Jump to content

Moto Zajednica

Moja greska!!! Za malo da bude fatalno!!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 570 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Napravio sam danas katastrofalnu gresku i ne mogu sebi da oprostim! Bezao sam od oluje da ne pokisnem. Ulazim u ulicu koja je dugacka jedno 2 km i zavrnem gas da sto pre stignem kuci da ne pokisnem ( isao sam sigurno preko 100 kmh).. Nigde nikoga, i od jednom se pojavljuje deda pesak, VAN PESACKOG PRELAZA!!!! Prelazi deda ulicu, ja sviram, naravno zbog brzine ne mogu da zakocim... ostaje mi samo da ga zaobidjem tako sto cu preci u suprotnu traku i u tom stotom delu sekunde razmisljam da Deda ne krene nazad ili pretci napred.. Ipak na moju i njegovu srecu Deda je GLUV.. Nije me cuo, cak nije mi ni primetio kad sam prosao iza njega(NE VEROVATNO!!) .. Dobro sam odabrao da ga zaobidjem iza ledja..

E sad pitanje za sve??? STA DA DEDA NIJE BIO GLUV? Da je cuo sirenu i da je krenuo panicno nazad ili da se ukopao?

Sta raditi u takvim situacijama?

Znam ja sam kriv zbog neprilagodjene brzine... ali Deda prelazi van pesackog a pritom nije ni pogledao.. Sta bi bilo nedaj Boze da sam ga udario?

Kako odreagovati ako se opet nedaj boze pojavi takva situacija?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 222 postova

Smanji gas  jer to je spas,od kise se  niko nije  istopio pa neces  ni  ti .

Posle sranja nema  nazad ,dedu bas zabole za  tebe  i tvoj motor  tako da  bio gluv  ili  ne.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

mislim da na ovo pitanje nema odgovora,u ovakvim situacija onaj gore uknjizi recku za sledeci put!!! danas ti je sretan dan,drugi put parkiraj i popij pice dok ne prodje kisa!

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Višedecenijsko iskustvo sa bicikla kada su carevi što koriste biciklističku kao trotoar u pitanju: uvek je najbolje kada te ne čuju i ne vide (ako već prelaze bez gledanja). Ako im zvonom skreneš pažnju na sebe nikada ne znaš hoće li skočiti napred, nazad, ukopati se. Ovako: ostaje tvoja procena šta će uraditi, što se sa godinama iskustva uglavnom pokaže ispravno. Isto i na motoru.

To je neki moj način kada me nešto iznenadi. Da se tako nešto ne bi desilo, gledam da ne vozim brže od preglednosti puta (uvek računam da je baš iza tačke u krivini koju ne vidim parkiran šleper preko cele trake, a da će iza svakog auta istrčati pešak). Naravno, ovo podrazumeva da u 90% situacija u gradu vozim kao usran. Meni je svanulo kad su uveli 50 ograničenje u gradu.  :)

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Burgman 400

imao sam slichnu situaciju,mada ishao sam sporije i imao suvozacha aili bilo je bash blizu, ja sam proshao ispred, jedva... jeftina greshka (pochetnik jbg) od koje sam nauchio... nisam imao vremena da  razmislim s koje strane da prodjem, instiktivno/refleksno je bilo kako je bilo ali svakako cu se truditi da se situacija ne ponovi...

• Drug član, 1952 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

To je neki moj način kada me nešto iznenadi. Da se tako nešto ne bi desilo, gledam da ne vozim brže od preglednosti puta (uvek računam da je baš iza tačke u krivini koju ne vidim parkiran šleper preko cele trake, a da će iza svakog auta istrčati pešak). 

Isto razmisljamo.

Par puta sam imao situaciju gde deda prelazi ulicu van pesackog i uopste ne gleda da li ide neko. Posto i ocekujem tako nesto ukocim na pola metra od njega i stanem. Tek tada se deda okrene i uplasi se jer odjednom stoji motor a malopre nije bilo nikog. Nikad me nisu iznervirali ti stari ljudi. Jbg ne znamo kako je u njihovim godinama. Ali kad mladi prelaze tako onda mi pritisak skoci.

Ssnupi ili smanjuj brzinu kad je kisa ili poslusaj sszgo-a  ;D

• Svrati ponekad, 193 postova

A sta da vam kazem kada mi je pre 7-8 godina na auto putu..kada sam izasao da probam motor koji smo namestali celu noc za trke...negde ka Pazovi deda iz njive krenuo da prelazi auto put..a ja u 6-oj u crvenom...prosli smo na metar-dva jedan od drugog..mislim da vise nikad nije prelazio auto put :-))

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Ne znam kako bi se zavrsilo ni po tebe ni po dedu sa 100km/h i kako bi se uopste utvrdilo gde je deda prelazio ;) ali nezgodno po ovom novom ZLOBS-u da napravis bilo kakvo sranje a kamoli sa povredama.

S obzirom da u bg-u svi polude kada je kisa ili pod neki trem ili laganica da iz opreme voda i vetar speru svu cadj od voznje i taman si ustedeo jedno pranje kod kuce ;D

Mene u tim situacijama mnogo vise nerviraju mlade mame koje sa sve decom prelaze da ti dodje da stanes i kazes Vama gospodjo necu nista ali tebi mali cu da j*bem mamu ;D

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

To je neki moj način kada me nešto iznenadi. Da se tako nešto ne bi desilo, gledam da ne vozim brže od preglednosti puta (uvek računam da je baš iza tačke u krivini koju ne vidim parkiran šleper preko cele trake, a da će iza svakog auta istrčati pešak). 

Isto razmisljamo.

Par puta sam imao situaciju gde deda prelazi ulicu van pesackog i uopste ne gleda da li ide neko. Posto i ocekujem tako nesto ukocim na pola metra od njega i stanem. Tek tada se deda okrene i uplasi se jer odjednom stoji motor a malopre nije bilo nikog. Nikad me nisu iznervirali ti stari ljudi. Jbg ne znamo kako je u njihovim godinama. Ali kad mladi prelaze tako onda mi pritisak skoci.

Ssnupi ili smanjuj brzinu kad je kisa ili poslusaj sszgo-a  ;D

moje iskustvo, na zalost jako skupo placeno jos dok sam bio pocetnik u saobracaju, potvrdjuje ovo sto je bopk napisao. znaci na tvoje pitanje sta uraditi kada pesak (bio deda ili dete) prelazi ulicu van pesackog (propisno ili nepropisno) postoji jedan jedini ispravan odgovor: stani i sacekaj da se skloni sa ulice

meni se desilo isto ovo, s tim da sam vozio po ogranicenju (50km/h). vidim ga jos sa 100 metara kako prelazi put van pesackog i ako je pesacki bio na manje od 100 metara udaljen od njega. sviram i pocinjem da kocim, on stigao do pola ulice, pogleda u mene i stane...ja sklonim nogu sa kocnice i pustim auto da nastavi po inerciji, znaci bez gasa i skrenem malo prema desnoj ivici da ga obidjem...sve vreme se gledamo oci u oci...i kad sam bio prakticno 10-tak metara od njega on jednostavno odluci da potrci...da predje ulicu pre mene. :o mogao sam i trebao sam da stanem a nisam  :(

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Zajebano je kad te odjednom provali i uplaši se. Ja sam digao momka preko haube na krov

automobila na semaforu kod skupštine. Skretao sam u bulevar na moje zeleno a on je pre-

trčavao onda je snimio pandura i okrenuo se u mestu i krenuo nazad pravo meeni na auto.

Neki mlad jak Crnogorac. Ja sam se presekao živ, izašao iz kola da bi pandur reko "ma ko ga

jebe šta pretrčava" Nije mu ništa bilo, makar nije odmah provalio.

Znam KRIV SAM! Ne jurcam i NE VOZIM BRZO ali ne znam sta mi je bilo danas...  Napisao sam ovu temu da skrenem paznju i drugima da ne naprave ovakvu gresku..

Jel imao jos neko slicna iskustva???

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

...

E sad pitanje za sve??? STA DA DEDA NIJE BIO GLUV? Da je cuo sirenu i da je krenuo panicno nazad ili da se ukopao?

Sta raditi u takvim situacijama?

Kako odreagovati ako se opet nedaj boze pojavi takva situacija?

Prvo, nije rijesenje u sporijoj voznji. Da si isao 130 deda ne bi ni poceo da prelazi kad bi ti tuda prolazio.  ;D

Shalu na stranu, sirena je vrlo opasna i treba je koristiti samo kad moze biti od pomoci, sto u ovoj situaciji nije slucaj.

U ovoj situaciji iskalkuliras dedinu putanju i odaberes najoptimisticniju za sebe.

Bas kao sto si ti uradio, samo bez sviranja, jer to moze da poremeti vec izracunatu dedinu putanju.

U principu, tada molis boga da te ne primjeti....

kada bi jurio i vozio brzo imao bi vise iskustva u ovakvim situacijama

ali sta ces kad taj fazer slabo poteze...

1. Ne vozim Fazer..... nego FZ6N NAKED....

2. Moj motor kosta kao dva tvoja...tako da sam hteo motor da poteze bolje od mog verovatno bi imao neki R(naravno opet noviji od tvog)

3. Ovde nije u pitanju iskustvo nego cista lutrija... ako gresim nek me neko ispravi.

4. Prestani da uzimas steroide vidis da lose uticu na tebe... :D

• Drug član, 1137 postova

tvoj motor vise kosta od mog, da, mozda ako je upravo izasao iz radnje

inace poslusaj onu od dr-iggy - "samo u snu"

a ja ne gledam godiste jer da gledam uzeo bih noviji, ovako imam najlepsi motor u perfektnom stanju iako je starije godiste...

aj sad idi leci komplekse, neko mora da ima najnovije znas, i najskuplje... da kompenzuje...

znam ih dosta takvih...

evo i tebi smajli na kraju

:)

tvoj motor vise kosta od mog, da, mozda ako je upravo izasao iz radnje

inace poslusaj onu od dr-iggy - "samo u snu"

a ja ne gledam godiste jer da gledam uzeo bih noviji, ovako imam najlepsi motor u perfektnom stanju iako je starije godiste...

NAJBOLJI MOTOR U PERFEKTNOM STANJU  :D :D :D... Nije valjda da i u motor ubacujes steroide...

Ne bih te vise zadrzavao....da ne offujem

evo poslusaj ti ovu pesmicu...stvorena za tebe

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Znam KRIV SAM! Ne jurcam i NE VOZIM BRZO ali ne znam sta mi je bilo danas...  Napisao sam ovu temu da skrenem paznju i drugima da ne naprave ovakvu gresku..

bogu fala nisam imao tako neprijatnih iskustava (po sebe)... generalno se trudim da vozim defanzivno (i motor i kola) tj. da predviđam tuđe gluposti i čudne reakcije, prevashodno što izuzetno mrzim da se cimam i skačem na kočnicu... ali zato uvek imam izuzetno jaku sirenu koju rabim kao da je tuđa  ;D ;D ;D

par puta mi se desilo da vidim da je krenuo da prelazi na 30tak metara od mene i odma sirena... većina se ukopa ono malo što ne provale sirenu se isprepadaju kad priđem...  ;)

• Drug član, 3040 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Prva greska koju mnogi motoristi naprave je da cim pocne kisa daju gas da sto pre stignu kuci. To je najveca opasnost. U tom momentu, kisa nije jos sprala prljavstinu, masnocu koja je na asfaltu i pad je vrlo moguc. Bolje je stati negde i sacekati da kisa dobro spere stroku, pa onda pokisnuti /posto je kisnjenje izvesno/

Pesake pustam da idu svojim putem, da im ne smetam i brzo se pomolim... Do sad sam prolazio pored njih ;D

• Ne silazi, 7468 postova
  • Motocikl: TDM 900

Meni se desilo, nesto slicno. Vozim skuterce i ispred mene se otkotrlja lopta. Cim to vidim odmah kocim a vidim klinac se zatrcao i stade. Rekoh u sebi ma nece da krene kad me vidi, ali ne znam sta mu bi, krete opet :S Iskren da budem, od kada sam kupio i aktivno poceo da vozim skuter (ovo mi je bas prva sezona) pa svaki drugi dan imam neku incidentnu situaciju. Neko me isece, izleti, zaobilazim bacene flase po putu i sl. Prosto sam ukapirao da se po gradu i tamo gde je veca koncetracija ljudi ne isplati voziti brze od 50. Evo ima vec neko vreme kako mi skala nije presla 60, uvek vozim 40 do 50 i to mi je ladovina jer stignem da propratim sve oko sebe i da reagujem ako nesto bude.

Danas sam malo eksperimentisao sa pesacima... naravno sa 20 km/h... :D :D :D

Jedan se ukopao kad me video a drugi je pretrcao...Mislim da je ipak najbolja varijanta ako vam se desi slicna situacija da zaobilazite pesaka IZA LEDJA...

E sad ce neko da pita a sta ako krene nazad...??? Moje misljenje da u tom delu sekunde jako mali broj ljudi ce krenuti nazad...cak sta vise nece imati vremena...

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Mislim da grešiš. Moje iskustvo je da će većina žena da krene nazad odakle su došle.

Muški lapo - lapo.

• 侍, 671 postova
  • Motocikl: Honda XRV 650

meni se desilo svega par puta da pešaci ili neće ni da prelaze (ni na pešačkom) kada vide motor, a dešavalo mi se da kada vide motor, iako su na pola puta već i čak i kada ja krenem malo desno uz ivicu (čime želim da im dam do zananja da ih vidim) oni krenu nazad... tada uglavnom stanem (ponekad mi dođe da siđem sa motora i prostrem im crveni tepih) i pokažem da slobodno pređu...

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Možda sam već pisao o tome, ali vredi ponoviti.

Pre par godina, vozimo se žena i ja motorom. Ulazimo u terazijski tunel, tunel pun, svi stoje, ja gazim belu i teram niti brzo niti polako. Otvoren izduv, ječi tunel i ovaj deda odozgore bi čuo. Na pola, između auta istrčava riba, pretrčava ulicu ali tačno mi skače pod točak! Perfektne kočnice, gume i vešanje ostavljaju nas na točkovima, a ribu smo izbegli bukvalno za dlaku. Ne znam šta je ona tražila u tunelu i zašto je prtrčavala put, ali za malo da najebemo svi zajedno. Manje je važno ko je kriv.

Nema opuštanja, to je moje pravilo za motor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja