deki295 545 Napisano Octobar 12, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Aj ko ima ivanov tel. Ja mu poslo mail on mi odgovorio sa par slika svojih vizira ali bez adrese i telefona. Samo me začikava. sa mobilnog koristeći tapatok sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Octobar 13, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aj ko ima ivanov tel. Ja mu poslo mail on mi odgovorio sa par slika svojih vizira ali bez adrese i telefona. Samo me začikava. sa mobilnog koristeći tapatok Ja imam ovaj broj ako nije menjao u medjuvremenu: Ivan, 0642847847 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 13, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Aj ko ima ivanov tel. Ja mu poslo mail on mi odgovorio sa par slika svojih vizira ali bez adrese i telefona. Samo me začikava. sa mobilnog koristeći tapatok Ja imam ovaj broj ako nije menjao u medjuvremenu:Ivan, 0642847847 To je taj broj. Hvala ti, nazvao sam Ivana i dogovorili smo se da se vidimo. Nesto ce da menjamo a sta videcemo na licinom mestu he he he . sa mobilnog koristeći tapatok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 13, 2016 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 13, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio malo vredan pa sam radio na Yamahi. Konacno sam naterao farbara da mi ofarba tockove, a i spakovao sam kocnice, jos samo diskove da kupim. Uzeo sam i nove kineske rucice, verna kopija LsL-a i mogu vam reci da izgledaju odlicno i da je obrada vrh! Kostaju samo 18,00 usd na Aliexpress-u sa sve postarinom. Stavio sam i nove gumice za klipice u kocnicama i nove prasinarice. Cekam da boja sazri nekoliko dana pa pletem tockove i stavljam gume, konacno da spustim motor na tockove, iskreno jedva cekam. Boja je inace u prirodi mnogo lepsa, ne vidi se bas dobro na fotkama. Plava u sebi ima male sive sljokice koje se ne vide na fotkama , a crna ima plave sljkoice koje se samo na suncu vide. U ovu plavu cu i plastike da farbam. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6080 Napisano Octobar 14, 2016 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ova modra mi je mrak. U pm, baš lipoizgleda. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 14, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda mi da si potrefio onu oridjinale "perla-sedefastu- dojaja" yamahinu boju kojom su farbali one stare motore a koju tesko ko uspe da iskopira kad prefarba bajk. Svidja mi se. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 14, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Boja je Hondina 7007, pre toga neka podloga za aluminijum, shpric kit, perla, pa neke dve baze. Boja izuva i cena izuva zato sto ima te dve baze. Mnogo je svetlija na suncu. Izgleda da sam ubo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Octobar 14, 2016 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Deep purplish Blue metalic c ,je ton koji se gadja za St PEt. dakar temu. Malo skuplja boja, ima slicnih gotovo indenticnih u pezovoj paleti boja. Samo sto onda nema taj ljubicasti ton, tj nije toliko izrazen . Inace troslojna, Popsijeva je ofarbana u tu nijansu, petrhansel shara.. teska za zafarbavanje ogrebotina @gimba, da honda ima slicnu, ali je bas klot plava, lepa plava. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 14, 2016 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio malo vredan pa sam radio na Yamahi. Konacno sam naterao farbara da mi ofarba tockove, a i spakovao sam kocnice, jos samo diskove da kupim. Uzeo sam i nove kineske rucice, verna kopija LsL-a i mogu vam reci da izgledaju odlicno i da je obrada vrh! Kostaju samo 18,00 usd na Aliexpress-u sa sve postarinom. Stavio sam i nove gumice za klipice u kocnicama i nove prasinarice. Cekam da boja sazri nekoliko dana pa pletem tockove i stavljam gume, konacno da spustim motor na tockove, iskreno jedva cekam. Boja je inace u prirodi mnogo lepsa, ne vidi se bas dobro na fotkama. Plava u sebi ima male sive sljokice koje se ne vide na fotkama , a crna ima plave sljkoice koje se samo na suncu vide. U ovu plavu cu i plastike da farbam. Druze, jel moze link ka tim rucicama kvacila i kocnice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 14, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @NicolaS https://www.aliexpress.com/item/CNC-Long-Adjustable-Brake-Clutch-Levers-For-Buell-XB12-2004-2005-2006-2007-2008-only/32596318441.html?spm=2114.01010208.3.1.1xYaNv&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10056_10068_10055_10054_10069_10059_10078_10079_10073_10017_10080_10070_10082_10081_421_420_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=11cffd23-c293-4deb-a181-d3064513514e Sve mozes da biras,boju rucice,boju polugice za stelovanje daljine... Meni su stigle bukvalno za 2 nedelje, postarina dzabe i bile su 18usd, sad vidim da su oko 20usd. Iskreno, nisam ocekivao da su toliko dobro odradjene, ja sam malo picajzla pa sve zagledam, nisam im nasao manu. Preporucujem ih! ;)Cuo sam od jednog coveka ali nije provereno da ce mozda za dve god da ima se skine eloksaza. Za te pare nek nestanu za dve god briga me, kupis 2-3 para da stoje u fioci sa charapama. Imas ih i na Ebay-u. Sto se boje tice, nisam hteo da bude mnogo otvorena sa onom primesom zelene (petrolejka), a nisam hteo ni teget. Ova boja na suncu i na svetlu je vrh, taman sta sam hteo ali npr.sad su mi glavcine u sobi i na sobnom svetlu su mnogo tamne,kao teget. Ima punocu, nije klasicna (sherpa) plava, mislim da ce na vecim povrsinama (rezervoar, plastike...) da izgleda mnogo dobro. Za jedno 2-4 nedelje cu da nosim plastike na farbanje pa cemo videti, samo da izlijem dakar(neprovidnu) masku i rep pozadi. Nemam vremena sada jer mnogo radim poslednjih dana inace bi sve brze islo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 14, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @NicolaS Ako link nije dobar kucaj na Aliexpress-u "Yamaha xtz 750 brake and clutch levers" Izbacice ti milion raznih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Octobar 14, 2016 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ma ok , sve su tu lepe boje, pogotovu kad odradish tako u sraf ceo motor. Cekam da vidim kako ce izaci ta maska. Ja sam hteo da odradim Boano kopiju i da je dodam na postojece rupe. Taman da se zasrafi na rezervoar i ubaci custom tabla... Samo sto mi zao da farbam, jer smo hteli od carbona da izvucemo ceo odlivak.. KAko si resio felne, jel si to ostavio standard obruce od tenere? Ima toliko mogucnosti za sredjivanje, ali kad pomislim kakav je sex i sa papirima da registrujem 3TD ram sa 3LD agergatom prodje me volja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 15, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Gvozden Gvozdene obruci su standard, sve je u stvari standard sem auspuha. Auspuh sam dobio od drugara, LeoVince, kratak lonac, sa granom na oprugice. Necu da secem nista na ramu, da busim, dovarujem.... Hocu da bude standard. E sad, sto se maske tice, imam i original koju cu da stavim u shtek, isto tako i za rep ali hocu da uradim Dakar verziju, pa mogu da menjam kad mi dune. Ja sam elektronicar i programer, imam laboratoriju za elektroniku kod kuce i razvio sam uredjaj za decu za celebralnom paralizom, za neku Belgisku organizaciju. Sada radim na tome po ceo dan jer treba da dobijem CE sertifikat, da bih to mogao da plasiram po evropi i svetu. Zato nemam mnogo vremena, a imam mnogo zelja. Razmisljao sam da uradim dodadnu instrument tablu sa velikim tft displejom, cisto zajebancije radi, da ima obrtaje, sve temperature, km sat, vreme, zujalicu za migavce, i da ima mali gps modul, zbog km sata ,a i da moze u nekom modu da izbaci geografsku sirinu i duzinu i da moze da loguje sve to i onda na google mapu vidis gde si bio i sta si radio. Prave ljudi to, smesno je jer ima sada gotovih modula, samo da se isprogramira mikrokontroler i dobijes ludilo. Kupio sam vec tft (Nextion) na Alliexpress-u, pa cu preko zime da radim po malo na tome. Sve sto uradim, kome se svidi samo nek javi, pa uvek mogu da uradim jios par komada. Samo sto ce ovo za ovu instrument tablu da potraje 3-4 meseca. Evo jednog od primera: Evo displeja: Displej prosto mozes da konfigurises kako hoces, da izbacis koju god hoces sliku, koji god gedzet i mnogo je prost za rad. U boji je. Devojka mi je graficki dizajner pa cu da je iscimam da mi nacrta sta hocu i posle se samo igram sa programiranjem toga. A sto se STenere tice, ja sam nju uzeo u jako lozem stanju. Na igled i nije bila losa, prva boja, nije izlomljena, cele plastike, sve ima na njoj... alilanac nije vise mogao da se vozi koliko je isegnut bio. Plocice nije imala nego je metal trljao o disk. Zadnja guma '97 godiste, pretvorila se u plastiku, a pretnja toliko trula da se unutrasnja raspala. Lonac isekli i izvadili sve iz njega, sramota me bilo od komsiluka da je upalim koliko je vristala. Lezajevi u onom linku sto drzi viljusku se raspali bukvalno, rasuli se. Sediste pocepano na nekoliko mesta i sundjer ispucao. (inace danas mi stize sediste plavo-crno) Nisam mogao to da gledam, a jos manje da vozim, a uzeo sam je s namerom da je sredjujem i onda sam samo ustao jedno jutro i raskomadao je. Mislio sam da cu brze da zavrsim ali nemam ni vremena ni novca jer sam dosta ulagao u tu elektroniku poslednjih god dana. A i kada krenes da radis tako, samo se otvaraju novi poslovi i onda samo dodajes, fali ovo, fali ono, trci cinkuj ovo, plastificiraj ono, cekas na sve majstore, cekas na delove....i otegne se. A na njoj sve radim sam sem ovog farbanja i stvari za koje nemam uslove (plastificiranje, cinkovanje...), cak sam izlivam i masku, akalup sam napravio od gipsa. Nadam se da cu uskoro da je spustim na tockove i da je upalim. Inace sta mislite o ovoj boji deklija?(sa nove Africe Twin) http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2015/10/2016-Honda-CRF1000L-Africa-Twin-engine-at-the-2015-Tokyo-Motor-Show.jpg 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 15, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Jedna mnogo opasna fotka sa fb stranice super tenere offroad lovers.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Octobar 17, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz drugari TENERASI treba mi mala pomoc vezano za trougao kormana tj BIKSNE,sliku sam nasao od drugara sa foruma koji je vadio biksne radi peskiranja,nije mi problem da ih izbijem vec da ih nadjem. Vadim zato sto su mi pukle i imaju veliki luft sto znaci da bih morao da pravim nove ili kupim ako imaju gde . XtZ pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6080 Napisano Octobar 17, 2016 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Napravi od plastike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Octobar 17, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Napravi od plastike i to je padalo na pamet ali onda nece raditi korman koliko znam tu korman radi na off-u lezeci itd ako se nevaram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 17, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Vidi kod Elvisa iz Zajecara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6080 Napisano Octobar 18, 2016 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Svi vade te gumene buhse i stavljaju one od tvrde plastike koja se da tokariti. Ima ih gotovih kod kedo de. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Octobar 18, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svi vade te gumene buhse i stavljaju one od tvrde plastike koja se da tokariti. Ima ih gotovih kod kedo de. Elias je u pravu postoje na Kedu, mozes da te plastike nadjes, majstori znaju koja je, kod nas ili da lijes nove biksne od gume. Elvis: 0641522492 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilošST 3 Napisano Octobar 18, 2016 U prolazu, 62 postova Lokacija: Бар,Црна Гора Motocikl: Yamaha XTZ 750 SuperTénéré Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovaj link,pod rednim brojem 7.I ja razmisljam da ih mijenjam,mada je ovo malo skupo.Trebalo bi da te biksne pasu jos od nekih modela https://www.motorcyclespareparts.eu/yamaha-parts/motorcycles/xtz750-supertenere-1993/steering-702674.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Octobar 18, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovaj link,pod rednim brojem 7.I ja razmisljam da ih mijenjam,mada je ovo malo skupo.Trebalo bi da te biksne pasu jos od nekih modela https://www.motorcyclespareparts.eu/yamaha-parts/motorcycles/xtz750-supertenere-1993/steering-702674.aspx Pa da jeste malo skulje....sada od cega pasu boga pitaj treba i Elvisa da zovnem, ako on nema onda negine sto su rekle prethodno kolege plastikica .... hvala svima na pomoci i odgovorima XtZ pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Octobar 18, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovaj link,pod rednim brojem 7.I ja razmisljam da ih mijenjam,mada je ovo malo skupo.Trebalo bi da te biksne pasu jos od nekih modela https://www.motorcyclespareparts.eu/yamaha-parts/motorcycles/xtz750-supertenere-1993/steering-702674.aspx Pa da jeste malo skulje....sada od cega pasu boga pitaj treba i Elvisa da zovnem, ako on nema onda negine sto su rekle prethodno kolege plastikica .... hvala svima na pomoci i odgovorima XtZ pozz Ne zaboravi i varijantu da se izliju od gume. Ja nisam skidao upravljac ali pretpostavljam da je re; o gumenoj biksni u koju je utopljena metalna cauta sa navojem, a to moze da uradi svako ko se bavi livenjem gume. Bitno je da se pogodi bar priblizna tvrdoca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6080 Napisano Octobar 18, 2016 Drug član, 4157 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Te gumene buhse su glavni krivac za neodređeni i labavi osjećaj na upravljaču. To se otkloni stavljanjem plastičnih ili ukrućivanjem postojećih pomoću metalnih pidloški odgovarajuće veličine, koje kad se šarafi dovoljno zategnu, neutraliziraju taj ljuljajući osjećaj na upravljaču. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...