Panta Zemunac 298 Napisano Jun 20, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, ThePainkiller je napisao: Mogu. Ja sam upravo to uradio sa svojim crevima. Odneo sam svoja creva sa račvom i tražio da mi umesto njih naprave 2 cela creva koja idu direkt od pumpe do kočionih klešta. Kako da ti posaljem novac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jun 20, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Alekre je napisao: Da se uključim kao potomak SuperTenere... Ideja za opletena creva je odlična. Pogotovo jer je 750 već star motocikl i creva su upitna. Istina je da pancirna creva sama po sebi ne povećavaju silu kočenja već daju precizniji osećaj. Druga bitna činjenica je da sistem (creva) treba da imaju što manju dužinu kako bi sistem imao što manje gubitke. I najbitnije u celoj stvari je što proizvođač preporučuje da gumena kočiona creva treba menjati na dve-tri godine. Kad se to uzme u obzir i činjenica da pancirna nemaju ograničen rok trajanja onda je zamena gumenih creva pancirnim, pod uslovom da motor želiš da propisno održavaš, više nego isplativa investicija. E sad drugi par opanaka je to što većina nas jedva sastavlja kraj sa krajem pa nam je sve skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jun 20, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan a koje konkretno selne kupiti i gde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jun 20, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, sasha. je napisao: a koje konkretno selne kupiti i gde? Motobike Kać-Novi sad ima šelne kakve Yamaha stavlja na creva, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jun 21, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kisna odela...od 20-100e, ma nikakva ali ko trazi taj i nadje... https://uradi-sam.rs/kabanice/pvc-kisno-odelo-hydra.html?gclid=EAIaIQobChMIqu6B7pST6gIVy8myCh1-twEHEAAYASAAEgJp9vD_BwE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jun 21, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izbori...ko je ko? Kako, zasto? Politika... Majko moja, hvala svima, mojim drugarima s ST podforuma sto nisu naseli na dnevnu politiku, bez i jedne rasprave o tamo nekome. Gde god sam otvorio neku adresu, pljuvanja, hvaljenja, psovanja i klanja a nigde motociklizma! Ovde...tisina=milina...hvala svima jos jednom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6072 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ko i koje kome, štaću ja u svemu tome???Pita je ST sam sebe u pismi.... Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, Panta Zemunac said: Ovde...tisina=milina I nek ostane tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6072 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan I nek ostane tako... Ja san zaVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da razbijemo tišinu.. Koje kočione pločice da uzmem? Vidim da ima raznih sinter, karbonske, organske, vegetarijanske, nepušačke itd itd Šta najbolje pasuje na našu debelu kamilu? Treba to zaustaviti. I nervira me što pločice ne hvataju disk celom širinom diska (nemam sad sliku, radim), ako znate na šta mislim.. Jel tako i kod vas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6072 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan TRW- Lucas organske.Sinter bi priporučija samo ako si svaki dan u blatu.Sinter brže troše disk i stvaraju veću toplotu.Nepotrebno Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jun 21, 2020 (promenjeno) Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sad po netu, hvale ih, sve inostranstvo.. jel ima negde u Srbistanu da se nabave? Edit. Našao na KP posle jedne pretrage. Mrzelo me sam da tražim Promenio Jun 21, 2020 član Novola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Jun 21, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Novola je napisao: Gledam sad po netu, hvale ih, sve inostranstvo.. jel ima negde u Srbistanu da se nabave? Ima i prodaju se kao TRW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jun 21, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, Arso said: Ima i prodaju se kao TRW. Hvala, evo na KP ima nekoliko prodavaca..nisu ni skupe.. Ovde u SM sam naleteo na par nekih, po paru oko 3500din..baš mi to skupo, a uzeo bih za oba diska napred i nazad, mnogo mi 100e samo za pločice nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jun 21, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dao sam za plocice (imaju neku zlatne boje navlaku) + ciscenje kljesta i cilindara 19000d sa rukama! Nista bolje nije jer nije ni bilo do plocica. Moram kupiti set za restauraciju kljesta i cilindra + teflonska kociona creva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Jun 21, 2020 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne javlja se @ThePainkiller da mi kupi teflonska i za karbove creva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 22, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Panta Zemunac je napisao: Kisna odela...od 20-100e, ma nikakva ali ko trazi taj i nadje... https://uradi-sam.rs/kabanice/pvc-kisno-odelo-hydra.html?gclid=EAIaIQobChMIqu6B7pST6gIVy8myCh1-twEHEAAYASAAEgJp9vD_BwE E ovo imam. Ovosam pazario pre nekih pet godina eto onako da mi se nađe u koferu kad se vozim u lokalu pa me uhvati kiša - da ne pokisnem do kuće. Donesem ja to kući i ajd da odmah isprobam i ujedno da vidim gde šta i kako, da me nešto ne iznenadi kad budem trebao da ga upotrebim . Gledam to, deluje komotno i široko, pa obujem patike, da odmah vidim dal pri oblačenju mora da se skida obuća ili može bez skidanja. Gurnem desnu nogu u nogavicu - ladno prođe noga ( mislim se - odlično ) , sad već slobodnije gurnem levu nogu u nogavicu, uđe noga do pola, nešto zape i moja noga na pola nogavice izlete napolje. Gledam - ne mogu da verujem. Skinem sve to i uzmem da pregledam da shvatim šta se desilo i utvrdim da je desna noga lepo prošla jer sam bio pažljiviji. Za levu nogu sam bio manje pažliv ( jer je desna već prošla ) i kad sam je gurao kroz nogavicu, došloje do kontakta vrha patike sa tim gumiranim materijalom i da su se u trenutku kao zalepili jedan za drugi i tad je nogavica pukla. Dakle, može ovo da posluži, ali pažljivo sa oblačenjem ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Jun 22, 2020 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj bre a to su bili izbori znači, vidim ja neke čudne grupe ljudi se skupljaju ispred škola a znam da je raspust pa mi nije bilo jasno šta se desavaPoslato sa SuperTénéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Jun 22, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Panta Zemunac said: Ne javlja se @ThePainkiller da mi kupi teflonska i za karbove creva! Niti su kod mene teflonska crijeva niti zlatne plocice, pa vidio si da bolje koci. To treba dobro ozraciti ili gumice izmijenjati, ne bacaj pare bez veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jun 22, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Panta Zemunac said: Dao sam za plocice (imaju neku zlatne boje navlaku) + ciscenje kljesta i cilindara 19000d sa rukama! Nista bolje nije jer nije ni bilo do plocica. Moram kupiti set za restauraciju kljesta i cilindra + teflonska kociona creva! Brate, 19000? Panto pa ti i mene zajebao. Što kaže Bigor, nemoj da bacaš pare prijatelju, možda da probaš prvo sa prostijim (čitaj-jeftinijim) rešenjima za postojeće probleme, sigurno možeš koji dinar uštedeti. Ja sam tako kupio novi set za reparaciju zadnjeg kočionog cilindra, "or'ginal", kurčim se ja, 50ak evra, kad sam sve izmenjao, ono curi ko i pre.. ispostavilo se da je posle 2-3 dana upotrebe samo sve leglo na svoje mesto. Nije me mrzelo da rastavim ponovo nove, i vratim stare komponente, baš da proverim, i opet sa njima 2 dana curilo i posle ne. A nisam ni imao potrebu da skidam uopšte, već đavo ne da mira, pa me tera da ja kao očistim sad kočioni cilindar jer je prljav! Izbio sam sebi 50e iz džepa, bogatiji samo za iskustvo. I ajd, nove gumice u kočionom cilindru... Jedina dobra stvar, koliko me je zajebavao sad sam ga doktorirao, skinem i vratim za 5min 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jun 22, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan na zadnju idu deblje plocice, ja sam pozadi stavio iste kao prednje desne i mislim da sam se zeznuo, od kako sam naprskao wd na mehanizam zadnje kocnice dobio sam par mm prazan hod nozice i kocnica radi kako treba pa mi se sad cini da bi sa debljim plocicama brze hvatala, mozda gresim. nove plocice su mi bile iste debljine kao stare kad sam ih skinuo a jedno dva dana posle mog zavrsetka zamena kocionih gumica sam na yt video super foru za vadjenje klipova, covek stavi manji bit/nastavak od gedore u klip a pored njega (isto u klip) deo gedore na koji ide nastavak ali bez nastavka i pocne da okrece gedoru, cim uhvati klip pocne da se okrece i napolju je za tri sekunde. ako ste me razumeli jos jedan tip, celicna vuna je najbolja stvar za ciscenje kocionih klipova ikad, ja sam to ranije koristio za neke druge stvari (od drveta) i setim se da pitam u gvozdjari kad sam se spremao za zamenu kocionih gumica. uzeo sam najfiniju i bio extra oprezan kad sam je prislonio na klip, jedva ga dodirivao, rek'o sad kad ga izmatira.. u stvari skida samo prljavstinu, ne radi klipu bas nista, mozes da pritisnes koliko god hoces dok trljas (ako neko proba nek ipak bude oprezan)! bas sam pre par meseci prvi put rasturao kocnice od kako sam menjao gumice, posle valjda godinu dana, nisam mogao da verujem koliko se zaprljalo, oko klipova crni krug koji ne skida sprej za kocnice pa krpa, celicnom vunom skinuo za cas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jun 22, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan gledam selne u motobikeu i ne znam koja mi dimenzija treba za crevo 5.5 x 10.5 mmova je fi 7-8, a ova 10-11.5 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6072 Napisano Jun 22, 2020 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, kad navodiš za primjer neki video ili slično poželjno je staviti link.HvalaVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jun 22, 2020 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu da nadjem, lakse bi bilo nego opisivanje kucanjem EDIT za selne, ne razumem da li se mm selne odnosi na sirinu selne ili na debljinu creva na koje ide, decko iz motobikea nije znao da mi kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 22, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, sasha. je napisao: gledam selne u motobikeu i ne znam koja mi dimenzija treba za crevo 5.5 x 10.5 mmova je fi 7-8, a ova 10-11.5 mm Tebi treba ova druga, veća... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...