Jump to content

Moto Zajednica

Pad kod Tekstilne skole - Vojislava Ilica

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Danas sam i ja otvorio sezonu. Na zalost, neslavno. :(

Kretao sam se iz pravca grada, ka plavom mostu, u krajnjoj desnoj traci. Fora je u tome sto je tu bila blaga uzbrdica, kod Sindjelicevog stadiona, pa onda krece ostra nizbrdica, tako da auto nisam ni video. Kad sam krenuo da se spustam, provalim da auto stoji. Kocim, naravno potrefi se da mi se u tom trenutku tocak nalazi na nacrtanoj strelici na putu, proklizava mi tocak na farbu, pustam kocnicu, motor mi zanosi u stranu, ovog sam izbegao, ali ko za inat, semafor, malo posle, i ja udaram prednjim tockom u zadnji desni kraj branika forda,koji se nalazi u srednjoj traci odbijam se, i padam. Sve u svemu, uzas. Odmah su mi pritrcali dva momka, od kojih je jedan ostao posle da mi pomogne, i njemu se ovom prilikom puno zahvaljujem. Pregledam kawu, stete i nije da nema. Pukla mi rucica od kvacila, slomljen retrovizor levi, blatobran je napukao na levom nosacu, a nosac kako se od udarca iskrivio, malo pritisnuo disk, fuzaster slomljen na pola, i jos odkinut od rama.... :S Blagi uzas. Menjac iskrivljen, ali citav. Pomogne mi decko da skinem blatobran, malo ispravim nosac da mogu da vozim,  skinemo menjac, ispravimo ga o obliznji kontenjer, vratimo na mesto. Blatobran satvim u jaknu i pravac kuci. E sad, odneo sam retrovozor da se napravi, to mi je realno najmanji problem. E sad mi ostaje, da vidim ko moze da mi zavari fuzaster, onda da kupim novu rucicu kvacila, da zavarim blatobran, i da ispravim nosac blatobrana. Ovo mi je realno najveci problem, posto ocigledno mora da se skida tocak da bi se odvili srafovi koji ga drze. Ne mogu da ih odvrnem do kraja jel udaraju od disk, odvrcu se ka unutra.  E sad, nisam primetio da motor secka kad kocim, ali kako da znam da li mi je kriva viljuska ili disk? Nije to bio neki bog zna sta udarac, na fordu nije ni bilo stete, samo crno od gume. :S

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Mala je bila brzina, trebalo bi da je ogibljenje odradilio amortizaciju, ako ne vuce u stranu, ili ako ne pocne da naglo zatvara guvernal kod obaranja, sve je u redu... ;)

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ako je fuzaster od AL može da ti zavari majstor u Dimitrijali cca 500m ispod gradske bolnice sa iste strane a plastiku odlično krpi Marko sa Karaburme. Imaš oba telefon a u rubrici Majstori

Shit happens...i ja sam overio sezonu u Kaluđerici 1. marta a da mi ni dan danas nije baš jasno kako  ;)

zato te nema na uscu,

Ajde da ne offujem čoveku temu, nema me zbog šljake  :-[

pri padu je najviše stradao moj "ego"  :D

• Dukags, 291 postova

Jes Ti to Vojislave Ilicu slikao - ne zbog nas - vec zbog ne daj boze neke kazne i sl.? Pa i mi da vidimo di si se tociljao, jer ne retko prolazim bas tuda pa..?

Pa slikao iskreno nisam.... :S Nije mi ni palo na pamet.... A kakve kazne? Niko nije zvao pandure, lik iz kola izasao, i kao sine jesi ti dobro, mislim da ne ispadne da ja bezim, reko ok je sve cale, jel ima neka steta da se plati, kaze lik ma jok, ajd zdravo! I eto....

Ma danas sam vec krenuo da sredjujem kawu. Odneo sam retrovizor da se uradi, to cu sutra da podginem. Sutra nosim blatobran kod plasticara, da ga zakrpi, pukao je vrlo malo, i ne vidi se, ali hocu da sredim. Nasao sam u dimitrijali gde se vari aluminijum (aluminija...pa reko sam :D ) pa cu da odnesem deo da pitam jel moze da se radi, pa cu kasnije da odvezem motor ako ne bude kisa  :-X

Najveci problem mi pravi levi nosac blatobrana. Sraf koji ga drzi, tj dva srafa se odvijaju ka unutra, i kad ih odvrnem do pola glava im dodje do diska, pa ne mogu da ih odvijem. Sto znaci, mora da se skida tocak. A to em ne znam, em nikad nisam radio. Jedino ne znam sta cu sa pola rucice kvacila, da li da trazim novu/po otpadu?

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Tocak drzi jedan sraf i matica... Poturis nesto da tocak bude rasterecen, odvijes maticu, izvuces sraf napolje i samo iskotrljas tocak unapred... ;)

• Integrisan, 13208 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Kad već čačkaš onda otpusti i donji trougao da se sve vrati na svoje mesto. Ova žvaka

"ako ne vuče u stranu sve je u redu"  nema pojma. Štapovi su elastični i pri udarcima

mogu dosta da se uvrnu. Ukoliko je sila dovoljno velika "zarotiraju" se u donjem trouglu.

.... Jedino ne znam sta cu sa pola rucice kvacila, da li da trazim novu/po otpadu?

Nemoj da gubiš vreme. Zvrcni Sekulu da ti kupi to u Luisu - 11.95 eur

http://www.louis.de/_10ae04377caeefbb9fc710c1a417a5dd90/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=&wgr=0&origin=bikedb&typ_id=ER650A&list_total=57&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10019300

Laziću ne zbunjuj čoveka vidiš da ti veruje!!

Taj mali šraf moraš da otpustiš skroz da bi veliki (osovina) mogao da se odvrne!

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Peki bato šo mastiš dečka??? Ručka košta 11.95 ili nisi menjo diJoptriju skoro  ;D ;D ;D

Rade dobro si prošao kolko je moglo da bude...

• Drug član, 1392 postova

mali sraf ti je osigurac koji odsrafis da bi skinuo veliki

rucicu imas u gevari cena od 5 do 20eur

fuzaster moze da ti zavari iva barbulj

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Uhh danas sam prolazio oko 4 tuda i video parkiran motor i dva lika oko njega. Ishao sam u smeru ka gradu, kolima, i nisam primetio da neshto nije u redu :( A bash sam gledao da nije neki problem, vidim stoje ljudi, prichaju i produzio...

Ruchice kvachila imash u Guevari, mislim da su 5-6€ komad...

Stavi motor na centralni shtender (ako ga ima, ako ne onda morash pod motor da podmetnesh neshto, opet pod uslovom da je ravan i da moze), pod trougao podmetnesh neshto shto ce motor da ti drzi da bude STABILAN ! Da ne ljulja i da ne moze da padne, jer ako skinesh tochak a padne na vile, nece bash da se provedu dobro...

Na levoj strani (kada sedish na motoru) imash maticu koju prvo treba da popustish. Kada to uradish onda odvrnesh onaj mali imbus na desnoj strani. Kada i to uradish, malo chuknesh osovinu sa leve strane ka desnoj i izvuchesh je, a i tochak samim tim. Ako nisi radio pre ovo, nadju nekoga da ti pomogne, jer bash sam skroz mozda necesh moci. I da, kada skinehs tochak nemoj da pritiskash prednju kochicu :)

EDIT: nisam video poslednji odgovor pa sam duplirao neke stvari :)

Izvinjavam se zbog zbunjivanja, zaboravih da kazem da nikako ne stiskas prednju bez diska izmedju plocica...  ;)

@tocrank:

nije mi palo na pamet da stapovi mogu da se okrenu u trouglu, a samim tim bi verovatno poceo da vuce na neku stranu... Mislim... ;)

@tocrank:

nije mi palo na pamet da stapovi mogu da se okrenu u trouglu, a samim tim bi verovatno poceo da vuce na neku stranu... Mislim... ;)

O tome i pričam. Ne bi vukao u stranu. Jedan štap bi bio bliže motoru dok ideš pravo. A toliko mogu da

se zarotiraju da se čuje glasno "TAK" kad otpustiš zavrtanj na trouglu.

Radi se o DONJEM TROUGLU!!!

Oterao sam kawu kod Stankare....nije mi mnogo naplatio, svo varenje i ispravljanje 50 eura. E sad, kaze Stankara kriva mi viljuska. Ispravljanje kosta od 120 do 160 eura, u zavisnosti koliko je kriva. Da li je to mnogo? Drugo, jutros ustanem, kad ono mi otekla ruka. Ja u urgentni, kad prelom. Eto ti ga vraze. Sad imam gips. :(

E, jebi ga! 

Jel kriv jedan štap ili oba? Ja bih to proverio na još nekom mestu. Ne znam ja ko je Stankara

niti mislim da ovo ili ono... čisto mira radi bih voleo da pogleda neko ko se bavi baš time.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja