el classico 6067 Napisano Jul 1, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt. tek sad su mi neke stvari jasne.Ja sam od kuće otišao jer je kolor TV koštala godišnju zaradu.Kad sam to izračunao reko sam sebi: svijet je velik, naći ću ja mjesto di će i mene grijati sunce.I zbog još par sitnica.Vozim motor, nisam bajker. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 1, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan znam sta hoces da kazes. ja do sad nisam otisao od kuce (u inostranstvo), a kako vreme prolazi ja razmisljam u suprotnom smeru, da l' mi je taj tv uopste potreban. mene bi izgleda sunce grejalo u nekoj jagostici ili na staroj planini, sto dalje od 'civilizacije' uz mozda druzenje sa pcelama i kozama cisto da se plate racuni (i odrzava motor i sipa gorivo ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano Jul 1, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna slika sa Vlasine...vreme danasnje...da imate o cemu da razmisljate... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Jul 1, 2020 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Vlasina... raj na zemlji. Svaki put sam autom tamo, ali sa renzderima sam obisao okolinu i zao mi sto nisam bio sa tenerom da obidjem sve. Bravo Pista za izbor ture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 2, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gvozden je napisao: Vlasina... raj na zemlji. Svaki put sam autom tamo, ali sa renzderima sam obisao okolinu i zao mi sto nisam bio sa tenerom da obidjem sve. Bravo Pista za izbor ture. Vidim da je Vlasina većini interesantna pa bi valjalo da se polako usaglašavamo oko datuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 2, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tako to rade Grci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan A ovako mene moja mala cura obraduje Ljubi je ćaća 10 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7687 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Novola Pratis li sta bokilic radi, bacio se aman u akciju Koliko vidim dijafragma sva prsla, kako da to nisi primjetio? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Znači biće ipak nešto od nje.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7687 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pogledaj u njegovoj temi, karburatore je ocistio samo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan OdoVozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jako zanimljiva membrana Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Srediće to Boki, uopće ne sumnjam.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 2, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan montirao rezervoar veceras, creva su me bas namucila. crevo od karburatora do pumpe sigurno treba deblje od 6mm. nisam bas najsrecniji kako sam ih spakovao, dosta su blizu cilindrima, valjda nece nista da im fali od toplote, fotkacu sutra slavine se bas tesko okrecu sa novim gumicama, ne znam da li da popustim srafove ili da ih vrtim ovako..@Arso nisam duvao, upalio bas brzo, jedno verglanje, 15-20 sekundi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 2, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Move gumice moraš namazat sa masti.Vozim motor, nisam bajker. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Bigor said: @Novola Pratis li sta bokilic radi, bacio se aman u akciju Koliko vidim dijafragma sva prsla, kako da to nisi primjetio? Brate pa nije takva bila zadnji put kad je otvarano, bila sasvim ok... tako bar majstor reče. Ćuti, bar nek se zna šta joj je, da može da se popravi. Nisam uopšte registrovao da je počeo da radi... sad pratim..sa suzama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6067 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 4151 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je je li „majstor“ uopće otvara karbove.Konačno je u pravim rukama.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste jeste, oba karba do poslednjeg delića bili na stolu ispred mene. Tad smo konsultovali Bokilića. Ako ništa drugo, od 3 majstora koji su radili, svi su ga čistili, sad mož' jesti iz njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 3, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Novola je napisao: Jeste jeste, oba karba do poslednjeg delića bili na stolu ispred mene. Tad smo konsultovali Bokilića. Ako ništa drugo, od 3 majstora koji su radili, svi su ga čistili, sad mož' jesti iz njega Onda postoji samo jedno objašnjenje, a to je da membranu nisu vratili kako treba i da se usled toga i naravno godina pocepala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguće. Valjda bi to objasnilo te simptome lošeg rada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jul 3, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, sasha. je napisao: montirao rezervoar veceras, creva su me bas namucila. crevo od karburatora do pumpe sigurno treba deblje od 6mm. a u cilindrima, valjda nece nista da im fali od toplote, fotkacu sutra slavine se bas tesko okrecu sa novim gumicama, ne znam da li da popustim srafove ili da ih vrtim ovako..@Arso nisam duvao, upalio bas brzo, jedno verglanje, 15-20 sekundi Pretpostavljam da ti nedostaje deo od žice koja je savijana kao opruga i kroz koju prolazi crevo koje ide sa desne slavine. Taj deo pravi distancu između creva i cilindara a pričvršćuje sešrafom koji drži poklopac menjača. Kao što vidiš na fotki i ja sam to budžio pošto se oslomio deo koji se prišvršćuje za blok pa sam upotrebio stopicu u koju sam stegao taj nosač. Nažalost taj distancer se ne vidi ceo dok se malo ne podigne rezervoar ali mislim da ćeš ukapirati o čemu se radi. Ukoliko ga nemaš onda je tu najveći izum dvadesetog veka, vezica pa je zakaći za crevo goriva i nađi gde ćeš da je pričvrstiš kako bi odmakao creva od cilindara. Umesto vezive može i malko deblja paljena žica. "Nisam duvao, upalio bas brzo, jedno verglanje, 15-20 sekundi" što znači da je u karbovima ostalo dovoljno goriva da upali motor i povuče gorivo preko ventila. Poslušaj El Clasicca, istoči pa namaži gumice (one smajliće) ili mašću ili gustim uljem jer ćeš ovako brzo da ih pocepaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 3, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pronasao sam tu zicu/oprugu na cilindrima posle majstora ciji sam 'rad' opisao ovde u temi, polomio je druge stvari sto ne bi i to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7687 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan A tu li ona bude, ja je zpnem u tijelo menjaca, prvi put kad budem sta cackao ide na svije mjesto Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 3, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Arso said: Onda postoji samo jedno objašnjenje, a to je da membranu nisu vratili kako treba i da se usled toga i naravno godina pocepala. Nije ono moja membrana već sa nekog Transalpa, malopre se čuh sa majstorom. Možda bih bio mirniji da je moja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jul 3, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Malopre mi je srce stalo, bukvalno traumatik šok! Obilazim dugu kolonu, iz suprotnog niko, kad odjednom kombi, mrzeci ga da ceka, pravi polukrug da bi sa vratio u nazad. Lomim Teneru u levo, kresem kombi, bol u saci.. Idem prema ivicnjaku, cesem ga, balansiram, nekako stajem, tresem se kao prut. Seo na asfalt, ljudi psuju majku onom dileji, cutim, ustajem vadim britvu i od jednom covek me sa ledja podize i veli: 'nemoj kolega zbog govneta da robijas'.. Neki bajkeri, stali sa motorima.. Hvala im, unakazio bi mu lice samo sto je vikao kako sam ja lud kada obilazim kolonu a migavac i retrovizor... to su ukrasi. Smiruje se pastrmkom u Radeckom, javicu se, kisa ce.. Zadnja da ne mislite da mi pao bajk.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...