Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia rs 125, Cagiva mito 125, Derbi GPR 125 ili slican

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Zbog prevelike guzve u saobracaju u Beogradu resio sam da sa 4 tocka predjem na 2. Vec mesec dana i vise zujim po netu i oglasima u nadi da cu naleteti na motor koji je lep, u dobrom stanju...

Dosta dugo sam razmisljao o coperima (kinezima, korejancima...), pa sam odustao od bilo kakvog chopera. Ne svidjaju mi se ni cross motori, a nemam zelju da sednem na neki skuter. S druge strane, ne zelim ni jaku masinu, pa sam tako odlucio da uzmem neki od gore navedenih, iako nisam bas siguran da li su ti motori za BGuzve :)

Koji od doticnih mi najvise preporucujete i gde ima da se nadje bilo koji od njih do 2200 eura izmedju 2003.-2006. godista a da je u extra stanju? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 296 postova

www.moto-berza.com

ili qpish oglase pa prelistash :D

Inache,aprilija je ludnica,ali relatiwno kratkotrajna,cagiva je za nijansu slabija ali izdrzljiwija,a derbi je prelep,ali prelep zwrk,a kakwe su mu karakteristike- ne bih znao :oops:

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

Još samo par sitnica... visina, težina, godine... Ako ti motor stvarno treba za posao i gradsku gužvu, te male cvaje(2T) su potpuno pogrešna ciljana grupa. Gledaj za poèetak nešto 4-taktno, da bude lagano, lagano upravljivo i mali potrošaè, kako goriva, tako i potrošnog materijala, registracije...itd. Možda, ako ti se oku svidja nešto poput jednocilindriènih Enduro-mašina, kao Yamaha XT-600, Honda NX650 Dominator, ili Kawasaki KLE500(2cil). Ako ti se ove makine ne svidjaju, možeš pogledati neke golaæe (naked) srednje kubikaže kao Honda CB500, Suzuki GS500, Yamaha XJ600 i slièno... Izbegavaj kao prvi motor nešto što ima mnogo plastike na sebi i na èemu æeš da sediš...hm, disakutabilno. Toliko za poèetak... :wink:

• Svrati ponekad, 375 postova

moras biti malo precizniji....otprilike kubikaza koja ti odgovara,godiste,cenu do koje bi platio..i sl..u to sto si nam ti opisao spada mnogo,mnogo motora....kolega ti je lepo rekao da su ti golaci odlican ozbor...narocito japanci...meni za takve prilike bi pasovao ducati monster 600.... :D

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: GSA
Još samo par sitnica... visina' date=' težina, godine... Ako ti motor stvarno treba za posao i gradsku gužvu, te male cvaje(2T) su potpuno pogrešna ciljana grupa. Gledaj za poèetak nešto 4-taktno, da bude lagano, lagano upravljivo i mali potrošaè, kako goriva, tako i potrošnog materijala, registracije...itd. Možda, ako ti se oku svidja nešto poput jednocilindriènih Enduro-mašina, kao Yamaha XT-600, Honda NX650 Dominator, ili Kawasaki KLE500(2cil). Ako ti se ove makine ne svidjaju, možeš pogledati neke golaæe (naked) srednje kubikaže kao Honda CB500, Suzuki GS500, Yamaha XJ600 i slièno... Izbegavaj kao prvi motor nešto što ima mnogo plastike na sebi i na èemu æeš da sediš...hm, disakutabilno. Toliko za poèetak... :wink:[/quote']

U potpunosti se slazem sa Dexom,mislim da bi ipak trebalo da za pocetak probas te manje,a i ove vece motore.. Cvaje uopste nisu naivne,iako imaju 125 ccm,umeju da povuku jako lepo..

Cak i sto se tice finansija mislim da je mnogo bolje kupiti neki XJ600,koji je cetvorocilindras,izgleda ok,nije previse jak,i mislim da u odnosu ulozeno - dobijeno,mnogo vise dobijas kupovanjem nekog naked/enduro 4T motora,nego italijanske cvaje!

Guest babyboy

Ja bih ti preporucio Suzuki GSF Bandit 400. Odlican za ono sto ti treba a i vise. 4 takta, 4 cilindra i sasvim dovoljno snage (oko 50 konja). Tesko ga je naci, ali ako ga nadjes mislim da ces biti zadovoljan.

• U prolazu, 6 postova
Još samo par sitnica... visina' date=' težina, godine... Ako ti motor stvarno treba za posao i gradsku gužvu, te male cvaje(2T) su potpuno pogrešna ciljana grupa. Gledaj za poèetak nešto 4-taktno, da bude lagano, lagano upravljivo i mali potrošaè, kako goriva, tako i potrošnog materijala, registracije...itd. Možda, ako ti se oku svidja nešto poput jednocilindriènih Enduro-mašina, kao Yamaha XT-600, Honda NX650 Dominator, ili Kawasaki KLE500(2cil). Ako ti se ove makine ne svidjaju, možeš pogledati neke golaæe (naked) srednje kubikaže kao Honda CB500, Suzuki GS500, Yamaha XJ600 i slièno... Izbegavaj kao prvi motor nešto što ima mnogo plastike na sebi i na èemu æeš da sediš...hm, disakutabilno. Toliko za poèetak... :wink:[/quote']

187cm

95kg

24god

A godiste motora da bude od 2002-3. na ovamo :)

Ni gs500,kle 500, xj 600, a tek xt, nx 650, kle 500 mi se ne svidjaju ni malo. pre bih isao pesice nego seo na te motore (stvar licnog ukusa, iako znam o cemu mi pricate---padanje sa motora, vezba, lagano upravljanje...)

Te varijante naked, offroad, enduro, cross, skuter...otpisao sam u startu jer mi se ni malo ne svidjaju.

ima li neko jos neki predlog? :)

• U prolazu, 6 postova
Ja bih ti preporucio Suzuki GSF Bandit 400. Odlican za ono sto ti treba a i vise. 4 takta' date=' 4 cilindra i sasvim dovoljno snage (oko 50 konja). Tesko ga je naci, ali ako ga nadjes mislim da ces biti zadovoljan.[/quote']

He,he.. :)

Neverovatno kako bi ovaj suzuki bio strasno lep motor da nema onaj okrugli far, (koji inace gore forsirate :) ), a koji mi se ne svidja (prihvatio bih ga samo na choperu)...a drugo, taj bandit je mator... :(

Guest Cubric
Koji od doticnih mi najvise preporucujete i gde ima da se nadje bilo koji od njih do 2200 eura izmedju 2003.-2006. godista a da je u extra stanju?

Ako mislis da uzmes neki od tih motora koji ti se svidjaju, i jos da budu 2003-2006, pa jos u extra stanju, ja mislim da ces morati malo vise da se isprsis od navedenih 2200 eura, za te pare plafon do 2000 god.

U svakom slucaju ti motori nisu za vozikanje po gradu, iako imaju 125 ccm prilicno su agresivni.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: GSA
Koji od doticnih mi najvise preporucujete i gde ima da se nadje bilo koji od njih do 2200 eura izmedju 2003.-2006. godista a da je u extra stanju?

Ako mislis da uzmes neki od tih motora koji ti se svidjaju' date=' i jos da budu 2003-2006, pa jos u extra stanju, ja mislim da ces morati malo vise da se isprsis od navedenih 2200 eura, za te pare plafon do 2000 god.

U svakom slucaju ti motori nisu za vozikanje po gradu, iako imaju 125 ccm prilicno su agresivni.[/quote']

Od tih motora ces jako tesko naci dobar primerak,sa malo predjenih kilometara kod nas.I bez 3000-3500 eura nemoj ni da pomisljas na novija godista.

Drugo,odrzavanje ovih motora uopste nije mala stvar.Ako ga vozis onako kako on moze da ide,a motor je takav da te uvek forsira da ga gazis do crvenog,klip i karike nece izdrzati jako dugo(10tak hiljada kilometara)

Treca stvar,imaju izduvni ventil,koji treba cistiti svakih 3,4 hiljade kilometara,opet ako hoces da ti motor ide onako kako moze.

Cetvrto - trose jako mnogo,a zahtevaju sinteticka ulja(Castrol TTS je u Pancevu 1080 dinara litar)

Peto - Po gabaritima si previliki za bilo koji od navedenih motora

Toliko =)

Guest babyboy

Onda idi na Mito 125, mada mislim da ces morati malo da spustis zahteve a malo da vise da odresis kesu. Po meni ti je dobra varijanta i Hyosung GT125R ali sumnjam da ces ici na koreanca. On ti je dosta veliki i mozes da ga dobijes novog za oko 3 iljade.

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Citam ove odgovore i zakljucujem da ti je, manje-vishe, sve receno, dakle, 125ccm u 2T varijanti nikako nije rentabilno i funkcionalno u gradu ali ako se tebi svidja neki od ovih motora koje si naveo, onda verujem da te niciji komentar nece ubediti u nesto sa cim se ne slazes, ali dobro, svaka skola se placa ;)..Daleko od toga da su to loshi motori, ali za iste pare i jos manje troskove odrzavanja, mozes kao covek da se vozis na nekom enduru ili nakedu,a u tim klasama je izbor bas shirok, i ubedjen sam da mozes da nadjes motor koji ce zadovoljiti tvoje (dosta visoke) prohteve ;)..Sve ovo su ti najdobronamerniji saveti, da ne shvatis pogresno ..;)..

Posle nekog vremena na motoru, javice ti se zelja da se uputis na neka malo duza putovanja (>100km..), ni to ti nece biti bas najprijatnije sa onim sto se tebi svidja, ali dobro, izbor je tvoj i niciji vishe..

Ako bi bas morao da biram izmedju ta 3, moj izbor bi pao na RS 125! :)

u svakom slucaju nek ti je sa srecom za koji god da se odlucis..;)

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
Po meni ti je dobra varijanta i Hyosung GT125R ali sumnjam da ces ici na koreanca. On ti je dosta veliki i mozes da ga dobijes novog za oko 3 iljade.

i meni se svidja taj motor, a pogotovo varijanta od 250ccm! :)

(naravno, najbolja je 650ccm, ali drzim se teme ;) )

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=1144&trazi=1&ur=1&model=67&tip=mito&m=Cagiva-Mito

Ako je motor sa gore navedenog linka u odlicnom stanju, nemoj se mnogo nadati da ces naci povoljniji motor u toj kategoriji! Imao sam cagivu mito i stojim iza toga da je motor veoma kvalitetan i mnogo dobar

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Izvini na pitanju ali ti sa 190 i skoro 100 kila hoces da vozis prdavca kao sto su ti motori koje si nabrojao ?? Jesi ti probao da sednes na neki od njih ?

Mislim da bi bio smesan i samom sebi na tako malom motoru.

To sto ti se ne svidjaju oni gore nabrojani to je jos dodatni problem ali tebi samom. Tesko ces naci motor na kojem ces moci udobno da sedis.

Veruj mi znam iz licnog iskustva. Meni je i moj ogromni Vara pomalo knap.

Prodji po oglasima i idi da pogledas neki od tih motora sto si nabrojao.

GARANTUJEM TI da ce ti svi biti smesno mali i JAAKO neudobni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja