Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Haj strpi se do sutra da pogledam, to su mi slike iz telefona, pa nosam 100% siguranПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Januar 20, 2020 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Novola je napisao: Majstori čemo služi ovo faking crevo? Ne sećam se odakle sam i da li sam ga uopšte raskačio kad sam skidao rezervoar.. zadnji kraj ide dole ka zemlji, nije spojen ni na šta. To crevo ide tacno tu gde ti stoji filter, odvodi gorivo kada prelije, bar je tako zamisljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako... Na svakom usisu (imaš ih 2) imaš po jedan taj ˝pipak˝ (pričam o onoj slici gde si slikao silikonsko crevo što si rekao da ti ide na vakuum pumpu). To su ti vakuumi, i oni služe da se radi sinhronizacija karbova. U normalnom radu motora sa jednog ide na vakuumsku pumpu, a drugo treba da je zatvoreno, tj na tom drugom je navučeno crevo nekih 20-30cm dužine, ali je crevo na drugom kraju zatvoreno. Ne sme da budu otvoreni ti vakuumski izvodi, jer će motor vući falš vazduh na usisu... Crevo koje je tebi odspojeno mi se čini (kao što je rekao bdada) da bi trebalo da ide na lonče karburatora, na ispusni izvod... Evo obeležio sam na slici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam klecao i zavirivao, izgleda da si u pravu i da ide na vakum pumpu, a od preliva viseПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, ThePainkiller said: . U normalnom radu motora sa jednog ide na vakuumsku pumpu, a drugo treba da je zatvoreno, tj na tom drugom je navučeno crevo nekih 20-30cm dužine, ali je crevo na drugom kraju zatvoreno. Pa kod mene ne stoji tako...obe te male sisice su otvorene... Jedino gde to crevo i može da dohvati je taj mali ispust i siguran sam da ste 100% u pravu, tu ću ga i spojiti. Al gde je to drugo crevo, što treba da je zatvoreno na kraju... tome ni traga ni glasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Novola je napisao: Pa kod mene ne stoji tako...obe te male sisice su otvorene... Jedino gde to crevo i može da dohvati je taj mali ispust i siguran sam da ste 100% u pravu, tu ću ga i spojiti. Al gde je to drugo crevo, što treba da je zatvoreno na kraju... tome ni traga ni glasa. Ček, ček...polako... Ja sam ti pričao o ovoj slici: Ovde sam ti obeležio crvenim krugom prvi vakuum i crevo koje ti ide na vakuum pumpu. Žutim krugom sam ti obeležio crevo koje bi trebalo da ide na drugi vakuum (na drugom usisu) i ono bi trebalo da je na kraju zatvoreno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prelivi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, ThePainkiller said: Ček, ček...polako... Ja sam ti pričao o ovoj slici: Ovde sam ti obeležio crvenim krugom prvi vakuum i crevo koje ti ide na vakuum pumpu. Žutim krugom sam ti obeležio crevo koje bi trebalo da ide na drugi vakuum (na drugom usisu) i ono bi trebalo da je na kraju zatvoreno... Sad sam našao još jedno nepovezano crevo sa šelnicom koja je ko fol bila ZAGLJAVLJENA iza cilindra, i na drugom kraju creva je kao čepić, znači zatvoreno crevo. To treba da nakačim na isti onakav nastavak gde mi je na drugom usisu crevo koje ide u vakuum pumpu. Jel tako? Znači jedno crevo u pumpu (što već stoji) i drugo (zatvoreno crevo) na drugi, isti takav nastavak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, Bigor said: Prelivi Jel oba preliva treba da imaju creva za odvod? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, svaki karb za sebe. Ali to se moze i napraviti ako nemas creva, bitno je da ne prelivajuПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cool. Hvala braćo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znal ko cija je ovo makina? Bas dobra kolor sema 2018 na dedamrazijadiПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Novola je napisao: Sad sam našao još jedno nepovezano crevo sa šelnicom koja je ko fol bila ZAGLJAVLJENA iza cilindra, i na drugom kraju creva je kao čepić, znači zatvoreno crevo. To treba da nakačim na isti onakav nastavak gde mi je na drugom usisu crevo koje ide u vakuum pumpu. Jel tako? Znači jedno crevo u pumpu (što već stoji) i drugo (zatvoreno crevo) na drugi, isti takav nastavak? Imaš ti crevce i na drugom vakuumu. Eto ono crno crevce, iza ova dva debela creva... A to što držiš u ruci trebalo bi da ide na kutiju filtera vazduha sa donje strane i treba da bude zatvoreno na kraju. Ono se sa vremena na vreme očepi i pusti se da izađe ulje (ako se pojavi u kutiji filtera vazduha) i onda se ponovo zatvori da ne vuče falš vazduh... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Januar 20, 2020 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Novola je napisao: Sad sam našao još jedno nepovezano crevo sa šelnicom koja je ko fol bila ZAGLJAVLJENA iza cilindra, i na drugom kraju creva je kao čepić, znači zatvoreno crevo. To treba da nakačim na isti onakav nastavak gde mi je na drugom usisu crevo koje ide u vakuum pumpu. Jel tako? Znači jedno crevo u pumpu (što već stoji) i drugo (zatvoreno crevo) na drugi, isti takav nastavak? Nije, to sto drzis u ruci ti je crevo sa air box-a, crevo za vakuum (sa prednje strane usisa) je dovoljno 2-3 cm i obavezno dobro zatvoreno, na soljama karbova jedno crevo je obavezno jer sluzi za preliv a drugo za drenazu kada odvrnes srafic, solja koja ima preliv je malo drugacija, slike ispod, na nju nakaci ono sto je naslonjeno na filter a drugo (sam napravi), moze i ne mora. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Januar 20, 2020 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Evo donji deo solje na koju ide crevo od preliva (da znas razliku). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Januar 20, 2020 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pisemo u isto vreme, valjda ces pohvatati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada Mala digresija... oba lončeta imaju preliv i na obe će teći benzin ako se obori motor. Stim što na jednom lončetu je preliv na istom stubiću gde je i ispust lončeta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, bdada said: Pisemo u isto vreme, valjda ces pohvatati. Pišite pišite vi samo, hvatam ja beleške polako, hvala vam na vremenu i strpljenju, za mene su ovi neprocenjive informacije. Uglavnom kapiram sve...kao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6093 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 4165 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Biće od tebe aman pravi ténérista, samo nastavi tako.Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15392 Napisano Januar 20, 2020 moto merkat °°, 4963 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, ThePainkiller je napisao: @bdada Mala digresija... oba lončeta imaju preliv i na obe će teći benzin ako se obori motor. Stim što na jednom lončetu je preliv na istom stubiću gde je i ispust lončeta... Ovo bas i nije tacno, osim ako neces odvrtati sraf za drenazu kada se prevrne motor Elem, solja koju sam slikao ima preko cevcice otvoren prolaz za gorivo mimo srafa za drenazu, druga solja nema a cevcica ima funkciju tek kada se odvrne sraf, njena funkcija je da dozvoli dotok vazduha kada dreniras tu solju u protivnom bi imao vakuum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7809 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 2979 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt sto puta sam ih skinuo, a na to nisam obratio paznju. Tacno nemaПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 20, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro... vi probajte da nakrenete karbove dok ima goriva u njima pa ćete videti na koje prelive curi benzin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 21, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znači crevo je br. 21 a mećem ga na 22? Jel moram da rasturam sve to da bi prišao tom delu? Mnogo je nepristupačno @ThePainkiller @bdada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2121 Napisano Januar 21, 2020 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, ThePainkiller said: A to što držiš u ruci trebalo bi da ide na kutiju filtera vazduha sa donje strane i treba da bude zatvoreno na kraju Jel na ovaj nastavak možda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 21, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Novola je napisao: Jel na ovaj nastavak možda? Da... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...