Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Drug član, 4165 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Meni osobno ne paše ona stepenica koju većina pri obnovi sjedišta radi.
Naime, ta stepenica mi smeta kad se želim odmaknuti natrag i tako promijeniti položaj sjedenja i stime rasteretiti tijelo.
Meni je to bitna stavka kod komfora.

Vozim motor, nisam bajker.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Početnik, 593 postova
  • Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere

Meni ta stepenica bas mnogo znači kao potpora i dok vozim mnogo sam opusteniji a posto imam 195cm visine ako bas zatreba mogu i na zadnji deo da se popnem i vozim malo sa ispruzenim nogama. Mada, to mi retko kad zatreba jer off ne praktikujem (gde bi mi zatrebalo zbog promene težišta) a i preko sat dva bez pauze takodje gotovo nikad. Mislim da bi za tvoju konstituciju dvostepeno sediste prijalo.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
pre 9 minuta, el classico je napisao:

Meni osobno ne paše ona stepenica koju većina pri obnovi sjedišta radi.
Naime, ta stepenica mi smeta kad se želim odmaknuti natrag i tako promijeniti položaj sjedenja i stime rasteretiti tijelo.
Meni je to bitna stavka kod komfora.

Ja sam "stepenicu" tražio prvenstveno zbog sapatnika, kako bi se postiglo da zadnji deo nije nagnut da mi se suvozač ne penje na leđa prilikom kočenja.

• Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Bome Arso u pravu si glede supatnice.
Ja sam na Solista na moje dvi Ténéré.
Suputnica priznaje samo „benve „

Kada bi mi kojim slučajem pala na pamet sumanuta ideja da se rešim kamile, mene bi moja lepša polovina, uprkos skromnoj fizičkoj konstituciji ubila na mestu. U sve joj možeš dirati samo ne u STenere. Gori je sektaš od ovih što voze GS.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750
1 hour ago, deki295 said:

Meni ta stepenica bas mnogo znači kao potpora i dok vozim mnogo sam opusteniji a posto imam 195cm visine ako bas zatreba mogu i na zadnji deo da se popnem i vozim malo sa ispruzenim nogama. Mada, to mi retko kad zatreba jer off ne praktikujem (gde bi mi zatrebalo zbog promene težišta) a i preko sat dva bez pauze takodje gotovo nikad. Mislim da bi za tvoju konstituciju dvostepeno sediste prijalo.

Sent from my LG-K420 using Tapatalk

Eto, ja sam isto 195cm, a nekako mi je taj stepenik na sedištu, ni tamo ni 'vamo. Nekad mi se čini da sam suviše sabijen kad normalno vozim, a kad sednem na suvozačevo mesto, nezgodno mi je, predaleko sam.

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750
7 hours ago, Panta Zemunac said:

Sutra idem do Srdjana da mi sredi sediste! Imate li neki predlog? Visina ne bitna, Solista sam i bitno mi je to veca udobnost za duze puteve za moju, zgoljavu straznjicu!

Kad ides kod Srdjana? :)

Meni zavrsio sediste pre dva tri dana ali nisam stigao da odem, sad gledam da se organizujem sutra da odem... Ako se uklopimo da odemo u isto vreme mozes na licu mesta moje sediste da stavis da probas pa da se time vodis za pocetak :)

• MUTHERFUCKER-ARTIST i MOTOCIKLISTA, 436 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

@marko07 rekao mi je posle 14h! Zeleo bih da odemo zajedno ako mozes!

@el classico castim picem (normalno, bices nas gost kada dodjes) jer upravo je to ono sto me muci. Elem, meni je vec radjeno sediste, ravno je ali je sedeo buci, buci, bucko, sa kracim nogama, na prste, sto se kaze, pa je sedeci tik uz tank spljostio sic da je eko koza iliti skaj, sa strane ispucao i upija vodu na kisi a upravo zbog moje visine i slabe gradje cesto menjam polozaj. 

@Novola iako sam ipak nizi od tebe, sedim malo udaljen od tanka ali klizim prema njemu jer se tu sic spusta

@Arso solista sam...video si me a dovoljno je da pomenem @deki295 koji je dva puta za vece postavio pitanje ''kako zaista mogu terati toliku mrcinu''.  ali sa saputnikom ne bih iskusavao srecu!

Jos Lalajko, pre mnogo godina mi je rekao za Afriku...kad krene pustaj, ja je sa 120 kg tezine i preko 190cm visine ne pokusavam zadrzati, nemoj ni ti! 

Ovde se lepo vidi i sedste (i kako ima silaznu putanju ka tanku sto ima i fabricko, cini mi se, ali ovde je veoma meko pa se leko sklizne)  i moja visina i sed na njoj.

IMG_20190613_141026.jpg

ST_I_JA.jpg

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36
Pre 6 sati, Panta Zemunac je napisao:

Ovde se lepo vidi i sedste (i kako ima silaznu putanju ka tanku sto ima i fabricko, cini mi se, ali ovde je veoma meko pa se leko sklizne)  i moja visina i sed na njoj.

IMG_20190613_141026.jpg

ST_I_JA.jpg

Kolega, izvini, ali to je jače od mene... Što ne promeniš ta 2 rđava šarafa na nosaču zadnjeg fuzastera? Meni to tako upada u oči, na inače, lepom motoru...

• Početnik, 593 postova

Stvarno, tolko ste o šrafovima diskutovali pre par nedelja i sad ovo. Mislim bruka

Poslato sa SuperTénéré

Tom motoru fale crne felge, s njima bi izgleda ono baš pravo lip

Nema ljutis, pa i treba da mi skrenete paznju jer ono sto se vidi na fotki je jos i dobro!

Evo kako sam zamislio i sta me zapravo muci. Iz privatnih razloga zelim, hocu, moram i imam mogucnosti, provesti svaki trenutak na krace puteve a ako bih imao snage, drugom polovinom avgusta i neki polu-djir kroz bivsu Yugu!

Za krace, mislim na produzeni vikend na nekom Nacionalnom parku, zatim Uvac, klisura Ovcara i Kblara, Homolje, itd..   

U medjuvremenu treba raditi i na mehanici a i na estetici! Zelim srediti tube u iglice, mada mi je majstor rekao da iglice na zadnjem zarezu mogu izdrzati sezonu.  Nisu samo srafovi vec i sama zadnja vila mora na farbanje. Danas teram sic na sredjivanje a odmah posle izbora i plastika da mi se zavari, dacu mu sprej da mi ofarba i cevi auspuha i stitnik agregata jer bih rado ofarbao motor u sjajno crnu sa sivo-srebrnim tankom. Moram nositi i rolbar da se ispravi jer sam ga i uzeo takvog. Nije cudo prosli vlasnik debo a nizak i bilo je tu obaranja u mestu!

Trebao bi mi neko od nasih, da ga pogleda (ima tu i sto se ne vidi), da se posavetujem i polako, sredjivanje i putovanje!

• Početnik, 593 postova

Daću ti ja moje sediste dok ne odradis svoje, ako hoćes. Ja moj ionako ne vozim trenutno a kako stoje stvari ove godine ga izgleda neću ni registrovati a ni voziti.

Poslato sa SuperTénéré

Deki, ovaj ce mi danas poceti, jedino ako ne zavrsi do vikenda pa da pozamim za tih par dana....Ali HVALA ti, danas sam tocio gorivo oko 8.30h, nije te bilo na okretnici!

pre 38 minuta, Panta Zemunac je napisao:

Evo fotke Arse, samo sto imam dve a nisam siguran jel'je na prvoj ili drugoj! Mislim...

ARSA...jpg

MOTO_BJB_ARSA.jpg

Ne bih se ja da sam na tvom mestu sa mnom tako zajebavao da ti ne bih u Munze, odnosno Borču 6, poslao onu dvojicu batica što su bili sa nama da te malo propitaju. :jee:

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Jbt sutra mi stiže potvrda o odjavi saobraćajne, da mogu KONAČNO da se registrujem. Sve ne verujem dok ne stigne.

• Sviđa mi se 1

@deki295 ipak ce mi trebati sediste na koji dan! Otisao sam, sa @marko07 da pokupi svoj sic (bas je lepo uradjen) i predao svoj ali tek, za najmanje, desetak dana ce biti gotov, a u cetvrtak prestaju kisni dani. U ponedeljak moram ga, makar stojeci, odvesti plasticaru!

Mozes li da ga stavis u gepek, pa sutra, prekosutra da ga pokupim na okretnici? Jutrom prolazim oko 8.30 pa gada te snimim...

Ubaci u sic i soma evra, da mi otezas nosenje! Ovako bi me vetar oduvao!

• Haha 1

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750
1 hour ago, Bigor said:

I nikakvih slika od sica,. Cccc

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

Ima slika, okačio ja pre par dana kad sam dobio slike- motor još nije gotov, kad bude kacim slike kako izgleda sve zajedno :-)

Mozda nekome deluje 80-90e skupo za preradu sedista...a kada na papir stavite znanje i iskustvo tapetara, njegovo ulaganje u masine i materijale, 2-3 dana za jedno sediste a sa druge strane, rukavice koje se prodaju za iste pare a proizvode serijski, na traci, onda poceskas sisarku i skines kapu majstoru!

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja