marko07 282 Napisano Jul 15, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Niko nista za bilo koji servis na Karaburmi i u okolini za mali servis? edit:Snasao sam se Promenio Jul 15, 2022 član marko07 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 15, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja javim. Po prvi put sam napravio neku turneju. Presao sam okruglo 460 kilometara. Malo skrenuo u Hrvatsku do aerodroma Zeljava a ostalo sve po BiH. Motor se odlicno ponasao. potrosnja nesto veca. Malo iznad 7 l. Putovao sam sam. Potrošnja ti je dosta visoka, trebalo bi ju smanjiti, zamijeni tube i igle i obadva čok klipa.„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mali izlet u Valjevo s Dekijem, kamp, rostilj, priroda, milina Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Jul 16, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svake godine palamudimo o nekom druženju i vožnji svi su kao nešto oduševljeni, a kad treba realizovati onda se tetki nose lekovi i na kraju bude prc. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Jul 16, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, pomoc opet. Sljakao motor sve super, skinuo da promenim sajlu gasa i kvacila, odradio sve i rekoh da dostelujem malo karbove, povezao privremeno rezervoar i curi iz pumpe za gorivo nazad kroz filter i opet motor radi lose i puca. Sad cak nije hteo ni da primi gas a na sauhu se ugasio. Sto pretpostavljam da je zbog toga sto ne dobija gorivo od pumpe. Ona koliko znam radi na vakuum, i ako ga nema, onda i ne funkcionise. Promenio Jul 16, 2022 član Lazar93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ne mozemo mi znati sta si sve cackao, ne bi bilo lose da skines slavine sa rezervoara i ocistis ih, a i sam rezerviar da malo isperes.Jeste vakum pumpa i ako su karburatori bili prazni treba mu malo vremena da navuce gorivo, a 9nda proradi kako treba.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Jul 16, 2022 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan U ovom slucaju nista nije dirano. Skinuo rezervoar i sve da bi dosao do sajli gasa i kvacila kako bi ih zamenio i posto je malo puckao(zanmarljivo ali kontao znaci malo bogatija smesa i da to lepo sredim samo) na malim obrtajima hteo samo dostelovati karburatore i samo prikacio privremeni rezervoar koji zakacim na pumpu na odvod ka karburatorima i kako prikacim, tako curi nazad iz filtera goriva, na creva koja se kace na slavine. Nije to curelo kada sam sredjivao karbove prosle nedelje. A u poslednjih par dana sam presao oko 600km. Simptomi sadasnji su, pucanje, na sauh ne reaguje, sta vise ugasi se, puca i nece da primi gas kako treba. A dosao sam iz Beograda u Lazarevac, sve normalno i nisam dirao nista oko karburacije ili bilo cega vezano za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Makni taj nepotrebni filter, zaboga.Kod smetnji sa dovodom goriva uvijek se počima od gore prema doli.Znači čep na tanku, tank, slavine, pumpa, gumi štucne, karbovi i donje gumi štucne.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazar93 162 Napisano Jul 16, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki Zephyr 550, Yamaha XTZ750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Pregledacu ujutru, sad sam vec spakovao i batalio za danas. Zahvaljujem svakako na savetima. Promenio Jul 16, 2022 član Lazar93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pada mi na pamet da slucajno nisi izmjesao crijeva na pumpi, drugo ako puca onda je siromasna smesa, a ne bogata. Provjeri svjecice opet. Mozda je i sito koje se nalazi na ulazu u karb puno neke stroke, pa zbog toga nema dovoljan protok.Kada budes radio izbaci i poneku sliku da vidimo sta bi moglo biti problem.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jelse to meni samo “meščini” ili je Deki malo kala na vagi???Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege imam pitanje. Primjetio sam na onoj alu tacni ispod motora da mi od nekuda s vremena na vrijeme kapne kap nečega, vjerujem ulja. Kad je motor na nogaru taman ispod lijeve sekcije rame. Maknuo sam tacnu i primjetio tragove ulja na tijelu anlasera, znači odnekud kapne na anlaser i po njemu se iscijedi na tacnu. Ovo što mogu izvana vidjeti spoj bloka, cilindara, glave, getribe, sve je suho. Otkuda bi to moglo curiti po vašem mišljenju, motor ima 98000km i otkako je kod mene nisu mijenjane nikakve brtve. Hvala i pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Jul 18, 2022 (promenjeno) Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slicna situacija i kod mene, moze da bude ulje od lanca ako se podmazuje uljem ili da curi iz anlasera. Na njemu ima jedna oring gumica koja se vjerovatno malo stvrdnula od toplote i starosti, pa tu pusta. Pokusao sam jednom da zamjenim ali sam mislio da se kabal ne moze raskaciti s anlasera vec mora cak ispod sjedista izvuci, pa sam odustao. Vjerujem da mu tu raspe bar 50% od ukupne potrosnje ulja, a pocelo je da slini i na poklopcu glave motora Valja se natljerati i to srediti, a teska zadnjica Promenio Jul 18, 2022 član Bigor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Misliš li da je opasno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7665 Napisano Jul 18, 2022 Drug član, 2940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim da je opasno ali bih volio da sredim, nervira me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Jul 18, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba mnogo vremena da se reši. Naime da bi se anlaser odvojio od bloka neohodno je otkačiti kablove sa releja startera (lspod sedišta) i naravno imati sto kako bi se podigao motor da bi sve bilo pristupačnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Arso je napisao: Ne treba mnogo vremena da se reši. Naime da bi se anlaser odvojio od bloka neohodno je otkačiti kablove sa releja startera (lspod sedišta) i naravno imati sto kako bi se podigao motor da bi sve bilo pristupačnije. Hvala Arso! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Jul 18, 2022 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pošto se nekima desilo da O-ring gumica koju su stavljali samo naizgled odgovara pa je ulje curkalo i posle zamene, naručio preko Barela original gumicu koja košta 900 dinara. Promenio Jul 18, 2022 član Arso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 18, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vedran said: Kad je motor na nogaru taman ispod lijeve sekcije rame. Kod mene ista situacija bila, kad god je bio na ćopavoj, uvek par kapi ulja ispod motora, curi negde iznad alnasera pa se sliva sa njega dole. Identično kao kod Bigora, kao i kod tebe verovatno. Od kako sam stavio centralni stender, i ne stoji na ćopavoj, kap ulja više nisam video. Samo kad je nagnut motor na stranu tad curi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 18, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pošto se nekima desilo da O-ring gumica koju su stavljali samo naizgled odgovara pa je ulje curkalo i posle zamene, naručio preko Barela original gumicu koja košta 900 dinara.Bravo Arso, 100 bodova!!Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano Jul 19, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, el classico je napisao: Bravo Arso, 100 bodova!! Poslato priko Ténéré Jel to to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6045 Napisano Jul 19, 2022 Drug član, 4144 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da Vedran, tojeto.Uzmi oriđiđi Oring u Yamahe.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Jul 21, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Malo smo se igrali jućubera. Bacite neki lajk šer i sabskrajb i ta sranja Zajebavam se, eto malo snimaka iz vožnje, da ne bude da samo sedimo kući. 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vedran 105 Napisano Jul 22, 2022 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Ducati GT1000; Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Novola kakav ti je ovo display na lijevoj strani? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Jul 22, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dal' su normalne ove budaletine !? Cena za Srbiju: Cena za Bosnu i Hercegovinu: Shipping za Srbiju 132 evra! Hocu da kupim ove sw-motech bar back rajzere za teneru. Kod nas na oglasima nema nista! Moram ovako. Da li ima nekog iz BiH ko je u mogucnosti da mi ovo kupi? Poslacu mu novac a meni ovo nije hitno, pa moze da ponese ako dolazi sa Srbiju ili posalje po nekom ovde. Promenio Jul 22, 2022 član Marko81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...