Raša 54 Napisano April 3, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan otkinuo sam stubić na akumulatoru, jel ima neko rešenje? znam da na kolima nalivaju stubiće ali ne znam da li je neko nešto slično radio na moto akumulatoru. ima li neko iskustva sa ovim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli standardan cetvrtast sa srafom? Ako jeste onda ga zalemi (ako si sacuvao odlomljen komad). Samo malo duze drzis lemilicu i bogato dodas kalaja. Kod mene je uradilo posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 3, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan problem je u tome što je dugo oksidirao, pa je stubić postao porozan i lomljiv. ja sam namestio nešto drugo i to je funkcionisalodok opet nije oksidiralo i otišlo do đavola. mislim da je jedino rešenje nalivanje... videću kod ovih što krpe ove veće akumulatore pa javljam šta sam uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano April 3, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes bakarnu zicu i spojis na jedan stubic i malo olova..krenes da pravis kratak spoj, tj samom strujom iz akumulatora topis olovo na drugi stubic(spojis + i -)..pre toga stavis selnu na polomljeni stubic da bi napravio kalup za novi....video sam da se to radi ali..malo mi je to rizicno, tj. zar nebi trebao kratkim spojem da crken akumulator...ali ljudi rade 100% u to sam siguran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano April 3, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes bakarnu zicu i spojis na jedan stubic i malo olova..krenes da pravis kratak spoj, tj samom strujom iz akumulatora topis olovo na drugi stubic(spojis + i -)..pre toga stavis selnu na polomljeni stubic da bi napravio kalup za novi....video sam da se to radi ali..malo mi je to rizicno, tj. zar nebi trebao kratkim spojem da crken akumulator...ali ljudi rade 100% u to sam siguran... Ovo je dobra fora, ne bi mi palo na pamet, ja sam prvo pomislio na zavijanje holsrafa, tj ja bi zavio holsraf, zagrejao ga i zalio kalajem kako bi ostao na mestu duze vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano April 3, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan na akumulatorima za kola se radi ovako: prvo se napravi kalup za stubic, obicno se uzmu sinter lezajevi(biksne) stari(autoelekrticari ih imaju na bacanje) i stave se kao kalup zatim se nasecka staro olovo od stubica ili nekog drugog akumulatora.. na stranu gde je citav stubic, nakaci se kabl za paljenje a na sdrugi kraj tog kabla stavi se grafitna cetkica(moze stara) i krene se sa topljenjem olova, ne sme se drzati dugo "varenje" nego raditi na peckanje kako se akumulator ne bi pregrejao.. ukoliko je struja slaba u akumulatoru, moze se sve uraditi uz pomoc drugog akumulatora tako sto se vezu redno plus na plus, minus na minus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano April 4, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Veoma pazite pri ovakvim akcijama na zagrevanje akumulatora da vam ne bi eksplodirao u lice, ne daj Bože. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano April 4, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan na akumulatorima za kola se radi ovako: ....tako sto se vezu redno plus na plus, minus na minus To je paralelno :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano April 4, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan dimitrija tucovica negde na pola sa desne strane ima reklama starter inache servis rely ili tako neshto ... idi do njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22640 Napisano April 4, 2010 Integrisan, 9693 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mozes i ovako_ Deo kleme koji je ostao zabusis burgijom od 2mm,u tu rupu zavijes mali holsraf tako da strci 5-6mm,(pozeljno neki sa vecom glavom posto ce nositi "nov" stubic). Napravis kalup od parceta mesingane cevcice (oko 15mm precnika ) i postavis ga tako da sraf koji si zavio bude u sredini. Kalup napunis sitnom olovnom sacmom ili parcicima olova sta vec imas. Sledece,iz baterije od 1.5v izvadis grafitno srce,na jedan kraj upredes neki kabl malo veceg preseka a drugi kraj spojis sa zdravom klemom. Grafitnu "elektrodu" drzis nekim spicanglama posto ce se usijati pri kontaktu sa olovom u kalupu. Ako akumulator ima dovoljno struje postupak je gotov za 15-ak sekundi,pusti olovo da se ohladi pa skini kalup. Na tebi je da osmislis vezivanje na novoizlivenom stubicu ;D. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 5, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan nisam znao za ovo sa topljenjem olova mada od malih nogu imam zent od pucnja akumulatora. inače sam već radio nešto slično ovome sa hol šrafovima i kao što rekoh opet je sve propalo jer negde pored kleme izlazi kiselina. pokušaću ovo sa topljenjem pa javljam kako je ispalo. ako ne pravac dimitrija tucovića. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano April 5, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan nisam znao za ovo sa topljenjem olova mada od malih nogu imam zent od pucnja akumulatora. inače sam već radio nešto slično ovome sa hol šrafovima i kao što rekoh opet je sve propalo jer negde pored kleme izlazi kiselina. pokušaću ovo sa topljenjem pa javljam kako je ispalo. ako ne pravac dimitrija tucovića. ...ipak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano April 5, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam znao za ovo sa topljenjem olova mada od malih nogu imam zent od pucnja akumulatora. inače sam već radio nešto slično ovome sa hol šrafovima i kao što rekoh opet je sve propalo jer negde pored kleme izlazi kiselina. pokušaću ovo sa topljenjem pa javljam kako je ispalo. ako ne pravac dimitrija tucovića. zemun jakuba kuburovica ,uzbrdo kad ides sa leve strane ograda od felni stalih, servis je u pitanju oni rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 6, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan da za te u jakuba kuburovića sam čuo odavno, javiću šta sam uradio. hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 20, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ovi u jakuba kuburovića ne rade, nema servisa, prodali su kuću. mrzelo me da idem u dimitrija tucovića, a nisam ni imao vremena takoda sam mu presudio i sad kupujem nov. aj uzdravlje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano April 20, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan http://www.louis.de/_10742a1465da79286ecc3ce9fca322ee59/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10036802&anzeige=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...