Jump to content

Moto Zajednica

Kofer za dve kacige

Recommended Posts

• Ne silazi, 6586 postova
  • Motocikl: đački pešački

Većina nas vozi dvotočkaše uglavnom solo bez veće potrebe za velikim koferom. Tako je i bilo sa mnom do sada jer sam svoju kacigu držao u koferu a za suvozačicu, svoju suprugu, imao sam onaj nošasti kineski šlem u sedištu skutera. Al od sada to se više ne važi hvala Bogu zbog bezbednosti, pa kupismo dve flip kacige koje su nešto veće od integralnih  prema kojima sam uzeo onaj kineski kofer sa buvljaka o kome se već dugo priča i u koji dva Nolana ni slučajno ne staju. Na sreću, video sam kofer gde komotno staju dva flipa i čija cena je bar upola od onih značkiranih maksisa. Nepoznat mi je njihov kvalitet al mi ovaj kofer deluje sasvim solidno. Plastika nije kruta al ni mekana. Zatvara se lagano klasičnom kofer bravicom i ne mora da se ključem zaključava što je meni dobar komfor, otključam, palim motor da se greje bez gašenja da bi zabravio kofer. Unutra ima 2 mekane čelične sajlice, uvučene u bižir da ne grebu, koje drže poklopac. Ploča za kačenje deluje jako, sa gomilom rupica kroz koje idu šrafovi za fiksiranje što pruža univerzalnost montaže. U kompletu dođu samokočeće matice što je plus. Prihvatni limovi mi deluju jako ali čudno za montažu pa ne mogu da donesem zaključak dok ih ne ugradim. Kofer se jednostavno kači ubacivanjem širokog zuba sa prednje strane a pozadi se uvrće šrafom iznutra u metalnu ulivenu maticu postolja i nema onih lomljivih tankih klinova ko kod kineskog. Veza preko šrafa iznutra je sigurna i od otpadanja i od krađe a posebno dizajnirana glava sa leptirom omogućuje zavrtanje i stezanje bez alata, rukom. Dno kofera je tu okvireno oko matice da ona ne bi previše štrcala i grebala po kacigi, mada ću ja nalepiti trakom neki mekani materijal preko glave za svaki slučaj. Kofer nema rupu za oticanje vode pa treba izbušiti ali tek kad se vidi nagib na motoru. Prema leđima suvozača kofer ima ispupčeno zaobljenje kao naslon koje ću ja prelepiti mekom penastom samolepljivom crnom gumom. Spoljni dizajn je lep, univerzalan, ne deluje preveliko uopšte, katadiopter je skladan, jedino bi možda mogao da ide svuda u krug zbog vidljivosti. Ispod njega je rukohvat koji se ne vidi uopšte. Zamerka, nema elastični kaiš za fiksiranje prtljaga unutra. Pored kaciga može se natrpati naokolo nešto mekano.

Kupljen je:

http://www.motoprogram.com/koferi_i_torbe.html

A o preduzeću gde je kupljen bilo je već reči:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=50204.0

post-7233-12879069280415_thumb.jpg

post-7233-12879069280981_thumb.jpg

post-7233-12879069281548_thumb.jpg

post-7233-12879069282197_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

imam isti takav kofer i koristim ga vec drugu sezonu.odlican je,svasta moze da stane u njega,vrlo kvalitetan,a jeftin.

po meni jedina mana je kada ga dobro napunis,moras da vodis racuna da stvari ne budu oko kuke koja ga zatvara,jer neces moci posle da ga otvoris ako kuku nesto iznutra pritisne.

moja topla preporuka za ovaj kofer.

Odlično upozorenje, može kukica da zapne na neku tkaninu. Možda može da se nabudži neki zaštitni oklopčić od plastike jer ima tu šrafova koji drže bolcnu za koju se kači jezičak bravice.

Kofer košta cca 7.000 što možda izgleda puno al kad se uporedi sa sličnom velilčinom poznatih, onda je itekako jeftin, pogotovu što je kvalitetno u upotrebi kod Bobe već 2 sezone. Mislim da ih nema puno na stanju jer se preduzeće bavi skuterima čiji vlasnici više meću male koferčiće mada ovaj zaista izgleda manji nego što jeste. Iako sam jesenas probao sa njihove neke 2 flip kacige, nisam bio siguran i poneo sam svoje Nolane N90 pri kupovini. I  mislim da je ovo jedini kofer te veličine za prihvatljive novce.

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Mi smo imali u ponudi te kofere ali smo odustali od prodaje jer je bravica bila jako nepouzdana, a kofer može da se otvori prostim savijnjem gornje ploče u stranu iako je zaključan. Krta plastika se pokazala kao prilično osetljiva na fizička naprezanja. Mislim da je bio i jeftiniji od 6.000,00 kod nas ali se ne sećam tačno jer smo prestali da ih uvozimo posle par komada još pre godinu dana..

Za početak je dobar jer koliko para toliko i muzike, samo budite oprezni jer jeftino obično zna da košta kada mora da se zameni kvalitetnijim proizvodom. Što se našim kupcima dešavalo čim je bilo potrebe za dužim putovanjem i većim naprezanjem kofera.

Pa generalno se svaki PVC kofer može otvoriti relativno lako ili uz minimum pomagala, čekić,šrafciger...Ako je krut, puca ako je mekan opet ne valja, šta da se radi. Pre par godina je € bio 60 dinara a danas stotka. Koliko para toliko muzike i to je više postalo relativno naročito ako se suidi bez iskustva jer se sve više kineska tehnologija uvlači u poznate firme. Pokazao sam komšiji manji kineski kofer sa buvljaka, kaže isti moj GIVI, čak i ploča ista samo malo elastičnija. Kofer mu je već ko zna koliko star. A šta je danas, ko može da tvrdi da je nešto baš kvalitet. Mom drugaru davnih dana ispo kofer sa 200, ma nije se ni otvorio. Sumnjam da je danas tako. Zato je iskustvena preporuka sve značajnija. No svakako je kofer za početak više nego prihvatljiv pogotovu za nisko brzinske motoriće.

PS. Probao sam da ulegnem poklopac kofer, ni makac sa svojih 130 kila. Pre mi deluje da bi mogao na silu da ga otvorim povlačenjem poklopca i čupanjem 2 šrafa koji drže bolcnu za zabravljivanje nekom polugom, al verovatno ni jedan kofer nije imun na pajser. 

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

ja kofer punim tako da moram dobro da pritisnem gore kako bi se zatvorio i moram da kazem da mi se nikada nije otvorio.

jeste da se lako krivi pa ako se napuni i pritisne ,kukica ne legne na mesto ali malo levo-desno i kada se zatvori nema problema .

ja sam ga tada platio 6900 din ,naravno sa donjom plocom , srafovima i plocicama za pricvrscivanje, a i isao sam sa njim na duza putovanja.

puno staje u njega a i nije ruzan.

za tu lovu...super

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS ABS

http://www.louis.de/_10fb5777ae499118cd7e12c4e5aeb4bb5d/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=510&wgr=240&list_total=16&anzeige=0&page=1&artnr_gr=10025920

Šta kažete na ponudu iz austrijskog lojzeta?

Ako se kineza da tako lako otvoriti...onda bi možda ovo bilo bolje rješenje. Malo skuplje rješenje ali bravice su puno bolje.

Prijatelji, nazovite nas, pošaljite nam pp. Mi smo blizu. A kod vas smo na moto zabavama bar jednom na mjesec.

Ma ko kaže da se lako otvara,  ni ja ni Boba ne možemo da ga ulubimo niti otvorimo. A taj kofer kod Luisa je ovaj:

http://www.planetbike.rs/?LID=vb0dy6ra8c22y8u

za 2.361 Din.

ili ti ovaj:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46799.20

ili možda ovaj 302:

http://www.motoprogram.com/koferi_i_torbe.html

manji su i ne staju 2 flip kacige već manje integralne, imam ih i baš je ta bravica najslabija tačka, na stranu ne komfor jer mora da se zaključava ključem.Ni u srednji ne staju 2 flipa a razlike su u po par litara, malte ne neprimetne. Da ne pričam :

post-7233-12879069462025_thumb.jpg

post-7233-1287906946262_thumb.jpg

post-7233-12879069463312_thumb.jpg

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Ovaj prvi odozgo je prosle godine u planet bikeu bio 1340 dinara. Ja kupio jedan.

Ma da, drugar uzo 3 za te pare, da napravi bočne. Sad više nema al opet ni tih 2.400 koliko ja dadoh, nije mnogo.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja