deki295 545 Napisano Octobar 18, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Te gumene buhse su glavni krivac za neodređeni i labavi osjećaj na upravljaču. To se otkloni stavljanjem plastičnih ili ukrućivanjem postojećih pomoću metalnih pidloški odgovarajuće veličine, koje kad se šarafi dovoljno zategnu, neutraliziraju taj ljuljajući osjećaj na upravljaču. Jesi ti to sredjivao na svojoj teneri tako ili si video od nekog ko je tako sa podloskama resio problem na duze staze. Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6088 Napisano Octobar 18, 2016 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Šljaka bez problema. Podloške funkcioniraju 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salesvaba 19 Napisano Octobar 18, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: BGD Motocikl: KtM 640 Prijavi odgovor kao problematičan Šljaka bez problema. Podloške funkcioniraju 100% Meni iskreno uopste nije jasno kako to moze da se resi sa podloskama ...plastika da se obradi to je ok i da se ubaci bice kruce ali se resi problem ako mozes da mi pojasnis kako to da resim sa podloskama moze pp ili ovde hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 178 Napisano Octobar 19, 2016 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam resio podloskama, inace sam pitao u Yamahi u Nisu, oko 3. 000 je par. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Octobar 19, 2016 Andragog, 5028 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda stimuje selen (silence) blok od nekog auta. Koji je precnik spolja? Mozda od neke viljuske od prednjeg trapa.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Octobar 19, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan stavis podloske dovoljno velikog precnika da se naslanjaju na trougao, na metal, i onda kad stegnes sraf odole maticom prakticno stezes sve te podloske za metal, i tako izolujes gumu skroz. Mozda da neko od kolega uslika bice lakse Šljaka bez problema. Podloške funkcioniraju 100% Meni iskreno uopste nije jasno kako to moze da se resi sa podloskama ...plastika da se obradi to je ok i da se ubaci bice kruce ali se resi problem ako mozes da mi pojasnis kako to da resim sa podloskama moze pp ili ovde hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Octobar 20, 2016 Andragog, 5028 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Tako ce da vibira, trese korman. Možda da izmedju šajbi i metala stavi gumene šajbe tako da guma leži na trougao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 20, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pleo sam malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 20, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ajoooj sto je lepooo, sad jos samo da oblepis felnu silikonskom trakom i napravis da mozes tubeles gumu da montiras..... sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 21, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da kupim shiroku traku za felne i da li neko zna koliko kostaju? Bolje da kupim traku i stavim tubeles nego da kupujem unutrasnje gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 21, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma al sam cuo da su ljudi to radili i cini mi se da nije losa ideja. Naravno lakse je cepovati tubeles gumu nego rasturati tocak i lepiti unutrasnju. Mislim da ima na you tubeu nekih klipova o toj temi. A pretpostavljam da i ovde na forumu postoji neko ko se vise razume a mozda je i uradio vec tako nesto pa javite se ljudi koji nesto znate da posavetujete nas koji nista neznamo Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6088 Napisano Octobar 21, 2016 Drug član, 4162 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ask the Google Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Octobar 21, 2016 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da kupim shiroku traku za felne i da li neko zna koliko kostaju? Bolje da kupim traku i stavim tubeles nego da kupujem unutrasnje gume. Zavisi zasta ces da koristis motor, ako ces ga terati po offroudu, sa njegovom tezinom i tvojom, na njegove felne koje nisu predvidjene za tubeles... ja ne bi Ima tema na forumu sa videom, potrazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Octobar 22, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da kupim shiroku traku za felne i da li neko zna koliko kostaju? Bolje da kupim traku i stavim tubeles nego da kupujem unutrasnje gume. Zavisi zasta ces da koristis motor, ako ces ga terati po offroudu, sa njegovom tezinom i tvojom, na njegove felne koje nisu predvidjene za tubeles... ja ne bi Ima tema na forumu sa videom, potrazi. Istog sam mišljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gimba 56 Napisano Octobar 22, 2016 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xtz super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo i sediste 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 22, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Brutalno dobro izgleda...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Octobar 22, 2016 Andragog, 5028 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ала је оправио !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 22, 2016 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan stavis podloske dovoljno velikog precnika da se naslanjaju na trougao, na metal, i onda kad stegnes sraf odole maticom prakticno stezes sve te podloske za metal, i tako izolujes gumu skroz. Mozda da neko od kolega uslika bice lakse Šljaka bez problema. Podloške funkcioniraju 100% Meni iskreno uopste nije jasno kako to moze da se resi sa podloskama ...plastika da se obradi to je ok i da se ubaci bice kruce ali se resi problem ako mozes da mi pojasnis kako to da resim sa podloskama moze pp ili ovde hvala Jedno od mogućih rešenja. Takođe moze kod strugara da sse uzmu dimenzije da se naprave ulosci od metala... nesto tipa http://www.off-the-road.de/en/XT-660R-X/handlebars-more/Triple-clamp-bushings-for-handlebar.html ili na kedo.de Item 40701: KEDO Top Yoke Bushings (Massive) for Handlebar Clamp, Black Plastic, Set of 4 Application: XT550, XT600/Z/E+K, XTZ660, XTZ750, TDM850-'95 Tako ce da vibira, trese korman. Možda da izmedju šajbi i metala stavi gumene šajbe tako da guma leži na trougao ! i ovo je tačno i ja sam pre za gumene silen blokove jel čuvaju korman da se ne iskrivi prilikom pada ... http://www.off-the-road.de/en/XT-660R-X/handlebars-more/Rubber-metal-bushings-upper-triple-clamp.html mada treba uzeti dimenzije i videti od čega odgovara jel umesto 30€ moze da kosta sumanutih 200dinara https://www.kupindo.com/Automehanika/16166457_silen-blok-mercedes-MB190-124 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 22, 2016 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ko skine nek uzme dimenzije pa da vidimo od čega paše... http://md-komerc.page.tl/Osovine-i-Silen-Blokovi-Gibnja.htm http://www.autotrap.rs/index.php/web-shop/silent-blokovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Novembar 4, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Razmislite o nekom sličnom okupljanju naredne sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 4, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lepo baš, ja sam zainteresovan. Sve tenere i male i velike i stare i nove, imalo bi sta da se vidi. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 7, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Kako pali vama motor posle deset dana stajanja na ovoj hladnoci? Podrazumeva se da je dobar akomulator i da su karboni sredjeni ( moj slucaj). Putam zato sto pred put na ostrvicu malo falilo da ne krenem zato sto je bajk jedva upalio tj ni sa saugom ni bez ni da cuje i vec kad sam pomislio da ce akomulator da rikne onda je nekako bojazljivo sastavio. Pitam ovo zato sto znam da je drugaru xj600 posle zimskog sna na drugo kratko verglanje motor upalio a nije bio paljen cele zime?????. Inace kad saug povucem i upalim posle par dana stajanja upali i eadi na 3-3.5 hiljade dok mu malo nespustim saug. sa mobilnog iz tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Novembar 7, 2016 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator oce da se isprazni, jer utičnica od 12 volti minimalno vuce struju, moje iskustvo. Moj ti je predlog ako ne planiras da vozis neko vreme skini kleme sa akumulatora, a jos bolje ako imas punjac da ga nakacis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 7, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kako pali vama motor posle deset dana stajanja na ovoj hladnoci? Podrazumeva se da je dobar akomulator i da su karboni sredjeni ( moj slucaj). Putam zato sto pred put na ostrvicu malo falilo da ne krenem zato sto je bajk jedva upalio tj ni sa saugom ni bez ni da cuje i vec kad sam pomislio da ce akomulator da rikne onda je nekako bojazljivo sastavio. Pitam ovo zato sto znam da je drugaru xj600 posle zimskog sna na drugo kratko verglanje motor upalio a nije bio paljen cele zime?????. Inace kad saug povucem i upalim posle par dana stajanja upali i eadi na 3-3.5 hiljade dok mu malo nespustim saug. sa mobilnog iz tapatoka Pošto su nam vrlo slične mašine, evo da ja podelim iskustvo od prošle zime i od ove ( za sada)... Kada sam kupovao TDM-a od Janka, to je bilo 5. decembra. Bilo je oko 5 stepeni napolju, motor je stajao u garaži oko mesec dana i nije bio paljen. Aku je ima struje i motor je lepo verglao, ali ni pod sauhom nije hteo da sastavi nikako... Zamalo da odustanem od kupovine, ali je motor posle dooosta verglanja, najzad upalio. Janko mi je rekao da je to (kao) normalno da motor posle stajanja teže pali... Ja sam tu priču progutao i tu sam pazario motor. Posle izvesnog vremena, kada sam rasturao motor zbog raznoraznih popravki, primeto sam da, posle raskačivanja dovodnog sistema goriva do karburatora, pumpi treba mnogo vremena (verglanja) da povuče gorivo iz rezervoara do karbova. Iz čiste radoznalosti i predostrožnosti sam kupio drugu vakuum pumpu za gorivo i sada bukvalno zavergla dva puta (posle raskačivanja sistema goriva) i motor upali. Neki dan sam, posle nedelju dana stajanja, isterao motor, ubacio ključ u bravu, povukao dve crte sauha (od 5 koliko ima sauh) i motor je upalio kao od šale... Znači, kod mene je definitivno oslabila stara pumpa goriva (verovatno je oslabila membrana u vakuum pumpi) pa je zbog toga motor teže palio jer je staroj pumpi trebalo više vremena da povuče gorivo (koje od stajanja neminovno ispari iz karbova)... Uglavnom, pišem ti ovo jer je i kod tebe možda isti problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Novembar 7, 2016 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator oce da se isprazni, jer utičnica od 12 volti minimalno vuce struju, moje iskustvo. Moj ti je predlog ako ne planiras da vozis neko vreme skini kleme sa akumulatora, a jos bolje ako imas punjac da ga nakacis.Jesam ja od tebe kupio teneru jeeee.??? sa mobilnog iz tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...