AnteK 587 Napisano April 8, 2020 Drug član, 1355 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, pista je napisao: da, sigurno cu izbegavati papirologiju i probleme...zato hocu isto kuciste sa istim br motora... ako se radi replika Dakara, iz 1991 Sonauto ( 750ccm) ili 1993 France motors ( 850ccm), da li bi bilo skrnavljenje staviti motor od TDM900...900 bi imao vecu upotrebnu vrednost i tezi za rad...sa druge strane odstupa se od originala pa bi u tom smislu primerenije bilo da se uradi 850...evo i slika za model iz 1991 i 1993...treba mi vase misljenje,,,treba mi vase misljenje, dakle, da li 850 ili 900... Ova prva slika mi je bolja... Mislim da je TDM 900 ajnšpric a 850 karbovi ( ako dobro pamtim ), ja bi išao na verziju 850 ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice rezervoara, mislim da cu moci da prodjem tehnicki pregled...uostalom, na tehnickom mogu i doci sa originalnim rezervoarom a posle opet prepakovati ili i sve to lepo prijaviti i legalizovati...motor bih svakako uradio neprimetno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, AnteK je napisao: Ova prva slika mi je bolja... Mislim da je TDM 900 ajnšpric a 850 karbovi ( ako dobro pamtim ), ja bi išao na verziju 850 ... da, 900 je ajnspric i ima vecu upotrebnu vrednost i potrebno je veca prepravak, instalacija, satovi i verovatno veca mehanicka komplikacija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš prepakirati sve od 900 na einspritz ili na karbove.Budi volja tvoja Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ide mi u glavu da Alberto više ne radi....Serbatoi SpezialiVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano April 8, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte ne vidim, neka mi ne zamere entuzijasti, potrebu da tako nešto radiš jer naše kamile su već pregurale 30 godina i smatram da je u izgledu,. koji ne odstupa drastično od fabričkog, i naravno stanju agregata njihova vrednost i draž. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 8, 2020 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uf ne znam baš koliko mi je lepa fabrička, uvek naleti neka custom koja mi se više dopada.. Ova crno crvena je bombonica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, el classico je napisao: Ne ide mi u glavu da Alberto više ne radi.... Serbatoi Speziali Vozim motor, nisam bajker. u kontaktu sam sa njim...ne radi...treba da mi posalje kontakt njegovog kolege koji bi mogao da mi pomogne...ako iko ima bilo koji kontakt firme, osobe, koja bi mogla da odradi u aluminijumu rezervoare i stranice, pisite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano April 8, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Novola je napisao: Uf ne znam baš koliko mi je lepa fabrička, uvek naleti neka custom koja mi se više dopada.. Ova crno crvena je bombonica Stvar ukusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Arso je napisao: Uopšte ne vidim, neka mi ne zamere entuzijasti, potrebu da tako nešto radiš jer naše kamile su već pregurale 30 godina i smatram da je u izgledu,. koji ne odstupa drastično od fabričkog, i naravno stanju agregata njihova vrednost i draž. slazem se da ima svoju vrednost kao fabricki...ja vec imam moj prvi big bike restauriran do poslednjeg srafa, do detalja, u fabrickom stanju...Tengai KLR 650...par slika i da vas ne davim sa Kawasaki-jem... sa druge strane, Tenera mi ima vrednost i kao motor sa kojim je Peterhansel pobedjivao 6 puta pa mi je takav izgled dodatna vrednost...svakako hocu da joj poboljsam performanse u vesanju, ergonomiji, snazi motora ( oko 100KS ) i izgledu a samim tim da ima i vecu upotrebnu vrednost...priblizio bih je modernim Adventure motorima samo bez elektronike... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Novola je napisao: Uf ne znam baš koliko mi je lepa fabrička, uvek naleti neka custom koja mi se više dopada.. Ova crno crvena je bombonica na creno crvenoj je rezervoar koga je uradio gore pomenuti gospodin, Alberto...radi se od fabrickog rezervoara koji se sece u predelu kolena i tu se suzava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano April 8, 2020 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, pista je napisao: slazem se da ima svoju vrednost kao fabricki...ja vec imam moj prvi big bike restauriran do poslednjeg srafa, do detalja, u fabrickom stanju...Tengai KLR 650...par slika i da vas ne davim sa Kawasaki-jem... sa druge strane, Tenera mi ima vrednost i kao motor sa kojim je Peterhansel pobedjivao 6 puta pa mi je takav izgled dodatna vrednost...svakako hocu da joj poboljsam performanse u vesanju, ergonomiji, snazi motora ( oko 100KS ) i izgledu a samim tim da ima i vecu upotrebnu vrednost...priblizio bih je modernim Adventure motorima samo bez elektronike... Nemam ništa protiv, samo kažem da ja nisam pristalica takvih projekata naročito kada je reč o motorima čija su fabrička izdanja, Kawa Z 900, Afrika, Tenera, XT 500, BMW R 80 G/S... već odavno legende. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Arso je napisao: Nemam ništa protiv, samo kažem da ja nisam pristalica takvih projekata naročito kada je reč o motorima čija su fabrička izdanja, Kawa Z 900, Afrika, Tenera, XT 500, BMW R 80 G/S... već odavno legende. u potpunosti se slazem...da to su sigurno legende i vrede mnogo samo ako je svaki sraf originalan...ukoliko nije 100% originalno, to vise nije to...ruzno bi bilo motor u fabrickom stanju 100%, kojih je malo, unistiti da bi se bilo sta drugo od njega uradilo...ja za ovaj projekat hocu da uzmem los primerak i to je po meni opravdano...ako je 100% fabricki legenda, onda je Peterhansel model MIT...i ovo je svakako individualni dozivljaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Super Tenere su još uvijek dostupne po prihvatljivim cijenam.Ja imam već za moj ukus dvi naj lipše originalne.Ne bi se bunija da uleti treća kršina, tada bi nastala žešća Sonauto.Bočnih tankova ima još na dva mista ali Albertovi su premium za sve dosad viđenoVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12382 Napisano April 8, 2020 Ne silazi, 7262 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da imam mogućnosti za kolekciju motora sigurno bih kupio XTZ750. Dok je BJB časopis bio aktivan, napisao sam jedan tekst o dakar mašinama gde sam nešto detaljanije pisao o Tenerama. Najluđa iteracije je ona za motorom iz FZ750 i rezervoarom od 64 litra. Kažu da je imala neverovatan zvuk i pojavu. Malo ljudi zna da je u to neko vreme Yamaha spremila Teneru 750 ali sa jednim cilindrom. Fabrički projekat, izuzetnih karakteristika i za današnje pojmove. Taj tekst nikada nije objavljen i iskreno ne znam mu status. Meni je samo neshvatljiv potez Yamahe da ispusti takvu tradiciju i status. Sada je BMW reper i broj 1 u ADV klasi a to je mogla biti Tenere bez ikakvih problema. Doduše moram priznati da su odradili odličan posao sa XTZ1200 i Tenere 700. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pista 66 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Leskovac Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Da imam mogućnosti za kolekciju motora sigurno bih kupio XTZ750. Dok je BJB časopis bio aktivan, napisao sam jedan tekst o dakar mašinama gde sam nešto detaljanije pisao o Tenerama. Najluđa iteracije je ona za motorom iz FZ750 i rezervoarom od 64 litra. Kažu da je imala neverovatan zvuk i pojavu. Malo ljudi zna da je u to neko vreme Yamaha spremila Teneru 750 ali sa jednim cilindrom. Fabrički projekat, izuzetnih karakteristika i za današnje pojmove. Taj tekst nikada nije objavljen i iskreno ne znam mu status. Meni je samo neshvatljiv potez Yamahe da ispusti takvu tradiciju i status. Sada je BMW reper i broj 1 u ADV klasi a to je mogla biti Tenere bez ikakvih problema. Doduše moram priznati da su odradili odličan posao sa XTZ1200 i Tenere 700. Yamaha je prestala sa proizvodnjom XTZ 750 1995 godine, u trenutku najveceg uspeha i slave Super Tenere...fabricka jeste imala opstepoznate mane, koje su sa lakocom mogle da se u nekim novijim izdanjima srede...ma ona je tada imala 5 ventila po cilindru, dve bregaste, 70ks, max brzinu od 200km/h, izgledom i snagom pojave za to vreme, itd...zbog toga je i legenda, kako kaze Arso...mislim da je yamaha zamenu XTZ 750 trazila u TDM-u i XTZ 660, sto je katastrofalna greska...menadzment koji je doneo takvu odluku treba streljati ( prejaka rec ali za ljubitelje XTZ 750, mislim, prihvatljiva)...slava BMW GS-a koju sada ima ( i novac koji zaradjuje ), apsolutno pripada SUPER TENERE-i i tacka...oni i danas ne ulazu u novu Super Tenere-u dovoljno...da bi povratila staru slavu mora biti sa najboljim motorom u konkurenciji, kao u periodu Peterhansela, daklem 90-ih...to znaci da bi sada morala imati najmanje 150-160ks...ostavili su je na, za ovo vreme, smesnih 111ks... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 8, 2020 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari kolika bi carina bila na vrednost paketa od 85€? Ako bih sa ebaya naričio nešto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12382 Napisano April 8, 2020 Ne silazi, 7262 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Oko 120 eur bi te izašlo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 588 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Jel' uzimao neko setove za karburatore sa cruizinimage? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ako Boga znate ne uzimajte zamijenske dijelove za karburatore.Tražite oriđiđi dijelove kod topham.de oni imaju svaku sitnicu.Ko jevtino plati “onu damu” skupo plati hećima. Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 588 Napisano April 8, 2020 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Probao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano April 8, 2020 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma onako sam stavio link, da vidite šta hoću, nisam mislio bukvalno to... Ima tih setova i za 20 dolara... Al ne znam gde baš originale da nađem. Ne mislim baš da je 100e malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7618 Napisano April 8, 2020 Drug član, 2915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, el classico said: Ako Boga znate ne uzimajte zamijenske dijelove za karburatore. Tražite oriđiđi dijelove kod topham.de oni imaju svaku sitnicu. Ko jevtino plati “onu damu” skupo plati hećima. Vozim motor, nisam bajker. Ja ne mogu da nadjem za XTZ ima za TDM 3VD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj ih putem e-maila.Imaju sve baš sve.Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6011 Napisano April 8, 2020 Drug član, 4119 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Danas ju odvea na slikanje. Nadzor tlaka u kotačima sa aliexpress.Radi. Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...