Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume? Dal nove ili polovne, velicina itd...

Recommended Posts

• In memoriam, 884 postova
ispostavlja se da je i ona zadnja cifra u oznaci jako bitna

Naravno da je bitna. Na svim gumama (i felnama, ako hoces) ta zadnja oznaka predstavlja dijametar, odnosno precnik tocka (felne) u incima ("). Dakle, uzeo si gumu za felnu manjeg precnika, 17 umesto 18 koja tebi treba

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Uh, ne bih da te plasim, ali mislim da ces bas tesko naci tu gumu u dimenziji 18 :cry:

• Svrati ponekad, 117 postova
Uh' date=' ne bih da te plasim, ali mislim da ces bas tesko naci tu gumu u dimenziji 18 :cry:[/quote']

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Uf - pa ako ovi nemaju - mislim CentarS gde bi josh mogao da trazim tu gumu hebemu misha?

Dunlop Qualifier se ne pravi u toj dimenziji. Da ja znam u dimenziji 140/60/18 imas samo:

Bridgestone Battlax BT-54 i ja ti bas to i preporucujem, jos kad bi uzeo par...

150/60/18 je najmanje sto mozes naci za Battlax BT-14, to je drugi model. Nego jesi li siguran da na tvoj motor ide bas 140, pusti koja je guma na motoru vec pogledaj u user manualu ili nedje na netu sta kaze Yamaha. Posto sam nasao gomilu proizvodjaca guma koji prave 130 sa felnom 18 i poneko 150 sa felnom 18, ajde provjeri to...

Znaci smor na kvadrat! Nigde nema hebene 18-tice! A trazih u varijantama: (130/60 ili 70/18) (140/60 ili 70/18) i (150/60 ili 70/18). I dzaba - niko nema. Sve sto nadjoh su neke enduro varijante u KDM-u koje mi iskopa Dexter kome se ovom prilikom javno zahvaljujem :prayer:.

Ko bi rekao da su gume tolika nauka!? Svi kao 18-tice nismo ni uvozili!? To je retkost!? Pa jesam li ja jedina diabola u gradu koji vozi dzamahu FZR-a stariju!? Mislim gurnut cu motor u Dunav! Bash sam se smorio - a stepen smora je umnozen cinjenicom da mi motor stoji kod prezauzetog Radeta. Sad i njemu coveku napravih smor.

Jedina razumna varijanta, onako naguz varijanta je sledeca: Da Radetu kazem da vrati staru gumu (greota!) a da preko Radulovica narucim ovu gumu koja jedino ima u pribliznoj varijanti koja je i bila (150/60/18). Ono malko je shira - al jel to smeta. Ona proshla je bila 140?

E sad, ja te dimenzije i gume gledah ovde http://www.motorcycle-karttires.com/index.aspx ko zna prema kom katalogu se vode ovi iz Radulovica? Pri tome kazu da je rok isporuke narucene gume 7 dana? Jel imao neko iskustva? Yamaha rodic i ostali svi su kao cekas na naruceno 3-4- nedelje. Radulovic su kao najbrzi?

Naruci gume kod Radulovica ali pogledaj nedje prvo sta kaze za tvoj motor, ja mislim da na njega fabricki ide cak 130 sirina. Bridgestone sigurno ima gumu za tebe samo vidi nedje koja dimenzija izvorno pase.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Naruci gume kod Radulovica ali pogledaj nedje prvo sta kaze za tvoj motor' date=' ja mislim da na njega fabricki ide cak 130 sirina. Bridgestone sigurno ima gumu za tebe samo vidi nedje koja dimenzija izvorno pase.[/quote'] Daj mojne više da ga tripujete, buænuæe FZR-a u Dunav posle ove današnje gumene golgote... Obrati pažnju samo na tip gume i šaru... :oops:

ZLOPACENJE - 3 deo. Rade vratio staru gumu, dok ne stigne nova. Nije naplatio cifru za akanje sa zadnjom gumom. E sad stvari stoje ovako - na moj motor, oznaka shasije - 3HJ - tj yamaha fzr od 1989 do 1994 fabricki, prema Radetovom katalogu ide velicina guma:

prednja: 110-70-17

zadnja : 130-70-18

E sad, da li treba da napomenem, da sam kod Radulovica narucio 150-70-18 koja je jedna jedina ostala na lageru u Austriji, i kaparisao - a da sam tu informaciju saznao malopre, tj, da tamo vishe nema nikoga i da pre ponedeljka ne mogu da prepravim porudzbinu, a pitanje dal cu moci i u ponedeljak da je prepravim :jecaj:!?

Naguz zesci. A plus me strogi Rade ozraci pricom da ne bi trebao da mesham Dunlop (prednja) sa Bridgestone da mi bude zadnja - vec ako je prednja Dunlop, da i zadnja bude Dunlop :jecaj: !? Pa jel to bash tolika nauka hebemu zhivot!? I sta sad da radim? Ako ne bude pasovala ova od 150, za koju nadjoh da je fabricka al za fzr-ove od 1994 pa navishe (sta li su menjali hebem lim im sunce Japansko - ta 1995 Yamaha izgleda potpuno isto, i ima potpuno isti ram kao moja!?) pa ladno cu da uzmem nozh i da je sastruzem ko krompir i ubudzim pozadi, da hebe rak raka ima da stane! :!:

Aj objasnite mi kakve posledice mozhe da ima guma shira od fabricke + drugog proizvodjaca, posto ja vec par meseci vozim sa shirom gumum i nista nisam provalio da smeta? Ufffff... :bokser:

Vezbam zalet za Dunav - :evil: - ako je neka koska - saopshtite mi nezno...

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200
ZLOPACENJE - 3 deo.

Aj objasnite mi kakve posledice mozhe da ima guma shira od fabricke + drugog proizvodjaca' date=' posto ja vec par meseci vozim sa shirom gumum i nista nisam provalio da smeta? Ufffff... :bokser:[/quote']

UH, ne bih ti bio u kozi..:)..

Sto se tice sirine, postoje odredjene tolerancije u kojima mozes da se kreces, a te tolerancije ti pripisuju felna i sirina zadnje viljuske...Dakle,moras da proveris da li na felnu mozes da stavis siru gumu, a posle toga moras da proveris da li ta sira guma moze neometano da se obrce i da ne zakaci lanac ili zadnju viljusku..;)

• Zainteresovan, 577 postova

ko sto rece covek, ako moz se ubudzi - cepaj. ALI pored toga da ti ne kaci nigde, obrati paznju kako izgleda guma. ako je felna mnogo uza, ili guma mnogo sira, oce da je ustine, pa dobijes manji radijus. u ekstremnim situacijama, kao sto je bio kod mene slucaj, masina se ponasa pijano, tj. ide pravo, pa onda krenes da obaras, ona krene lagano, i onda se svali mnogo brze. e, sad, sve je stvar navike, pa se naviknes. al ovo samo ako bas oblik bude iskarikiran, tj guma ti bude spicojla, a sumnjam 130-150 isti qrac.

neces ga na trke :twisted:

inace, u redu je uzeti ono sto je fabrika propisala, nista ne razmisljas ALI, vreme prolazi, tehnologija i saznanja napreduju, i nek me neko ubedi da ce Goose sa Z1000 bolje, brze i sigurnije da strika sa onim smesnim gumajama ko s ponike nego da mu stave lepe pacurkice danas.

8)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Od sve muke najmanje bih se sekirao, tj. UOPŠTE, za razlièitog proizvodjaèa gume! Ne juriš vreme po krugu na Grobniku ( :baeh: ) kao neki... Ako stane stane, a ako ne,

STAÆE i gotovo!!! :twisted:

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Kod nas na Fazeru je bila kombinacija Bridgestone-Michelin i zadovoljni,a neki od nas vole i malo ostriju voznju,mada da je bolje da su uparene jeste,ali nije sad o glavu.

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

GS500E, fabrièki 130, mooja bila 150. Izgleda jebaèki, do lanca i viljuške, negde milimetar, negde ni toliko. Znaš koliko sam se nervirao? Nikoliko, što bi rekao moj pajtos iz obdaništa.

PZALc_mebackhw7.th.jpg

najzli

Zlopacenje konacno resheno. Guma stigla preko Radulovica u rekordnom roku od 6 dana!? Veshti kockini prsti je montirashe josh u petak, al tek sad skupih vremena za post. Guma je Brigestone BT-012R i ovi su je iskopali (samo ne znam gde!? :shock:) ladno u dimenziji 150-70-18!? A to je ta guma nema greske. Stvarno su zakon za te gume, najednostavnije reshenje za nas sa 18-ticama & egzotika felnama. Sve imaju, ali sve velicine. E sad, posto je meni kao 130 fabricka velicina, a ova je shira - stade al po 3-4 milimetra od lanca, viljuske & ostalog - taman da nista ne kaci! Cisto za vlasnike slicnog motora da znaju - moze da se ubudzi! E sad, kako se motor ponasha - pa strava, mnogo lepse leze nego sa starom gumom. Nikakav problem nisam uocio :-k... Sve je strava...

E da: cijena prava sitnica 13.124 didzi - znaci i crkveno i mrtveno!

Evo slika ono de se lepo vidi milimetarski naguz gume:

404.jpg

LeiIP_guma2pf8.th.jpg

JZFOI_guma3jh9.th.jpg

Hm - moram oprati motor...

E da, zahvaljuem se svima na pomoci! Dexteru i Lazaru pogotovo... Stvarno ste :kul:!

• Drug član, 2245 postova

Uh, jebemti....sav se preznojih dok sam citao ovo. Hvala Bogu da je gotovo. Sada samo opreznije, sto rece Lazo, prih par desetaka km...pa da je pocepas...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650

eh i ja sam propatio s mojom Yamahom oko tih guma, i prednja i zadnja 18-ice :) Zadnja fabricka mi je 120 sirina, i izgleda malo smesno, pa sam ja probao 140, staje bez problema, ali je felna isuvise tanka bila za nju i veoma cudno mi se ponasala u krivinama. Onda stavih 130/80 - 18 i sad sljaka, ali ove sezone planiram novu i eto nove glavobolje, nigde nema 18 :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja