Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere XTZ 750

Recommended Posts

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ne mogu da nadjem Joske nigde. Neki link za njegov profil? Inace, niko nije spomenuo otprilike koliko kosta TCI???

pa kosta valjda oko 120e na ebay-u...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ne mogu da nadjem Joske nigde. Neki link za njegov profil? Inace, niko nije spomenuo otprilike koliko kosta TCI???

ključne reči su bitne i za gugl.. a kamoli forum.. a nekad pre nešto nađem preko gugla nego forumovog pretraživača.. stara verzija je bila jednostavna i dobra.. dobra je i nova, ali ko i android.. jbga

http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/290-joska/

izgleda ovako...

XTZ750%20%283LD-82305-00%29.jpg

vifi nekog elektricara da vidi da prethodni vlasnik nije pomerio TCI ili dublje pod masku ili pod sediste...

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: xtz 750,R1200GS ADV

jeste, obrtka dobija impulse... prekontroliši kleme na akumulatoru i sam akumulator ... za TCI ti odgovara i od TDMa850 al onaj 3vd (za 4tx nisam siguran). Takođe moj preporuka Joška

momci hvala po neznam koji put.

sutra provjerim kleme :takoje:

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha super tenere 750

definitivno je prepravljeno, i umesto TCI od 480e MOZE da radi komutator od npr 101 (sa elektronskim paljenjem) od oko 1.000 dinara, samo dobarelektricar daprepravi. Eto, nesto novo i od mene da cujete. Sutra proveravam Bobinu, a ako nije do nje, onda je definitvno pick-up.

• U prolazu, 37 postova

...a mozda su u sumi!

:D

Nadji na oglasima TCI i montiraj na motor, mani se prepravki i prica moze i ovako...

Nisuto samo price kada radi tako ko zna koliko dugo vremena, a sto da se plati 480e kada moze 10e, isto kao i za bobinu...zasto da platim novu 11.600 dinara, kada sam stavio od fijata punta 1 od 1.500 dinara, i radi besprekorno...sto je inace i bio problem. Problem resen...zaci BOBINA :moto3:

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Super Tenere

Kupujem Teneru... Kad sam cuo da pasuju delovi od stojce, to je bilo presudno u mojoj odluci, to je pravi srpski motor...:takoje:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Jao, bas smo Super ....... Tenerasi :lud::lol:

U bre Vlajko, kakva crna domisljatost...da imas pola delova od IMT-a ili Ursusa....bas bi se usudio da prodjes Albanske Prokletije offom ili da ides na Harmony...ja ne bih.

U datom trenutku , otklonio bih kvar na taj nacin , ali nikako za stalno.... fabricko je jedino ispravno. :takoje:

Fabrički je bolje zbog tadašnje kontrole kvaliteta.. ali to ne znači da nisam hteo na svom mz-u da izbacim platine i da mi Mile strija skarabudži elektronsko paljenje od moskviča koje i dan danas radi..

Zato mi sada imamo Jošku.. ako on nema leka onda tražimo original.. bar ako je struja u pitanju..

a bobina je bobina, ako zadovoljava tražene normative što da ne..

Isto tako mi Joškin regler odlično radi već nekoliko godina.. pa više volim da dam njemu pare nego nekom tamo preko ekrana, koji valja isto polovnu koja se ne zna kad će da rikne jer ima toliko godina..

Vlado da sam sumnjao u pouzdanost svog motora nikad ne bih kretao na daleke pute.. a sigurno se nisam oslanjao na to da će mi neki Albanac skinuti deo sa traktora dah bi ja nastavio put..

Skeptičan sam dal bi nam dali i vodu ili benzin.. sreća nismo moraloi da proveravamo..

• Podržavam 1

• U prolazu, 37 postova

Problem resen...zaci BOBINA :moto3:

:takoje: :takoje: :takoje:

hahaha,DA, DA...

Savrseno radi sa bobinom od puntica...videcu samo koliko dugo. pozzz popsy

Vlajko,

u mnogim stvarima se slazem sa tobom , ovde ipak ne mogu...sve je to OK, i ta bobina i Joškin regler...čak sam i ja na XL-ku stavio auto svećicu......

Motor koji vozim na duže, ne budžim i vozim samo sa originalnim delovima, možda je to moj princip ili unutrašnji mir, ali tako je bilo i biće.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Vlade, to je zato što se razumeš u mehaniku i nije ti problem da voziš tako, jer znaš da na svakoj trafici moš naći taj deo koji si nabudžio. Poznajem jednog afrikanca koji je ugradio CDI od kineskog skutera. Nije loše znati pa ga nositi za rezevu jer košta 36 puta manje od oriđiđija. I muka mi je od stava samo fabrika, pa brate kupi nov motor i vozi samo fabriku. Membrane oem za ovo moje sokoćalo koštaju 400 i kusur eura, pa da hebem nosiću kod Đure Vidika svake zime da mi pravi nove za 20 jura. I tako, ne znam što sam ovo napisao, ali sigurno neće da škodi. :zdravo:

Ma nemam ja ništa protiv snalaženja, čak naprotiv snalazio sam se s'koncem i konopcem za XL-ku...ali sa takvim motorom ne bih živ ostao od brige i razmišljanja, kada bih krenuo na neki ozbiljan put.

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Kolege pozdravljam, na pocetku sezone sam vadio lezajeve upravljaca malo sam ih mazao ocistio sredio ali opet su poceli da koce verovatno su kosuljice vec totalno lose, kada motor dignem na copavoj i okrenem u prazno rucke osetim da koci sto ne valja sad ne znam koliko onaj zvezdasti saraf treba dotegnuti po manualu bi mi trebao moment kljuc a ja sam to radio cekickom i srafcigerom. Konkretno me zanima oznake na lezajevima da ja ne bih morao opet rastvarati verovatno neko zna :)))

Pitanje br2. Zadnji disk pri kraju koja je cena i gdje nababviti pozdrav

Guevara izgleda najbolja kombinacija ovde za diskove..

Nego nešto sam gledo dal može prednje na zadnje.. :stabre: ove stare prednje koje imam su bollje od trenutnih zadnjih koje samo što se ne raspadnu, a na oko mi izgleda da su iste?!

O tome sam i ja mislio, ali gledajuci po servisnoj mislim da su nam deblji malo zadnji od prednjih iako izgledaju isti na oko ... jadi ga znali :D vidim da su se izmedju rupa vec nazire po koja linijica mada mogu sezonu isterati 100 % :lol:

O tome sam i ja mislio, ali gledajuci po servisnoj mislim da su nam deblji malo zadnji od prednjih iako izgledaju isti na oko ... jadi ga znali :D vidim da su se izmedju rupa vec nazire po koja linijica mada mogu sezonu isterati 100 % :lol:

prednji i zadnji disk su isti po dimenzijama stim sto su prednji 4mm a zadnji 5mm debljine ;)

ps. ima u gevari a ima i u louis.de ;)

Dobro drugovi majka mu stara, hoce li mi iko reci oznake sa lezajeva upravljaca :D il da skidam sve posto papirce ne mogu naci gdje sam to zapisao :neznam::moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja