Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Obicna mazalica za radne masine.f2db1781489470ab2dc4379f9c8c8e52.jpg

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 750 (za neki dan), Tomos T12

Pozdrav drugari, drago mi je sto je ova tema i dalje ziva ( na zalost ne u toj meri kao pre koliko vidim ali dobro). Hocu da kupim teneru 750 tj u pregovorima sam vec. Ja sam je gledao vec i provozao. Upalila je relativno brzo posle stajanja od vise od mesec dana (po prici prodavca). Nije bilo crnog dima, ni plavog vec blago belicastog ali bilo je i hladno tako da cenim da je kondenz. Sto se tice voznje povlaci ok, mada s obzirom da je to prva koju sam probao ne znam da li je to bas ok ili ne. U motoru nista ne lupa  i cakce, prodavac kaze da je masina TOP ( koji prodavac to ne kaze iskreno :D ).  Kod kretanja cuje se kao da udari malo sad  i oseti se, e sada da li je lanac ili nesto drugo ne znam mada lanac izgleda labavo. (mene je samo strah da nije varen onaj pogonski zupcanik). Sto se tice potrosnje kaze da je oko 7ice ( sto verujem da ukazuje na potrosene em. tube ili nesto drugo to ne znam). Rekao mi je da treba da se uradi servis ulje, filteri.  Sto se tice estetike nije strasno mada mu treba malo da se upicani.  Jel postoji nesto na sta bi trebao da obratim paznju priliikom kupovine ovog motora? Hvala

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Lanac, lancanici, diskovi, ram da nije napukao negdje, vile da nisu smotane, vidi i kako kvacilo odvaja da ne proklizava, jer tad je vec pri kraju. Sto se potrosnje tice to zavisi od vise faktora, ali se svi mogu dovesti u red, kreni od filtera vazduha, a za ostalo ces vec pokupiti savjete.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3274 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac

Traži da skine dekl prednjeg lančanika. Ako ti sve drugo odgovara, to ostavi za kraj. Prvo ga pitaj za lančanik, ako tvrdi da nije varen, onda kad se sve dogovorite, ostaje samo da se završi kupoprodaja, postavi za uslov realizacije skidanje dekla. Ako vrda, sve ti je jasno. Ako prihvata, uverićeš se u ispravnost.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1371 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Pre dve godine gledao sam 3-4 Tenere, sve su bile na slikama dobra prilika a onda uzivo bunari. Ulaganja u nedogled. To su motori kao i golf 2, isterani. Ako ih uzimas, racunaj remont komplet ili da bas nadjes ocuvan primerak. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha xtz 750 (za neki dan), Tomos T12

Meni je jasno da su uglavnom izvozeni to uopste nije upitno. Nego ne bih da puknem preveliku lovu na servise i da se cimam previse. VIse bi da sipam za 1000 i vozikam se :D

• Zbunjen 1

• Drug član, 3274 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac
1 hour ago, RoadLord said:

@Bigor hvala za savet
@misa-pei hvala za savet isto, mada mislim da nece prodavac da dozvoli da rasturamo motor 

Štos je da to nije nikakvo veliko rasturanje. Četiri, pet šrafova, jedan dekl, eventualno šaltalica. Ako neće ni toliko da uradi da bi prodao svoju robu, onda beži od tog motora.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1371 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Cim je izvozan tesko da se nece puknuti lova. Elem, to je isto kao i kod automobila. Dok je bio popularan i mladji bio je kod vlasnika koji su to odrzavali, onda mu je polako vrednost opadala i poceo je da menja vlasnike od kojih je svaki bio manje kupovne moci pa je i odrzavanje spram toga. Nakon odredjenog vremena taj motor pocne da se koristi tu po kraju, za njivu, do prodavnice. Ulje se menja svake seste godine i godine prolaze. Model zastari i dodje u neke godine kao lepe tete sto stare kao vino pa neko zeli da kupi taj motor jer ga je vozio u mladosti a neko jer je old school i retro. Ali sada vec nema ocuvanih primeraka vec na svaki 20 ti se nadje jedan zlata vredan, a ostalo krsevi koje treba vise para uloziti nego sto si dao za kupovinu. I to prosto tako ide, prirodno. Zato ili kupis taj motor kad je iole nepozeljan, da kazemo nije u modi, pa cutis , vozis, odrzavas i cekas tvojih 5 kinuta retro slave ili kupis ocuvan primerak za koji das 5000 evra. A moze da se zadesi da je bio u supi 10 god, mazen i pazen, prodala ga udovica koja nema naslednike sa 3000 km i svim papirima, al to se desi na nivou lotoa. A mi kao narod volimo te bajke, narocito ako dolaze iz Nemacke, Svajcarske... No, sad sam malo oduzio al poenta je, ako ces da kuois star motor, budi spreman da ima jos toliko da ulozis + zivci na stand by

• Integrisan, 8221 postova
  • Motocikl: TDM 900

Dobrih primeraka ima van ali uopšte nisu jeftini! To je proces kada se motocikl prvo vrednuje po upotrebnoj vrednosti, pa nakon toga dobija vrednost po očuvanosti i kao klasik. Po meni, ko već ima dobar primerak ima smisla naravno da uživa u vožnji ali tražiti Teneru u 2026. a da se plati minimalno i tako održava, to je po meni pogrešna putanja. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja