NicolaS 665 Napisano April 11, 2015 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan ako si samo skidao rezervoar i creva nisi mogao nista da zajebes sem da okrenes creva pogresno na pumpicu ali ti gorivo dolazi u motor :Dproblem ti je negde u karburatorima, dal je ono sto kaze popsi ili mozda neko trunje iz rezervoara uslo u njih nakon toga sto si ostao bez goriva pa je povuklo sve zivo, pa ne zatvara dobro i preliva. mozes skinuti cantrice karburatora na licu mesta pa pogledati bez da skidas karburatore, samo rezervoar. ako ostavljas motor da stoji zatvori slavinice za svaki slucaj ako neces to resavati odmah... pogledaj da ti mozda nesto goriva nije otislo u ulje s obzirom da cu bili puni cilindri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Harry 179 Napisano April 11, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan dakle... treba me *ebati što kaže čika bokilic... pomešao creva od vakuma i dovoda do karbova... i sad... zamisli... pun mi cilindar benzina!?! opšta *ebada dok sam provalio šta kako... pa pune izdivne grane benzina... cirkus... no... to je sada rešeno i pali ko mina!!! a kako sam i obećao kad završim sve (a završio sam), postavljam slike... kako budem prebacio još neku sliku postavljam... u ostalom... vidimo se sutra u Sremčici!! :jee1: 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano April 12, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno i ja sklopih moju STaru. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano April 13, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno i ja sklopih moju STaru. Prenizak ti je zadnji kraj, našpanaj oprugu od amortizera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano April 13, 2015 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno i ja sklopih moju STaru. Prenizak ti je zadnji kraj, našpanaj oprugu od amortizera. Cini ti se, stoji na uzbrdici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano April 13, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Evo konacno i ja sklopih moju STaru. Prenizak ti je zadnji kraj, našpanaj oprugu od amortizera. Cini ti se, stoji na uzbrdici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 17, 2015 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Oznake za gume na koje se kače bočne plastike su 90480-01401 na ramu 90480-13426 na rezervoaru treba videti da li mogu neke "zamenske" po dimenzijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano April 17, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Popsy a sta bi za one zabice zadnjih bocnih plastika sto si postavio sliku pre nekog vremena? Kao gotova zabica sa postoljem, samo se zalepi ili zavari sa plastiku..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 17, 2015 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je to bilo za 3d štampanje pa se zalepi valjda... poenta je da vidimo šta može da se nađe lakše i jeftinije i da se koristi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano April 18, 2015 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Jeftinije da ti neki strugar odradi. Posle zalepi epoksidom ili kontra srafom ako farbash celu stranicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano April 21, 2015 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Momci, neka jagnjijada nesto, nista... Popsy-tazbina ovo ono, zovi drugare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano April 21, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Momci, neka jagnjijada nesto, nista... Popsy-tazbina ovo ono, zovi drugare Vidim ti lajkujes jagnjijadu na drustvenim mrezama.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano April 21, 2015 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Momci, neka jagnjijada nesto, nista... Popsy-tazbina ovo ono, zovi drugare Vidim ti lajkujes jagnjijadu na drustvenim mrezama. Stara je Stara ali Jagnje je JAGNJE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano April 25, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan koliko je pametno staviti polovan lanac bregaste u dobrom stanju.moj je poceo da se cuje pomalo kad se zagreje motor a ostalo mi je oko 3000km do velikog servisa pa sam mislio tad sve da uradim i stavim nov lanac.neznam hoce mozda i moj izdrzati do servisa.kakva su vasa iskustva sa ovim?hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14208 Napisano April 25, 2015 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan koliko je pametno staviti polovan lanac bregaste u dobrom stanju.moj je poceo da se cuje pomalo kad se zagreje motor a ostalo mi je oko 3000km do velikog servisa pa sam mislio tad sve da uradim i stavim nov lanac.neznam hoce mozda i moj izdrzati do servisa.kakva su vasa iskustva sa ovim?hvala u napred Bolje uradi sada veliki servis i miran si celu sezonu,nije nov u garanciji da bi morao cekati tacnu kilometrazu. A za primer kada sam uzeo TDM-a lanac je bio toliko istegnut da je imao "knedlu" pri dodavanju gasa pa je gurao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 26, 2015 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan koliko je pametno staviti polovan lanac bregaste u dobrom stanju.moj je poceo da se cuje pomalo kad se zagreje motor a ostalo mi je oko 3000km do velikog servisa pa sam mislio tad sve da uradim i stavim nov lanac.neznam hoce mozda i moj izdrzati do servisa.kakva su vasa iskustva sa ovim?hvala u napred veliko je maltretiranje namestanje lanca bregaste da bi stavio stari... skini španer (desna strana agregata na bloku) i ako ima 1-2 zuba do kraja onda je već istegnut lanac. Zbudž rešenje bi bilo da ti neko pecne/zavari maticu na španeri to bi ti kupilo tih par hiljada, ali svakako nije za preporuku, ako imaš mogućnosti zameni lanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano April 26, 2015 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nov lanac je izmedju 60 i 70 evropskih, a steta koju moze da napravi neko zbudzavanje moze da bude mnogostruko veca. Zato nemoj mnogo da se razmisljas, jeste kriza ali nesto sto se mora mora se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan KG 34 Napisano April 26, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ma manjaj to bre odmah. Inace mozes da ga najebes. I servis ujedno uradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano April 26, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan koliko je pametno staviti polovan lanac bregaste u dobrom stanju.moj je poceo da se cuje pomalo kad se zagreje motor a ostalo mi je oko 3000km do velikog servisa pa sam mislio tad sve da uradim i stavim nov lanac.neznam hoce mozda i moj izdrzati do servisa.kakva su vasa iskustva sa ovim?hvala u napred veliko je maltretiranje namestanje lanca bregaste da bi stavio stari... skini španer (desna strana agregata na bloku) i ako ima 1-2 zuba do kraja onda je već istegnut lanac. Zbudž rešenje bi bilo da ti neko pecne/zavari maticu na španeri to bi ti kupilo tih par hiljada, ali svakako nije za preporuku, ako imaš mogućnosti zameni lanac... cetiri zareza imam na spaneru to sam proverio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 26, 2015 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan onda nisi u tolikom problemu... to što se čuje, to je tek najava... čak i ako preskoči za dva zuba neće doći do štete (neće stići ventili klip) tako da budi miran i skupljaj pare da promeniš lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano April 26, 2015 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to isprobavao...... posto imam progresivne opruge meni je 5w sasvim ok...... po papirima mislim da ide 10w a dok sam imao obice opruge sipao sam 20w i za puteve je odlicno ali za off malko tvrdje visina ulja je 13 cm od vrha vile...... kada vilu naravno skroz sabijete, pre toga kad se sipa ulje malko razvuci vilu gore dole da se ulje slije skroz. Vrlo je bitno da vile budu vertikalne i da tih 13 cm mude bas toliko i na istij visini, inace se dobija jedan tvrdji stap od drugog. malko zajebano ali nije prob...... to se resava tako sto uzmete jednu cevcicu, bilo kakvu bitno je da bude kruta i prava, ne crevo, odmetirte 13 cm i tu postavite vezicu ili bilo kakav granicnik, sipate ulje u vilu, na otprilike 13 cm, malko preterate i onda tu cevcicu povezete crevcetom na spric umocite u vilu, koja je postavljena vertikalno, i izvucete spricom visak....... ponovite to na drugoj vili i stvar resena. Kad je vila napunjena, vracaju se opruge, sajbne i oni distanceri....... Moze se pojacat tvrdoca vile i ubacivanjem distancera, ali treba da ih strugar obradi na zeljenu duzinu i precnik. Sto se tice gustine ulja niko vam ne moze reci kako i sta dok ne probate. Od ulja da ja znam ima 5w 7,5w 10w 20w..... kome sta nije jasno neka pita :* Pozz shumar, chije progresivne opruge si ubacio i jesi li izvadio one cijevi od ca 12cm van?? Sta se dobije sa manjom a sta sa vecom razinom ulja u tubi?? Koliko u % vozis on a koliko offroad sa 5W u teleskopima?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan gde mi predlazete da pogledam lanac bregaste i sta uzeti,jos jedno pitanje koliko kod vas imaju celjusti lufta na prednjim vilama.nikako da provalim kad vozim po nekoj kaldrmi ili sumi imam sitne vibracije u kormanu nemogu da ocenim dolazi li iz lezajeva kormana ili iz celjusti.danas sam gledao srafove sto drze celjusti da se nisu zajeli i ok su imam malo lufta ali to je zerica mada su plocice za zamenu vozaju se u koferu od prosle sezone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Wilbersove opruge, naravno da moras da izvadis tih 12 cm cevi jer su duze opruge i gusce namotane. Izvini ali razina nzm sta je.......... predpostavljam gustina ulja........ sto je ulje gusce to je manji bound (tj manje vila ode u gornji polozaj) da kazemo manje se skupi.... tj teze prolazi iz komore u komoru ulje i ti dobijas efekat tvrdje vile. 5 W ulje u kombinaciji sa ovim oprugama je super za off ali malko mekanije za on........... maksimalna gustina ulja sa ovim oprugama je 10w po proizvodjacu, preko toga dobijes toliko tvrdu vilu da komotno mozes da je zamenis sa metalnom sipkom (i to sam probao) Ako mislis da ih kupujes a ne vozis off sipaj 10w i teraj....... ako vozis off sipaj 5w i bice ti isto kao i sa klasicnim vilama samo na off-u dobijas brzi rebound, sto ti drzi tocak "stalno na zemlji" Nzm koliko sam ti dobro objasnio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan ja posle ovog tvog posta na svet gledam drugacije. Boze jer ovo moja zena kraj mene, cije je ovo dete u krevecu.... auuuum 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano April 28, 2015 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Zali Boze osobe koja te vencala c c c c c c c c :P :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...