kojazr 15 Napisano Mart 1, 2010 U prolazu, 83 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kymco grand dinc 50cc Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me odrzavanje crne matmatirane kacige posto planeirm da se ponovim na predstojecem sajmu koji nikako da pocne cuo sam da nisi bas lake za odrzavanje http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=5&Id_Grafica=45 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1435 Napisano Mart 1, 2010 Drug član, 1952 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam mat crnu kacigu. Odrzavam je tako sto je povremeno obrisem obicnom maramicom koju nakvasim vodom. Vizir i unutrasnjost cistim i perem isto kao i na obicnoj kacigi (lakiranoj). Vidim mnogi pricaju kako je odrzavanje mat kacige tesko ali ja ne mislim tako. Kupi dobru kacigu a da li je mat ili ne sve jedno je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Mart 1, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Moja agv je mat i lako se odrzava. Samo magicnom krpom je obrises ili ako imas vlazne maramice i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7437 Napisano Mart 1, 2010 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Schubert c3, crna mat. Kada bih mogao, zamenio bih je za lakiranu. Bez obzira što sam probao sve žive preparate, krpe, maramice... nikada ne izgleda dobro - stalno izgleda flekavo. U prodavnici mi je crna mat izgledala najbolje ali se sada kajem. Pre ove kacige, imao sam Shoei Multitec metalic lakiranu. Posle čišćenja je uvek izgledala kao nova. To je moje iskustvo, ali verovatno zavisi od boje koju različiti proizvođači koriste. Moja sledeća kaciga će sigurno biti lakirana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Mart 1, 2010 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan posto si se odlucio (valjda) za skroz crnu - isti ti djavo otprilike. imao sam crnu mat givi, a sada crnu lakiranu nolan, ostaju otisci prstiju i na jednoj i na drugoj, a u oba slucaja dovoljno je prebrisati/uglancati je. nije neko cimanje sve u svemu pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iggy01 3 Napisano Mart 1, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Bandit'S Prijavi odgovor kao problematičan Imam crnu mat AGV i po meni je čak i lakša za održavanje od lakirane (samo vlažna maramica ili magična krpa) jer se mnogo manje vide tragovi prstiju i brisanja. U svakom slučaju ni sa jednom nećeš da pogrešiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Mart 1, 2010 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao Caberg mat crnu i bila je non stop "muzgava" a kad sam je čistio mikro fiber krpom vremenom je počela da se "usijava", pa nit mat-nit sjajna, ko prolivena prolivom. Nikada više mat kaciga (mada izgleda do 00) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Mart 1, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Odustani od crne kacige! Tu negde ispod je i glava koja trazi 'ladjenje (i provetravanje), a crna boja apsorbuje zracenja (sunca). (To je poznata stvar). Ipak je najvaznija prijatnost u voznji. Ako uklapas boje, probaj sa svetlo-sivom (jer imam utisak da ti bela nije za "ni pod razno") A ako si bas zapeo: Odrzavanje "mat-crno" (jako lepa boja, ali opet ne bih to savetovao za kacigu): Moj motorcikl ima dosta toga u "mat crnoj", ali su to sve povrsine koje se ne pipaju (za razliku od kacige koja uvek mora da se nadje u ruci)! Pa sad za motorce, u predpranju se sva prasina spere vodom, a onda deterdzent za sudove (razblazen u vedru sa vodom). Pa onda imam lepo iskustvo sa MA-FRA voskom (u spreju) od kojeg mi motoric izgleda lepse nego kad sam ga kupio. Uz napomenu da ne eksperimentises sa voskovima jer neki nisu dobri (cak nepozeljni - i to pise u uputstvima) za matirane povrsine. A za tu MA-FRA kozmetiku sam saznao ovde na forumu, program za motorcikle nazalost nije po prodavnicama, pa kontaktiraj Dejana na 063 613 569. (meni je poslao cenovnik moto-kozmetike na e-mail, vosak se zove "Bikewax") Ako mogu da rezimiram: Prva stvar: za kacigu nikako crna, i narocito ne mat crna - to greje! Druga stvar: sto se tice pomenutog voska, to zahteva jednu krpu za razmazivanje, pa jednu krpu za glancanje (ta mora da upije gomilu viska voska), pa bar jos jednu krpu za finis (najbolje "magicna"), ukratko usraces se od posla! (Ne znam da li bas to glancanje 'oces u zivotu, meni se to dopalo kad sam "pakovao" motorce za prezimljavanje, za kacigu mi to nema nikakvog smisla (jer ona se pere cesto) ali ako tebi ima onda uzivaj - tvoja stvar i ne obaziri se na komentare! (U' al bi mi ovde 90% njih "jebalo kevu" sto mi motoric izgleda tako kako izgleda!)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...