vlajko 2670 Napisano Avgust 31, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio naseg druga Japanx-a da nabavi denso svecice.. ima ih jos za teneru 300 din kom.. Sloba 0641189828 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 6, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Tazim zadnje stop svetlo i zadnji deo plastricnog branika Jeli mnogo 35e za stopaljku i 40 za branik? Terao bi ja vako.. nego ima da mi sasipa vodu zavrat 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Septembar 6, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Dugo se vrteo stop za tenere na limundu,pogledaj dal jos stoji ili kupindo....Bio je 1500din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 6, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan tja.. ovo sam nasao http://www.kupindo.com/kupovina/Auto-i-moto-delovi/Motocikli/Do-50-ccm/drzac-tabliice-sa-stop-svetlom/9457705 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nica 6 Napisano Septembar 6, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: zaječar Motocikl: YAMAHA XTZ-750; YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan branik nemam ali štopku imam kao novu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Septembar 6, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan tja.. ovo sam nasao http://www.kupindo.com/kupovina/Auto-i-moto-delovi/Motocikli/Do-50-ccm/drzac-tabliice-sa-stop-svetlom/9457705 IDEALNO!! :D :D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 9, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan upalis ga par minuta da se zagreje... ili posle voznje, sacekas par minuta da se slegne i to je to...kada odvrnes cep i obrises skalu vratis nazad ali NE ZAVRCES i ispravis motor ... i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dandzus 5 Napisano Septembar 14, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Futog Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima....nisam bio aktivan na ovom forumu ali od nedavno citam sve teme vezane za ST jer sam vlasnik jedne vec par god... bio sam u finansijkom problemu do nedavno pa sam je stavio na dobos ali ipak na kraju sve se dobro zavrsilo i ST nece ici dalje od mene... Imam jos nekoliko stvari da uradim na njoj ali za sada me tako dobro sluzi i nadam se jos dugi niz godina za pocetak da se dodam na spisak pa se vidimo na temema posvecenim ST-u... Salute svima 1. Zextrim 2. Pepsi 3. Vlajko 4. Shuma@rz 5. Mazak 6. Sinke 7. Bopk 8. O'sonesi 9. Gile EX (nece jos dugo) 10. Hammer 11. Goksi ST 12. Ceh (samo nije Super, al nema veze nas covek) 13. TAZZ 14. her_sebeshki 15. Dulebajkom (nesto nije aktivan na forumu) 16. Sablja1 17. Pera ST 18. Nesa 19. Elvis 20. Zajecarska ST teroristicka celija (x clanova) 21. Fi011 22. Gizda 23. andrimil 24. prosperiks 25. dandzus 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Septembar 14, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ha evo imene 1. Zextrim 2. Pepsi 3. Vlajko 4. Shuma@rz 5. Mazak 6. Sinke 7. Bopk 8. O'sonesi 9. Gile EX (nece jos dugo) 10. Hammer 11. Goksi ST 12. Ceh (samo nije Super, al nema veze nas covek) 13. TAZZ 14. her_sebeshki 15. Dulebajkom (nesto nije aktivan na forumu) 16. Sablja1 17. Pera ST 18. Nesa 19. Elvis 20. Zajecarska ST teroristicka celija (x clanova) 21. Fi011 22. Gizda 23. andrimil 24. prosperiks 25. dandzus 26. dejan24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 14, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi jel neko imao problem sa rucicom kvacila, tj. da budem precizniji sa prekidacem koji sluzi da mozete da upalite motor kada je u brzini (kao prekidac na copavoj)... sada mogu da upalim motor samo kada je u neutralu... trebam to da rasturim i prekontrolisem. Jel ima neko neka iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6333 Napisano Septembar 14, 2011 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dođi da to pregledamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Septembar 14, 2011 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan To je patuljak u mootru koji ne dozvoljava da upalis motor kad ti hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 818 Napisano Septembar 14, 2011 Drug član, 1413 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ma cupaj zice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7949 Napisano Septembar 14, 2011 Drug član, 2480 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i ja tog patuljka Mego sta znaci ovo u zagradi pod mojim imenom : Nece jos dugo ??? Sta to treba da znaci ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 14, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi jel neko imao problem sa rucicom kvacila, tj. da budem precizniji sa prekidacem koji sluzi da mozete da upalite motor kada je u brzini (kao prekidac na copavoj)... sada mogu da upalim motor samo kada je u neutralu... trebam to da rasturim i prekontrolisem. Jel ima neko neka iskustva? zategni salju kvacila Gile.. da si ti nama ziv i zdrav.. al teneras vise nisi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nica 6 Napisano Septembar 14, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: zaječar Motocikl: YAMAHA XTZ-750; YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan precrtajte i onog izdajnika pod r. br. 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7949 Napisano Septembar 14, 2011 Drug član, 2480 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan That is true.. :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 15, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi jel neko imao problem sa rucicom kvacila, tj. da budem precizniji sa prekidacem koji sluzi da mozete da upalite motor kada je u brzini (kao prekidac na copavoj)... sada mogu da upalim motor samo kada je u neutralu... trebam to da rasturim i prekontrolisem. Jel ima neko neka iskustva? zategni salju kvacila Gile.. da si ti nama ziv i zdrav.. al teneras vise nisi nije to, resio sam (privremeno)... ispod sajle kvacila imate mikroprekidac (koji sluzi da mozete da upalite motor kada je u brzini a copava podignuta). Mala napomena, prekidac se skida tako sto sa donje strane ima jedan prorez gde stoji zabica, gurnete srafciger i mozete da ga izvadite... posto nemam lemilicu da sredim zivu ja sam ih povezao, tako da sada vergla i kad kvacilo nije pritisnuto (meni to nije problem, dok ne sredim kako dolikuje) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 17, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro ludaku....... dolazio si kod mene kad sam rasturao terneru i znas kako se vade ti prekidaci........ znas da mogu da se kupe u mikroprincu i da mogu da se budze......... ILI JE TO BIO KOVAC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1319 Napisano Septembar 18, 2011 UruK Hai, 2092 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Shumare jel mogu neki delovi da se poruce?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3319 Napisano Septembar 19, 2011 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Rebarca nemaju na stanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1521 Napisano Septembar 19, 2011 Drug član, 2015 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Moja ST ima na satu blizu 70000km. Kod mene je skoro 20000. Dosta se vozim sam pa mi je bitno da mi je motor u odlicnom stanju pogotovo sto se u mehaniku slabo razumem a u struju se ne razumem uopste. Zato recimo manjam svecice na pocetku svake sezone iako kad skinem (tj majstor skine) stare svecice izgledaju skoro ko nove. Ne kostaju puno a tesko da mogu da se zamene na putu. Filter za gorivo sam menjao 2 puta do sada. Kod nas gorivo nije na zavidnom nivou pa zbog toga. Filtere za vazduh sam isto menjao. Off road ne vozim pa ce da potraju nadam se jos dosta. Jedino sto sam morao da zamenim a da nije bilo preventivno je lager u zadnjem lancaniku. Poceo je da se raspada i culi su se neki cudni zvuci Kad sam menjao njega zamenio sam i sve ostale lagere u oba tocka i volanu. Kod nas ljudi ne menjaju lagere sve dok se ne raspadnu ali ako ces na neki veliki put kako kazes sto bi onda razmisljao da li ce bas tad da neki strada. Moj savet je i da zamenis kocionu tecnost u obe kocnice (verovatno nije menjana od 2007.god) pa i da ti je motor samo stajao vreme je za zamenu. Pored toga ni antifriz ti nije skup pa mozes i njega. Naravno sve tecnosti sam i ja zamenio. Pored provere kocionih plocica i akumulatora ja bih uradio jos jednu stvar. Proverio bih sve kontakte i dzekove na zicama ispod leve plastike. Hoce vremenom da zardjaju i da nemaju najbolji kontakt pa je to problem u najavi. Ja sam zbog korozije zice menjao regler koji je bio ispravan. Kasnije sam ukapirao da spoj 2 zice nije bio dobar i da su zice na tom mestu pocele da crne. Da nisam uvideo na vreme mogla je instalacija i da se upali. Imao sam srecu da dok sam bio kod majstora zbog drugih stvari pocela je zica malo da dimi iz cista mira. Skini i ocisti prekidac na nogari koji sluzi da ne mozes da upalis motor dok je ona spustena. Meni je to pravilo problem dok nisam ocistio gomilu naslaga iz prekidaca. Sto se tice masine tu nema sta da cackas ako lepo radi. Rezime: Zameni ulje, filter za ulje, filter za gorivo, filtere za vazduh, svecice, kocionu tecnost u obe kocnice, rashladnu tecnost tj antifriz, lagere tj lezajeve mozes a i ne moras. Proveri akumulator, punjenje akumulatora (regler), kontakte na zicama, kocione plocice. Naravno ne moras sve ovo da uradis ali posto je zima duga a sve ovo nisu neke velike pare onda srecen rad. Ako uradis sve ovo ne moras da razmisljas vise o motoru do sledece zamene ulja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Septembar 20, 2011 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan Shumare jel mogu neki delovi da se poruce?? Naravno i uvek...... samo reci sta ti treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1319 Napisano Septembar 20, 2011 UruK Hai, 2092 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ni ja jos.... al HVALA unapred!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Septembar 20, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam na engleskom Super Tenere forumu, da je pamteno jednom kompletno motor da se obnovi i da si onda miran. Vidi, kod ovakvih motorina vazi pravilo dok radi ne diraj! Svi delovi, dihtunzi i zaptivne mase su mnogo kvalitetniji nego sto se sad moze kupiti.. to imaj na umu ako budes otvarao agregat.. sto je besmisleno ako radi i vuce kako treba.. Potrebno je prekontrolisati ventile.. promeniti emulzione tube i IGLE.. regler Joskin stavis i centralni osigurac zamenis novijim i sa strujom si miran.. lamela kad prokliza menjas..i to je to.. mozes ti da stavis i teflonska creva, progresivne opruge, bolje sediste i vizir.. mozda i korman.. ali motor ja ne bih otvarao ni u ludilu.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...