Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Proveri nivo ulja u čantri? I podesi broj obrtaja na leru da nije ispod 1300 - 1400 1/min :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 108 postova

pozz drustvo,imam problem sa lancem >:( primetio sam da se neravnomerno istegao,lancanici su ok nisu zaostreni niti krivi.gde mogu naci lanac dobar u solidnom stanju.hvala

samo da izadjem iz sezone pa onda sledi celokupno sredjivanje

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

jbg kada menjaš lanac najbolje je da menjaš i lančanike (kada je stariji lanac a otišli lančanici onda možeš da menjaš samo lančanike)... dotegni malo lanac i teraj (lanac se uvek istegne na jednom kraju više... nemoj da ga pretežeš, podmaži ga i izdržaće sezonu... pod uslovom da ga ne dižeš na zadnji ;)

• Svrati ponekad, 108 postova

ok svakako menjam i lanac i lancanike ali sam mislio da premostim do zime dok nebudem radio sve moguce servise.inace redovno ga odrzavam,lanac perem i podmazujem na svakih 500km sve zavisi od uslova u koim vozim ako sam u blatu ili vodi onda odma posle voznje necekam 500km.idem 28avgusta u herceg novi pa mi malo frka mada je tek poceo da se isteze.hvala popsy :zdravo:

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: bmw k1200 gt

[ime quote = "Crni". timestamp = "1377773120" post = "1539802 ']

Zovu se Roleri pogonskog lanca (i moze sam Strugar da IH JE Pravi Ali pitanje da li potrefi tvrdocu plastike) i IMA IH DVA (Gornji i Donji) BAS Sam IH juce menjao Evo slidze. ..

[/ quote]

poz svim tenerasima prije dva dana sam kupio 750 st 1995 i naravno odmah je rastavio cišcenje sredjivanje i to vidim da je nesto bilo na mjestu ovih rolera ali nisam znao sta do sad stvarno ste svi super i dosta dobrih savjeta na ovom forumu još jednom veliki pozdrav svima

• Podržavam 1

• U prolazu, 28 postova

imam jedan problemcic kada dodajem gas st strasno vibrira prvo sam to osjetio u vožnji kad obrtaji dodju oko 5000 ne ovisno u kojoj brizini sad se to osjeti i kad na mjestu na leru turiram 1zdravo.gif

imam jedan problemcic kada dodajem gas st strasno vibrira prvo sam to osjetio u vožnji kad obrtaji dodju oko 5000 ne ovisno u kojoj brizini sad se to osjeti i kad na mjestu na leru turiram 1zdravo.gif

hm... jel moze to malo preciznije... kad kazes vibrira, jel se kao trese, neravnomerno radi ili ?

• U prolazu, 28 postova

hm... jel moze to malo preciznije... kad kazes vibrira, jel se kao trese, neravnomerno radi ili ?

• U prolazu, 28 postova

Motor savrseno Radi beza stucanja Ali Kad ja sjedim na njemu i i zavrnem gas sjediste podamnom vibrira Kao da sjedim na vibratoru ha ha

• U prolazu, 28 postova

Dok ne promenis u opisu profila koji motor vozis niko ti nece odgovoriti :D

ps: sala naravno, da znam podelio bih to sa tobom :)

sad odgovaraj promjenjeno 1moto3.gif

Motor savrseno Radi beza stucanja Ali Kad ja sjedim na njemu i i zavrnem gas sjediste podamnom vibrira Kao da sjedim na vibratoru ha ha

nemoj da se smejes ali prva stvar mi je pala da nisi dobro namestio i stegao sedište ;) i kad sedneš na njega ono ima vibracije (meni se par puta desilo, prvo to probaj)

druga stvar koja može to da stvara je ako je neko uspeo da slomije onaj jezičak ispod sedišta koji ide ispod rezervoara (isto kao da nisi stegao šrafove na sedištu) ...

generalno Super Tenera baš ima malu količinu vibracija mi možeš da je voziš od 1300 obrtaja a da ona ne štuca ;)

• U prolazu, 28 postova

nemoj da se smejes ali prva stvar mi je pala da nisi dobro namestio i stegao sedište ;) i kad sedneš na njega ono ima vibracije (meni se par puta desilo, prvo to probaj)

druga stvar koja može to da stvara je ako je neko uspeo da slomije onaj jezičak ispod sedišta koji ide ispod rezervoara (isto kao da nisi stegao šrafove na sedištu) ...

generalno Super Tenera baš ima malu količinu vibracija mi možeš da je voziš od 1300 obrtaja a da ona ne štuca ;)

danas sam to sve provjerio sve je u redu kad sjedim i dajem gas do 2000 obrtaja sve je uredu sve preko toga dolazi do vibracija i kako ja povecavam obrtaje tako se i vibracije povecavaju ako bilo ko ima ideju sta bi moglo biti nek kaze a ja cu provjeravati

ajmo jos jednom da vidimo... ukoliko motor kada je u mestu lepo radi i kad dodajes i oduzimas gas onda razlog vibracija mogu biti gume (tj. guma) ako ima neki balon ili su deformisane... pošto nisi rekao da trese korman najverovatnije nije prednja nego zadnja guma... prekontroliši je ... takođe probaj da kad kreneš motorom kočiš malo oštrije samo zadnjom kočnicom... ako točak krene da "udara" onda ti je umreo amortizer pa se drži samo na oprugama... ovo su sve teorije...

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Pozdrav, jedno pitanje za ekipu? Moja St gazi 63000 fazni lanac se počeo čuj. Na obrtaja preko 4000 zveči čudan zvuk do 4000 se ne čuje ništa dosta normalno radi na stangasu jedino je u zadnje vreme malo bučniji tj. Više cakce. Odlučio sam da skinem poklopac ventila pregledam lanac bio je dosta opušten, sumnjao sam da udara o onaj odvijač iznad lančanih bregastih ali je. On u izvršnom stanju. To sam isključio skinem spanać i ustanovim da je nekim čudom zablokirao na nekih 2/3 puta razradimo ga ručno podesim na dve crte od max vratim spanać opruge... Upalim motor dosta. Tise radi ali kad je dobio radnu tema. Primetio sam da je opet počeo da zveči, iako sam nakon vraćanja lanca okrenuo radilice i bio je u zategnutom stanju.

P.S. pojavio mi se višak ulja dal od nepravilnog merenja il je nešto drugo u pitanju? Motor Extra vuče i radi nema problema sem tog zveckanje... Nadam se odgovoru

• U prolazu, 28 postova

ajmo jos jednom da vidimo... ukoliko motor kada je u mestu lepo radi i kad dodajes i oduzimas gas onda razlog vibracija mogu biti gume (tj. guma) ako ima neki balon ili su deformisane... pošto nisi rekao da trese korman najverovatnije nije prednja nego zadnja guma... prekontroliši je ... takođe probaj da kad kreneš motorom kočiš malo oštrije samo zadnjom kočnicom... ako točak krene da "udara" onda ti je umreo amortizer pa se drži samo na oprugama... ovo su sve teorije...

ok gume su u losem stanju treba izvrsiti zamjenu a pronasao sam da je prednja feluga udarena na jednom mjestu i ja sam odmah pregledao gume kad je se to desavalo samo me zbunjivalo da se to desava u mjestu kad stojim i dodajem gas. Gume cu nekako i da riješim sad me zabrinjava ova feluga moželi se to peglati ili da tražim drugu u svakom slucaju mnogo hvala trebace malo vremene da rijesim ovaj problem mislim financijskog vremena ali sam tu sa vama pozdrav svimai još jednom hvala 1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif

E pošto sredjujem gume i točkove... nešto me je uvek nerviralo ... a to su dimenzije ležajeva točkova... svaku put meri i nikako da zapamtim... Uz male konsultacije sa Gvozdenim i Shum@rzom eve ga spisak pa da ga imamo u temi:

Ležajevi točkova za XTZ 750 Super Teneru

Prednji točak

• 6302 2rs - (2x) dva komada

Zadnji točak

• 6303 desno
  • 6203 levo (2x) dva komada
  • 63/22 26s lezaj lancanika (63/22)

savet je da vam svi ležajevi budu 2RS (rubber sealed) tj. zatvoreni ;)

Dopuna... hvala Gvozdenu što me je naterao :D :D :D dimenzije za semeringe točkova

Semerinzi

• prednji točak desna strana 22 42 7
  • zadnji točak desna strana 25 47 7
  • zadnji točak leva strana 42 56 6

linkovi:

http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-front-p-45202.html

http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-rear-p-45204.html?osCsid=am65ui2ff9fv2sn6oaers3f0l7

http://yambits.co.uk/xtz750-super-tenere-wheel-seal-rear-p-45203.html

• Podržavam 1

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Ima jedna caka na Wemoto sajtu koju vidim da ljudi ne znaju, tice se bas ovoga, koji lezajevi i koji semerinzi.

Evo primer za xtz750:

kliknite na link,

kad se otvori strana kliknite na zuto "i" slovo kod recimo Front Wheel Bearing Left , ali bas kliknite na "i" slovo sa zutim okolo. Znaci klikni na slovo!!!

Otvori vam se strana sa necim mnogo prihvatljivijim, u slucaju lezajeva dobijete kompletan naziv za ovu situaciju to je

6302 2RS DDU Bearing 15x42x13mm

Jedini problem u ovoj prici je sto ova mogucnost postoji samo za iteme koji imaju zuto "i", ali za lezajeve i semeringde je sjajno, tako i za sajle kada treba da izradite a ne znate koja je tacna duzian bila i sl.

evo probajte na linku

• Podržavam 1

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: XTZ 750 SP 92 & KTM SXS 540 06 & KL 250 & VS 1400 & NRG 50

Kolegi treba prednja viljuska za xtz 750 ako neko ima voljni smo kupiti.

Lp

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja