za tvoj motor, sipaj slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim bas to ulje na xt-u i motor ga ne troshi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 22, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra, hvala svima puno... Odgovori iskusnijih puno znace nama mladjima (po moto stazu ... Mislim da zvuk dopire odozgo ali posto mi je sportski auspuh imam problema da to utvrdim (vidi sliku HUSQVARNA)... Mogao bih da pogledam te ventile, bolje spreciti nego leciti a jos vozim na starom ulju mada ne jos dugo sad znam koje cu uzeti... Inace nasao sam par prodavnica sa ovim uljem na netu, ako je istina cena mu je od 500-700 din po litru sto je dzabe za neka ulja za koja nas deru (nekazem da nevaljaju samo da su kuplja)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 22, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Nadjoh na youtube ovaj snimak.. kod mene je dosta redje ovo lupkanje a zvuk je slican... znaci kod mene bi moglo biti pocetno stanje ovakvog zvuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MICOLINI 0 Napisano April 24, 2010 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas vec manje kucka... iako ulje nije zamjenjeno ali bice ovih par dana pa cu vidjeti.. dali moze biti nesto do goriva? i jos jedan problemcic... Upalim danas motor malo da se vozam.. odradi 5 min i obidjem krug po ulici lagano... dodju moji drugari (naravno svi hoce da provozaju) i ja im dam kao i svaki drug! Nimalo ne pusi kad ga tek upalim, i kada je na nekim srednjim obrtajima ali oni su se malo raspistoljili i poceli da gasaju.. e tu je poceo da izbacuje bijeli dim kao nekada kad sam bio mali na tomosu :-) (izvinjavam se svim ljubiteljima tomosa u pitanju je bila mjesavina vjerovatno). E sad dali je ovo jos neki pokazatelj ili je to normalno kada se malo ostrije vozi (ipak motor je star 20 godina)? Da li i tu gorivo ima neku ulogu? Hvala na svakom odgovorui b Vide se da si ti,bas ekstra drugar,ali ne treba motor svakome davati!Ja ko li su ta dvojica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 25, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Ma neka dvojica, jedva sam ih pohvato po dvoristu )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 25, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Nadjoh na youtube ovaj snimak.. kod mene je dosta redje ovo lupkanje a zvuk je slican... znaci kod mene bi moglo biti pocetno stanje ovakvog zvuka... Ovo je lanac bregaste mislim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano April 25, 2010 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije lanac, evo jos jednog snimka istog motora gde se vidi sta je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 25, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Original zvuk mog motora... Ali sta je to? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano April 25, 2010 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sa snimka je prolupao, sta je sa tvojim videces kad ga rasturis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickomm 0 Napisano April 25, 2010 U prolazu, 48 postova Lokacija: NS Motocikl: R6 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da nije nimalo dobro? Motor nije za voznju? Moj ide, nekad kucka, nekad ne ali ako nebi trebalo da se vozi onda ni ja necu... Jbg bolje ovo popraviti nego napraviti vece zlo ako sta odvali! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 25, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma vozi dok neode skroz , samo dolivaj i kontrolisi ulje nemoj da ostanes bez njega . kad promenis ulje videces posle dali ga trosi . nadji nekog da ti pogleda ventila , mada nije opasno kad se cuju nego je opasnije kad se necuju . svaki motor koji je losiji i ima lufta na karikama ide dobro pogotovu uzbrdo u vecim brzinama . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...