Popsy 2907 Napisano Februar 12, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi i drugarice, blizi se sezona barem nama kojima su tarabe rastavljene u garazama! Hocete li da mi pomognete/uputite me oko nekih pitanja? 1. Lanac i lancanici? Da narucujuem od preko ili da jurim po SRB i gde? Pogledaj standardno Biker House i Guevaru (pre je bilo i u MotoGhostu a oni su i ugradjivali). 2. Kocioni diskovi? Odlagao sam, i odlagao ali moram menjam... SRB ili preko? Pogledaj standardno Biker House i Guevaru Mislim da su bili nekih 70-80e komad 3. Gume? Verovatno cu da turim hajdesad. Gledao sam i Anakee 3 ali su mi mnogo slick... Jel postoji neka alternativa hajdesad gumama, one tzv dual sport tarmac 60/40 macadam? Balanser sam cuo da ima neki kod plavog mosta... Moj glas je za Haidi... pokazale su se kao vrlo korektne gume sa pristojnim kilometrima trajanja a mogucnosti i na offu i na asfaltu 4. Dobar plasticar? Treba mi kontakt. Nije bio prelom, ali su naprsle. SVE! Rokao sam se o drvece, zbunje i ralje Moj glas je za Wolwerina (gledao sam neke njegove radove pre nego sto ih zakrpis idi do Sebe i napravi crash bareve pa neces imati problema sa plastikama Takodje moja garazica u hladovini topcidera vam je raspolaganju 00-24h! Iskopao sam stendere, imam osnovni alat i frizider piva! Usluge servisiranja vrsite sami Pozz Frižider piva... to ti nije trebalo da kažeš :D :D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Februar 13, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tooo cika Popsy A preko wemoto.a ili neki drugog online dobavljaca? Kako to prodje sa carinom, kakva su iskustva? Wolwerine ujedno i farba to sto krpi, ili moram da nosim na trece mesto? Kod Sebe sam se vec zapljunuo... Ono sto me posebno muci, a sumnjam na svasta i ne mogu da pretpostavim sta je, je paljenje kad mi motore stoji dugo... Slavine? Membrane karbova? Sicevi ventila? Ne znam ne znam ne znam... Takodje desavalo mi, suvise cesto, da po kisi stuca, gasi se i slicno u sred voznje. Ulazi voda negde gde ne bi trebalo... Iiii zna ponekad da ispada iz 2 u Neutral, iz 3u2 i neke medjuprostore... Zelim sve da utegnem i upicanim! POmagajte, vracam u litrima piva i kg cevapa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 13, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tooo cika Popsy A preko wemoto.a ili neki drugog online dobavljaca? Kako to prodje sa carinom, kakva su iskustva? Mozes preko www.louise.de Sekula (bez provizije koliko vidis na sajtu toliko i tebe kosta) i Bera (sa provizijom ali moze da ti donese stvari koje su na restpostenu ili iz aunera i poloa) Wolwerine ujedno i farba to sto krpi, ili moram da nosim na trece mesto? Kod Sebe sam se vec zapljunuo... Wolwerin sve radi za Sebu isto Ono sto me posebno muci, a sumnjam na svasta i ne mogu da pretpostavim sta je, je paljenje kad mi motore stoji dugo... Slavine? Membrane karbova? Sicevi ventila? Ne znam ne znam ne znam... bem li ga, to kad mi sami cackamo se desava (kada mi je Revolution namestio karburatore nije se desavalo dok ih ja nisam skinuo ) Kao da ispari benzin iz karburatorske posude pa dok je ne napuni onda vergla.. naravno ako ventili nisu nastelovani to samo otezava kada je hladno vreme Takodje desavalo mi, suvise cesto, da po kisi stuca, gasi se i slicno u sred voznje. Ulazi voda negde gde ne bi trebalo... Iiii zna ponekad da ispada iz 2 u Neutral, iz 3u2 i neke medjuprostore... Zelim sve da utegnem i upicanim! POmagajte, vracam u litrima piva i kg cevapa! Sto se tice stucanja prvo promenis svecice i prekontrolises kablove... naprskas WD40 pa ako imas neki kontakt sprej ako ne samo vratis... za brzine... pa sine ne dizi ga na zadnji toliko :D to pitaj Revoluciju i Wolwerina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 13, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad vozite Super Tenere ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 13, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad vozite Super Tenere ... Trafikanac u najavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Februar 13, 2014 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan zna ponekad da ispada iz 2 u Neutral, iz 3u2 i neke medjuprostore... ista stvar mi se desavala zbog ulja, mineralno elf 20w-50 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Februar 13, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan zna ponekad da ispada iz 2 u Neutral, iz 3u2 i neke medjuprostore... ista stvar mi se desavala zbog ulja, mineralno elf 20w-50 cekaj, jel ti bilo 20w - 50 unutra? ili se popravila situacija nakon sto si ispao 20w-50? molim boga da je samo to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Februar 13, 2014 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan elf je bio unutra sipaj neku polu sintetiku 15w-50, bardahl npr 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano Februar 13, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Simon69 - Kupih danas prednje diskove , hvala u svakom slucaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Februar 13, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan ....O Gospode dragi ja sam uzeo to elf 20w 50 pre neki dan da sipam u motor, zato sada vidim zasto se juce brat SHUM@Rz zaprepastio kada je video sta sam kupio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Februar 14, 2014 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Simon69 - Kupih danas prednje diskove , hvala u svakom slucaju Odlicno. Ima li na stanju jos diskova? Vlada SD ih treba.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano Februar 14, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Simon 69 Do SUBOTE traje AKCIJA u Guevari .. = 11.100.00 RSD .. pa nek da po gasu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Jr. 298 Napisano Februar 14, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Beograd , 29 novembar Motocikl: Yamaha XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli novi dogbonovi. Vlajkane po 100-ti put hvala puno, taman se podigao koliko mi treba . Ali zaboravih da sada kada ga stavim na copavu stoji pod uglom od 60 , moracu da dovarim copavu.. Batice , nema na cemu... @Vlado jel mozes da nabavis i meni ovo da je spustim malo (platio bih ti) ? @Carlo Gambino - jel mozes da mi prodas tvoje stare dogbonove PS ja bih moju spustio ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Februar 14, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Simon 69 Do SUBOTE traje AKCIJA u Guevari .. = 11.100.00 RSD .. pa nek da po gasu Sad sam zvao Guevaru, nemaju vise prednje diskove, stizace im. Lanac i lancanici za ST ~15300rsd Zadnji disk ~6300rsd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlo Gambino 79 Napisano Februar 14, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd NBG Motocikl: Yamaha XTZ 750 ; Husqvarna TE 610e, RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Stigli novi dogbonovi. Vlajkane po 100-ti put hvala puno, taman se podigao koliko mi treba . Ali zaboravih da sada kada ga stavim na copavu stoji pod uglom od 60 , moracu da dovarim copavu.. Batice , nema na cemu... @Vlado jel mozes da nabavis i meni ovo da je spustim malo (platio bih ti) ? @Carlo Gambino - jel mozes da mi prodas tvoje stare dogbonove PS ja bih moju spustio ? Crni moji su bili klasicni fabricki, dao sam ih prijatelju koji u zivotu nije seo na motor kaze trebaju mu za neku masinu neki alat da napravi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 14, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i lancanici za ST ~15300rsd Zadnji disk ~6300rsd Ne znam koji je lanac u pitanju ali je ok cena ovo cak moze da bude bolja opcija jel je razlika izmedju prednjih i zadnjih u debljini... prednji su 5mm a zadnji 6mm tako da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Februar 14, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Koliko bi Tenera trebala da puni ? Koliko pod opterecenjem koliko bez ijednog potrosaca ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Februar 14, 2014 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan uputstvo, probaj bez potrosaca pa sa dugim svetlom: regler koji crkava se ugradjivao do 93. ispod leve plastike, problem je od 94. resen drugim reglerom koji se montira ispod sedista, nemoj (kao ja) da puknes 60e za drugi regler (nisam ga ni zamenio) zato sto ti puni 14.7 sa dugim svetlima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 15, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Joskin regler resava sve muke... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Februar 15, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moja Tenera je '91 i ima regler ispod sedista... S obzirom da sam citao dosta o teneri, preventivno sam volmetar, zbog reglera. Ovih dana mi se desavalo da ga vozim kratko, tj po nekoliko km. Stavio sam mu nov akumulator i pre neki dan nije hteo da okrene, stavio sam ga na punjac za automobile 5A, povezao redno sijalicu od 21W i punio sam ga oko 12-14h, jacina struje je bila oko 1A... Na voltmetru mi je juce pokazivao sa svetlima 12.5V a bez potrosaca 13.3V, e sad posto je voltmetar povezan na kontakt, sigurno ima neke gubitke. Danas cu da napunim akumulator i da ubacim relej da mi voltmetar pokazuje sto preciznije punjenje tj direktno sa akumulatora. Pa cu da vidim koliko puni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Februar 15, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih. Jedino fabricko osvetljenje mi je osvetljenje table i 2 x 21/5W stop svetlo. Ubacio sam xenon svetla i led migavce sa Joskinim automatom, upravo zbog potrosnje, da razopteretim onaj mali, jadni akumulatorcic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Februar 15, 2014 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam da je kod tebe regler vec zamenjen i da nije stavljen originalni (originalni vise puni sa potrosacima nego bez). ne znam kakav ti je taj voltmetar, izmeri sve ponovo unimerom. mozda ti bas taj voltmetar trosi struju dok motor stoji ugasen (pod pretpostavkom da je akumulator dobar), probaj bez njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Februar 15, 2014 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan cek, meni je (originalni regler '96.) punio 14.7 akumulator koji je bio za zamenu, verovatno puni u zavisnosti od stanja akumulatora. malopre sam merio kako mi puni nov akumulator ako ti nesto znaci, na 3000 obrtaja sa dugim svetlima 14.4 a bez svetala 14.2, u leru sa dugim svetlima 12.2 a bez svetala isto 14.2 kazes da nije hteo da okrene posle kracih voznji, meni se jednom skroz ispraznio akumulator (stao motor) posle voznje od 15ak-20 minuta sa dugim svetlima, sa ugasenim svetlima (i napunjenim akumulatorom preko kablova) je radio normalno, stigao tako do kuce i posle ga tako i vozio neko vreme (bez svetala, samo danju ). mislio sam da je crkao regler, u stvari sam umesto kucista osiguraca i osiguraca imao parce lima. proveri osigurac, nalazi se kod akumulatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipkid 41 Napisano Februar 15, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Ténéré XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i lancanici za ST ~15300rsd Zadnji disk ~6300rsd Ne znam koji je lanac u pitanju ali je ok cena ovo cak moze da bude bolja opcija jel je razlika izmedju prednjih i zadnjih u debljini... prednji su 5mm a zadnji 6mm tako da Lanac DID 520, zlatan ko ciganski zubi... JT lancanici. Uzeo sam i zadnji disk, NG proizvodjac (kao na prethodnoj stranici). I filtere za vazduh ~1300rsd kom. GUMEEE!!! Imaju Metzeler Tourance (zadnja 15000rsd, prednja 13500rsd)... Jos se troumim... Nisam pametan... Znam za Ajdesad. Ej gde da nadjem balansera? I unutrasnju gumu EDIT: a ove Ajdesad K76? Jedini problem je sto zadnja nema 140/80, vec 130/80 ili 150/80... Pakne i prednje diskove cu u martu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Februar 15, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @filipkid Nisam iz ST sekte al mozda mogu da pomognem. Ne znam iz kog si dela grada ali ja npr. montiranje i balansiranje radim kod plavog mosta. Posto odrzavam motor kod majstora iz Marinkove bare, on mi skine gume i pozajmi skuter a ja skoknem preko plavog mosta i odradim zamenu. Vulkanizer je cim predjes Plavi most u pravcu Centra(Ustanicke), u prvoj ulici desno. Imaju sve dzidzabidze za balansiranje i zamenu a radili su vec moto gume i ne bi trebalo da ti bilo sta zeznu na felni ili sl. Obavezno se prvo raspitaj za cene, cini mi se da su mi prosli put nesto dosta naplatili balansiranje. Unutrasnje sam kupio kod Baneta (Altes u moto berzi), cini mi se da su Hajdenau gume i kostale su oko 10,15e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...