Floyd**** 15 Napisano April 6, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @ gavrolini Pričate o nekoj pouzdanosti starih Tomosa? To je zato što ima tri pokretna djela u mašini, svi mogu da se zamjene za 10min, ako vam je do takve pouzdanosti vrtite onda pedale a nas pustite da se vozimo kako nam odgovara. Pričate kako će Tomos saranit 30 kineza, pogledajte oglase, većina tomosa nema ni 10000km na satu, kineza s tom kilometražom koliko hoćeš, a prešli su je za 3-4 godine, Tomos može da traje jedino ako radi ono u čemu je najbolji, stoji u ćošku garaže i skuplja prašinu dok se neko ne nakani da ga upali i malo provoza. Stvarno si smorio,definitivno si lik koji me najvise nervira ;D Imas bas problema u zivotu,a vidim i sve znas o ta 3 pokretna dela na tomosu. I koji to ima 10 000 na satu,koji i ima sat? Moj toliko predje godisnje,a moguce da je i vise... Ti znas u cemu je tomos najbolji... Molim te da ne seres bez argumenata Dovidjenja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan imam ga prijavim za onu temu ka vas smara Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Molim te da ne seres bez argumenata Dovidjenja Dostigao si vrhunac svog izražavanja, nisam znao da te istina toliko pogađa, a argumente za razliku od tebe imam kakve takve. Mogu i ja da pričam kako sam prešao mojim kinesko-turskim skuterom milion kilometara, al mi nije radio sat. Nažalost moj kineski skuter ima sat, koji za razliku od onih na Tomosima radi, a ja nemam nikakve koristi od laganja, tako da sam prelazio samo 6000km godišnje. @ LukaJovanovic Neću ulazit u raspravu na šta motor liči, to je stvar ukusa, samo me interesuje šta ti se desilo sa amortizerima pozadi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan oreginalni cuvam za cross meksi je ovi su za street voznju i kad idem na put ga tovarim evo priznajem ima 1 manu monoamortizer . .. . ali kineski skuteri imaju 1000 mana . . . . . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan . ali kineski skuteri imaju 1000 mana . . . . . Nabroj samo 10 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 6, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Molim te da ne seres bez argumenata Dovidjenja Dostigao si vrhunac svog izražavanja, nisam znao da te istina toliko pogađa, a argumente za razliku od tebe imam kakve takve. Mogu i ja da pričam kako sam prešao mojim kinesko-turskim skuterom milion kilometara, al mi nije radio sat. Nažalost moj kineski skuter ima sat, koji za razliku od onih na Tomosima radi, a ja nemam nikakve koristi od laganja, tako da sam prelazio samo 6000km godišnje. @ LukaJovanovic Neću ulazit u raspravu na šta motor liči, to je stvar ukusa, samo me interesuje šta ti se desilo sa amortizerima pozadi Ko me zna,zna koliko km prelazim,ali to nije ni bitno. Ne vredi se sa tobom rasparavljati... Tomosa nikad nisi vozio. Idi pricaj to svojim majstorima,coravim komsiji i ostalima... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan evo sprint sport npr svetlo upalis nevidis nista ,elektronika se brzo kvari,sat isto ,o zavrsnoj obradi da nepricamo posle 700 predjenih kilometra luft u prednjaj viljusci kocnice bezkorisne itd drug ga ima godinu dana i vec sve sto je moglo se sjebalo e i da auspuh mu otpo na adi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Molim te da ne seres bez argumenata Dovidjenja Dostigao si vrhunac svog izražavanja, nisam znao da te istina toliko pogađa, a argumente za razliku od tebe imam kakve takve. Mogu i ja da pričam kako sam prešao mojim kinesko-turskim skuterom milion kilometara, al mi nije radio sat. Nažalost moj kineski skuter ima sat, koji za razliku od onih na Tomosima radi, a ja nemam nikakve koristi od laganja, tako da sam prelazio samo 6000km godišnje. @ LukaJovanovic Neću ulazit u raspravu na šta motor liči, to je stvar ukusa, samo me interesuje šta ti se desilo sa amortizerima pozadi Ko me zna,zna koliko km prelazim,ali to nije ni bitno. Ne vredi se sa tobom rasparavljati... Tomosa nikad nisi vozio. Idi pricaj to svojim majstorima,coravim komsiji i ostalima... To malo što sam ga vozio bolje da nikad i nisam, možda bi sada bio na vašoj strani. A i nevidim zašto je potrebno raspravljati o mome iskustvu, zar misliš da bi me ubjedio da je greška u meni i da je ta krntija ustvari bila vrhunski motor. Ne bi onda otišao za 200eura da je tako, hvala nikad više, ja sam svoju školu naučio. A ako ću da trošim svoje vrjeme i novac na sređivanje motora, onda će to da bude pravi motor a ne neka šarena laža iz slovenije. evo sprint sport npr svetlo upalis nevidis nista ,elektronika se brzo kvari,sat isto ,o zavrsnoj obradi da nepricamo posle 700 predjenih kilometra luft u prednjaj viljusci kocnice bezkorisne itd drug ga ima godinu dana i vec sve sto je moglo se sjebalo e i da auspuh mu otpo na adi Za svjetlo stvarno neznam šta da kažem, al ako ti je drug imao takvih problema trebao je da traži pare natrag ili drugi motor. To je prednost kad kupuješ novo, imaš garanciju i možeš da vratiš novac, a nisi zaglavio sa tim što imaš Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan trazio je on ali nedaju . . . kinez je gofance tomos sm ima domino rucke yamahinu masinu arkap izduv itd stvarno lepo odradjen nznm sta ga pljujete Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Luka dzabe pokusavas pricati sa profesionalcem strajderom koji nije ne seo na motor o kom prica,zna vise od ljudi koji ga napravise,menja pokretne delove za 10 minuta.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan Luka dzabe pokusavas pricati sa profesionalcem strajderom koji nije ne seo na motor o kom prica,zna vise od ljudi koji ga napravise,menja pokretne delove za 10 minuta.... hhaha sto jes jes Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano April 6, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan A koliko vas je uopste imalo prilike makar da vidi uzivo,izbliza cuvenog i nadaleko poznatog i voljenog Tomosa SM? Za probnu voznju verovatno bolje da ne pitam... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan ja . . . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ja . . . I? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaJovanovic 221 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 482 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DR 650, CF MT 450 Prijavi odgovor kao problematičan svidja mi se ali za te pare polovan vardadero se uzima lepo vuce samo jos da su bogatije napravili tablu . . . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A koliko vas je uopste imalo prilike makar da vidi uzivo,izbliza cuvenog i nadaleko poznatog i voljenog Tomosa SM? Za probnu voznju verovatno bolje da ne pitam... Samo detaljno zagledao izbliza, ako skineš naljepnice prvo što bi pomislio, kinez Luka dzabe pokusavas pricati sa profesionalcem strajderom šta je to "strajder"? I jeli vam tomos toliko komplikovan da vam treba više od 10min za generalnu? Reko bi čovjek iz priče sve neki mehaničari viđeni Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se unapred,ali moram da kazem da ovaj arnyman nema pojma,cini mi se da ga muci neki kompleks od kada su ga zezali drugovi koji voze kineske skutere a on tomosa,pa je brze-bolje prodao tomosa i kupio kineski skuter pa sada i on pljuje po tomosui kao nekoga i on zeza. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 6, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa vozi kawasaki i to pocinje na slovo k,,kinez kawa sve to isto, :D :D :D pa dobro,covek ima svoje vidjenje,mi imamo svoje i tako.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se unapred,ali moram da kazem da ovaj arnyman nema pojma,cini mi se da ga muci neki kompleks od kada su ga zezali drugovi koji voze kineske skutere a on tomosa,pa je brze-bolje prodao tomosa i kupio kineski skuter pa sada i on pljuje po tomosui kao nekoga i on zeza. Jedini sam u društvu tada imao motor, ako se tomos može tako nazvat, tako da nisu imali zašta da me zezaju. Tražili su često i krug, provozali se, poslje bi zahvalili i nikad više. Skuter je došao par godina kasnije kao poklon, nisam ga ja birao nego matori, koji me je nagovorio da prodam staru drtinu i da će mi on kupit motor. Malo je promašio poentu, ali iz najbolje namjere. Skuter je takođe bio među prvima te marke u gradu i dosta ljudi se interesovalo pa je i imalo priliku da proba, neki su i odlazili poslje te vožnje da kupe isti ili neki koji im više odgovara. Mene od svih ljudi u ovoj temi najmanje gone kompleksi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 6, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se unapred,ali moram da kazem da ovaj arnyman nema pojma,cini mi se da ga muci neki kompleks od kada su ga zezali drugovi koji voze kineske skutere a on tomosa,pa je brze-bolje prodao tomosa i kupio kineski skuter pa sada i on pljuje po tomosui kao nekoga i on zeza. Jedini sam u društvu tada imao motor, ako se tomos može tako nazvat, tako da nisu imali zašta da me zezaju. Tražili su često i krug, provozali se, poslje bi zahvalili i nikad više. Skuter je došao par godina kasnije kao poklon, nisam ga ja birao nego matori, koji me je nagovorio da prodam staru drtinu i da će mi on kupit motor. Malo je promašio poentu, ali iz najbolje namjere. Skuter je takođe bio među prvima te marke u gradu i dosta ljudi se interesovalo pa je i imalo priliku da proba, neki su i odlazili poslje te vožnje da kupe isti ili neki koji im više odgovara. Mene od svih ljudi u ovoj temi najmanje gone kompleksi pa ti rece prvo dda ti si ga vozio sam 10minuta,,,a sad ispade i kako su ga drugi vozili, JEL TI PAMTIS STA SI PRICAO I PISAO ILI nas zajebavas samo iz inata... tomos je sa moje majstorske strane gledista robusniji i kvalitetniji od kineza,nije fensi i tacka,a to sto si ti imao loseg servisera to je tvoj problem,i mani vise da teras inat... i jos jednom da ponovim JEL TI PAMTIS STA SI PRICAO I PISAO ako nisi procitaj ponovo,kudis nesto sto su drugi jahali lomili..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se unapred,ali moram da kazem da ovaj arnyman nema pojma,cini mi se da ga muci neki kompleks od kada su ga zezali drugovi koji voze kineske skutere a on tomosa,pa je brze-bolje prodao tomosa i kupio kineski skuter pa sada i on pljuje po tomosui kao nekoga i on zeza. Jedini sam u društvu tada imao motor, ako se tomos može tako nazvat, tako da nisu imali zašta da me zezaju. Tražili su često i krug, provozali se, poslje bi zahvalili i nikad više. Skuter je došao par godina kasnije kao poklon, nisam ga ja birao nego matori, koji me je nagovorio da prodam staru drtinu i da će mi on kupit motor. Malo je promašio poentu, ali iz najbolje namjere. Skuter je takođe bio među prvima te marke u gradu i dosta ljudi se interesovalo pa je i imalo priliku da proba, neki su i odlazili poslje te vožnje da kupe isti ili neki koji im više odgovara. Mene od svih ljudi u ovoj temi najmanje gone kompleksi pa ti rece prvo dda ti si ga vozio sam 10minuta,,,a sad ispade i kako su ga drugi vozili, JEL TI PAMTIS STA SI PRICAO I PISAO ILI nas zajebavas samo iz inata... tomos je sa moje majstorske strane gledista robusniji i kvalitetniji od kineza,nije fensi i tacka,a to sto si ti imao loseg servisera to je tvoj problem,i mani vise da teras inat... i jos jednom da ponovim JEL TI PAMTIS STA SI PRICAO I PISAO ako nisi procitaj ponovo,kudis nesto sto su drugi jahali lomili..... Pamtim ja dobro šta sam pričao i pisao, jer pišem po sjećanju, ne izmišljam. Motor je bio u mom posjedu malo više od godinu dana, prvo sam prešao oko 15km, pa je odlučio da se pokvari, pa je stajao tri mjeseca, pa je došlo društvo upalismo govno nekako svi napravili po mali krug, pa se opet pokvario. Pa poslje tri mjeseca se opet okupimo, dođe drugar i pokuša da namjesti paljenje, opet ga nekako upalimo, par nas napravi krug od 4-5min vožnje i on se opet ugasi, neće da upali. Ostade opet par mjeseci u garaži, dođe drug koji je profi mehaničar, sve raskupusa za pola sata, vrati nazad i nejasno mu što neće da upali, sve je ispravno. Sastavi nazad našteluje, upali iz prve napravili dva kruga i ugasi se. Ostavim govno u garaži opet na nekoliko mjeseci, reko skupiću para odvešću ga u ovlašćeni servis, da se to uradi kako teba. Karburator, paljenje i na kraju cjela dekla, sve zajedno oko 200eura. Serviser koji ga je uradio samo mi je rekao, "ova dekla je jedva nešto bolje od one tvoje, navoj je rezan nekoliko puta nanovo i pitanje je koliko će ovo ovako trajat". Motor sam odveo u garažu, napravio par promotivnih krugova, par dana kasnije došao klinac, oće da kupi koliko je, 200e i goni. Sad mi žao što ga nisam ostavio, nisu 200eura neke pare, pa da vidim vas doktore kako se češete po glavi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihajlovic 9 Napisano April 6, 2010 U prolazu, 91 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan a sto se tolko prepucavate ljudi..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano April 6, 2010 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan profi mehaničar, sve raskupusa za pola sata, vrati nazad i nejasno mu što neće da upali, sve je ispravno Pravi profi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 6, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan profi mehaničar, sve raskupusa za pola sata, vrati nazad i nejasno mu što neće da upali, sve je ispravno Pravi profi E to je majstor,a mozda ti je neko bacio kletvu na motor pa zato nije hteo da upali(visa sila jbg.) :D :D Evo ti nekoliko mana na mom kineskom skuteru(2008 3500 km na satu): Negde pusta ulje na mesacu(verovatno semering) Otisao lezaj na glavi volana Vec crko jedan akumulator Zadnji amortizer pustio ulje(sad se njise kao ladja) Otisle gumice na nosacima masine,pa sad tockic stoji malo(vise)ukrivo A u poslednje vreme se nesto zadnji tocak vrcka,kao da je opisao neki lezaj u prenosu. A o manama u voznji necu ni da pricam.......... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan profi mehaničar, sve raskupusa za pola sata, vrati nazad i nejasno mu što neće da upali, sve je ispravno Pravi profi E to je majstor,a mozda ti je neko bacio kletvu na motor pa zato nije hteo da upali(visa sila jbg.) :D :D Evo ti nekoliko mana na mom kineskom skuteru(2008 3500 km na satu): Negde pusta ulje na mesacu(verovatno semering) Otisao lezaj na glavi volana Vec crko jedan akumulator Zadnji amortizer pustio ulje(sad se njise kao ladja) Otisle gumice na nosacima masine,pa sad tockic stoji malo(vise)ukrivo A u poslednje vreme se nesto zadnji tocak vrcka,kao da je opisao neki lezaj u prenosu. A o manama u voznji necu ni da pricam.......... Ako zanemarimo akumulator, koji moraš da platiš dobro ako oćeš išta da valja, tu nema sve zajedno djelova ni za 50eura, je li to toliko teško da se sredi, mislim ipak ste svi vi vrhunski mehaničari, budžite tomose da idu 150 i sl... profi mehaničar, sve raskupusa za pola sata, vrati nazad i nejasno mu što neće da upali, sve je ispravno Pravi profi Ne znam šta ti je čudno, ili je vama tomos previše komplikovan pa vam treba vremena Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...