Panta Zemunac 298 Napisano Januar 18, 2021 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tebra na oko super ali visina smeta iz jos dva razloga osim estetike! Prva je ljuljanje punog, teskog kofera po terenu a druga, bocni vetar koji ce se jos vise osecati. A sto se estetike tice, pitanje je kako ce izgledati kad na kofer budes stavljao jos neku torbu!? Zato volim pljosnate a sire kofere (za nas 53l super)! Jos nesto, ne vidim kako si resio za bocne...a trebace za put. Kako rabotas pa ti sebi mozes i kofere napraviti od aluminijuma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 18, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam motati bocne ali me mrzi sad po ovoj hladnoci raditi. Sto se tice visine opet ponavljam da mi nije problem prepraviti ali hocu da vidim kako se ponasa.Vec neko vrijeme se razmisljam da uradim kalupe za putne kofere, ne moto, koji ce se kaciti na nosace. Ti putni mi izgledaju mnogo ljepsi, a cini mi se i prakticniji kada se skinu i ponesu u hotel recimo. Otom potom, razmislicu jos. Bisage mi se takodje svidjaju mnogo, a i ne zauzimaju mjeso u garazi kada se skinu.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Januar 18, 2021 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sada za sve Bembe gs prave torbe od impregniranog platna pa i gornju. Lepe, zgodne, komforne sa sijaset dzepova...meni se dopadaju jer imaju cetvrtastu formu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 18, 2021 (promenjeno) Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, evo malo smo se ponovili, spremamo se za narednu sezonu. Papuče su deo opreme, razume se. Promenio Januar 18, 2021 član Novola 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 18, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sada za sve Bembe gs prave torbe od impregniranog platna pa i gornju. Lepe, zgodne, komforne sa sijaset dzepova...meni se dopadaju jer imaju cetvrtastu formu!Ma znam ja sta je lijepo ali je i skupo, skoro koliko i motor kosta Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panta Zemunac 298 Napisano Januar 19, 2021 MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sve tri, plus tank, plus bocne tank torbe, conto koliko i nasa Yamaha! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Januar 19, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Meščini da ima neko u BG koji radi moto kufere od alu Alienwork ili tako nekakoA rumunjske HeavyDuties kufere i nosače mogu svakom priporučit ko voli kufere više od torbi.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 19, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Napravise ljudi biznis sa koferima, ja pricao tazbini da kupimo jos nesto opreme i da pravimo kofere i jos po nesto, ma jok.Naucilo to da trci kada ga neko zovne da majstorise umjesto da uzima pare kod kuce ili iz radionice Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1026 Napisano Januar 19, 2021 Drug član, 1008 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan A rumunjske HeavyDuties kufere i nosače mogu svakom priporučit ko voli kufere više od torbi.Poslato priko TénéréMozes od njih da narucis centralni stender za xtz 660 i koliko bi me kostalo? Ja im pisao mail, kazu ne salju za Srbiju. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam ja kod njih kupova dostava je išla priko njemačke.To bi neko od kolega sa rumunjske granice mogao lako odraditi.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Januar 20, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Krenes ovog leta na transalpinu, malo zaokrenes na sever i odma ti montiraju na licinom mestuSent from my LG-K420 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1026 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 1008 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan To mi je i palo napamet, ako otvore granicu svakako sam planirao za Rumuniju. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Samo moraš to na vrijeme dogovorit, da nebi džaba dolazio.Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1026 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 1008 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da da to se podrazumeva. Koliko sam skapirao oni ne lageruju nego prave po potrebi. Imaju i one zanimljive zatezace sto se montiraju na crash bar ali ih nemaju na stanju a uopste nisu skupi, cak su jeftiniji nego odbojnici sa ali expresa. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam krenuo polako ali kada se 5 puta presvucem u toku dana ne stinem jedva nesto malo odraditiПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9972 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Seba je dobio ozbiljnu konkurenciju! Planiraš li da povežeš ta dva bočna nosača nekom poprečnom vezom koja bi ih stabilizovala i dala na čvrstini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, poprecnom ispod blatobrana kod stop svjetla i od zadnjih fuzasrera jos po jedno ojacanje. Tako sam bar vidjeo da je naoriginalu .A Seba ima ozbiljan alat i opremu za toПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9972 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 1489 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Šalim se za Sebu, on je nešto posebno. Gde bi nam kraj bio da su nam svi majstori koji se bave motociklima na njegovom nivou... Lepo si ti to odradio u sopstvenoj režiji. Kada budeš povezao poprečnim vezama fotkaj ali i ceo motocikl da vidimo kako je sve to u krupnom planu. I na proleće da odradiš jedan "test opterećenja" sa Pantom na nekom OFF-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, bajker71 said: I na proleće da odradiš jedan "test opterećenja" sa Pantom na nekom OFF-u. Vrlo rado Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 20, 2021 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan @Bigor, jesi pravio taj pravougaonik po nekom slicnom nosacu. TOuratech je prodavao te metalne okvire i davao je skicu tj mere. Kazem ti to , jer onda mozes da upasujes razne kofere. Dodas samo jezicak za Givi kacenje ili namestish ono kacenje po uglovima. Imam skice za to, moram naci na kompu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 20, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan To sam motao sam odokativno, to kacenje jos nisam smislio, a pravo i ne znam kako. Valjalo bi ako nadjes te skice da ne moram sve iz glave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 20, 2021 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za to kačenje po uglovima mislim da odgovara šraf sa glavom za ključ 17 ili 19 . Pravili smo neki gepek pre desetak godina i ispostavi se da glava šrafa original upada u ono ležište na koferu. U ram se zavari samo matica ( u koju se taj šraf uvrne ), našteluje se da kofer lepo i čvrsto stoji i onda se doda još jedna kontra matica i to je to. Slikao sam, stavio slike ovde na forum, al ko će to sad naći . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 26, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo narode, jedno pitanje. Ako u vožnji, na dodavanje gasa motor malo trza i puca iz auspuha, pretpostavljam da ne dobija dovoljno goriva? Ako pretpostavimo da su svećice, kablovi, sve ok. Ler na 1300rpm podešen, a on radi na nekih 1000-900rpm sa tendencijom da se ugasi. Ako se ugasi, upali tek ako mu dodam gasa malo. Pumpa goriva možda? Sve mi nešto miriše na dovod goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7670 Napisano Januar 26, 2021 Drug član, 2943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Garant su ti svecice pocadile opet. Ono kada je manjak goriva pocne da puca na oduzimanje gasa.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 26, 2021 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne izgleda mi tako, ne mogu ovde rečima da dočaram kako radi, ali drugačije je bilo kad su svećice pravile problem. Tako mi subjektivno izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...