Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha FZ8

Recommended Posts

• Ne silazi, 6570 postova
  • Motocikl: konzerviran

FZ6 su napustili zbog,(dve cevke i tri plastike) XJ6.Kosta ih sigurno mnogo manje,a izgleda da im je taktika da taj svoj "novi" proizvod plasiraju pocetnicima.

FZ8 je isto tako takticki proizvod.Da se sa onim sto je vec u izradi,uz sitne izmene,popuni praznina u ponudi.Znaci bez mnogo ulaganja,jer su vremena takva kakva su.

Da se razumemo rade to i ostali i nema nista lose u tome,ali izgleda da im i nije bas uspelo da ga plasiraju u ocekivanom broju.

Barem sto se Italije tice,Hornet je obelezio istoriju,sto se tice prodaje i popularnosti.I u ovoj novoj verziji prodaje se vise od Fazera koji je jaci.Razlika u troskovima je neznatna,mislim na dazbine (osiguranje,takse...)ali mit je mit.A od toga ovde boluju opasno.

I Z750 je izuzetno popularan.Tesko ce mu ovo cudo pomutiti racune,da ne pricamo o novom GSR-u :bljak:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Vozim fz6n , i veoma sam zadovoljan sa njim. Mislim da je i fz8n , odlican motor. Snage taman koliko tyreba za uzivanje u turistickoj voznji, nije previse tezak, okretan je u gradu...

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1000ds, Honda VTR1000f na prodaju

Meni izgleda do 00, i mislim da obecava jer je sve ono sto je falilo fazeru 600 dobijeno povecanjem kubikaze, samim tim povecan obrtni moment, i sigurno lepsi za voznju.

mislim da je on zapravo poboljsani fz6 iako mnogo vise lici estetski i konstrukciono na fz1, jer i dalje, fz1 je azdaja za njega... 150konja naspram 106.

U svakom slucaju, odlican odgovor yamahe kawasakiju vezano za z750.

steta je samo sto nisu nastavili sa fz6 vec izbacili xj6 ponovo, gde kvalitet izrade ne moze da pridje starom fejzeru... al eto, imaju sad celi dijapazon, pa ko sta voli...

• Podržavam 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Yamaha i jos neki

Evo da se javim kao vlasnik fz8 posto vidim da nema nikakva tema vezano za njega. Motor je derivat fz1 sa smanjenim klipovima olaksanom radilicom odlicnom zavrsnom obradom. Lezanje u krivinama je savrseno, ne voli bas kratke krivine ali dugacke mu leze bas. Ide do 250km/h po satu 230km/h po gps ubrzanje brutalno dobro. Za razliku od fz6 moze da se vozi i na 3000 obrtaja, a ne samo iznad 8000 dosta primeraka ima sa preko 50000km i u dobrom su stanju tako da kvalitet nije upitan. Sipaj vozi pumpaj gume i nema brige. Zadnji amortizer fabricki je generalno mekan neki imaju podesavanje prednjih vila neki ne. Zadnji ima klasicno podesavanje prenapregnutosti opruge i time se dosta dobija. Sediste klasicno yamaha. U poredjenju sa (fz)mt09 koji mu je naslednik tako reci. Za nijansu je veci. Mt09 je za nijansu brzi ako ne krene da dize na zadnji kao rodeo. Potrosnja mu je od 5l do 8l. Kocnice su takodje dobre. Ko ne voli 1000ccm ili tri klipa nema greske.

Promenio član Asfalt
Dopuna

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Yamaha i jos neki
On 3.12.2022. at 12:06, Vitez Koja je napisao:

@Asfalt

Ima kolega u Sport Touring pa dalje u Yamaha i Diversiom tu smo mi sa Yamahicama :D

Isto i ja trenutno vozim FZ8 ali S model. Nzm koji ti vozis S ili N

Nejkeda teram ja 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja