Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere

Nisam otvarao pre, sad sam tek otvorio i rekao bih da je bila dobro uzupcena ali i to cu proveriti pri montazi. Sad sam rastavio da vidim opruge, ploce i lamele. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2007 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Screenshot_20250321-101033_Facebook.thumb.jpg.5e168bdd0f4cf17859baf90129ec9db5.jpg

Promenio član Arso
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Yamaha superTenere

Ljudi, da li neko ima manual, ili zna gde može da se skine, da to napravim u koricama da imam da ne pitam razne stvari.

• Drug član, 2993 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Ljudi, da li neko ima manual, ili zna gde može da se skine, da to napravim u koricama da imam da ne pitam razne stvari.
Zar ne moze vise na internetu da se nadje. Ja sam tamo gledao ali zadnji out primjetih da se camaju za neku lovu da bi otvorio?

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Yamaha superTenere
Zar ne moze vise na internetu da se nadje. Ja sam tamo gledao ali zadnji out primjetih da se camaju za neku lovu da bi otvorio?

Mislio sam da se neko već iscimao da nabavi pa da skratim muku. Menjao bih zadnji amortizer ovo ono pa da imam mere, njutnove itd. Potražiću pa se javljam

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

• MK Obrenovac, 584 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

To sto ti je tvrdja rucica kvacila je bas zbog tih malih opruga sto si menjao. Duze su od standarda i zbog toga mora veca sila da deluje da bi ih sabila. Isti slucaj je bio i kod mene na TDMu 850. Kupio nove opruge u Luisu i isto su bile malo duze , samim tim mi mi je rucica bila tvrdja. Rucica kvacila mora da ima 2-3mm slobodnog hoda, jer sajla nije isto zategnuta kad volan stoji pravo i kad ga namotas u jednu i drugu stranu. Ako nema slobodnog hoda onda su lamele stalno napete i hoce kvacilo da priklizava.

Jos jedno pitanje, jesi li namazao lamele ili ih potopio u ulje pre montaze ?

To je jako bitno jer ako se stave suve lamele moze da se desi da se odmah zapale ili ti pregreju ili oprlje narodski receno . Nece uvek ali se cesto desi .

Naravno za mekocu rucice je mnogobitno da su sajla i buzir dobri a i sama osovina rucice i rucica da su lepo ociscene i podmazane.....

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 2993 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Mislim da sam vec pisao i ostavio slike i ja kada sam zamjenio opruge, kvacilo je bilo mnogo tvrdje. Takodje su bile duze od onih dimenzija u manualu, sad mi se nekako cini da su ok kao da su popustile malo. Moje originalne jos nisu bile previse sabijene a ploce i lamele u normama, pa sumnjam da je do proklizavanja doslo zbog ulja.

• drrmrr, 764 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Ne znam da li ste imali problema sa ovom plastikom, ali ja se borim konstantno. 3x sam vario, sredjivao . Problem mi nastao kad sam stavio Motech produzetak za upravljac i ubacio drugi upravljac. Crevo od kocnice mi udara u plastiku i lomi one plasticne "viljuske" koje sedaju na gumeni nosac na satovima. I pored silnog varenja, spajanja zicom, klamericama za plastiku.... Nadjem resenje na jednom forumu za tenere.

Jeste zezanje namestiti, ali vredi. Evo slika( nisu moje), ja cu slikati kad zavrsim.

p1070127.jpg

p1070128.jpg

p1070129.jpg

Promenio član Gvozden
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 4178 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Di si to naša Ivane??
Ja imam stahlflex kočiona crijeva ona ne smetaju toj plastiki u kokpitu.
LP

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• drrmrr, 764 postova
13 hours ago, el classico said:

Di si to naša Ivane??
Ja imam stahlflex kočiona crijeva ona ne smetaju toj plastiki u kokpitu.
LP

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Nisam uzeo teflonska, to je sledece. To i inox izduvne grane. Nekako sam se opustio, nisam nista uzimao/menjao oko tenere. Standardna upiru u plastiku pri krajnjem zaokretu. Ovo je sa jednog francuskog foruma o tenerama. Ima jos nekoliko koji se bave tim starim motorima, pa uz pomoc  google translate dodjem do potrebnih informacija.

Pre 16 sati, Gvozden je napisao:

Ne znam da li ste imali problema sa ovom plastikom, ali ja se borim konstantno. 3x sam vario, sredjivao . Problem mi nastao kad sam stavio Motech produzetak za upravljac i ubacio drugi upravljac. Crevo od kocnice mi udara u plastiku i lomi one plasticne "viljuske" koje sedaju na gumeni nosac na satovima. I pored silnog varenja, spajanja zicom, klamericama za plastiku.... Nadjem resenje na jednom forumu za tenere.

Jeste zezanje namestiti, ali vredi. Evo slika( nisu moje), ja cu slikati kad zavrsim.

p1070127.jpg

p1070128.jpg

p1070129.jpg

Tako sam i ja uradio od aluminijuma.

• Sviđa mi se 1

• drrmrr, 764 postova

Ovo je alu bond, prvo sam hteo od cistog aluminijuma. Pa da nitujem, posle sam naleteo na ovo. Vise je zezanja, jer je ovaj isturpijao sredinu i sa limom preko zasrafio. Ono sto me bunilo je da li glave srafova smetaju satovima. Kod alubonda ( orginalnog) je deo sa aluminijumom 0,5mm-1mm, sad ovi kineski uvozi su 0,1-0,3mm.

Alubonda imam punu radionicu, radim reklame, probacu. Mozda na kraju i uzmem obican lim i posrafim to. :)

pre 22 minuta, Gvozden je napisao:

Ovo je alu bond, prvo sam hteo od cistog aluminijuma. Pa da nitujem, posle sam naleteo na ovo. Vise je zezanja, jer je ovaj isturpijao sredinu i sa limom preko zasrafio. Ono sto me bunilo je da li glave srafova smetaju satovima. Kod alubonda ( orginalnog) je deo sa aluminijumom 0,5mm-1mm, sad ovi kineski uvozi su 0,1-0,3mm.

Alubonda imam punu radionicu, radim reklame, probacu. Mozda na kraju i uzmem obican lim i posrafim to. :)

Ja sam učvrstio sa po jednim šrafom i maticom od 2 mm. Ipak to ne trpi neko opterećenje. A da, da lim ne bi oštetio plastične delove na cajgeru na koji se maska oslanja, pošto nemam gumice koje tu dolaze preko lima sam, na dva noseća zuba stavio termo buržir. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja