Jump to content

Moto Zajednica

Filter za ulje od punta ??? moze li ??

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova

Dobar dan  ;D ovaaaj... juce okrenem jedan moto servis i pitam koliko love je filter za ulje za Suzuki RF600R, kaze covek 1200 dindzi... ja svratim do jedne radnje koja prodaje auto delove i pitam za filter za ulje i covek mi kaze da odgovara filter za ulje od punta, kaze istog je gabarita i navoj i precnik i sve... e sad, taj filter kosta 420 dindzi... pitanje je smem li ja taj filter da metem na motor ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

ojssssaaaaa al ti deru nisu normalni 1200!!! :Diju,uPalanci je oko 500-600,al ne bi ja metio taj od djunta,potrazi di je mal jeftinije il uzmi u 2 rate taj od 1200 ;D ;D ;D :D :D :D

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

ne bih da pametujem! svaki filter ima u sebi neke ventile,odredjen protok,odredjenu gustinu i kolicinu slojeva papira za filtraciju,radni pritisak,tako da treba kataloski obaviti poredjenje pa onda presuditi u korist cene!

• U prolazu, 9 postova

E hvala svima na misljenju, i ja sam se bas zbog toga plasio, mislim taj pritisak i sve ostalo... mozda pasuje po velicini ali ipak nije pravljen za suzuki nego za, sto rece tindir za djunta... ali me ipak sreca pogledala i nasao sam originalni filter za 750 kinte...  ;D ;D ;D :) :)

• Drug član, 1392 postova

IMT 533 i Golf II nose iste filtere za ulje. Ista velicina, navoj, onaj deo u sredini sto ima veze sa pritiskom....

;D :D ;D :D

eto i posle me pitaju sto mrzim golf II

i sto mislim da su njihovi vlasnici seljaci

pa nego sta su kad voze jebeni traktor!

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

;D :D ;D :D

eto i posle me pitaju sto mrzim golf II

i sto mislim da su njihovi vlasnici seljaci

pa nego sta su kad voze jebeni traktor!

;D ;D ;D ;D

• U prolazu, 9 postova

Ma sad nema veze, vec sam kupio odgovarajuci za 750 dinara i uzeo sam ulje motul 5100 i zamenio sve, samo me zeza kisa ne mogu da isprobam to novo ulje  ;D ;D ;D ;D ;D  a citao sam u service manual-u bas pise da postoje cak neki filteri za ulje koji se koriste za suzuki automobile i pise da cak mozda odgovaraju za motore ali da se ne koriste jer moze da dodje do ostecenja motora ili curenja ulja iz motora....  ??? ??? ??? shatro... nego ajde...

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

e to je ok cena,a 1200 je vec malko bezobraznije,hahah a sta kaze od IMT-A pa sta je dvojka nego IMT,traktor traktor,isti motori nema razlike :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 1854 postova

IMT 533 i Golf II nose iste filtere za ulje. Ista velicina, navoj, onaj deo u sredini sto ima veze sa pritiskom....

ipak nisu isti filteri, nemaju ni i sti kataloški broj. razlika je u pritiscima ulja....  tako da ipak treba biti oprezan.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

naravno. igrom slcaja sam se bavio tom tematiko kada sam ubacivao filter ulja u gasni sistem! tamo smo uporedjivali max 8bari radnog pritiska u oba slucaja ulje i gas! tako da je prica zavrsila pozitvno. ubacen je filter ulja od renoa 5 odmah posle boce,ka motoru i nikada kasnije nisam imao nevolje sa rasplinjacem ili ventilo!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja